11/9/08

Το μπούμεραγκ της 11ης Σεπτεμβρίου


Γίνεται, μια ημέρα την οποία πάσχισες με το ζόρι να μετατρέψεις σε επέτειο της "δημοκρατικότητας", της "μεγαλοψυχίας" και της "αγωνιστικότητας" του έθνους σου, να σου γυρνάει μπούμεραγκ?
Ναι! Στην περίπτωση των ΗΠΑ, γίνεται και παραγίνεται!
Γιατί οι ΗΠΑ δε φτάνει που κατασκεύασαν ολόκληρη τρομοκρατική "πανδαισία" εις βάρος τους, με αποκορύφωμα την 11η Σεπτέμβρη του 2001, ξέχασαν και την πραγματική 11η Σεπτεμβρίου. Αυτή του 1973. Τότε που δολοφόνησαν τον εκλεγμένο αριστερό Πρόεδρο της Χιλής, Σαλβαδόρ Αλιέντε και στη θέση του τοποθέτησαν τον Πινοσέτ μετατρέποντας τη χώρα σε μια άκρως φασιστική δικτατορία.
Γιατί μπορεί να αποδείχθηκε, ότι η επίθεση στο Πεντάγωνο δεν έγινε ποτέ (τουλάχιστον όπως την παρουσίασε αρχικά η κυβέρνηση των ΗΠΑ), μπορεί οι 2 επιθέσεις στους Δίδυμους Πύργους να είναι αμφιλεγόμενης προέλευσης, μπορεί να αποδείχθηκε ότι ο Σαντάμ δεν είχε πυρηνικά όπλα, αλλά αποδείχθηκε επίσης ότι η δολοφονία του Αλιέντε, η τοποθέτηση του Πινοσέτ στη θέση του, η επιβολή του φασιστικού του καθεστώτος, οι δολοφονίες και τα βασανιστήρια χιλιάδων κομμουνιστών, αριστερών και προοδευτικών ανθρώπων, ήταν πράξεις των ΗΠΑ.
Στο σπίτι του κρεμασμένου λοιπόν, ας μη μιλάνε για σχοινί.
Η χώρα στην οποία, απαγορεύεται το αλκοόλ στα άτομα κάτω των 21, αλλά ταυτόχρονα επιτρέπεται η κατοχή όπλων ακόμα και σε παιδιά γυμνασίου, η χώρα "των ευκαιριών" στην οποία υπάρχουν 40.000.000 άστεγοι, ας μη μιλάει για δημοκρατία.
Το "αμερικάνικο όνειρο", έγινε εφιάλτης...

7 σχόλια:

Radio Collectiva Team είπε...

Τελικά αν γίνει η συνάντηση μόνο Σάββατο θα μπορέσω να είμαι στο Φεστιβάλ, για δώσε πάλι νέο ωράριο για το meeting...
Πηρες τελικά το mail;

Rizobreaker είπε...

Εγώ Σάββατο πρότεινα σ/φε.
Λέω 8:00 το αργότερο για να μπορέσουμε να τα πούμε και να προλάβουμε και τις εκδηλώσεις που ακολουθούν. Στο περίπτερο της Κούβας στη Διεθνούπολη.

Όχι δεν πήρα μειλ. Ξαναστείλε (rizobreaker@freemail.gr)

ckoutros είπε...

Κι εμεις απο Λιβαδεια ισως ερθουμε Σαββατο αρα καλο θα ηταν τοτε να γινει η συναντηση. Θα ειμαι εκει!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε βάζελε σε χαιρετώ. Είμαι εκείνος ο γαύρος που κάποτε εξέφρασα την απορία πως μια τόσο προοδετυική φωνή επιμένει "πράσινα". Χαλάλι σου. Γι άλλο σου γράφω. Σπυοδαίο το κείμενό σου. Δυστυχώς η παγκόσμια κοινλη γνώμη, αγνοεί, ξεχνά, δεν θέλει. Οφείλουμε , και σε συγχαίρω γι'αυτό, να την ξυπνήσουμε!!!

Γάυρος και κόκκινος

make love not work είπε...

Το Αμερκάνικο Όνειρο ΕΙΝΑΙ εφιάλτης για όλους τους υπόλοιπους εντός και εκτός ΗΠΑ μιας και εμείς πληρώνουμε το βιωτικό επίπεδο των Αμερικανών.

Για τη συνάντηση μέσα είμαι αλλά και πάλι δεν ξέρω αν θα είμαι πουθενά χρεωμένος.

Rizobreaker είπε...

@ crisss:

ΟΚ! Δες τη νέα ανάρτηση.


@ ανώνυμος:

Να την ξυπνήσουμε προσπαθούμε Γαύρε και Κόκκινε!! Όποιος προσπαθεί για το ίδιο είναι καλοδεχούμενος στο ταπεινό αυτό ιστολόγιο.

Rizobreaker είπε...

@ make love not work:

Όπως τα λες είναι.
Όσον αφορά τη συνάντηση, εννοείται αν δεν έχεις χρέωση. Δες τη νέα ανάρτηση.