Ξεκίνησα να γράφω ένα σχόλιο σε ένα post της Ροδιάς με θέμα "Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια", αλλά κατέληξε τόσο ώστε να αποτελεί post από μόνο του!
Γι' αυτό το γράφω κι εδώ:
Γιατί το ότι δεν πιστεύω στο Θεό σημαίνει ότι είμαι άθεος?
Άθεος θα ήμουν εφόσον δεχόμουν την ύπαρξη Θεού αλλά αρνιόμουν τη λατρεία του ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το... Δε μπορώ να κατανοήσω όμως το γεγονός, ότι με αποκαλούν άθεο! Δηλαδή επειδή κατά την πλειοψηφία υπάρχει Θεός και είναι ο δημιουργός των πάντων, θεωρείται δεδομένο ότι υπάρχει και άρα όποιος έχει αντίθετη γνώμη είναι "ά-θεος"! Μα σε καμία περίπτωση δεν είμαι άθεος, γιατί απλά δεν ασχολούμαι με Θεούς και Δαίμονες και δεν δέχομαι την ύπαρξη τους! Για να μην αναφέρω και το γεγονός του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού, το οποίο καταπατούν όλοι όσοι αυθαίρετα αποκαλούν ορισμένους ανθρώπους "άθεους" ή όπως αλλιώς... Όταν ένας άνθρωπος αυτοπροσδιορίζεται "Χριστιανός", "Μουσουλμάνος" ή όπως θέλει, εγώ το σέβομαι και τον αποκαλώ έτσι... Ταυτοχρόνως έχω το δικαίωμα να μην δίνω στον εαυτό μου κανένα θρησκευτικό προσδιορισμό!! Είναι τόσο δύσκολο να το σεβαστούν οι άλλοι??
Όσον αφορά τη δημιουργία του ανθρώπου δε με νοιάζει (αν και έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι δεν μας έπλασε κανείς Θεός από πηλό), πως δημιουργηθήκαμε, αλλά πως θα γίνει η ζωή μας καλύτερη! Κι αυτό με μεσαιωνικά τσιτάτα τύπου "πατρίς-θρησκεία-οικογένεια", μόνο πίσω μας πάει!
Κι αν είπα για τη θρησκεία, άραγε αναρωτιέται κανείς από τους πιστούς όλων των θρησκειών, γιατί έφτιαξε ο Θεός τους τον κόσμο (δηλαδή την πατρίδα μας)?
Μήπως για να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας?
Ή για να ζούμε όλοι αρμονικά και ειρηνικά πάνω σ' αυτόν??
Ας δουν λιγάκι όλοι οι θρησκόληπτοι την πραγματικότητα κατάματα!!
Γιατί άραγε όσοι επικαλούνται τα Θεία είναι οι μεγαλύτεροι εγκληματίες της ανθρωπότητας? Ας απαντήσουν μπροστά στους καθρέφτες τους...
Όσο για την οικογένεια, αναρωτήθηκε κανείς τι έχει καταντήσει να σημαίνει ο όρος "οικογένεια" στις μικροαστικές κοινωνίες του σήμερα?? Έχει καταλήξει να είναι συνώνυμο της λέξης "γάμος"!! Στην πραγματικότητα όμως καμιά σχέση δεν έχει με αυτόν!
Άλλο γάμος κι άλλο οικογένεια! Η οικογένεια είναι βαθύτερη και σαφώς ανώτερη έννοια από τον "χριστιανικό εκκλησιαστικό γάμο" και όχι μόνο!!
7 σχόλια:
ε άθεος είσαι παιδάκι μου, γιατί σκαλώνεις, κακό είναι;!
Συμφωνώ σύντροφε απόλυτα μαζί σου και όταν τυχαίνει να βρίσκομαι σε παρέες που προκύπτει αυτο το θεμα μου λένε από την άλλη πλευρά ότι κανείς ουσιαστικά δεν υπάρχει που να έχει αποδείξει την ΜΗ ύπαρξή του θεού αλλά ούτε και την ύπαρξη του και η απάντησή μου είναι ότι ακόμα και να υπήρχε αυτός ο θεός τους μου είναι αδιάφορος και αν ερχότανε μπροστά μου ενοείται ότι δε θα τον προσκυνούσα αλλά θα τον έφτυνα , οπότε ακόμα κι αν όλοι αυτοί οι πιστοί θέλουν να μου αποδείξουν ότι υπάρχει καρφί δε μου καίγεται.
παραθέτω αυτό το κείμενο του (Ρ) από το μπλογκ μου :
Τι ακριβώς είναι ο κόσμος, τα φυτά και τα ζώα; Εμείς οι ίδιοι πότε γίναμε άνθρωποι, πότε σταθήκαμε στα δυο μας τα πόδια και φτιάξαμε το πρώτο εργαλείο; Τελικά, για να το πω πιο απλά, πότε άρχισε η ζωή, να είναι ζωή. Πότε τα χρώματα έγιναν χρώματα, τα σχήματα σχήματα, οι μυρωδιές μυρωδιές και οι ήχοι ήχοι δεν είναι ερωτήματα που απασχολούν μόνο κάποιους ρομαντικούς και «φευγάτους» ερευνητές που λέγονται παλαιοντολόγοι, αρχαιολόγοι ή, εν πάση περιπτώσει, όπως και να λέγονται, έχουν βάλει σκοπό της ζωής τους να βρουν την Αρχή. Τη μεγάλη Αλήθεια, τέλος πάντων. Είναι ερωτήματα που πρέπει να μας απασχολούν όλους, όχι, βέβαια, επιστημονικά, γιατί αυτό θέλει σπουδές και διαβάσματα ατελείωτα, αλλά έτσι απλά, από περιέργεια, να πούμε. Και πρέπει να μας απασχολούν, γιατί δε γίνεται αλλιώς. Για να εκτιμούμε τα «πράγματα» σωστά και να υποπτευόμαστε τι μας περιμένει πάνω κάτω, ποιο είναι το μέλλον της χαμοζωής μας, με άλλα λόγια, πρέπει να μάθουμε καλά τη Μεγάλη Αρχή. Πρέπει να μάθουμε καλά τι σημαίνουν οι λέξεις Δημιουργία, Εξέλιξη, Φυσική Επιλογή. Να μάθουμε, βρε αδερφέ, τι σημαίνει Big Bang. Να μάθουμε ακόμα, όπως πίστευε ο αν ο «θεός» δεν έπαιζε ζάρια και γι' αυτό όλα πάνω στον κόσμο έγιναν με «πρόγραμμα» και τραβάνε με τάξη το δρόμο τους. Ή να μάθουμε, όπως πίστευε ο Ilya Progogine, αν ο «θεός» έπαιζε ζάρια και γι' αυτό τίποτε δεν είναι βέβαιο πως θα συμβεί έτσι ή αλλιώς και πως δεν μπορεί να μιλούμε για Τάξη, αλλά για το Χάος. Οπως ακριβώς συμβαίνει και με τα πολιτικά πράγματα της χώρας μας, όπου κυριαρχεί το απόλυτο Χάος, μόνον που αυτό το δικό μας το χάος δεν είναι τυχαίο, γιατί ο Καπιταλισμός δεν παίζει ζάρια, ούτε ο Ιμπεριαλισμός. Ο,τι κάνουν αυτοί οι δυο το κάνουν με πρόγραμμα και ξέρουν από πριν ποιο θα είναι το Τέλος!
Και, φυσικά, όλα αυτά τα ερωτήματα δεν είναι σημερινά. Ηδη από τον 7ο π.Χ. αιώνα οι περίφημοι φυσικοί φιλόσοφοι, οι γνωστοί και ως επτά σοφοί (Θαλής, Αναξίμανδρος, Αναξιμένης, Πυθαγόρας, Αλκμαίων, Παρμενίδης και Ζήνων) αναρωτήθηκαν για την Αιτία του κόσμου. Ποιος τον έφτιαξε και γιατί. Ποια ήτανε τα «υλικά» του, ποιες ήτανε οι δυνάμεις που έδωσαν στα υλικά αυτά σχήμα και νόημα. Και πότε έγιναν όλα αυτά. Βέβαια, όπως συμβαίνει με όλους τους σοφούς είτε αυτοί ασχολούνται με το «βασικό μέτοχο» είτε με την Αρχή του κόσμου, έτσι και οι επτά προσωκρατικοί, φυσικοί φιλόσοφοι δε συμφωνούσαν μεταξύ τους και ο καθένας από αυτούς θεωρούσε ως αρχή του κόσμου και μια άλλη δύναμη, άλλος το νερό, άλλος τη φωτιά, άλλος τον αέραΕπρεπε να περάσουν 11 αιώνες και να έρθει ο James Usher (1581-1656) αρχιεπίσκοπος της Β. Ιρλανδίας να υπολογίσει τις γενιές της Βίβλου (γενεές 14 που λέμε), να τις προσθέσει στη σύγχρονη ιστορία και να κυκλοφορήσει μια εγκύκλιο, όπου ανακοινώνει στους πιστούς του πως ο κόσμος δημιουργήθηκε από το Θεό τη Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 4004 π.Χ. To σημαντικό στην περίπτωση του Ιρλανδού κληρικού είναι πως κανείς δεν αμφισβήτησε τον επιστημονικό παραλογισμό της Εκκλησίας και φυσικά της θρησκείας, που αυτή διακονεί, να αντιλαμβάνονται τον Κόσμο ως δημιούργημα ενός «θεού» που δέχονται την ύπαρξή του έτσι κι αλλιώς, χωρίς να είναι σε θέση να την αποδείξουν με βάση οποιοδήποτε αντικειμενικό επιχείρημα. Εκείνο που αμφισβητήθηκε από τους επιστημονικούς κύκλους της εποχής ήταν η μέθοδος που ακολούθησε ο Usher, για να φτάσει στο εξωφρενικό συμπέρασμά του. Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, οι σύγχρονοι του Usher ισχυρίζονταν πως ο αρχιεπίσκοπος δεν τα λογάριασε σωστά, τα όσα λογάριασε. Ετσι δέχτηκαν όλοι με πολλή ικανοποίηση τη διόρθωση του καθηγητή στο πανεπιστήμιο του Cambridge, δόκτορα Charles Lightfoot που έλεγε πως η δημιουργία του κόσμου έγινε στις 23 Οκτωβρίου 4004, στις εννιά το βράδυ. Και τελικά το θέμα έκλεισε με τη θεωρία «Η μεγάλη αλυσίδα της ύπαρξης» (Great Chain of Being), που ισχυρίζεται πως ο θεός δημιούργησε τη γη και όποια ζωή υπάρχει πάνω σ' αυτήν σιγά σιγά και μάλιστα πολύ πρόσφατα!
Α! Να ένας ακόμα λόγος να δεις το Θυμάσαι τη Ντόλυ Μπέλλ!Σε μια σύναξη της οικογένειας μπαίνει το ζήτημα για το θεσμό της οικογένειας και έχει τρελλό γέλιο!
@ panp27:
Στη μαμά σου το 'πες???
Καλά μυαλά σε 'σένα... Εγώ προτιμώ άλλα...
Ααα και μια συμβουλή! Πρόσεχε λιγάκι την ορθογραφία σου! Άνθρωπος του Θεού να κάνεις τόσα λάθη? Τι θα πει ο Μεγαλοδύναμος??
Πως το λέμε....? Τρελαμένοι όλων των λαών εννωθείτε... Εσύ το άρθρο σου το έδειξες στη μαμά σου?
Δε χρειάζεται φιλαράκο...
Είμαι καλός στην ορθογραφία!!
Άντε γεια!
Δημοσίευση σχολίου