10/10/08

"μικρό"

Στα καθήκοντα τούτου του ιστολογίου είναι και η προβολή κάθε προσπάθειας που κρίνω αξιόλογη, όσον αφορά τον πολιτισμό και τις τέχνες. Στα πλαίσια αυτού του καθήκοντος λοιπόν, κρίνω αναγκαία τη δημοσίευση του παρακάτω email που έλαβα:

«μικρό»Σωματείο για την υποστήριξη και τη διάδοση της ταινίας μικρού μήκους.

Μεθώνης 46 Αθήνα , Email :mikrosomateio@yahoo.gr , Blog : mikro.yooblog.gr

Μέλος του International Short Film Conference (I.S.F.C.)


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2008

Το «μικρό», Σωματείο για τη διάδοση της ταινίας μικρού μήκους, ξεκινά σε συνεργασία με την New Star κάθε Δευτέρα από 20 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Αφαία προβολή ελληνικών ταινιών μικρού μήκους.

Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν καλές ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες μέχρι τώρα δεν προβάλλονταν στις κινηματογραφικές αίθουσες, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να βρουν το κοινό τους. Θα πρέπει να τονίσουμε ότι όλοι ανεξαιρέτως οι Έλληνες δημιουργοί ξεκίνησαν από την ταινία μικρού μήκους πριν να κάνουν την πρώτη τους μεγάλου μήκους.

Θεωρούμε ότι η ταινία μικρού μήκους είναι ένα κομμάτι της κινηματογραφίας και θα πρέπει να προβάλλεται όπως και τα άλλα κινηματογραφικά έργα, πέρα από τα Φεστιβάλ ή τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις.

Είμαστε βέβαιοι ότι η ταινία μικρού μήκους έχει κοινό, απλά αυτό δεν έχει έρθει σε επαφή μαζί της, δεν τη γνωρίζει και, κατά συνέπεια, δεν την αναγνωρίζει σαν ένα κομμάτι της εθνικής μας κινηματογραφίας. Οι διάφορες εκδηλώσεις που έχουμε κάνει, τα Φεστιβάλ και οι οργανωμένες προβολές με ταινίες μικρού μήκους, μας έχουν πείσει ότι η ταινία μικρού μήκους μπορεί να βρει το κοινό της αν την προωθήσουμε όπως ακριβώς και τις άλλες ταινίες.

Ξεκινάμε αυτή την προσπάθεια με την ελπίδα να βρούμε και άλλες αίθουσες που θα δεχτούν να προβάλλουν ταινίες μικρού μήκους με εισιτήριο, εκτός Φεστιβάλ ή φεστιβαλικών εκδηλώσεων. Είμαστε βέβαιοι ότι η ποιότητα ενός μεγάλου μέρους της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους θα κερδίσει το κοινό της και η προσπάθειά μας θα πετύχει. Παράλληλα η διαμόρφωση του κινηματογράφου Αφαία, σε ένα πολυχώρο πολιτισμού, δε μας αφήνει ασυγκίνητους και, σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί η ταινία μικρού μήκους να λείπει από εκεί.

Θα χαρούμε πολύ να δούμε τους φίλους της ταινίας μικρού μήκους , να μοιραστούμε μαζί τους τη χαρά της δημιουργίας ενός κινηματογραφικού έργου.

Καλούμε επίσης κάθε δημιουργό ταινίας μικρού μήκους να επικοινωνήσει μαζί μας στο email: mikrosomateio@yahoo.gr η στα παρακάτω τηλέφωνα (Γιάννης Φραγκούλης: 6974123481 και Κώστας Σταματόπουλος: 6970332209.) για να προβάλλουμε την ή τις ταινίες του σε μια κόπια dvd.

Οι προβολές ξεκινούν κάθε Δευτέρα από 20 Οκτωβρίου, στις 6.00 μ.μ., στην Αφαία, Δημοσθένους 96, στο ύψος της Β΄ Εισόδου στη Συγγρού .

Η συνολική διάρκεια της προβολής των ταινιών είναι μία ώρα.

Το «μικρό» δραστηριοποιείται με τους εξής τρόπους: διοργανώνει προβολές ταινιών μικρού μήκους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετέχει σε Ημερίδες και Διημερίδες για την Τέχνη και τον Πολιτισμό της αισθητικής αγωγής και της καλλιτεχνικής παιδείας, συνεργάζεται με κινηματογραφικούς οργανισμούς και Σωματεία , δίνει πληροφορίες για όλα τα στάδια της παραγωγής των ταινιών μικρού μήκους (προετοιμασία-εκτέλεση-διανομή) . Στο Αρχείο του περιλαμβάνονται πάνω από 70 τίτλοι σε φιλμ και 350 τίτλοι σε VHS 200 τίτλοι σε DVD καθώς και φωτογραφίες και ενημερωτικό υλικό ταινιών μικρού μήκους. Επίσης υπάρχει data base για ελληνικές ταινίες μικρού μήκους και για τα διεθνή φεστιβάλ. Βασικές επιδιώξεις του σωματείου είναι η ευαισθητοποίηση προσώπων και φορέων που ενέχονται σε κάθε φάση κατασκευής, προβολής και διάδοσης της μικρού μήκους ταινίας καθώς επίσης και η διαφύλαξη, η συντήρηση και η προβολή των ταινιών μικρού μήκους και η πραγματοποίηση γόνιμου διαλόγου με αντίστοιχους φορείς διεθνώς.

2 σχόλια:

Radio Collectiva Team είπε...

Τις καλησπέρες μας απ' τα αγαπημένα σου Χανιά!!! :)

*Πειράζει που δε ψηφίσαμε για τη Στέλλα το υπουργείο Εξωτερικών(όλα έξω);
χεχεχεχε

dyosmaraki είπε...

Πολύ ενδιαφέρουσα η είδηση για αυτή την προσπάθεια δημιουργίας και διαδοσης του πολιτισμού.

ΥΓ. Κατέθεσα την ψήφο μου για την Στελλίτσα....