7/10/08

Γιατί τόση μανία?

Με αφορμή την εκδήλωση της ΚΕ του ΚΚΕ προς τιμήν του μεγάλου επιστήμονα και αγωνιστή Πέτρου Κόκκαλη, που ήταν στέλεχος του Κόμματος και υπουργός στην Κυβέρνηση της Ελεύθερης Ελλάδας ("Κυβέρνηση του Βουνού") και η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία μεγάλης αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚΕ, καθώς και μελών και φίλων του Κόμματος, αλλά και απλών ανθρώπων, έσπευσαν ορισμένοι να ρίξουν για άλλη μια φορά το δηλητήριο τους!!
Αιτία? Η παρουσία στην εκδήλωση, του εγγονού του τιμώμενου, Πέτρου Κόκκαλη του νεώτερου (γιου του Σωκράτη).
Τόσο πολύ τους πείραξε, που ο εγγονός ενός ιστορικού στελέχους του ΚΚΕ βρέθηκε σε εκδήλωση τιμής για τον παππού του?

Όλο το προηγούμενο διάστημα, έριχναν τις ύπουλες βολές τους διαδίδοντας ότι "ο Περισσός έστειλε επίσημη πρόσκληση στην οικογένεια Κόκκαλη"! Μα καλά!! Τόσο εύκολα μπαίνουν στον Περισσό αυτοί οι "διάφοροι" που τα γράφουν και μαθαίνουν τα πάντα με το νι και με το σίγμα?? Από τη μια μας λένε ότι ο Περισσός είναι κάστρο, φρούριο, οχυρό (και ούτε εγώ ξέρω τι άλλο) κι απ' την άλλη τα μαθαίνουν όλα?? Από τη μια κατηγορούν το ΚΚΕ ως απομονωμένο και σκληρό (πειθαρχικά) κι απ' την άλλη μας λένε ότι "σύμφωνα με πληροφορίες" ή "σύμφωνα με πηγές" κτλ κτλ...?

Εν πάσει περιπτώσει τα περί επισήμων προσκλήσεων είναι λόγια του αέρα. Αλλά δεν υπάρχει και κανένας λόγος να απολογηθεί το ΚΚΕ για την παρουσία του εγγονού Πέτρου.
Ο μόνος ίσως που θα πρέπει να απολογηθεί, είναι ο ίδιος ο εγγονός, που αν και είναι στην αντίπαλη όχθη σε σχέση με τα ιδανικά του παππού του, παρόλα αυτά, παρεβρέθη σε μια εκδήλωση που οργάνωσε το Κομμουνιστικό Κόμμα. Και εννοώ να απολογηθεί όχι σε μας βέβαια, αλλά στην τάξη του.


Για να τελειώνω με το θέμα, προσωπικά αν και αντιπαθώ τον εγγονό Πέτρο Κόκκαλη, τόσο για τις κατά καιρούς υποτιμητικές δηλώσεις του για τον Παναθηναϊκό, για την αρκετή αλαζονεία που επιδεικνύει, όσο και για τις εις βάρος του ΚΚΕ δηλώσεις του, ένοιωσα μια (έστω μικρή) ικανοποίηση, για την παρουσία του στην εκδήλωση.

Όσοι επιμένουν στα περί υπόγειων (ή υπέργειων προσθέτω εγώ) σχέσεων του ΚΚΕ με τον Σωκράτη Κόκκαλη, ας μείνουν πιστοί στην αντικομμουνιστική υστερία τους. Περαστικά τους!

13 σχόλια:

Radio Collectiva Team είπε...

Είτε τους αρέσει είτε όχι, θα υπάρχουμε και και θα είμαστε πάσαλος στη κόρη του ματιού τους.
Ναι και φρούρια έχουμε και ο καθένας μπορεί να βγάλει το λαυράκι του, η τη κάθε σαχλαμάρα του.
Ξέρεις σύντροφε αυτοί είναι που θέλουνε τα φρούρια για να γλιτώσουν απ' τα λαϊκά δικαστήρια που ως ονούπω έρχονται, εμείς ούτε είχαμε ούτε θα έχουμε απλώς θα στρίβουμε με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη το πάσαλο στα ματάκια τους.

Ανώνυμος είπε...

Ε βάλε και συ κανα λινκ να γελάσουμε, τζάμπα είναι...

Πού είδες να λένε τέτοια?

Rizobreaker είπε...

Σ/φοι σε αρκετά blogs ανακυκλωνόταν η "είδηση" αυτή από τις αρχές του Σεπτέμβρη. Ένα blog για παράδειγμα είναι αυτό του "Αθηναίου", το έχετε υπόψιν υποθέτω... Και σε αρκετά άλλα κρυφοφασιστικά...

Rizobreaker είπε...

Ξέχασα βέβαια να αναφερθώ στην αγαπημένη μας Χαφιεδοτυπία που από αρχές Σεπτέμβρη είχε εισχωρήσει στα άδυτα του Περισσού και έμαθε για την επίσημη πρόσκληση στο Σωκράτη Κόκκαλη...

Ανώνυμος είπε...

αν ομως σε εκδηλωση του ΣΥΝ ηταν καποιος μεγαλοεπιχειρηματιας, τι θα λεγατε??

μια ετσι, μια γιουβετσι

ΠΑΡΤΙΖΑΝΑ είπε...

Ανώνυμε αν ήταν εγγονός ή γιος κάποιου που τιμούσε ο ΣΥΝ, γιατί να πει κάποιος κάτι?!Εξάλλου η σύνδεση του κάθε κόμματος με τους επιχειρηματίες δεν φαίνεται από τις εκδηλώσεις στις οποιες παρεβρίσκονται αλλά από την πολιτική που ακολουθεί το κάθε κόμμα..
Επειδή έτυχε να έχω καθηγητή έναν πρώην πρόδερο του Ιδρύματος Κόκκαλη θα σας πω ποιά είναι πραγματικά η στάση της οικογένειας Κόκκαλη προς το ΚΚΕ και τον παππού Κόκκαλη: ο συγκεκριμένος καθηγητής είναι από τους πιο χυδαίους αντικομμουνιστε΄ς που έχω γνωρίσει!Το τι έλεγε δεν μπορείτε να φανταστείτε!Μια αντικομμουνισιτκή προπαγάνδα του 1950 έκανε ο τύπος αντί για μάθημα!Τον βρήκα μια μέρα και μου είπε ότι ετοιμάζεται να γραψει τη βιογραφία του Κόκκαλη και πως αν στην Ελλάδα υπήρχαν δυο τρεις ακόμα σαν τον παππού Κόκκαλη ο τόπος θα ήταν καλύτερος...Τον ρώτησα αν παίρνει ληγμένα (έχουμε καλή σχέση παρόλα αυτά!)και αν ξέρει οτι ο Κόκκαλης ήταν κομμουνσιτής, από αυτούς που βρίζει αισχρά κάθε μέρα στις παραδόσεις του. Απάντησε με μια ερώτηση:Να προετοιμαστώ, έτσι?!Ναι, του λέω, θα φας πολλές ντομάτες!
Αυτή είναι η πραγματική στάση των Κοκκαλαίων απέναντι στον παππού Κόκκαλη, να γράφουν τη βιογραφία του μέσω του πιο ηλίθιου αντικομμουνιστή που υπάρχει...Το ίδρυμα που φτιάξαν στη μνήμη του είναι σαφώς στην υπηρεσία του κεφαλαίου και της αντιεπιστημονικότητας που αυτό επιβάλλει στην έρευνα..Το ότι ο εγγονός ήρθε στην εκδήλωση δε μου λέει τίποτα..περισσότερο για εθιμοτυπικού ςλόγους ήρθε να μην πω για ξεκάρφωμα.τώρα θα τους μάθουμε?!

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε Rizobraker σωστά μιλάς. Παππούς του ήταν στο φινάλε, δεν θα τρελαθούμε κι όλας από την αντικομμουνιστική υστερία τους. Μια ζωή στη γωνία μας περιμένουν για το κάθε τι. Αυτό είναι το ΚΚΕ. Τίμιο και ειλικρινές. Όπως είπες κι εσύ, αν δεν καλούσαμε την οικογένεια Κόκκαλη θα μας έλεγαν στενόμυαλους που δεν θέλουν στις εκδηλώσεις του ανθρώπους από άλλους χώρους. Τώρα που ήρθε μας την "πέφτουν" αλλιώς. Έλεος πια.

Κόκκινος Γαύρος.
ΥΓ. Ευχαριστώ για τη σύνδεση στο youtube.

angelos είπε...

polu swstos.

ανεστης είπε...

Άρχισα να τη βαριέμαι τη μπλοκγόσφαιρα τη γεμάτη απο ανθρωπάκια που αγνοούν την ιστορία αλλά είναι έτοιμα να κρίνουν σε κάθε περίσταση.
Τεράστια η προσφορά του γιατρού Πέτρου Κόκκαλη, υποχρεωμένο το ΚΚΕ να καλέσει την οικογένεια. Τέλος. Όλα τα υπόλοιπα είναι ανέξοδες φούσκες.
Χαιρετισμούς!

Ανώνυμος είπε...

«Περισσός Α.Ε.» ή… όταν ο «Ριζοσπάστης» απολύει

Ως κοινός και στυγνός εργοδότης ο «Ριζοσπάστης», η εφημερίδα του ΚΚΕ, που κατά τα λοιπά κόπτεται για τα δίκαια των εργαζομένων, όπως υποστηρίζει, απέλυσε την παραμονή της απεργίας των δημοσιογράφων, τον επί 15 έτη εργαζόμενο δημοσιογράφο της, γνωστό πειραιώτη συντάκτη, Γιάννη Κωστάκη, με δικαιολογίες και διαδικασίες που θα ζήλευαν και οι πιο σκληροί μάνατζερ μεγάλων πολυεθνικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Κωστάκης, που τα τελευταία χρόνια κάλυπτε το δικαστικό ρεπορτάζ, ενώ παλιότερα ήταν υπεύθυνος του πειραϊκού ρεπορτάζ, ήθελε μόλις τέσσερα χρόνια για να συνταξιοδοτηθεί, ενώ είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Ας δούμε όμως πως περιγράφει τα περιστατικά που οδήγησαν στην απόλυσή του ο ίδιος ο δημοσιογράφος Γ. Κωστάκης, μέσα από την αναφορά του, που θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα στο δ.σ. της ΕΣΗΕΑ :


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Την Δευτέρα, 29 Σεπτέμβρη, με κάλεσε ο συνάδελφος Παύλος Αλέπης, αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ όπου εργάζομαι σχεδόν 15 χρόνια (14 χρόνια και 9 μήνες για την ακρίβεια) προκειμένου να μου ανακοινώσει την «λήξη της συνεργασίας μας», όπως χαρακτηριστικά μου είπε. Ισχυρίστηκε ότι το τελευταίο διάστημα, τουλάχιστον μία φορά
την εβδομάδα, η Συντακτική Επιτροπή (ΣΕ), ασχολείται μαζί μου. Πρόσθεσε ότι η ανοχή που έδειξε η εφημερίδα σε μένα ήταν ανεπίτρεπτη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επαναληφθεί στο μέλλον για κανένα άλλο εργαζόμενο. Το ρεπορτάζ την ευθύνη του οποίου τα τελευταία χρόνια είχα ήταν το Δικαστικό.
Εξεπλάγην επειδή ποτέ στο παρελθόν δεν μου είχε γίνει κάποια παρατήρηση σχετικά με την εργασία μου και φυσικά ουδέποτε είχα κληθεί από τη ΣΕ όταν γινόταν συζήτηση για μένα προκειμένου να εκθέσω την δική μου άποψη στο υπό συζήτηση θέμα. Στην ΣΕ δεν κλήθηκα καν όταν συζητήθηκε η απόλυσή μου, 4 χρόνια πριν πάρω σύνταξη και ενώ για
πάνω από 10 χρόνια πάσχω από στεφανιαία νόσο, γεγονότα γνωστά σε όλα τα μέλη της ΣΕ.
Ως αφορμή της απόλυσή μου αναφέρθηκε το ότι δεν είχα δώσει στην εφημερίδα την είδηση της κήρυξης από το δικαστήριο καταχρηστικής της απεργίας των τελωνιακών. Η επίκληση αυτού του λόγου είναι προσχηματική και θα εξηγήσω αμέσως γιατί το λέω.
Στις 25 Σεπτέμβρη η κυβέρνηση προσέφυγε στη Δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική. Η εκδίκαση της προσφυγής έγινε το απόγευμα της ίδιας μέρας, κάτι για το οποίο από το μεσημέρι είχα ενημερώσει τον προϊστάμενο του τμήματός μου συνάδελφο Κώστα Πασακυριάκο μαζί με τα άλλα υπό εξέλιξη θέματα του τρέχοντος ρεπορτάζ. Το ρεπορτάζ της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων το έστειλα στον υπεύθυνο του εργατικού ρεπορτάζ συνάδελφο Περικλή Κουρμούλη, κατά τις οκτώ με εννέα το βράδυ με την προφορική
επισήμανση (που ανέφερα και στο ρεπορτάζ) ότι η απόφαση θα εκδίδετο αργά το βράδυ ή το πρωί της επόμενης μέρας και εγώ θα παρέμενα στο χώρο των δικαστηρίων μέχρι να κλείσουν. Επισήμανση περιττή αφού ούτως ή άλλως την ενημέρωση της εφημερίδας για τέτοιας φύσης δικαστικές αποφάσεις όταν τα δικαστήρια έχουν κλείσει την έχει το εργατικό ρεπορτάζ που τις πληροφορείται από τους συνδικαλιστές στους οποίους
κοινοποιείται από τους δικηγόρους. Σημειωτέον ότι το συνδικαλιστικό όργανο των τελωνιακών ήταν σε συνεδρίαση από το μεσημέρι και περίμενε την απόφαση του δικαστηρίου προκειμένου να αποφασίσει για το αν θα συνεχίσει ή αναστείλει την απεργία.
Την επομένη μέρα το απόγευμα, μου τηλεφώνησε ο συνάδελφος Πασακυριάκος για να με ρωτήσει τον λόγο που δεν είχα ενημερώσει την εφημερίδα για την δικαστική απόφαση, προσθέτοντας ότι ο ίδιος την είχε μάθει από τηλεοπτικό Δελτίο Ειδήσεων στη μία το πρωί και αμέσως ήρθε σε επαφή τόσο με τον συνάδελφο Κουρμούλη, όσο και με τον
συνάδελφο Βασίλη Αμπελογιάννη, επίσης μέλος της ΣΕ, που το βράδυ εκείνο είχε βάρδια.
Όπως μου είπε και οι τρεις με αναζήτησαν στο κινητό μου τηλέφωνο, που όπως ισχυρίστηκαν ήταν απενεργοποιημένο. Το ότι είχα το κινητό μου τηλέφωνο κλειστό δεν αληθεύει, εξάλλου αν ήθελαν μπορούσαν να με
καλέσουν στο σταθερό. Το κύριο όμως είναι άλλο. Ανεξάρτητα του αν είχα (που δεν είχα) εγώ ή κάποιος άλλος την υποχρέωση της ενημέρωσης της εφημερίδας για την απόφαση του δικαστηρίου, αφού τρία μέλη της ΣΕ την είχαν μάθει γιατί δεν την δημοσίευσαν; Στην ερώτηση του συνάδελφου Πασακυριάκου η απάντησή μου ήταν ότι είχα πει στον συνάδελφο Κουρμούλη πως θα μείνω στα δικαστήρια μέχρι να κλείσουν,
προσθέτοντας πως δεν είναι οι δικαστικοί συντάκτες αυτοί που μαθαίνουν την απόφαση δικαστηρίων περί ασφαλιστικών μέτρων όταν τα δικαστήρια έχουν κλείσει. Οι αποφάσεις δεν ανακοινώνονται από την έδρα, αλλά κοινοποιούνται στους διαδίκους από τους δικηγόρους. Κάτι βέβαια που πρέπει να ήταν ήδη γνωστό στο συνάδελφο Πασακυριάκο από την πείρα του. «Σου έκανα μια σαφή ερώτηση, μου έδωσες μια σαφή απάντηση. Θα τα πούμε την Δευτέρα», μου είπε και έκλεισε το τηλέφωνο. Μετά το τηλεφώνημα του συνάδελφου Πασακυριάκου τηλεφώνησα στον συνάδελφο Κουρμούλη ο οποίος σε μένα παραδέχτηκε το ότι του είπα πως θα παραμείνω στα δικαστήρια μέχρι να κλείσουν. Όταν τον ρώτησα γιατί
με εγκαλεί ο συνάδελφος Πασακυριάκος, η απάντηση ήταν: «Η εφημερίδα δεν είχε μια είδηση που είχαν όλες οι άλλες. Αφού δεν φταίω εγώ, αφού δεν φταίει ο … (μου είπε το όνομα συναδέλφου του εργατικού ρεπορτάζ) τότε εσύ φταις. Λογικό δεν είναι;». Για το αν η ευθύνη της ενημέρωσης της εφημερίδας για δικαστικές αποφάσεις τέτοιου είδους, που εκδίδονται όταν τα δικαστήρια δεν λειτουργούν, είναι ή δεν είναι δική
μου θα φανεί και από στοιχεία που θα προσκομίσω κατά την συνεδρίαση του ΔΣ της Ένωσης μας.
Από τα πραγματικά περιστατικά που αναφέρω προκύπτει αβίαστα το συμπέρασμα ότι ο λόγος που επικαλείται η εφημερίδα σαν αιτία απόλυσής μου είναι προσχηματικός.

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Σας πληροφορώ επίσης ότι ο συνδικαλιστικός εκπρόσωπος της εφημερίδας, συνάδελφος Ανδρέας Σακαρέλος, αν και η απόλυσή μου έγινε στις 30 Σεπτέμβρη, παραμονή της απεργίας μας για το Ασφαλιστικό, δεν είχε ενημερώσει την Ένωση έως σήμερα 2 Οκτώβρη, και πώς να το κάνει άλλωστε, αφού σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα, με
δική μου πρωτοβουλία, μου είπε ότι συμφωνεί με την απόλυσή μου!

Συναδελφικά


Γιάννης ΚΩΣΤΑΚΗΣ

Ανώνυμος είπε...

Συνάδελφε Γιάννη Κωστάκη λυπάμαι για το γεγονός. Εύχομαι η ΕΣΗΕΑ να σε δικαιώσει. Διαφωνώ όμως με το «Περισσός Α.Ε.» ή… όταν ο «Ριζοσπάστης» απολύει. Στο κείμενο σου διακρίνω προσωπική αντιδικία των συναδέλφων σου εις βάρος σου και όχι μια απόφαση για την οποία την ευθύνη έχει ο Περισσός ή ο Ριζοσπάστης. Βέβαια, αν χωρίς σκέψη και έρευνα δεχτηκαν τη δική τους άποψη και όχι τη δική σου, τότε έχουν κάνει λάθος. Το συνδικαλιστικό όργανο νομίζω ότι θα ΄κρίνει και θα αποφασίσει.

Κόκκινος Γαύρος

Ανώνυμος είπε...

copy paste απο εδω εκανε ο συνασπισμενος (?) ανωνυμος

http://www.portnet.gr/content/view/1998/33/

Αθηναίος είπε...

Όποιο blog έχει αντίθετη άποψη
από θέσεις και ενέργειες του
ΚΚΕ είναι "κρυφοφασιστικό";
Δεν δέχεται κριτική το ΚΚΕ;
Φιλικά το "κρυφοφαστιτικό"
blog του Αθηναίου, κατά τη γνώμη σου.

Αθηναίος