24/5/09

Unsigned United Festival


Αντιγράφω απ' το δελτίο τύπου που μου έστειλε ο Φάνης:

"ΦΤΗΝΟ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ

UNSIGNED UNITED FEST @ ΚΥΤΤΑΡΟ LIVE
Κυριακή 24/5

Μια σκηνή που γεννιέται…
Τα studios γεμίζουν νέους ήχους, παρέες γίνονται μουσικά σχήματα, αυτοσχέδιες παραστάσεις στήνονται σε σχολεία, στέκια, σχολές, στο δρόμο.
Μια μουσική βιομηχανία σε κλιμακτήριο παρακολουθεί..

Το Unsigned United fest είναι η επίσημη παρουσίαση της συλλογής “Unsigned United”, που αποτελεί πρωτοβουλία του Φτηνού Ευέλικτου Μουσικού Δυναμικού και της εκπομπής «Αόρατη Κλωστή», που επιμελείται και παρουσιάζει το ΦΕΜΔ από τις συχνότητες του 902 Αριστερά στα fm.
Η συλλογή κυκλοφορεί από τη Lyra και περιλαμβάνει 15 σχήματα εκτός δισκογραφίας από όλη την Ελλάδα.

Η επιλογή του χώρου δεν έγινε καθόλου τυχαία. Εκεί που γεννήθηκαν νέες τάσεις και αναδείχτηκαν ιστορικές μορφές της εγχώριας σκηνής, είναι ο ιδανικός χώρος για να ξεδιπλωθεί η σύγχρονη εναλλακτική δημιουργία.

Η μουσική κολεκτίβα του Φτηνού Ευέλικτου Μουσικού Δυναμικού ενώνει on stage τις φωνές σχημάτων που συμμετέχουν στη συλλογή σε μια συναυλία όπου σημασία δεν έχουν οι διαφορές στα μουσικά στυλ αλλά η ανατρεπτικότητα της νεανικής δημιουργίας.

Όπως σε κάθε live act του ΦΕΜΔ, ο θεατής-ακροατής ταξιδεύει από τον John Lennon, τους SKA-P και τους Pink Floyd, στους System of A Down και τους Tool ως το Διονύση Σαββόπουλο και το Γιάννη Μαρκόπουλο, πάντα μέσα από το ιδιαίτερο αισθητικό καλλιτεχνικό φίλτρο της 10μελούς κολλεκτίβας.
Η χρήση video art και light show αναλαμβάνει την οπτικοποίηση των μουσικών συνειρμών."

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Μακάρι τέτοια festival να γίνονται έτσι πιο συχνότερα.
Rizobreaker συνέχισε να μας ενημερώνεις...

Γιάννης απο Ζάκυνθο η αλλιώς το παιδί της πλατείας...