14/10/07

Παναθηναϊκός Α.Ο. vs ΠΑΕ Παναθηναϊκός

Ή αλλιώς Αφοί Γιαννακόπουλοι vs Τζίγκερ Βαρδινογιάννης...

Με αφορμή την κόντρα των τελευταίων ημερών στην "οικογένεια" του Παναθηναϊκού και επειδή διαβάζω και ακούω σχόλια που βασίζονται σε λάθος σκεπτικό, είπα να γράψω μερικά πραγματάκια...

Πρώτον, δεν είμαι οπαδός ούτε των Γιαννακόπουλων ούτε του Τζίγκερ! Είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού!!

Δεύτερον, δεν υπάρχει κανένας επιχειρηματίας ή εφοπλιστής κτλ, που να ασχολείται με τον επαγγελματικό αθλητισμό χωρίς να επιζητά το κέρδος!! Είναι νόμος! Ούτε οι Γιαννακόπουλοι ούτε οι Βαρδινογιάννηδες ασχολούνται με τον επαγγελματικό αθλητισμό για πλάκα! Αμφότεροι έχουν ένα κοινό σκοπό! Την αύξηση των κερδών των εταιρειών τους (ΚΑΕ και ΠΑΕ αντίστοιχα)!

Τρίτον, δε μπορώ να καταλάβω το σκεπτικό ορισμένων, ότι οι Γιαννακόπουλοι είναι "βαμμένοι" Παναθηναϊκοί και ότι κάνουν το κάνουν επειδή αγαπούν την ομάδα (δηλ. την εταιρεία τους) και δεν υπολογίζουν τα έξοδα και τρίχες κατσαρές, ενώ ο Τζίγκερ λένε είναι τσιγκούνης και δε θέλει το καλό της ομάδας (δηλ. της εταιρείας του)!!!

Τέταρτον, όσοι λένε ότι οι Γιαννακόπουλοι αποδεικνύουν την αγάπη τους για το σύλλογο κρατώντας σε λειτουργία τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό, ας λάβουν υπόψιν τα εξής:
  • Άραγε γιατί η Πηγή Δεβετζή, η Ολυμπιονίκης που ανήκε στον Παναθηναϊκό, πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό?
  • Άραγε γιατί η κορυφαία Ελληνίδα κολυμβήτρια, Νέρι Νιαγκουάρα έφυγε από τον Παναθηναϊκό?
  • Γιατί πέρυσι οι αθλητές της ομάδας πόλο του Παναθηναϊκού ήταν επί μήνες απλήρωτοι?
Θα απαντήσουν οι "σωτήρες" του Παναθηναϊκού, Αφοί Γιαννακόπουλοι και οι οπαδοί τους, σε αυτά τα ερωτήματα??
Επίσης θα απαντήσουν στο γιατί ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός Α.Ο. έχει καταντήσει κάτι σαν ιδιοκτησία τους και δεν είναι ανοιχτός για εγγραφή νέων μελών???


Το θέμα φίλοι μου είναι πολύ απλό! Δύο επιχειρηματίες έχουν δύο εταιρείες (ΚΑΕ και ΠΑΕ)! Το ότι οι εταιρείες αυτές είναι κομμάτια του Παναθηναϊκού, δεν έχει καμιά σημασία για όλους τους οπαδούς της ομάδας! Όσοι εσκεμμένα προσπαθούν να χωρίσουν τους οπαδούς του Παναθηναϊκού σε "Γιαννακοπουλικούς" και "Τζιγκερικούς" κάνουν κακό στον Παναθηναϊκό Α.Ο.!

Μία διαφορά υπάρχει μόνο! Οι Γιαννακόπουλοι πουλάνε "παναθηναϊκίλα" για να είναι αρεστοί στον κόσμο, ενώ ο Τζίγκερ όχι! Ως αγνός οπαδός του Παναθηναϊκού, οφείλω να παραδεχτώ την ειλικρίνεια του Τζίγκερ σε αυτό το θέμα...

6 σχόλια:

ckoutros είπε...

Τελικα εχεις δικιο. Το σκεπτικο σου ειναι σωστο και το δικο μου δεν ηταν και τοσο. Δε το ειχα σκευτει ετσι. Βεβαια βασιστικα στα λεγομενα της SportDay και ειπα οτι οι Γιαννακοπουλοι ειναι πιο οπαδοι. Η εφημεριδα ελεγε οτι δεν ειχαν κερδος απο την ΚΑΕ. Οτι ξοδεψαν 20 εκατ. και κερδισαν 5 εκατ.Δε ξερω. Απλως ο Βαρδινογιαννης δε διαχειρηζετε σωστα την εταιρια του. Οποτε εμεις ειμαστε μονο Παναθηναικοι!

Rizobreaker είπε...

Το είπες και μόνος σου! Βασίστηκες στα λεγόμενα της Sportday, δηλαδή σε προσωπικές απόψεις μερικών δημοσιογράφων! Πρέπει να διαμορφώνεις τη γνώμη σου με βάση αυτά που βλέπεις εσύ!!

Όσο γι' αυτά που λένε για το ποιος ξοδεύει πιο πολλά ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

ΠΑΕ ΠΑΟ:
Ζάετς (Αρχηγός της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας)
Χουάν Ρότσα (Από τα ονόματα της εποχής στην Αργεντινή)
Χοσέ Μπορέλι
Έρικ Μίκλαντ (Από τα καλύτερα αμυντικά χαφ της Ευρώπης)
Αλιόσα Ασάνοβιτς (Εθνική Κροατίας 1998)
Πάολο Σόουζα (Τα λόγια είναι περιττά)
Ρόμπερτ Γιάρνι (Εθνική Κροατίας 1998)
Βλάοβιτς (Εθνική Κροατίας 1998)
Κωνσταντίνου (Η ακριβότερη μέχρι τότε μεταγραφή)
Κονσεισάο (Εθνική Βραζιλίας - εμένα προσωπικά δε μου άρεσε αλλά δεν έχει σημασία)
Ιγκόρ Μπίσκαν (Πρωταθλητής Ευρώπης με Λίβερπουλ)
Σαλπιγγίδης

ΚΑΕ ΠΑΟ:
Ζάρκο Πάσπαλιε
Ντομινίκ Ουίλκινς
Μπάιρον Σκοτ
Ντέγιαν Μποντιρόγκα
Ντίνο Ράτζα
Μπιούφορντ
Μπατίστ
Σισκάουσκας
Γιασικεβίτσιους
και αρκετοί ακόμα...

Αυτές είναι μερικές από τις μεταγραφές που έχουν κάνει ΠΑΕ και ΚΑΕ τα προηγούμενα χρόνια! Πιστεύει κανείς ότι η μία ή η άλλη πλευρά έχει ξοδέψει περισσότερα?

Ανώνυμος είπε...

Γιατί; πού είναι το πάλαι ποτέ πανίσχυρο τμήμα πυγμαχίας;
Λέω το ίδιος που έγραψα και στο Crisss: είναι επαγγελματικό αθλητισμός, γειά και χαρά. Η αλάνα πέθανε δυστυχώς. Την κέρδισε το 5 επί 5 επί πληρωμή.

Rizobreaker είπε...

Δυστυχώς δεν είναι μόνο η πυγμαχία!!

Η Άρση Βαρών?? Ο Παναθηναϊκός ήταν επί χρόνια πρωταθλητής και έχει αναδείξει τους μεγαλύτερους αθλητές (εκτός από τους ομογενείς που ήρθαν από Σοβιετική Ένωση)!

Ο στίβος συνολικά? Ο Παναθηναϊκός από πρώτη δύναμη έχει καταντήσει ούτε καν 3ος πίσω από Πανελλήνιο (του Κυριακού) και Ολυμπιακό...

Ανώνυμος είπε...

Αν και πολύ καθυστερημένα..
Συγχαρητήρια για τη σκεψη σου..
Κλαπ Κλαπ Κλαπ Κλαπ Κλαπ...

Πέρνα αυριο απο τα γραφεια να παρεις την επιταγούλα σου...
Σορρυ που αργήσαμε να σε φωνάξουμε αλλα ένας αλλήτης μας αναγκασαε να "ξοδευτουμε" το Γεναρη και ειχαμε ξεμεινει απο ρευστο... τωρα με κατι δανικα που πήραμε ειμαστε ενταξει... οποτε πέρνα αυριο μετα τις 12.. οχι νωρίτερα γιατι το αφεντικο θα πάει να μοιράσει στο derbi, την αθλητική και τους γνήσιους... μην ανυσηχεις όμως δεν θα ξεμείνουμε αυτη τη φορα γιατι κάνουμε κάτι νεες επενδύσεις με μεταγραφές παιχτών στο Γάυρο...

Καλυνηχτα ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ...

Ανώνυμος είπε...

http://bollywood-gr.blogspot.com/

ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΝΕΣΚΟ...
ΟΥΤΕ Ο ΠΑΟ "Σύλλογος ΕΛΠΙΔΑ"
Και αφήστε το "κλάμα" για τα φάρμακα του λαού!!!
Ούτε η ΚΑΝΕΛΗ θα σας σώσει...παλιά σας υπάλληλος στη ΠΑΕ!