4/10/07

Μουσική επανάσταση από τους Radiohead!

Στις 10 Οκτωβρίου, κυκλοφορεί τελικά το πολυαναμενόμενο νέο album των Radiohead με τίτλο "In Rainbows"!

Οι Radiohead κυκλοφορούν το άλμπουμ μόνοι τους, μιας και έχουν αποδεσμευτεί από την EMI, μέσω του ομότιτλου site σε δύο εκδόσεις:

α) digital download
και
β) discbox έκδοση,
που θα περιλαμβάνει το άλμπουμ σε cd και βινύλιο, επιπλέον cd (και βινύλιο!) με έξτρα tracks, booklet με το artwork και τους στίχους, αλλά και κωδικό για digital download του άλμπουμ.

Που έγκειται όμως η επανάσταση, που αναφέρω στον τίτλο?
Πρώτον, οι Radiohead, λένε σε όσους θέλουν το άλμπουμ, ότι μπορεί να δώσει όσα θέλει για να το κατεβάσει διαδικτυακά. Απλά δίνει στη μπάντα όσα πιστεύει ότι αξίζουν τα κομμάτια.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Εξίσου σημαντικό είναι και η discbox έκδοση με την οποία, (για όσους θέλουν να αγοράσουν κάτι χειροπιαστό), μπορούν με 60 ευρώ να αποκτήσουν όσα περιλαμβάνει το νέο άλμπουμ σε cd και σε βινύλιο (2 δισκάκια 12άρια) και ένα επιπλέον cd με έξτρα κομμάτια και φωτογραφίες, γραφικά και στίχους.

Είναι η πρώτη φορά που μια παγκοσμίου βεληνεκούς μπάντα, κυκλοφορεί δίσκο χωρίς τις διαμεσολαβήσεις των δισκογραφικών εταιρειών! Αν το πείραμα πετύχει, σίγουρα το μέλλον θα είναι διαφορετικό!!

4 σχόλια:

Pan είπε...

Η EMI θα πρέπει να βρίσκεται σε παράκρουση αυτή την στιγμή!

Pan είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Μαλσιτα...Ενδιαφερον τροπος προωθησης ακουγεται...Για να δουμε τι θα πιασουν...

Ανώνυμος είπε...

Το κατέβασα και είναι από τα πιο βαρετά πράγματα που έχω ακούσει... Βέβαια ακούω και άλλο ειδός μουσικής... Ούτε τα παλιά των Radiohead με συγκινούσαν ιδιαίτερα...