26/5/09

Ενδεικτικό κοροϊδίας

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσίασε ο όμιλος Vivartia:

"Οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου Vivartia ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο του 2009 σε €335,9 εκατ. από €289,7 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο του 2008, ενισχυμένες κατά 15,9%.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, μέρος της αύξησης οφείλεται στην ενσωμάτωση των νέο-ενοποιούμενων θυγατρικών Everest και Nonni’s.
Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου ανήλθαν σε €29,3 εκατ. από €28,5 την αντίστοιχη περσινή περίοδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,9%."

Επίσης όπως γράφει η Ναυτεμπορική:

"Σχολιάζοντας τις οικονομικές καταστάσεις του πρώτου τριμήνου του 2009, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vivartia κ. Σπ. Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, που επικρατούν σε πολλές από τις χώρες που ο Όμιλος δραστηριοποιείται, τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου είναι σύμφωνα με τον προϋπολογισμό, και μας δημιουργούν αισιοδοξία ότι και κατά το δεύτερο έτος του πενταετούς μας πλάνου θα επιτευχθούν τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα."


Όταν λοιπόν οι ίδιοι οι καπιταλιστές εν μέσω κρίσης, ομολογούν ότι τα κέρδη τους αυξάνονται και εκφράζουν και την αισιοδοξία τους ότι στο εγγύς μέλλον θα αυξηθούν κι άλλο (σύμφωνα μάλιστα με "τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα"!! -έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό και ο νοών νοείτω), τότε μερικά πράγματα είναι δεδομένα.
Καταρχήν ότι τα τσιράκια τους στο πολιτικό επίπεδο (βλέπε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κτλ) λένε ξεκάθαρα πλέον ψέμματα, αφού τα αφεντικά τους ομολογούν κυνικά την αλήθεια. Και κατά δεύτερον, ότι όσο ο λαός δέχεται την υποταγή, τη μοιρολατρία, συμβιβάζεται και αποδέχεται αγόγγυστα τα ψέμματα τους, τόσο η κατάσταση θα παραμένει άθλια, αν δεν χειροτερεύει κιόλας.
Ενόψει ευροεκλογών ο λαός έχει θεωρητικά πολλές επιλογές ("δημοκρατία" έχουμε άλλωστε). Ψήφο στα κόμματα που του λένε ψέμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ). Ψήφο σε άλλα κόμματα ανώδυνα για το σύστημα (Οικολόγοι-Πράσινοι, Δράση κτλ). Αποχή, που σημαίνει εξουσιοδότηση και επικύρωση των αποφάσεων της ΕΕ. Ψήφο στο ΚΚΕ, που σταθερά και αταλάντευτα όλα αυτά τα χρόνια λέει στο λαό την αλήθεια για την ΕΕ και το ρόλο της. Δική μου πρόταση, για κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, ακόμα κι αν διαφωνεί σε μερικά θέματα με το ΚΚΕ, είναι ότι ήρθε η ώρα να το ψηφίσει. Για να μην πάει η ψήφος του χαμένη! Ο καθένας σκέφτεται, διαλέγει και παίρνει...

10 σχόλια:

elf είπε...

Καλοφάγωτα!

(Είσαι καλά πια, πέρασαν οι τενοντίτιδες; Ελπίζω μαζί με το μπλογκ να ξανάπιασες και την κιθάρα.)

Καλημέρα και καλό καλοκαίρι!

Andreas είπε...

Κάποτε ο Άρης Βελουχιώτης είπε στον πατέρα του ότι δεν θέλει να πλουτίσει γιατί έτσι δεν θα μπορέσει ποτέ να καταλάβει την πείνα και τον πόνο των φτωχών. Των φτωχών και των βιοπαλαιστών που η κα. Διαμαντοπούλου τους βλέπει σαν μελό ταινιά με τον Ξανθόπουλο. Των φτωχών και κυνηγημένων που ο κος. Καρατζαφέρης βλέπει ως εχθρούς του έθνους. Των φτωχών και καταπιεσμένων που ο κος. Τσίπρας θαρρεί ότι μπορεί να ξεγελάσει μιλώντας για ανθρώπινο καπιταλισμό. Των κατατρεγμένων που θα πληρώσουν ξανά με το αίμα τους τα κέρδη των αφεντικών του κου. Καραμάν-Αλή. Η λύση για όλους αυτούς και όλους εμάς ονομάζεται σοσιαλισμός και το μόνο εν ελλάδι κοινοβουλευτικό κόμμα που παλεύει για αυτόν είναι το ΚΚΕ. Θα μας βρουν μέχρι ενός αντιμέτωπους και ξέρουν το τέλος τους. Θα νικήσουμε!

Dr Low είπε...

Πού είσαι αστέρι μου? Δεν πιστεύω να είσαι σε καμιά Γερμανία μαζί με τον Καραβέλα? Ίδια μέρα εξαφανιστίκατε και είναι ύποπτον αυτό. Τουλάχιστον έλα ψήφισε.

(πετάω αύριο για κάτω και κυριακή μεσημέρι ξαναεπιστρέφω. ΚΑΜΙΑ ΨΗΦΟΣ ΧΑΜΕΝΗ λέμε!)

Ανώνυμος είπε...

Την Κυριακή ξυπνάμε το πρωί. Πίνουμε ένα γάλα, βάζουμε μερέντα στο ψωμί. Ανάβουμε ένα τσιγάρο. Κοιτάμε τις παλιές φωτογραφίες. Κοιτάμε τα μάτια αυτών που δεν είναι πια μαζί μας. Αυτών που μας έμαθαν τι θα πει να είσαι κομμουνιστής. Ένας γλυκός κόμπος θα μας έρθει στο λαιμό, ίσως ένα δάκρυ να κυλήσει. Θα πάμε να ψηφίσουμε, θα πάμε να ψηφίσουμε τα λάθη μας αλλά και τις σωστές μας αποφάσεις. Θα ψηφίσουμε τη νιότη μας αλλά και το μέλλον μας. Θα ψηφίσουμε το αίμα μας αλλά και την ελπίδα μας. Και σαν θα ρίξουμε το χαρτί με τα τρία τιμημένα γράμματα θα βγούμε από το σχολείο, θα κοιτάξουμε στον ουρανό και θα πούμε. "Κρίμα που δεν είσαι κι εσύ εδώ, αλλά έννοια σου, κι εμείς εδώ κάτω, καλά βαστάμε..."

Κόκκινος Γαύρος

Dr Low είπε...

Κόκκινος γαύρος...υποκλίνομαι! Ραντεβού στις κάλπες!!!

Ανώνυμος είπε...

Σ'ευχαριστώ El για τα καλά σου λόγια. Κι όπως θα λέγαμε και στη γλώσσα που ξέρουμε και οι δυο καλά "La ringrazio dalla profondita del cuore"

Κόκκινος Γαύρος
(ΥΓ). Πρώην φοιτητής από το διπλανό χωριό (Siena) που χτυπήθηκε στα ίσα με τη θρυλική Firenze στην σκληρή μάχη του Montaperti.

Dr Low είπε...

Κόκκινος γαύρος...και που χτυπιέτε κάθε μέρα με τα θεριά, θα συμπλήρωνα εγώ!

Il piacere è mio

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητή El δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό να χρησιμοποιούμε το blog του συντρόφου Rizobreaker για τα ιταλοθρεφή χαιρετίσματά μας, αν και πιστεύω ότι ο σύντροφος δεν θα είχε αντίρρηση. Προσπάθησαν να μπω στο blog σου αλλα στάθηκε αδύνατον. Βάλε και ότι είμαι πιο βλάκας κι απ' τον βλάκα σε ζητήματα ΄διαδικτύου οπότε καταλαβαίνεις. Αν θέλεις προσπάθησε να με βοηθήσεις.

Che sia dolce il tempo che accompagna i tuoi sogni.

Κόκκινος Γαύρος

Dr Low είπε...

Κοκκινος γαυρος
Στείλε μου το mail σου στο fourtounastoaigaio@gmail.com για να σε κάνω add.

Ο Rizo δεν παρεξηγεί, μη φοβάσαι. Θα του δώσω το υπουργείο προπαγάνδας στη Λαϊκή Δημοκρατία του χωριού μου, στο οποίο ΒΓΗΚΑΜΕ ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ με 35 ψήφους παραπάνω απο την τελευταία φορά!

Και ξαναλέω (για να δικαιολογίσω τον τρελό ενθουσιασμό που είχα στο τηλέφωνο μιλώντας με το Rizo)...είναι απίστευτα όμορφο να βλέπεις πως κάπιοι δεν φοβούνται ούτε τη λάσπη, ούτε την προπαγάνδα, ούτε τις απειλές. Σηκώνουν ψηλά τη γροθιά φονάζουν ΚΚΕ, ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ!

Απο αύριο πάλι στον αγώνα σύντροφοι!

Αγωνιστικοί χαιρετισμοί απο την Ιταλία!

ανωνυμος είπε...

kane me add syntrofe stoys syndesmoys sou. olo kai ginomaste perissoteroi.

http://kyklostoyperissou.wordpress.com/