1/10/09

...η ελπίδα είναι εδώ!


Οι χιλιάδες λαού κάθε ηλικίας που βρέθηκαν χτες στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Άρεως, δείχνουν το δρόμο! Νέοι, εργάτες, άνεργοι, φοιτητές, συνταξιούχοι, μετανάστες, γυναίκες, ήταν όλοι εκεί! Ήμουν κι εγώ εκεί! Όπως είπε στο κλείσιμο της ομιλίας της η Αλέκα "ΚΚΕ δυνατό, η ελπίδα είναι εδώ"!






Κλείνοντας τούτο το ποστ, αναφέρω ενδεικτικά ορισμένα ονόματα ανθρώπων από το χώρο της μουσικής, του πολιτισμού γενικότερα, των γραμμάτων, της επιστήμης και του αθλητισμού, που και σε αυτές τις εκλογές δηλώνουν ξεκάθαρα την ψήφο τους στο ΚΚΕ, δείχνοντας το δρόμο:

Δημήτρης Μητροπάνος (τραγουδιστής), Διονύσης Τσακνής (τραγουδοποιός), Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος (ηθοποιός-σκηνοθέτης), Νίκος Καραγιώργης (ηθοποιός), Απόστολος Γκλέτσος (ηθοποιός), Χρύσανθος Κυριαζής (βολεϋμπολίστας Ολυμπιακού, πρώην Ηρακλή, ΕΑ Πατρών, ΠΑΟΚ & Παναθηναϊκού), Αγάθωνας (τραγουδιστής), Σταμάτης Κραουνάκης (συνθέτης), Παντελής Θαλασσινός (τραγουδοποιός), Σάββας Κωφίδης (πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, προπονητής ποδοσφαίρου), Βαγγέλης Κορακάκης (συνθέτης), Θανάσης Κωστούλας (ποδοσφαιριστής Ξάνθης, πρώην Ολυμπιακού), Χρήστος Κελπέκης (τερματοφύλακας Μακεδονικού, πρώην Καλαμάτας & Ηρακλή), Νεφέλη Ανθοπούλου (ηθοποιός), Μανώλης Ανδρουλιδάκης (μουσικός), Παύλος Ορκόπουλος (ηθοποιός), Θοδωρής Καρελάς (τραγουδιστής), Δημήτρης Μυστακίδης (μουσικός), Δημήτρης Νικολούδης (τραγουδιστής), Κώστας Καρακατσάνης - Γιώργος Κοκονίδης - Δημήτρης Κοκονίδης - Διονύσης Φραντζής (ONIRAMA), Νανά Παπαγαβριήλ (ηθοποιός), Λένα Πετροπούλου (ηθοποιός), Κατερίνα Τσάβαλου (ηθοποιός), Λάκης Χαλκιάς (τραγουδιστής), Θύμιος Καλαμούκης (δημοσιογράφος - Ελληνοφρένεια), Νίκος Κατσαρός (διευθυντής Ερευνών του ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"), Μελίνα Βαρβαγιάννη (ερευνήτρια στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος"), Κώστας Βουτσάς (ηθοποιός), Διονύσης Γρηγοράτος (σκηνοθέτης), Εύα Φάμπα (μουσικός), Ελένη Γερασιμίδου (ηθοποιός), Βασίλης Κολοβός (ηθοποιός-συγγραφέας), Βασίλης Λέκκας (τραγουδιστής), Μπέτυ Βαλάση (ηθοποιός), Γιώργος Τριμπέρης (καθηγητής Φυσικού τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών), Κυριάκος Ρόκος (γλύπτης, καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας), Γιώργος Κακουλίδης (ποιητής), Βαγγέλης Δημητρέας (ζωγράφος, καθηγητής ΑΠΘ), Βασίλης Καρακώστας (καθηγητής Σεισμολογίας στο ΑΠΘ), Δημήτρης Μανωλάκος (καθηγητής ΕΜΠ), Μαρία Παραλίκα (καθηγήτρια ΤΕΙ Αθήνας)... ο κατάλογος είναι μακρύς!

15 σχόλια:

Andy Sphinx είπε...

Ναι ήμουν και εγώ εκεί...Πραγματικά ο κόσμος ήταν ασφηκτικά πολύς...Πολλή ένταση...Μα πάνω απ'όλα η ομιλία τησ Αλέκας άφησε το μύνημα που πρέπει να κρατήσουμε...ΚΚΕ ΔΥΝΑΤΟ,Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ...

αστυάνακτας είπε...

Επειδή σας χρωστάω μία απάντηση...δεν πρόλαβα...σας τη δίνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι...

Η απάντηση του σωματείου εργαζομένων του Δήμου Νίκαιας

*Το 2003 με την ανάληψη των καθηκόντων της η προσκείμενη στο ΚΚΕ διοίκηση της Δημοκρατικής Ενότητας απέλυσε τους 220 συμβασιούχους του Δήμου (παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της για στήριξη των εργαζομένων).

*Ο Σύλλογος των εργαζομένων αμέσως προσέφυγε στην Δικαιοσύνη κερδίζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου και πέτυχε την άμεση επαναπρόσληψή τους .

*Η διοίκηση του Δήμου μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη προσέλαβε ειδικό εργατολόγο και προσπάθησε με όλα της τα μέσα να αναιρέσει αυτή την απόφαση που δικαίωνε τους συναδέλφους μας. Χαρακτηριστικές ήταν οι καταθέσεις των αντιδημάρχων και μελών του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ κ. Αγγελινιάδη και κ. Στρίγκου, ότι δεν τους χρειάζεται ο Δήμος τους εργαζομένους κατηγορώντας τους ως τεμπέληδες (!!!) και πρέπει να αποχωρήσουν από τις τάξεις του!!! Η προκλητική σιωπή της κ . Παπαρήγα και της κομματικής γραφειοκρατίας του Περισσού ήταν μνημειώδης….

*Εμείς με τη σειρά μας προσφύγαμε στο ΑΣΕΠ και απαιτήσαμε την δικαίωση των εργαζομένων, όπως και το επιτύχαμε πανηγυρικά το 2007. Σε αυτά τα 4 δύσκολα χρόνια είχαμε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία της διοίκησης, τις διώξεις κατά εργαζομένων και εκλεγμένων συνδικαλιστών, τις παράνομες περικοπές των ημερομισθίων μας σε νόμιμες επισχέσεις εργασίας. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε όλο τον κομματικό μηχανισμό του ΚΚΕ που προπαγάνδιζε δεξιά και αριστερά ότι οι εργαζόμενοι είναι σκοτεινοί μηχανισμοί, τραμπούκοι και χουλιγκάνοι (επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Νίκαιας και της αχτίδας Κοκκινιάς-κορυδαλλού)!!!

*Η αλήθεια είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ! Οι εργαζόμενοι μονιμοποιήθηκαν με τους αγώνες κατά της κυβέρνησης (απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ) και των κινητοποιήσεων κατά της αντιδραστικής διοίκησης του Δήμου Νίκαιας. Ο κ. Μπενετάτος αναγκάστηκε να υποστηρίξει τους εργαζόμενους κάτω από το βάρος των απεργιακών κινητοποιήσεων (απεργίες κατά του Δήμου Νίκαιας από την ομοσπονδία μας την ΠΟΕ-ΟΤΑ ), από τις επισχέσεις εργασίας και τις καταλήψεις εργασιακών χώρων (Δημαρχείο, γκαράζ).

Η καθολική αποδοκιμασία οδήγησε τον κ. Μπενετάτο να θυμηθεί τις «αριστερές» του ρίζες και να στηρίξει τους εργαζόμενους. Οι συνάδελφοί μας μονιμοποιήθηκαν μέσω του ΑΣΕΠ. Αν η κ. Παπαρήγα ξέρει άλλο τρόπο ή έχει άλλη γνώμη, να μας την καταθέσει για να βοηθήσουμε και άλλους εργαζόμενους σε άλλους Δήμους. Ποια πρακτική εκτός ΑΣΕΠ ακολούθησε; Αν δεν τοποθετηθεί δημόσια, τότε κινδυνολογεί με αοριστίες, και χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους για άλλη μια φορά για τις κομματικές της επιδιώξεις…

Τι απαντάτε, κ. Παπαρήγα;

Οι εργαζόμενοι καλούν το ΚΚΕ και την Αλ. Παπαρήγα να πάρουν θέση:

*Για τις μισθώσεις έργου που υπάρχουν σήμερα στα νομικά πρόσωπα του Δήμου Νίκαιας.

*Για τους επί μήνες απλήρωτους εργαζόμενους.

*Για τις διώξεις κατά των εκλεγμένων αντιπροσώπων των εργαζομένων.

*Για τις πολιτικές μεταθέσεις που βιώνουν καθημερινά οι εργαζόμενοι.

*Για τις παράνομες περικοπές των μεροκάματων των νομίμων επισχέσεων εργασίας.

*Για την καταστρατήγηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών στον Δήμο Νίκαιας.

*Για τις δεκάδες αναφορές κατά των εργαζομένων από μέλη της διοίκησης με παράλληλη περικοπή των μεροκάματων.

*Για την ενοικίαση εργαζομένων από την ΔΕΠΑΚ του Δήμου Κορυδαλλού στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου.

Rizobreaker είπε...

@ αστυάνακτας:

Αγαπητέ, δε νοιώθω καμία ανάγκη να απαντήσω σε ψεύτικες ιστορίες και προβοκατόρικες "αποφάσεις" και κινήσεις...

Το ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων τότε (την περίοδο που αναφέρεις), που παρεπιπτόντως ήταν "πασόκοι", πήγαινε κόντρα στη δημοτική αρχή, ενώ πληρωνόταν κανονικά, είναι γνωστό τοις πάσι (πλην εσού και όσων δε θέλουν να ξέρουν την αλήθεια)!

ΥΓ: Τελευταία φορά αναφέρω, ότι τα σχόλια που είναι εκτός θέματος του ποστ, διαγράφονται...
Καθότι το συγκεκριμένο σου σχόλιο δεν κολλάει στο συγκεκριμένο μου ποστ, είναι λόγος διαγραφής, αλλά το αφήνω για να μην πεις ότι σε λογοκρίνουμε... Φρόντισε να μην το επαναλάβεις...

Ανώνυμος είπε...

Και φυσικά η απάντηση δίνεται το 2009,3 μέρες πριν τις εκλογές για μια υποτιθέμενη υπόθεση του 2003. Όπως η απεργία έγινε προεκλογικά το 2006.Και γενικά κατα τ άλλα σιωπή. Μάλλον ήταν η μπότα του Μπενετάτου στον αυχένα τους.Οι 350 που μονιμοποιήθηκαν απο πέρσι και που δεν έχει γίνει πουθενά αλλού δεν υπάρχουν. Και φυσικά εκδίδεται αυτή η ανακοίνωση απο τα γραφεία της ΓΣΕΕ που ανάθεμα και αν έχουν βγάλει μία ανακοίνωση συμπαράστασης για έναν εργαζόμενο.

Ανώνυμος είπε...

Φαίνεται πως είναι τόση η ανησυχία για τις καρέκλες την επόμενη μέρα ώστε επιστρατεύουν τα πάντα και τους πάντες, μέχρι και τη …. «σκληρή» Χ. (ιστορίες για ηλιθίους) και τη «μαλακή» Κ. (ιστορίες για πολύ ηλιθίους). Το γαρ πολύ της θλίψεως…

El-Ελπίδα είπε...

Το δικό μου όνομα δε σε βλέπω να το αναφέρεις (καλλιτέχνης και μούσα καλλιτεχνών γαρ) και ανησυχώ! Και ναι...είμαι εδώ!

Πέρα απο την πλάκα...το περίμενα πως και πως αυτό το ποστ.

(βαριέμαι να κάνω log in)

Ανώνυμος είπε...

Πώς το είχε πει ο Μπέρναρντ Σω, «Δεν παλεύω με χοίρους, πρώτον γιατί λερώνουν και δεύτερον γιατί τους αρέσει»…

ΜΕΙΡΑΞ

Ανώνυμος είπε...

Υποκλίνομαι στην «El» που φαίνεται να έχει εμπεδώσει την ως άνω ρήση του Σω…. Μας εμπνέει!

ΜΕΙΡΑΞ

αστυάνακτας είπε...

@ Rizobreaker
Με τον ΑΣΕΠ έγιναν αορίστου χρόνου 35.οοο κόσμος.Το αυτό έγινε ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ της χώρας αι όχι μόνο. Κι αυτό έγινμε πρώτα και κύρια με πίεση του κινήματος των συμβασιούχων και το ΚΚΕ ήταν απών γιατί έλεγε πως ο ΣΥΡΙΖΑ σπέρνει αυταπάτες.
Το να λες ότι είναι ψέμματα όσα σου γράφω είναι μία εύκολη λύση...αν πιστεύεις με παρωπίδες αυτό που πιστεύεις δε μπορώ να σε βοηθήσω...η επιστήμη σηκώνει τα χέρια της.
YΓ: 1.όσο για τη διαγραφή σχολίων...κάνε ότι θες δικό σου είναι το ιστολόγιο...κρίνεται ο καθείς από τις πράξεις του, αλλά θα έπρεπε να διαγράψεις και των απαντητών μου μειρακίων και των αναφωνούντων αποσπάσματα του Σω. αμφιβάλλω πόσο έχουν εντρυφήσει στο έργο του...
2 Το γαρ πολύ της θλίψεως;...ας γελάσω...αν νομίζετε ότι όλοι εμείς είμαστε εδώ για κάτι ιδιοτελές κάνετε μέγα λάθος.....
3. Τη φάκα που βάλατε για ποντίκια να τη βάλετε αλλού γιατί εδώ ποντίκια δεν υπάρχουν.

Rizobreaker είπε...

@ El:

Είσαι σίγουρη ότι θες να βάλω το όνομα σου?? Μην το βάλω δίπλα σε ένα συγκεκριμένο της λίστας!!! :p

Rizobreaker είπε...

@ αστυάνακτας:

Αγαπητέ μου, εφόσον όπως είδες δεν διέγραψα το δικό σου σχόλιο, ποιος ο λόγος να διαγράψω τα απαντητικά σχόλια άλλων στο σχόλιο σου?
Θα παρακαλούσα απλά, να μην ξαναγράψεις άσχετο σχόλιο σε άσχετο ποστ... Πόσο πιο απλά να το πω?

ΥΓ: Όσον αφορά τη λογοκρισία, αγαπητέ μου, εσείς έχετε διαγράψει δικά μου σχόλια (στο μπλογκ της "ενέδρας") και μάλιστα το είχαν παραδεχτεί και άτομα απ' τη νεολαία ΣΥΝ... Και μπορώ να σου πω τη "στελεχάρα" της νεολαίας σας που τα διέγραψε... Γιατί τόσο δημοκράτες είστε... Αντιθέτως, εγώ δεν διαγράφω σχόλια (με μια εξαίρεση σε ένα ποστ πολύ παλιά, όπου κάποιοι πασόκοι έγραψαν υβριστικά σχόλια)... Άσε λοιπόν τα δημοκρατικά κηρύγματα αλλού...

Dr Low είπε...

Χα! Δε με ξέρεις όσο καλά νομίζεις! Πιθανών γιατί εκείνη τη μέρα που πήγαμε για πίτσα δεν με πότισες και άρα δεν τα ξέρασα όλα.
Το όνομα μου θα πρέπει να το βάλεις δίπλα σε...για να δω!...3 ονόματα απο τη λίστα και σε ένα που το ξέρεις αλλά απουσιάζει και θα πάρω αύριο τηλέφωνο να μάθω γιατί!

Ανώνυμος είπε...

Αμφιβάλλετε κ. Αστυάναξ; Καλόν είναι. Έτσι θα κάμετε την αρχήν. Ο Σω θα σας το συνιστούσε.

ΜΕΙΡΑΞ

Ανώνυμος είπε...

Οι «απαντητές» του αστυάνακτα είναι «μειράκια»! Ο ανώνυμος, η Εl και ο Μείραξ…

Ανώνυμος είπε...

“Το γαρ πολύ της θλίψεως;...ας γελάσω...αν νομίζετε ότι όλοι εμείς είμαστε εδώ για κάτι ιδιοτελές κάνετε μέγα λάθος.....”
ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ ;