21/9/09

Σύγχρονο free press θα πει...

Σύγχρονη δωρεάν εφημερίδα! Εναλλακτική ρε παιδί μου και πολύ πρωτοπόρα να 'ουμ! Όπου η alternative απολιτίκ "ιδεολογία", ξεκινάει και τελειώνει με την επίθεση σε κάθε μορφής οργανωμένο αγώνα, σε κάθε μορφής ταξικό αγώνα, σε κάθε αγώνα υπέρ των σύγχρονων αναγκών του Ανθρώπου! Επίθεση στην πρώτη προσπάθεια οικοδόμησης του Σοσιαλισμού που έζησε ο πλανήτης μας πριν μερικές δεκαετίες! Επίθεση σε όσους υπερασπίζονται αυτή την προσπάθεια σήμερα! Επίθεση σε όσους αγωνίζονται για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο! Επίθεση στο ΚΚΕ!
Μια τέτοια "σύγχρονη" εφημερίδα, ακούει στο όνομα "Athens Voice"... Στο τεύχος 271 της εν λόγω φυλλάδας, μπορεί κανείς να διαβάσει δύο εκπληκτικά κείμενα! Και δεν τον λέω καθόλου ειρωνικά τον χαρακτηρισμό, γιατί από τη σκοπιά αυτών που τα σύνταξαν, είναι όντως εκπληκτικά! Ο τρόπος τους να παρουσιάζουν το άσπρο, μαύρο, είναι εκπληκτικός! Ο τρόπος τους να χειραγωγούν τη νεολαία, που κατά κύριο λόγο διαβάζει τα έντυπα αυτού του είδους, φερόμενοι οι ίδιοι ως "αντικειμενικοί", "ουδέτεροι" και "σκεπτόμενοι πολίτες", είναι εκπληκτικός!
Μπορείτε να ρίξετε μια ματιά σε δύο συγκεκριμένα κείμενα, ένα της Σώτης Τριανταφύλλου (εδώ - από τη μέση και κάτω που αναφέρεται στο ΚΚΕ) και ένα του Δημήτρη Φύσσα (εδώ - στο σημείο που αναφέρεται στην Αλέκα Παπαρήγα)...
Αυτά τα δυο κείμενα, είναι ένας ακόμα λόγος, για τον οποίο οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, και κυρίως οι νέοι, επιβάλλεται στις 4 του Οκτώβρη να ψηφίσουν το ΚΚΕ! Για να μη μας περνάνε για βλάκες οι εν λόγω "φωστήρες"! Για να μη μας κάνουν μάθημα ιστορίας άτομα (όπως η κυρία Σώτη) που γράφουν με κεφαλαία γράμματα στο βιογραφικό τους το πέρασμα τους από την ΚΝΕ, με μόνο σκοπό να αποδείξουν στα αφεντικά τους, ότι είναι οι καταλληλότεροι για τη θέση εργασίας που έχει αντικείμενο την παραπλάνηση, την παραχάραξη και την χειραγώγηση! Νεανική και ουσιαστικά εναλλακτική ψήφος, είναι η ψήφος στο ΚΚΕ!

28 σχόλια:

Stepas είπε...

Βασικά σέβομαι το μπλογκ σου γι’αυτό και δεν θα εκφραστώ όπως αισθάνομαι για την Σώτη Τριανταφύλλου. Της τα χω μαζεμένα αυτηνής εδώ και χρόνια. Μιλάμε ότι όποτε την πετυχαίνω σε καμιά εκπομπή μού ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι!

Χαιρετώ φίλε!

A8lios είπε...

"Κι όμως η αριστερά δεν μπορεί παρά να είναι αντικομμουνιστική. Αλλιώς δεν είναι αριστερά, είναι σοσιαλφασισμός, λέω εγώ..."

Χρειάζεται κανείς να διαβάσει κι άλλα από την κυρία σαν αντικρίσει αυτό?

Αntidrasex είπε...

Έχω μία ένσταση:
Τις ίδιες μαλακίες λένε για όλους (ο Φύσσας βέβαια σαν γνήσιος Πασόκος, στον ΓΑΠ φέρεται με το γάντι, ίσα ίσα γιατί δεν θα μπορούσε να τον βγάλει έξω από τη λίστα).
Δεν είναι αντιΚΚΕ τα γραφόμενα τους, είναι αντιγενικώς, για να βοηθάμε στην απολιτικοποίηση του κόσμου και κατ'επέκταση στην κατανάλωση των διαφημιζόμενων προϊόντων.

Andreas είπε...

Όλοι αυτοί οι πρώην μαλάκες του Δυτικού Μαρξισμού, που μόλις πιάσαν την καλή έχουν γίνει τα χειρότερα γλιφτρόνια της αστικής τάξης, οι χειρότεροι λακέδες, τα "πρετεντέρια" όπως τα αποκαλώ, θα μας πουν ότι ο Λένιν είχε άδικο και ο Κάουτσκι δίκιο. Ρε άμα δεν έχεις σηκωθεί στις 5 να πας στη φάμπρικα να φας σκατά και στο τέλος του μήνα να πάρεις 6μισι κατοστάρικα και να κλάψεις το βράδυ κρυφά από τη μαυρίλα που σε περικλείει τι να μου πεις ρε σκατόψυχε? Αχ κρεμάλα που τους χρειάζεται....

Dr Low είπε...

Καλά, τα διάβασα και γέλάω ακόμα. Η μανδάμ για ακόμα μια φορά απέδειξε πόσο τρελή είναι. Στην αρχή νόμιζα ότι κάπνιζε μαύρο. Μετά κατάλαβα ότι είναι απλά σαλεμένη. Έχει κολλήσει με τη παρελθούσα ιστορία (όπως και πολλοί άλλοι) και το στριφογυρνάει νομίζωντας πως εκφράζει και ορθή άποψη. Απο την άλλη όμως μη ξεχνάμε ότι είναι αρκετά έως πολύ αμερικανοθρεμένη. Δε θέλεις να μάθεις πόσο πουλάνε τα βιβλία της στο αμέρικα! Βασικά αυτή έχει φτιάξει έναν αναρχοαυτόνομο κόσμο μέσα στην κεφάλα της και πορεύεται με αυτόν. Τα γύρω ή είναι τόσο ανόητη και δεν τα καταλαβαίνει ή κάνει την ανόητη για να συνεχίσει να πουλάει.
Για τον άλλο τον πανέξυπνο τί να πω? Τον βλέπω με συμπάθεια για τη βλακεία του όπως θα έβλεπα κι ένα κουτάβι που κλαψουρίζει. Μα το βλέπεις απο τις γελοίες ερωτήσεις δλδ! Το φιλί στο παπά, το σύμφωνο συμβίωσης, αν θα γίνουνε ρωσία ή όχι...Το ότι αν ρωτήσεις κάποιον που έχει έρθει στην παραδεισένια ελλάδα απο το πρώην ανατολικό μπλοκ "Πότε ήταν πιο καλά?" και σου απαντήσει "Τότε ήμασταν πολύ καλά" (προσωπικά την κάνω την ερώτηση πάντα και πάντα την ίδια απάντηση παίρνω) προφανώς δεν του λέει κάτι.
Τες πα, καλό είναι να υπάρχουν και αυτές οι απόψεις για να απομυθοποιούνται μερικοί μερικοί. Αλήθεια, τη συνέντευξη του Πάγκαλου στο theschooligans τη διάβασες? Απίστευτο γέλιο!!!

varometro είπε...

Η συγκεκριμένη κυρία διατείνεται πως διάβασε το πρόγραμμα του ΚΚΕ και ως κύρια μομφή απέναντί του λέει:

"το ΚΚΕ, αν θέλει να κατεβαίνει σε κοινοβουλευτικές εκλογές (και ευρωπαϊκές) οφείλει να δηλώσει ότι πιστεύει στον κοινοβουλευτισμό (και στην Ευρώπη)· αλλιώς έχει hidden agenda και κοροϊδεύει το "λαό" που τάχα προστατεύει από την εκμετάλλευση των μονοπωλίων."

Αν έμπαινε στον κόπο να κάνει ένα κλικ στις "Αρχές - Στόχοι" θα τις λύνονταν όλες οι απορίες και δεν θα είχε εκτεθεί:

"Σε συνθήκες κορύφωσης της ταξικής πάλης, επαναστατικής ανόδου του λαϊκού κινήματος, όταν η επαναστατική διαδικασία έχει ξεκινήσει, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση, ως όργανο λαϊκής εξουσίας, που έχει την έγκριση και τη συγκατάθεση του αγωνιζόμενου λαού, χωρίς γενικές εκλογές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Αυτή η κυβέρνηση θα ταυτίζεται, ή θα τη χωρίζει τυπική απόσταση από την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

Σε συνθήκες ταξικών αναμετρήσεων και μεγάλης φθοράς στην επιρροή των αστικών κομμάτων και των συμμάχων τους, μπορεί να προκύψει κυβέρνηση αντιιμπεριαλιστικών αντιμονοπωλιακών δυνάμεων με βάση το κοινοβούλιο χωρίς να έχουν διαμορφωθεί ακόμα οι όροι για το επαναστατικό πέρασμα."


Η κακοπιστία έχει και τα όριά της...

varometro

Andy Sphinx είπε...

........................................................................
Οτι και να πω θα ειναι λιγο...οι "ανθρωποι" δεν εχουν τιποτα να κανουν και το μονο που μπορουν να κανουν και τουσ συμφερει ειναι η επιθεση στο ΚΚΕ...δεν ξερουν τι τους γινεται...ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ...

Ανώνυμος είπε...

Kαλά ρε παιδιά, μόνο την επίθεση στο ΚΚΕ είδατε; Καλά λέει ο antidrasi+sex, δεν είναι αντιΚΚΕ, αντιγενικώς είναι...

JohnyQ είπε...

Όσο αφορά τον "κύριο" Φύσσα..

Στις ερωτήσεις που κάνει ακολουθεί τη μέθοδο του Γκέμπλες

Απάντηση 1η:ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΜΕ. ψηφίσαμε ΠΑΡΩΝ

Αntidrasex είπε...

Και τι διαφορά έχει το "παρών" απο την καταψήφιση, επί της ουσίας?
Πάλι πίσω από το δάκτυλο σας κρύβεστε?

Ανώνυμος είπε...

Αντιγενικώς η κυρα-Σώτη? Δεν ξέρετε για τι μιλάμε….. Εκτός αν εννοείτε γενικώς αντιδραστική. Πάντως με το πορτοφόλι της είναι πάντα. Επίσης είναι …..φεμινίστρια (σήμερα βέβαια φεμινισμός δεν υπάρχει) και υστερικά εναντίον των Αράβων, γενικώς.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με ΕΙ, εκτός από το σημείο όπου θεωρεί την μανδάμ «αναρχοαυτόνομη»! Κάτι τέτοιο περίπου ίσως θέλει να εμφανίσει η ίδια προς τα έξω. Όσοι ξέρουν καλύτερα, ξέρουν και ότι πρόκειται για πειθήνιο κατοικίδιο του Συστήματος. Και εξαργυρώνει καλά.

Ανώνυμος είπε...

Η μανδάμ ΣουΤού αντιπροσωπεύει τον Νεοταξικό αντικομμουνισμό. Μάλιστα, μαζί με άλλους αμερικανοτσολιάδες ….συναδέλφους της, αποτελεί την αιχμή του Νεοταξικού δόρατος στη χώρα μας. Θεωρεί τον αντικομμουνισμό του ΛΑΟΣ πρωτόγονο, ξεπερασμένο, αντιαποτελεσματικό. Πιστεύει στον «αριστερό» αντικομμουνισμό, γιατί αυτός προσφέρει ψευτο-άλλοθι «προοδευτισμού». Στόχος της είναι η διάβρωση συνειδήσεων. Συμφωνώ με το χαρακτηρισμό «κατοικίδιο» του Συστήματος. Και πάρα πολύ υπάκουο μάλιστα…

Ανώνυμος είπε...

“Και τι διαφορά έχει το "παρών" απο την καταψήφιση, επί της ουσίας?
Πάλι πίσω από το δάκτυλο σας κρύβεστε?”.
Ας πούμε ότι δεν έχει καμία φίλε μου…. Αλλά είναι γεγονός ότι σ΄ αυτή τη χώρα που πριν από δυο τρεις δεκαετίας κάναμε έρωτα, όχι «σεξ» (δεν ξέρουν τι χάνουν αυτοί που κάνουν «σεξ»), θα αργήσουμε να «εκσυγχρονιστούμε»… Θα αργήσουμε να υπγοράψουμε το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων, μέχρι να βεβαιωθούμε τουλάχιστον ότι δε θα οδηγήσει σε θηριώδη εκμετάλλευση. Θα αργήσουμε να βγάλουμε παντρεμένες γυναίκες και μητέρες στις βιτρίνες, σαν κρέας βοδινό….Θα αργήσουμε να ιδρύσουμε Κόμμα Παιδεραστίας. Θα αργήσουμε να θεωρήσουμε την κατοχή παιδεραστικού υλικού «φυσιολογικό φετίχ»….
Θ’ αργήσουμε τόσο, που όταν όλα αυτά --που τόσο τα προωθεί η κάθε κυρα- Σωτηρούλα, ο κάθε Μίστερ Ξεφύσσας κι ο κάθε μισθωτός τού Σόρος-- παρασυρθούν από τη σκόνη και τον κουρνιαχτό που έρχεται, ίσως να έχουμε διατηρήσει το δικαίωμα στις στοιχειώδεις ανθρώπινες ιδιότητες.
ΜΟΝΟΚΕΡΟΣ

Ανώνυμος είπε...

@varometro

….Αυτό το”hidden agenda” της Μαντάμ Σουτούς με ξέρανε!

αριστερό εξτρέμ είπε...

Κ. Φύσσας: Μέγας συγγραφέας που συνέγραψε το «πλατεία Λένιν, πρώην Συντάγματος» (λάθος ρε χαλβά, πλατεία Λένιν είναι η Ομόνοια) ή αλλιώς ένα what if? μυθιστόρημα ή αλλιώς τα αν, τα γιατί και τα διότι που φάγανε τον Παναγιώτη. Ξέρει καλά ότι υπερασπιζόμαστε τον σοσιαλισμό όπως οικοδομήθηκε και παραδεχόμαστε γενικές νομοτέλειες κατά τη διαρκεια αυτής της οικοδόμησης. Ή το ξέρει ή όταν ήταν στο Κόμμα είχε άλλες πιο ευχάριστες γι' αυτόν ασχολίες. Διαλέγει και παίρνει.
Η έτερη μεγίστη συγγραφεύς και δημοσιογράφος, πολυγραφότατη συκοφάντρια του ΚΚΕ, ισχυρίζεται ότι διάβασε το πρόγραμμα του ΚΚΕ. Μήπως απλά άνοιξε και άλλα tabs ταυτόχρονα; Ποιός ξέρει... Πάντως , γουάου βρε, μας πήρες πρέφα για την hidden agenda
Προτιμώ να είμαι πάντως με λεβεντοπατριώτες, γιατί και λεβέντες είμαστε και πατριώτες παρά με λεβεντομαλάκες.Αντιλαμβάνομαι πάντως πως όσοι είναι εναντίον της ΕΕ και του αστικού κοινοβουλευτισμού πρέπει να είναι εκτός νόμου κατά την κ. Τριανταφύλλου κι ας μην το παραδέχεται ή έστω εκτός εκλογικής διαδικασίας.
Είναι λογικό και οι δυο έχουν κάθε συμφέρον να μάχονται το ΚΚΕ. Η τάξη που ανήκουν είναι εχθρική προς την εργατική και τους συμμάχους της.
ΥΓ: Συγγνώμη για το πρήξιμο.

perastikos είπε...

Bravw re extrem eipes ti monh swsth apanthsh. Eilikrina to lew.

Oi ubreis aytes oi kai kala polloi psagmenes, pou shmainei oti ebale kopo kai xrono kapoios gia na tis skeftei k na tis diatypwsei deixnoun oti pragmatika fobountai tin anatroph pou prospathei to KKE.

Kai o monos logos gia na fobasai mia tetoia ekseliksh einai ean den se symferei kai oi monoi pou den exoun symferon apo to na yparxei allh OIKONOMIA, me kommounistikes sxeseis paragwghs einai oi ASTOI. Ayta ta tomaria einai kara astoi tou kerata. DEN douleyoun, douleuoun ton kosmo kai plhrwnontai gia ayto. Mporoun omws kai to kanoun giati exoun "troupwsei" se ayto to systhma KAI einai akros SYNTIRITIKOI epomenws EX8RIKOI se opoion paei na tous xalasei to systhma pou tous 8refei.

Kai aytous ontws tous 8refei o kapitalismos KYRIWS oi elleipsh koultouras pou epiballei wste na mporoun na grafoun kai na pollane EKSYPNADES giati afto kanoun den mporoun na grapsoun ousiastika pragmata. Gia panan8rwpines a3ies, gia stoxous pou na mas kanoun olous kaluterous an8rwpous wste na milame "... hsyxa kai apla". Einai apo tous an8rwpous pou lene mia tainia "proodeytiki" mono kai mono an exei tipota powerful lesbians pou "epanastatoun" enantia se mia "syntiritikh" koinwnia kai ayto giati einai OYSIASTIKA SYNTIRITIKOI oi idioi.

Sorry gia to sentoni! :P

gerodaskalos είπε...

Γεια σας. Είμαι ο Δημήτρης Φύσσας, που με έχετε περιλάβει και με στολίζετε. Δικαίωμά σας, γιατί όποιος εκτίθεται δημοσία, επισύρει και δημόσιες απαντήσεις. Θέλω μόνο να θυμίσω ότι εγώ δεν έγραψα καμιά ύβρη, ούτε ασχολήθηκα ειδικά με το ΚΚΕ, ενώ αντιθέτως στα εδώ ποστ ούτε οι ερωτήσεις μου απαντιούνται σοβαρά, μα επιπλέον αποκαλούμαι από χαλβάς μέχρι Γκέμπλες (σικ), από Ξεφύσσας μέχρι πρώην μαλάκας του Δυτικού Μαρξισμού, από μισθωτός του Σόρος μέχρι λακές και γλυφτρόνι (σικ), κι από πλούσιος (όποιος με ξέρει έστω και λίγο, ξέρει ότι αυτό δεν ισχύει) μέχρι γνήσιος ΠΑΣΟΚος.

Ειδικά για το τελευταίο, απαντώ με ένα σχόλιό μου που δημοσιεύεται στο τρέχον (24 του Σεπτέμβρη) φύλλο της εφημερίδας:

Για περάστε, εδώ το καλό το κράτος
Είδατε την κεντρική τηλεοπτική διαφήμιση του ΠΑΣΟΚ; Επίκεντρο το κράτος, να φτιάξουμε το κράτος, καλύτερο κράτος. Πάντα το κράτος, μόνο το κράτος. Πουθενά η ανθρώπινη πρωτοβουλία, η προσωπική επινοητικότητα, η ατομική ανάδειξη. Και φυσικά, το πράσινο φόντο. Το καλό ΠΑΣΟΚ θα πάρει το κακό κράτος, συνεπώς θα το κάνει κι αυτό καλό. Κι όλοι θα ζήσουμε πράσινα και καλά. Και πώς θα γίνει αυτό; Έλα μωρέ, τι λες τώρα. «Έχουμε σχέδιο», που λέει ο Γιωργάκης. «Έχω μιλήσει με τον Μπαρόζο και με όλους». Μάλιστα, καταλάβαμε. Θα το θυμόμαστε στο επόμενο διάστημα, όταν θα πέφτουν βροχή οι πράσινοι φόροι.

Τόσο ΠΑΣΟΚ είμαι, καθώς βλέπετε. Δεν το θεωρώ βρισιά να είναι κανείς ΠΑΣΟΚ, απλώς συμβαίνει να μην είμαι. Το ίδιο ισχύει και για την ομοφυλοφιλία. Υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων αν και είμαι στρέιτ, για χάρη της ανθρώπινης ισοτιμίας και ελευθερίας και μόνο.

Αν έχει κανείς τη διάθεση για σοβαρή πολιτική συζήτηση χωρίς ύβρεις και χαρακτηρισμούς, μετά χαράς. Αλλά η επίθεση στο ήθος του αντιπάλου και η όχι η αντιπαράθεση στις θέσεις του δεν οδηγεί πουθενά. Θέλω να πω, αν απαντούσα και γω έτσι τώρα απλά θα αλληλοβριζόμασταν.

Το κειμενάκι μου είναι στον εξής σύνδεσμο:
http://www.athensvoice.gr/politics/av,18597,Ανεπίτρεπτες_ερωτήσεις.html

Όποιος θέλει το διαβάζει και συγκρίνει με τις κριτικές που δέχτηκα.

Φιλικά
Δημήτρς Φύσσας, συγγραφέας

jfragoulis είπε...

ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ

Καλησπέρα παίδες. Δεν κρατιέμαι να μην απαντήσω στο συγγραφέρα "Φύσσα" που κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι ο ίδιος βέβαια αλλα δεν πειράζει. Το περιλάβωμα περί ου ο λόγος έχει να κάνει με την προβοκατόρικη/αφελή/απολιτίκ-πολιτίκ/αγνωστικιστική διάθεση που θέτεις τα ερωτήματα και φυσικά με τα ερωτήματα αυτά καθ'εαυτά. Το περιεχόμενο των ερωτήσεων (κακά τα ψέματα) προδίδει και τη σοβάρότητα του συγγραφέα, με τι ασχολείται (τι τον ενδιαφέρει ουσιαστικά να μάθει) και την ταξική του σκοπιά.

1. Θα έπρεπε να ξέρεις πριν απευθύνεις στο ΚΚΕ μια τέτοια ερώτηση ότι θεμελιώδες στοιχείο δράσης και χαρακτήρα του κάθε κομμουνιστή είναι ότι βλέπουμε κοινωνικούς διαχωρισμούς με βάση την ταξική προέλευση και όχι το χρώμα, τη θρησκεία κλπ. Αν ήθελες να μάθεις γιατί δηλώνουμε παρών δε θα έκανες καν την ερώτηση με τέτοιο ύφος. Δηλαδή ο μόνος λόγος που έγινε είναι γιατί θεωρούμε τους γκει κατώτερους; Δεν υπάρχει κάτι που ουσιαστικό να κρίνουμε; Πχ την ταξική προέλευση του φαινομένου;
2.Η Κανέλλη μπορεί να κουρεύεται αν θέλει. Τη δουλεία της κάνει όμως σωστά; Είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της απέναντι στο κίνημα και στο κόμμα; Βάσει αυτών πρέπει να κριθεί. Ανεξιθρησκεία δεν έχουμε;
3. Δε θα λειτουργήσει ως δια μαγείας όλος ο τομέας της Υγεία (και Παιδεία) αν κρατικοποιηθεί. Το ζήτημα είναι ότι χρειάζεται 100% δημόσια Υγεία ώστε να μπορούν όλοι ανεξαρτήτως εισοδήματος να έχουν πρόσβαση σε αυτή όποτε χρειαστεί. Τώρα αν δεν καταλαβαίνεις αυτό είσαι ηλίθιος. Το πώς θα λειτουργήσει έχει πολλές παραμέτρους. Πρέπει να εξετάσεις και το γιατί οι τομείς αυτοί έχουν γίνει έρμαια επενδύσεων και πότε άρχισε και που κατέληξε. Απαντήσεις υπάρχουν αρκεί να θέλεις να τις δεις.

Δεν υπάρχει χρόνος.
4. Θέμα αντικειμενικών συνθηκών. Οι καλύτεροι εργάτες αναλμβάνουν να γίνουν η πρωτοπορία της εργατικής τάξης αποκόπτοντας αναγκαστικά από τα παραγωγικά τους καθήκοντα.
5. Λογοδοτούμε στο λαό και μέσω του Ριζοσπάστη και σε πρώτο πρόσωπο σε εξορμήσεις και συζητήσεις γιατί ο λαός το ενισχύει το ΚΚΕ. Όχι εσύ που μπορεί να είναι οτιδήποτε. Γιατί εμείς συζητάμε και δεν είμαστε ούτε σκόρπιοι δέκα ούτε ξέφραγο αμπέλι.
6. Περι "σοσιαλιστικών παραδείσων" και άλλων τέτοιων προβοκατόρικων παρερμηνιών της δράσης του κόμματος έχουμε ξαναματαπαντήσει πολλάκις.Διάβασε και κανα Ριζοσπάστη.
7. Κόμμα-Επιχειριματίας το ΚΚΕ? που έχει τα απαραίτητα για την προπαγάνδα και δράση του; Έστω, η εργατική τάξη έχει το ΚΚΕ! Η αστική έχει το Λιβάνη, τον Λαμπράκη, τον Μπόμπολα, τον Κόκκαλη, τον Λάτση και η λίστα πάει. Εσύ για ποιον δουλεύεις; Ξέρεις;
8. Να μας ενοχλήσει που η δεξία έπραξε για μια φορά ό,τι το ΚΚΕ; χαζός είσαι; Μακάρι να τόκανε αυτό κάθε μέρα.Δε θα έπαιρνε 700 ευρώ το 40% των νέων 15 με 30 ετών. Να θυμίσω επίσης ότι το αντικομμουνιστικό μνημόνιο το καταψήφισε μέχρι και το ΛΑΟΣ στο ευρωκοινοβούλιο; να ντραπούμε και γιαυτό; Για την ανεξαρτησία της Κύπρου τη δεκαετία του 50 στον ΟΗΕ μόνο οι ΕΣΣΔ ασκούσε βέτο. Εμείς τους καρφώναμε πισώπλατα.να ντραπούμε και εδώ;
9. Μας δουλεύεις μου φαίνεται.
10. Το παγκόσμιο κίνημα συρικνώθηκε και οι λόγοι είναι τόσο πολύπλοκοι που θέλει μελέτη με μέθοδο για να βγάλεις σωστά συμπεράσματα. Αν θεσ να κάνουμε μαθήματα ιστορικού υλισμού. Θα μάθεις πολλά 'γιατί'.
11. Είσαι ηλίθιος. Επίσης άντε διάβασε και να πρόγραμμα η καμια απόφαση συνεδρίου.
12. Όσο και το δάκρυ στο μάγουλο του αφεντικού σου (που θα ήταν σε ένα κλουβί ειδικά φτιαγμενο για τους 'συγγραφείς' της ΑΤΗΕΝΣ ΒΟΙΣ κάπου σε κάποιο νησί [μάλλον στη Μύκονο]).

ΧΑΑΧΑΧΑΧΑΑΑΑΑΑ

jfragoulis είπε...

Προς αποφυγή παρεξήγησης. Με το "Εμείς τους καρφώναμε πισώπλατα" στο (8) εννοώ το αστικό μορναρχοφασιστικό καθεστώς της γελλάδας.

gerodaskalos είπε...

Γεια σας. Ο κ. jfragoulis, με το ύφος και το περιεχόμενο των απαντήσεών του, μου δείχνει ότι οι λόγοι για τους οποίους είχα αποχωρήσει από το ΚΚΕ ισχύουν σήμερα στο πολλαπλάσιο. Δε χρειάζεται να γράψω τίποτ΄ άλλο, το κείμενό του και το διμό μου δίπλα - δίπλα "μιλάνε" από μόνα τους.

Γεια σας και πάλι


Δημήτρης Φύσσας, συγγραφέας
(που, λόγω ηλικίας κι επαγγέλματος, εμφανίζομαι ως "Γεροδάσκαλος")

jfragoulis είπε...

Συγγνωμη κ. "Φυσσα" αλλά αυτά μας τα'παν κι άλλοι. Και άλλοι μπήκαν και βγήκαν, άλλοι αργά άλλοι γρήγορα, άλλοι συνεχίζουν να 'ναι όμως κομμουνιστές/ριζοσπάστες/δημοκράτες και όχι (συνειδητά ή ασυνείδητα) τσιράκια της αστικής καθεστωτικής προπαγάνδας. Διότι, βλέπεις, υπάρχουν συγγραφείς και συγγραφείς, καλοπροαίρεταοι και κακοπροαίρεταοι, μεθοδευμένοι, άλλοι νομίζουν ότι δεν παίρνουν το μέρος κάποιου άλλοι αυτό απλά θέλουν να περάσουν αλλά χωρίς να ισχύει. Δεν πιστεύω στο μαύρο άσπρο, ή στο δόγμα ή μαζί μας ή εναντίον μας. Αλλά εσύ, κρίνοντας από το που δουλεύεις και από τη θέση σου και το ΠΩΣ εκμεταλεύεσαι τι θέση σου, είσαι εναντίον μας. Και μπορεί να σε νοιάζει μπορεί και όχι. Το ζήτημα είναι ότι έχουμε ένα συνεχές πόλεμο, ως επι το πλείστον ιδεολογικό, και το συνάφι σου βρωμάει. Δε σε βρίζω γιατί μπορεί να έχεις τις ΧΧ απόωεις για το ΚΚ, αλλά γιατί κατέχεις θέση ισχύος έναντι του κοσμάκη. Από τη στιγμή που γράφεις, περιμένω να έχεις ψάξει δυο πράγματα και οι φύση των ερωτήσεών σου να έχει αντικειμενική βάση. Δε με νοιάζει τι θα ρωτήσεις τα αστικά κόμματα. Για αυτούς πέρα βρέχει. Δεν είσαι εργάτης λοιπόν, να κάτσω να σου πω, τι λες ρε, αφου σε πηδάνε στην οικοδομή, στη ζώνη, στο γραφείο, κρίνε από την εμπειρία σου κλπ κλπ. Εσύ, υποτίθεται πιο έξυπνος, με θέση την οποία χρησιμοποιείς για να αυτοικανοποιείσαι, δεν είσαι στη μάζα, είσαι πάνω από αυτήν. Εμείς είμαστε με τη μάζα. Άρα κιεσύ είσαι προβοκάτορας. Μπορεί να είσαι γενικότερα προβοκάτορας, αλλά εμένα για το ΚΚΕ με νοιάζει. ΤΟ ΜΑΖΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΘΑΡΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, η μεγαλύτερη ταξική κινηματική δύναμη στην γελλάδα. Και το ΚΚΕ του κάνουμε κριτική κάθε μέρα, ταυτόχρονα όμως διαβάζουμε και παλεύουμε για να το κάνουμε καλύτερο.

Αν ήσουν, καλύτερα που έφυγες λοιπον, διότι στο ΚΚΕ θέλουμε διαλεκτικούς υλιστές, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, επαναστάτες, ασυμβίβαστους. Αν ήσουν ένα από αυτά θα είμασταν και εμείς μαζί σου.

Τουτουτουρουλου.

gerodaskalos είπε...

"ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΑ. ΑΡΑ ΚΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑΣ".

Αντιγράφοντας τον συλλογισμό αυτό του κ. jfragoulis,ο οποίος αναφέρεται σε μένα, σάς αποχαιρετώ. Η απόπειρα διαλόγου προσέκρουσε σε διανοητικό τοίχος.

Καλημέρα.

Δημήτρης Φύσσας, συγγραφέας
(το γιατί βάζει εισαγωγικά στ΄όνομά μου ο κ. jfragoulis, μόνο ο ίδιος το ξέρει.

jfragoulis είπε...

Δικό μου λάθος. Έπρεπε να υπάρχει καινή παράγραφος εκεί, ανάμεσα σε αυτές τις δύο προτάσεις. Το συμπέρασμα βγαίνει από όλα όσα έχω προηγουμένως γράψει. Προφανώς υπάρχει νοηματικό/λογικό κενό αν πάρεις μόνες τους τις δύο αυτές προτάσεις.

Παρ'όλ'αυτά εμμένω και ας αφήσουμε τα διανοητικά τοίχη και κουραφέξαλα. Ο διάλογος γίνεται κάθε μέρα, στη δουλειά, στο σχολή, στο δρόμο. Ούτε άρχισε στο μπλοκ του Ρίζου ούτε τελειώνει εδώ πέρα. Αν θες διάλογο να πας να μιλίσεις με κάποιον, δε κρατάει κανείς κανέναν. Και μάλιστα κάνε τούτο και θέσε τις ερωτήσεις που θέσεις στο άρθρο σου αλλά σε πρόσωπο και όχι στο κενό. Γιατί τί νόημα έχουν αναρωτιέμαι αυτές οι ερωτήσεις σε άρθρο; να προβληματίσουν τον αναγνώστη; γνώμη μου, τον μπερδεύουν. Αν θες ουσιαστικό διάλογο το μπλοκ δεν είναι το μέρος που θα τον ξεκινήσεις. Είναι μεν ένα μέσο έκφρασης αλλά όχι και να πετάμε δυο αράδες στην αθενς βόις και μετά να τρολάρουμε στο ιντερνέτι για να βρούμε σχόλια για το άρθρο.

Και στο κάτω κάτω αν θεσ διάλογο και σοβαρό σχολιασμό των Χ συνειρμών σου, κάνε ένα μπλοκ. Και ανέβαζε και τα άρθρα σου. Βάζε και το λινκ του στη φυλλάδα. Και εκεί θάρθω και θα σου δώσω ό,τι απάντηση ποθώ και θα κανουμε και διάλογο.

Λοιπον, έχεις ημειλ στο αρθρο. Θα απαντάω εκει απο δω και περα, αν υπαρχει συνεχεια δηλαδή, για να μην σκονιζω το μπλοκ του Ριζου.

Χαιρετίζω.

miss little sunshine είπε...

εμενα μ αρέσει πολύ το free press αλλά οντως εχω διαβάσει πολλές φορές προκλητικές απόψεις απο τετοιου ειδους δημοσιογραφίσκους. Αν και δεν ψηφίζω ΚΚΕ σέβομαι πολύ την εντιμότητα και αξιοπρέπεια στελεχών της. ZHTΩ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

H τοποθέτηση του Ανδρέα ήταν όλα τα λεφτά

Κόκκινος Γαύρος

αριστερό εξτρέμ είπε...

Δεν ανακαλώ τον χαρακτηρισμό χαλβάς. Είσαι από τα καλύτερα παιδιά του συστήματος. Τελεία και παύλα.

Τιτοικο κατασκευασμα είπε...

"διαφωνω μεχρι θανατου με οσα λες,και θα σε δερνω μεχρι θανατου για να σταματησεις να τα λες"

επειδη ως γνωστον ο πατερατουλης στον ελευθερο του χρονο διαβαζε πολυ,ειπε να διαστρεβλωσει εκτος απο τον μαρξ και τον βολταιρο.η φραση δεν ξερω αν του ανηκει,αλλα σιγουρα την εκανε μοτο ζωης.φιλια σε ολους