11/5/10

Περί "δικαίου"

"Το δίκαιο υπάρχει στην ισότητα, και όχι στην ανισότητα", είπε ο σοφός Πλάτων!
Ας το σκεφτούν αυτό ορισμένοι ανθρωπίσκοι που αυτοπαρουσιάζονται ως "δημοκράτες" και "αστοί" (αστείοι ναι, αστοί όμως...) και ζητάνε απ' το λαό να πληρώσει την κρίση που δημιούργησαν τα αφεντικά τους... Ειδικά απ' τη στιγμή που παραφράζουν τις ρήσεις των φιλοσόφων, κατά το συμφέρον τους, για να παραπλανήσουν το λαό...

Δίκαιο για το λαό δε μπορεί να υπάρξει σε ένα σύστημα (καπιταλιστικό), που στηρίζεται στην ανισότητα! Δίκαιο για το λαό θα υπάρξει μόνο σε ένα σύστημα που προάγει την ισότητα (σε όλους τους τομείς). Αυτό το σύστημα θα είναι το σοσιαλιστικό, η εφαρμογή δηλαδή του επιστημονικού σοσιαλισμού από το βυθό μέχρι την κορυφή της κρατικής δομής!
Είναι καιρός να καταλάβει ο λαός πως όλα τα υπόλοιπα που του πλασάρουν, οι δήθεν εκπρόσωποι του, περί θυσίας για ανάκαμψη από την κρίση κτλ κτλ, είναι φρούδες ελπίδες, που θα διατηρήσουν το φαύλο κύκλο της εκμετάλλευσης και το καπιταλιστικό σύστημα στη θέση του!

Έφτασε η ώρα για το ξύπνημα της ταξικής συνείδησης, που κρύβει ο κάθε εργαζόμενος! Η συμμετοχή στη συγκέντρωση του ΚΚΕ το Σάββατο 15 Μάη στο Πεδίον του Άρεως, είναι ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση!

Δεν υπάρχουν σχόλια: