8/5/09

Και το 5ο είναι ωραίο...

Επανέρχομαι στις αθλητικές εξελίξεις...

Μπάσκετ Ανδρών:
Μετά το Κύπελλο πήραμε και το 5ο Ευρωπαϊκό! Στον ημιτελικό του Final 4 του Βερολίνου κερδίσαμε τον Ολυμπιακό 84-82, σε έναν ομολογουμένως πολύ ωραίο αγώνα! Στον τελικό με τη ΤΣΣΚΑ Μόσχας κερδίσαμε με 73-71, παρά την αρνητική διαιτησία (ειδικά από τον Ισπανό διαιτητή). Σε έναν αγώνα που φτάσαμε να προηγούμαστε μέχρι και με 23 πόντους διαφορά, καταλήξαμε να κερδίσουμε μόλις με 2, αλλά αυτό που μετράει είναι το 5ο Ευρωπαϊκό! Ο αυτοκράτορας του Ευρωπαϊκού μπάσκετ Παναθηναϊκός, επέστρεψε στο θρόνο του! Επόμενος στόχος το Πρωτάθλημα (και άρα το τρεμπλ).
Για την ιστορία, οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι οι: Δημήτρης Βεργίνης, Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, Δημήτρης Διαμαντίδης (καλύτερος αμυντικός της Ευρωλίγκα), Βασίλης Σπανούλης (MVP του Final 4), Ντούσαν Κέτσμαν, Ντρου Νίκολας, Νίκος Χατζηβρέττας, Στράτος Περπέρογλου, Ντούσαν Σάκοτα, Φραγκίσκος Αλβέρτης (φυσικός αρχηγός), Κώστας Τσαρτσαρής, Αντώνης Φώτσης, Μάικ Μπατίστ, Νίκολα Πέκοβιτς, Γκεόργκι Σερμαντίνι.
Αρχιτέκτονας ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και βοηθός ο Δημήτρης Ιτούδης (ο οποίος ίσως είναι καλός αντικαταστάτης σε περίπτωση που φύγει στο μέλλον ο Ομπράντοβιτς).

Βόλεϋ Ανδρών:
Το πρωτάθλημα κατέληξε στον Ολυμπιακό (νίκες 3-1). Στον τέταρτο και τελευταίο τελικό ο Παναθηναϊκός αδικήθηκε στα 2 πρώτα σετ από τη διαιτησία, αλλά παρόλα αυτά θεωρώ δίκαιη την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό, αφού ήταν συνολικά καλύτερος στους τελικούς από τον Παναθηναϊκό (ίσως έπαιξε ρόλο η κούραση των παικτών μας μετά τους αγώνες με τον Ηρακλή).

Βόλεϋ Γυναικών:
Μετά το Κύπελλο, οι κοπέλες του Παναθηναϊκού, κατέκτησαν με συνοπτικές διαδικασίες και το 5ο συνεχόμενο Πρωτάθλημα με 3-0 νίκες, αφού κέρδισαν και στον τρίτο τελικό τον Ολυμπιακό με 3-0 σετ.
Οι "νταμπλούχες" Ελλάδας είναι οι: Ελευθερία Χατζηνίκου, Ελένη Φραγκιαδάκη, Νικολέτα Κουτουξίδου, Φιντάνκα Σαπαρέφσκα, Γεωργία Τζανακάκη, Όλγα Τότσκο, Ρούξι Ντουμιτρέσκου (αρχηγός), Φένια Παπαγεωργίου, Παναγιώτα Γκιουζέλη, Ξανθή Μυλωνά, Σάνια Τομάσεβιτς, Χαρά Σάκκουλα, Μαρίσα Φερνάντεζ.

Πόλο:
Κατακτήσαμε την 3η θέση στην κανονική περίοδο, καθότι στην τελευταία αγωνιστική χάσαμε από τη Χίο με 11-10, και έτσι ο Πανιώνιος μας πέρασε με ένα βαθμό! Επιμένω ότι είναι μεγάλη επιτυχία για την ομάδα του Παναθηναϊκού, του οποίου οι παίκτες έπαιζαν πολλές φορές απλήρωτοι...

Στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ θα αναμετρηθεί η Μπαρτσελόνα με τη Μάντσεστερ Γ. Η Μπάρτσα απέκλεισε τη Τσέλσι του Χίντιγκ (που και στους 2 ημιτελικούς έπαιζε κατενάτσιο, 0-0 και 1-1) και η Μάντσεστερ Γ. την Άρσεναλ. Η Μπάρτσα στο 2ο ημιτελικό, αν και έπαιζε με 10 παίκτες από το 66' (με ανύπαρκτη αποβολή του Αμπιντάλ), κατάφερε να ισοφαρίσει στο τέλος κι έτσι το ποδόσφαιρο βγήκε νικητής (ευτυχώς, γιατί το κοουτσάρισμα του Γκουαρντιόλα ήταν για κλάμματα)!

Στον τελικό του ΟΥΕΦΑ θα αναμετρηθεί η Βέρντερ Βρέμης (ναι αυτή που αποκλείσαμε απ' το Τσάμπιονς Λιγκ και στην οποία αγωνίζεται δανεικός ο Τζιώλης!) με τη Σαχτάρ. Στους "εμφύλιους" ημιτελικούς η Βέρντερ απέκλεισε το Αμβούργο και η Σαχτάρ την άλλοτε κραταία Ντιναμό Κιέβου!

ΥΓ: Διαβάστε το πολύ ενδιαφέρον κείμενο του Γιάννη Κ. για τη μεγάλη Τορίνο, >> εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: