16/6/09

Περί κρίσεως...

Ένα κομμάτι της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας κατασκευάζεται από την κατασκευαστική εταιρεία του κύριου Πέρεθ. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Πέρεθ είναι ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, που προ ολίγων ημερών «αγόρασε» από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον ποδοσφαιριστή Κριστιάνο Ρονάλντο έναντι 95 εκατομμυρίων ευρώ και τον ποδοσφαιριστή Κακά από τη Μίλαν έναντι άλλων 67.2 εκατομμυρίων!
Με άλλα λόγια (στο πλαίσιο των περίφημων «ελευθεριών» του Μάαστριχτ με πρώτη αυτή της ελευθερίας κίνησης του κεφαλαίου) ένα μέρος των παραπάνω αστρονομικών ποσών, καταβλήθηκε ήδη από τους Έλληνες φορολογούμενους. Αν υπολογίσουμε επίσης τους αστρονομικούς μισθούς τους (9 εκατομμύρια το χρόνο για τον Κακά), και εκεί ένα μέρος θα πληρώνεται από τον Έλληνα εργαζόμενο, μέσω των διοδίων που έρχονται...
Αλήθεια, πως γίνεται εν μέσω κρίσης, όταν "τα αφεντικά" (εργοδότες όπως τους αποκαλούν οι μικροαστοί που έχουν τη γνώμη ότι όταν δεν υπάρχουν "αφεντικά" δεν υπάρχουν και δουλειές) λένε ότι αδυνατούν να δώσουν χρήματα στους εργαζόμενους, και ακόμα χειρότερα τους παίρνουν πίσω και τα λίγα που τους δίνουν, να "ρίχνουν" στην αγορά τέτοια "τρελά" ποσά για την "αγορά" ποδοσφαιριστών??
Αλήθεια, πως γίνεται τη μια στιγμή το πολιτικό σύστημα (οι κατά χώρα κυβερνήσεις ειδικά) να προσπαθούνε με νύχια και με δόντια να πείσουν το λαό, ότι η κρίση πλήττει το Κεφάλαιο (δεν το λένε βεβαίως έτσι χύμα με το όνομα του) και γι' αυτό (δήθεν) του δίνουν δάνεια για να το σώσουν (βλέπε πχ δάνειο 27 εκατομμυρίων ευρώ στους εν Ελλάδι τραπεζίτες) και ταυτόχρονα οι ίδιοι οι κεφαλαιοκράτες να αποδεικνύουν ότι η κρίση μόνο το Κεφάλαιο δεν ακουμπάει???
* * *
Σημερινό πρωτοσέλιδο φυλλάδας "Πράσινης": "Τιμάει την ιστορία του! Τέλος εποχής για το Γιάννη Γκούμα με διπλή πρόταση του Παναθηναϊκού αντάξια της προσφοράς του"!!! Άκουσον άκουσον!! Αυτοί που κόβουν με το έτσι θέλω τη μπάλα στο Γκούμα έχουν το θράσσος και μιλάνε για "τιμή", "ιστορία", "πρόταση αντάξια της προσφοράς του" και άλλα τέτοια (τουλάχιστον) τραγελαφικά!! Ξεκάθαρος εκβιασμός στον αθλητή Γκούμα με δεδομένη την αγάπη του για την ομάδα... Να τους χαίρεστε!
* * *
Σαν προχθές γεννήθηκε ο μεγάλος Αργεντινός κομμουνιστής επαναστάτης Ερνέστο Τσε Γκεβάρα (14 Ιούνη 1928). Σαν σήμερα πέθανε ο μεγάλος Άρης Βελουχιώτης, γέννημα θρέμμα του ΚΚΕ (16 Ιούνη 1945). Η ζωή και η δράση τους, φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Χωρίς άλλα σχόλια.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για μισό λεπτό! Πριν από λίγο διάβασα σε μπλογκ της "πατριωτικής αριστεράς" (όπως αυτοπροσδιορίζεται)σχόλιο αναγνώστη, ότι το ΚΚΕ απεκατέστησε μεν τον Στάλιν, αλλά δεν απεκατέστησε τον Βελουχιώτη. Ζαλίστηκα! Μπορείτε να μου δώσετε μιαν απάντηση;Εννοώ σχετικά με την αλήθεια. Δεν τα πάω πολύ καλά με την ιστορία...

Ανώνυμος είπε...

Ti koutamares ti Pasokikes pousties einai aytes pou akous anwnyme!!

http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5134039&publDate=17/6/2009

Ανώνυμος είπε...

Δεν τις "ακούω" (δεν τις πιστεύω), τις γνωστοποιώ,με τον δικό μου τρόπο, έτσι για να μην ξεχνιόμαστε. Και για να βρίσκουν οι μη γνωρίζοντες μιαν απάντηση εδώ... Το άρθρο στο οποίο (σωστά) παραπέμπεις το έχω διαβάσει...

gatti είπε...

Αυτό που κάνει ο Πέρεθ είναι πραγματικά προκλητικό. Με την ανεργία στην Ισπανία να είναι στα υψηλότερα επίπεδα που υπήρξε ποτέ, με την οικονομική κρίση να μαστίζει ολόκληρη την Υφήλιο, δίνει ένα καράβι λεφτά για να φέρει στην ομάδα του δύο παίκτες που όσο καλοί κι αν είναι δεν αξίζουν τόσα πολλά!

Υποτίθεται όμως ότι θα πρέπει και η ίδια η ΦΙΦΑ να πάρει θέση και όχι να μένει στις σκέψεις περί πλαφόν και τους προβληματισμούς που δεν οδηγούν πουθενά.

Για τον Γκούμα τα έχω γράψει και στο δικό μου μπλογκ. Είναι μεν από αυτούς που μιλάνε στους δημοσιογράφους (σάμπως μόνο αυτός "κελαηδάει";) αλλά από την άλλη είναι ο μόνος εν ενεργεία παίκτης του συλλόγου που βγήκε από τα σπλάχνα του και δεν έχει παίξει πουθενά αλλού. Επομένως δεν του αρμόζει τέτοια συμπεριφορά.

Ms Colourfull είπε...

χωρις φοβος αλλα με πολυ παθος σου παραδιδω ενα βραβειο...ολο δικο σου!
περνα να το παραλαβεις!!!!

patsiouri είπε...

Πρέπει να διαβάσω κι'εγώ μερικά πραγματάκια σχετικά με την Πατριωτική Αριστερά.
Δυστυχώς αδυνατώ να συμμετέχω.
Όντως μεγάλη πρόκληση η πρώτη είδηση.

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Ασχετο αλλά θέλω να σας ενημερώσω ότι από τις 17 Ιουνίου οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι της εφημερίδας DERBY ανέλαβαν μόνοι τους την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας, Σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τον Τύπο, οι δημοσιογράφοι του DERBY τολμούν να αναλάβουν την εφημερίδα και να την βγάζουν κάθε μέρα με μοναδικό σύμμαχο τους αναγνώστες.

Μάκης

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Ενίσχυστε την προσπάθεια των συντακτών του DERBY