15/7/07

Σοβαρότης μηδέν!!

Πιστεύει άραγε κανείς, ότι αν δεν πάρει ο ίδιος ο Λαός την κατάσταση στα χέρια του θα αλλάξει κάτι, όσον αφορά τις οικολογικές-περιβαλλοντικές πολιτικές?
Πιστεύει κανείς ότι θα αλλάξει κάτι, αν περιμένουμε τους ψευτοακτιβιστές ως Σωτήρες να ανατρέψουν την κατάσταση?

Η απάντηση είναι όχι!

Και δεν είναι αυθαίρετη, καθώς υπάρχουν και αρκετά παραδείγματα, που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές:

1) Στέλεχος της «μη κυβερνητικής οργάνωσης» WWF είναι ταυτόχρονα και ειδικός σύμβουλος του Γραφείου Περιβαλλοντικών Θεμάτων μεγάλης ελληνικής τράπεζας.
2) Ο Πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος της διεθνούς οργάνωσης «Greenpeace» είναι επιχειρηματίας και εκτός των άλλων, εκμεταλλεύεται μαρίνες, οι οποίες βλάπτουν σοβαρά το περιβάλλον.
3) Το ελληνικό παράρτημα της μεγαλύτερης «Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης» στον κόσμο συνεργάζεται με τραπεζικό όμιλο, από τον οποίο μάλιστα παίρνει και την ανάλογη... προμήθεια!!? Μάλιστα, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας υπάρχει και πιστωτική κάρτα VISA με σήμα την... αρκούδα.
4) Πέρυσι η «Μη Κυβερνητική Οργάνωση» «Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού» παρουσίασε μελέτη που άνοιγε το «παράθυρο» για την εκμετάλλευση του δημόσιου κτήματος Τατοΐου από ιδιωτικό φορέα διαχείρισης, ο οποίος, εκτός των άλλων, θα έβαζε εισιτήριο εισόδου στο λαό για κάθε επίσκεψη και θα χρησιμοποιούσε τα κτίσματα για ξενοδοχείο πολυτελείας!
5) Ο ρόλος που έπαιξαν οι διάφορες «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις» στο τεράστιο θέμα του «φαινομένου του θερμοκηπίου», όταν πριν και κατά τις διαπραγματεύσεις για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου του Κιότο κατάγγελναν τις πολυεθνικές, ενώ στο τέλος κατέληξαν μέσα από τη λογική του «μη χείρον βέλτιστον», να αναγνωρίζουν τη... φιλοπεριβαλλοντική και φιλάνθρωπη δράση του κεφαλαίου.

Άφησα για το τέλος τον περιβόητο πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Αλ Γκορ, ο οποίος εσχάτως το παίζει «οικολόγος», περιφερόμενος ανά τον κόσμο - με τη βοήθεια και διαφόρων «Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων» - θέλοντας να κάνει τον κόσμο να ξεχάσει ότι ήταν στο επιτελείο μιας κυβέρνησης που βομβάρδισε ανηλεώς με βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου τα Βαλκάνια, σπέρνοντας το θάνατο και προκαλώντας ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή...

Αν κάποιοι ακόμα πιστεύουν ότι αυτοί που καταστρέφουν το περιβάλλον, θα είναι και αυτοί που θα το σώσουν, τότε τι να πω... Σοβαρότης μηδέν!!Στοιχεία:
Κυριακάτικος Ριζοσπάστης, 15-7-2007

3 σχόλια:

Georgia είπε...

Το χειρότερο απ' όλα είναι πως σε κάνουν να νιώθεις τύψεις και ενοχές (βλ. τελευταία διαφήμιση της Greenpeace) λες και φταίω εγώ, εσύ και ο δίπλα για την καταστροφή του περιβάλλοντος!!!
Καλή συνέχεια!!! :)

http://knecholargos.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Γεια !

αυτο παλιωσε. τιποτα για τις εκλογες θα μας γραψεις;
Εχω φτιαξει και ενα βιντεο αν θελεις χρησιμοποιησε το.

Unknown είπε...

Κανένας δεν αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο παρά μόνο όταν φτάσει στη πόρτα του...
:|

και όχι "σοβαροτης μηδέν" αλλά..
"Ευαισθησία μηδέν"..

Καλό βραδυ