14/11/11

Κυβέρνηση Εθνικής Κοροϊδίας!

Τις τελευταίες μέρες, ζήσαμε πολλά γεγονότα. Οι εξελίξεις είχαν καταιγιστικό ρυθμό, κι έτσι δεν προλαβαίναμε καν να αντιδράσουμε σε όσα βλέπαμε και ακούγαμε. Τώρα που "ηρέμησαν" τα πράγματα, ας καταθέσω τη δική μου οπτική επί των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στη χώρα μας.

1) Η καταπάτηση του Συντάγματος, που έγινε όλες αυτές τις μέρες (με -αμέτοχο- πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος είναι υποτίθεται υπεύθυνος για την τήρηση του Συντάγματος!), δεν είδα να ενοχλήσει κανέναν από όσους φώναζαν για την "αμαύρωση των θεσμών" την 28η Οκτωβρίου!! Τόσο πολύ "τιμούν" το Σύνταγμα, τους νόμους και την κοινοβουλευτική δημοκρατία, που είναι -όπως οι ίδιοι λένε- η "πεμπτουσία" της δημοκρατίας! Ως αποτέλεσμα όλης αυτής της διαδικασίας, που ήταν εκτός Συνταγματικών διαδικασιών, προέκυψε αυτό το συνονθύλευμα που κάποιοι ονομάζουν "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας". Αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο δεν έχει λαϊκή νομιμοποίηση, αλλά ούτε καν διορισμένη δεν είναι (στα συνταγματικά πλαίσια που προβλέπεται κάτι τέτοιο για τις όποιες έκτακτες περιπτώσεις), από τη στιγμή που είναι αποτέλεσμα αντισυνταγματικής διαδικασίας! Όποιος λοιπόν, αναφέρεται στην κυβέρνηση αυτή και συνομιλεί μαζί της, αναγνωρίζοντας την ως "επίσημο συνομιλητή" της δίνει νομιμοποίηση που δεν έχει εκ του Συντάγματος. Τέλος του παραμυθιού!

2) Διάβασα κάπου ότι ο Τσίπρας δήλωσε πως αυτή η κυβέρνηση είναι 80% ΠΑΣΟΚ, 10% ΝΔ και 10% ακροδεξιά. Όχι αγαπητέ Αλέξη, εδώ κάνεις λάθος! Η κυβέρνηση αυτή ΗΤΑΝ ακροδεξιά και φασιστική και χωρίς την παρουσία εκπροσώπων του ΛΑΟΣ, μέχρι και πριν λίγες μέρες που ήταν 100% ΠΑΣΟΚ! Ήταν μονοκομματική δεξιά (ή ακροδεξιά ή όπως θες πες το) κυβέρνηση και τώρα απλά έγινε πολυκομματική (πάλι δεξιά ή ακροδεξιά κτλ) κυβέρνηση. Και προφανώς δεν ευθύνεται το ΛΑΟΣ όταν το ΠΑΣΟΚ δε σέβεται τους ίδιους του τους ψηφοφόρους και συγκυβερνά μαζί του.

3) Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ του Σαμαρά και της ΝΔ δεν περιγράφεται! Πόσο υποκριτής μπορεί να είσαι κύριε Σαμαρά, όταν ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΕΡΕΙ ότι ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑΣ με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, κι εσύ έχεις το θράσσος να βγαίνεις και να δηλώνεις ότι δε συγκυβερνάς, αλλά στηρίζεις την κυβέρνηση?? Μέχρι πριν λίγες μέρες στήριζες την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ (ψηφίζοντας μερικά νομοσχέδια κτλ κτλ). Τώρα όμως συγκυβερνάς καθαρά και ξάστερα! Κι έχεις το θράσσος να δηλώνεις το αντίθετο και να "παραιτείς" τον Αβραμόπουλο για να μη χάσεις τον "τίτλο" της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος θα πήγαινε στο ΚΚΕ! Τόσο πολύ σέβεστε τους "θεσμούς" σας... Αξιωματική αντιπολίτευση είναι ουσιαστικά το ΚΚΕ πλέον. Μπορεί σύμφωνα με το Σύνταγμα να καλύπτεται η ΝΔ, αλλά το ηθικό ζήτημα είναι πολύ πιο σοβαρό σε αυτή την περίπτωση.

Αυτά.

1 σχόλιο:

Δημήτριος Γκόγκας είπε...

Η Ελλάδα ζει μια πρωτοφανή ιλαροτραγωδία. Μια Κυβέρνηση φάντασμα, με πρωταγωνιστές ανθρώπους που δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από τον λαό να χειριστούν εθνικά θέματα και πρωτίστως το οικονομικό που ..καίει. Η καταπάτηση του συνράγματος είναι εμφανής σε κάθε βήμα της όποιας κυβέρνησης. Τα πάντα πουλιούνται και αγοράζονται προς όφελος της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαικής ένωσης της Μέργκελ. Αργάτο καταλάβαμε....όμως ποτέ δεν είναι αργά. Να είσαι καλά ......φίλε μου . Χαιρετίσματα στον πατέρα σου ....την προσέγγισή σου την αναρτώ...με την άδειά σου και στο ιστολόγιό μου, μπας και οι συγχωριανοί μου δούνε και κάποιες άλλες απόψεις.