4/5/10

για να δούμε τι θα κάνουν οι υποκριτές...


Το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Για να δούμε ποια θα είναι η αντίδραση των κομμάτων που ζητούν από το λαό να πληρώσει την κρίση που δημιούργησαν τα αφεντικά τους...!

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, "η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Βεβαίως, πρέπει να σας πω ότι εμείς έχουμε και επιπλέον προτάσεις εκτός από την κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης. Και για τη δραστική μείωση των μισθών των βουλευτών και για την κατάργηση των διάφορων επιδομάτων στις επιτροπές, από τη στιγμή που η συμμετοχή στην επιτροπή είναι μέρος της βουλευτικής δραστηριότητας, δεν είναι κάτι άλλο. Ούτε μπορεί να ισχυριστούμε ότι οι βουλευτές έχουν κανονικά ωράρια και κάνουν υπερωρίες.

Ξεκαθαρίζουμε όμως το εξής ζήτημα και σε αντίθεση με αυτά που ακούγονται τις τελευταίες μέρες και ιδιαίτερα από τα διάφορα εντεταλμένα παπαγαλάκια: Η πρότασή μας αυτή - η οποία δεν είναι καινούρια, την είχαμε κάνει με τη μορφή πολιτικής πρότασης όταν ήταν κυβέρνηση η ΝΔ - δε γίνεται προκειμένου να πείσουμε τους εργαζόμενους ότι πρέπει να δεχτούν μείωση μισθών και συντάξεων. Δε γίνεται για τέτοιους υποκριτικούς λόγους, δε γίνεται για να πείσουμε τους εργαζόμενους να δεχτούν αυτά τα βάρβαρα μέτρα χωρίς να αντιδράσουν.

Η θέση μας αυτή ξεκινάει από τη γενικότερη αντίληψη που έχει το ΚΚΕ για το ρόλο των εκλεγμένων στα διάφορα αντιπροσωπευτικά σώματα. Εμείς - το λέμε και στο Πρόγραμμα του Κόμματος - θεωρούμε ότι η συμμετοχή προσώπων στα διάφορα αντιπροσωπευτικά σώματα δεν μπορεί να σχετίζεται με κανένα προνόμιο συγκριτικά με την προηγούμενή τους κατάσταση. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπάρχει οικονομικό όφελος.

Αυτό που εμείς υποστηρίζουμε είναι ότι ένας βουλευτής, ο οποίος για 4 ή για 8 χρόνια δεν μπορεί να ασκήσει την επαγγελματική του δραστηριότητα, γιατί πραγματικά ο χρόνος δεν του το επιτρέπει και ιδιαίτερα αυτό αφορά τους ανθρώπους στον ιδιωτικό τομέα, πρέπει να υπολογίζεται η βουλευτική θητεία ως ένσημα στον ασφαλιστικό του οργανισμό και να παίρνει τη σύνταξη όταν πάψει να είναι βουλευτής ή όταν φτάσει στην κατάλληλη ηλικία να πάρει τη σύνταξη κανονικά από τον ασφαλιστικό οργανισμό στον οποίο ανήκε, είτε είναι το ΙΚΑ, είτε είναι ο ΟΓΑ, είτε είναι οποιοδήποτε Ταμείο.

Θεωρούμε επίσης πρόκληση, να παίρνουν χρήματα οι βουλευτές, που στην πλειοψηφία τους αποφασίζουν στη Βουλή πολιτική λιτότητας, πολιτική βάρβαρων μέτρων. Φυσικά εμείς έχουμε και άλλες προτάσεις για το ρόλο του βουλευτή. Κατά τη γνώμη μας ο βουλευτής πρέπει να αντιπροσωπεύει και να εκλέγεται, παραδείγματος χάριν, από κάθε παραγωγική μονάδα, εν πάση περιπτώσει από κάθε χώρο δουλειάς και να είναι ανακλητός με την ευθύνη των ψηφοφόρων.

Βεβαίως, αυτά τα αιτήματα δεν μπορεί να τα δεχτεί το πολιτικό σύστημα στο οποίο ζούμε, αλλά τουλάχιστον εμείς θα επιμείνουμε στην κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και με πολιτικό διάλογο μέσα στη Βουλή να λύσουμε και άλλα ζητήματα.

Ακόμα, να υπογραμμίσουμε το εξής: Γιατί οι βουλευτές αναζητούν υψηλούς μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και διάφορα άλλα προνόμια; Διότι στα περισσότερα κόμματα ισχύει η λογική της ατομικής συγκέντρωσης ψήφων, της ατομικής διαμόρφωσης εκλογικής πελατείας, κουμπαριές, κλπ. Για εμάς ο βουλευτής που εκλέγεται με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ καταρχήν υποδεικνύεται στους ψηφοφόρους από το ίδιο το Κόμμα με εσωτερικές διαδικασίες που κατοχυρώνονται από το Καταστατικό.

Προτείνονται βέβαια οι βουλευτές, αυτό δε σημαίνει ότι αν σε κάποια περίπτωση εκλεγεί ένας άλλος, ότι δεν μπορεί να είναι ο άλλος βουλευτής, αλλά σε κάθε περίπτωση όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του ΚΚΕ, οι οποίοι είναι εγκεκριμένοι με συλλογικές διαδικασίες, ξέρουν πάρα πολύ καλά ότι αν εκλεγούν δε θα πάρουν ούτε ένα ευρώ βουλευτικού μισθού, ούτε ένα επίδομα, απολύτως τίποτα. Και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, τα επιτελεία τα οποία υπάρχουν για τη βοήθεια στη δουλειά και τη στήριξη, δεν είναι ατομικά των βουλευτών, είναι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας."

* * *


Το μήνυμα του ΚΚΕ προς τον ελληνικό λαό και τους λαούς της Ευρώπης «ξεσηκωθείτε» θα ακούγεται διαρκώς όλο και πιο δυνατά και θα γίνεται πράξη από όλο και περισσότερους.

Αντίθετα με τα όσα λένε τα παπαγαλάκια του αστικού συστήματος (ΣΚΑΙ, μεγαλοδημοσιογράφοι κτλ), για τη χώρα αποτελεί τιμή και όχι δυσφήμιση η αγωνιστική δράση του ΚΚΕ, των εργαζομένων, του λαού. Δυσφήμιση αποτελεί η πολιτική που ενώ σφάζει το λαό, τον καλεί σε υποταγή.

Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη, τα δικαιώματα του λαού.

Λαοί της Ευρώπης ξεσηκωθείτε!!

2 σχόλια:

Stepas είπε...

Αυτό ας το έχει υπόψη του όποιος πάει να ξαναβάλει στο στόμα του την καραμέλα "όλοι ίδιοι είναι"...

Ανισορροπη είπε...

1000 mpravo gia auti sou ti dimosieusi!!!