12/12/08

Όμορφη πόλη άσχημα καίγεσαι!



"Όμορφη πόλη άσχημα καίγεσαι"
Γιώργος Σαρρής

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και το έψαχνα προχθές που το άκουσα στον 902... Ξέρει κανείς αν μπορούμε να το βρούμε σε mp3?

Πάντως έχω μια διαφωνία με τον τίτλο...

"Άσχημη πόλη άσχημα καίγεσαι" έπρεπε να λέγεται... :-)

Ανώνυμος είπε...

Πολύ δυνατό κομμάτι. Μπράβο !

νατασσΆκι είπε...

Κατεβάστε το τραγούδι, από εδώ
:)

Καλό ΣΚ

Ανώνυμος είπε...

Tι έλεγε το ΚΚΕ το 2005 για την εξέγερση στα προάστεια του παρισιού? Θυμίζω ότι τότε οι εξεγερμένοι τα έκαναν "γυαλιά καρφιά" καίγοντας τα πάντα...
Θυμάστε πως άρχισε η εξέγερση στο Παρίσι; Από το θάνατο 2 νεαρών μεταναστών που δεν σταμάτησαν σε τροχαίο μπλοκο... και όμως τότε το ΚΚΕ είδε "ξεσηκωμένους προλετάριους των «γκέτο»".

Ανακοίνωση - κάλεσμα του Γραφείου Τύπου του Κόμματος για τις εξελίξεις στη Γαλλία

Οι κοινωνικές και πολιτικές αιτίες που οδήγησαν στην εξέγερση των εργατικών συνοικιών - γκέτο της Γαλλίας αποκαλύπτουν πως πίσω από το λεγόμενο «κοινωνικό κράτος», που υμνούν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, βασιλεύει η απίστευτη αθλιότητα και η καταπίεση των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Ο ξεσηκωμός φανερώνει πως οι κεντροδεξιές και οι κεντροαριστερές κυβερνήσεις είναι συνυπεύθυνες και συνένοχες.
Το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους σύγχρονους «Αθλίους» του Παρισιού και όλης της Γαλλίας. Καλεί το λαό να εκδηλώσει την αλληλεγγύη του στους ξεσηκωμένους προλετάριους των «γκέτο».
Καλεί όλους τους εργαζόμενους στη χώρα μας και ειδικά τους εργάτες και τις εργάτριες, τους νέους και τις νέες οικονομικούς μετανάστες να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα από όσα συμβαίνουν στη Γαλλία.
Να διεκδικήσουν τα σύγχρονα κοινά δικαιώματά τους δυναμώνοντας την αντιμονοπωλιακή ενότητα και πάλη με τη συμμετοχή τους στο ταξικό εργατικό κίνημα.
Οι μετανάστες θα ενσωματωθούν στην κοινωνία όντας ενταγμένοι στο λαϊκό μέτωπο που παλεύει για ριζικές πολιτικές αλλαγές".