19/2/09

18ο Συνέδριο ΚΚΕ


Το 18ο συνέδριο του ΚΚΕ άρχισε χτες με την ομιλία της σ/σας Αλέκας Παπαρήγα, που διάβασε την εισήγηση της ΚΕ. Όπως αναφέρεται στην εισήγηση, στην προσυνεδριακή διαδικασία για το πρώτο θέμα, που αφορούσε τον απολογισμό του Kόμματος και τα καθήκοντα έως το 19ο Συνέδριο, πήρε μέρος το 72% των κομματικών μελών. Δικαιολογημένοι απόντες ήταν το 17% και αδικαιολόγητοι το 11%. Oι Θέσεις υπερψηφίστηκαν, καθώς ψήφισε κατά το 0,15% των μελών του Κόμματος και λευκό το 0,30%. Για το δεύτερο θέμα, που αφορούσε στις Θέσεις της ΚΕ για το σοσιαλισμό, πήρε μέρος το 73% των μελών του Κόμματος. Δικαιολογημένοι απόντες ήταν το 17% και αδικαιολόγητοι το 10%. Oι Θέσεις, επίσης, υπερψηφίστηκαν, καθώς 0,35% ψήφισαν κατά και 0,61% λευκό.
Προσωπικά με προβληματίζει το 11% και 10% αντίστοιχα των αδικαιολόγητα απόντων (εφόσον μιλάμε για συζητήσεις που είναι προπαρασκευαστικές του Συνεδρίου, το οποίο αποτελεί την κορυφαία λειτουργία του Κόμματος), αλλά εφόσον δε γνωρίζουμε τις πιθανές αιτίες, δε μπορούμε υποθετικά να μιλάμε. Οι δικαιολογημένοι απόντες, απ' όσο έχω μελετήσει ντοκουμέντα προηγούμενων συνεδρίων, είναι κατά πλειοψηφία ηλικιωμένοι σ/φοι που αδυνατούν να προσέλθουν.

Όλη την εισήγηση μπορείτε να διαβάσετε >> εδώ.
Επίσης, ντοκουμέντα του 18ου Συνεδρίου συνολικότερα θα βρείτε >> εδώ.

Δε μπαίνω στον κόπο να αναλύσω περισσότερο τα του Συνεδρίου, καθότι υπάρχουν αναλυτικά ρεπορτάζ στο Ριζοσπάστη. Για την πρώτη μέρα >> εδώ.

Αύριο Παρασκευή 20 Φλεβάρη, στις 6.30 το απόγευμα, στα γραφεία της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά του ΚΚΕ, στην πλατεία Κοραή, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με συμμετοχή εκπροσώπων των εξής κομμάτων: Πορτογαλικού ΚΚ, ΚΚΡΟ Ρωσίας, Νοτιοαφρικάνικου ΚΚ, ΚΚ Ινδίας, ΚΚ Βραζιλίας, Λιβανέζικου ΚΚ και Τουντέχ Ιράν.

4 σχόλια:

xaroylita είπε...

Άμα σου πώ ότι το είδα;;;;; Θα με πιστέψεις;;

Για πρώτη φορά ομολογώ.. Τίγκα ήταν η αίθουσα, ρε.. :))))
Καλό Σαββατοκύριακο..

Rizobreaker είπε...

Χαχα! Εεεε τι θα 'ταν βρε Χαρά! Τίγκα εννοείται... Και βασικά δε μας χωράει, αλλά τι να κάνουμε... Βολευόμαστε!!

Ανώνυμος είπε...

τα κομματικα μελη που λεει, εννοει τα δεκαδες χιλιαδες μελη του Κομματος ή τους συνεδρους?

Rizobreaker είπε...

Αναφέρεται στην προσυνεδριακή διαδικασία, άρα σε όλα τα μέλη του Κόμματος.