1/6/11

Ηρθαν ντυμένοι φίλοι οι εχθροί μου

Δε θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο τίτλο, από αυτό το στίχο του Οδυσσέα Ελύτη, για να περιγράψουμε τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο σημερινός Ριζοσπάστης, "Η κυβέρνηση και η ΝΔ, οι Αλαφούζοι και οι Μπομπολαίοι, το συγκρότημα Λαμπράκη και το «ΑΛΤΕΡ», ο μητροπολίτης Ανθιμος, ο Πρετεντέρης και σειρά γνωστών και μη εξαιρετέων Μέσων - στηριγμάτων της πλουτοκρατίας ... πήραν υπό την προστασία τους τους συγκεντρωμένους στο Σύνταγμα και αλλού. Είναι οι ίδιοι που στηρίζουν το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ, τις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, τον «ευρωμονόδρομο». Είναι οι ίδιοι που κρύβουν από το λαό τις πραγματικές αιτίες της καπιταλιστικής κρίσης, οι ίδιοι που επιχειρούν να τον αποπροσανατολίζουν και να κρύβουν ότι φταίνε τα κέρδη του κεφαλαίου για την ανεργία, τη φτώχεια, την ανασφάλεια, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, το κλείσιμο των μικρομάγαζων. Οι ίδιοι που νοιάζονται να πληρώσει ο λαός την κρίση και το χρέος που προκάλεσαν η κερδοφορία του κεφαλαίου και η αναρχία στην καπιταλιστική παραγωγή. Οι ίδιοι που δυσφημούν όλες τις κινητοποιήσεις και τους πιάνει ο πόνος για το κέντρο της Αθήνας! Ολοι αυτοί θωπεύουν τους συγκεντρωμένους..."

Και συνεχίζει, "Δε θα τα έκαναν αυτά, δε θα μπορούσαν ούτε θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη δίκαιη αγανάκτηση των συγκεντρωμένων, ... αν οι χιλιάδες που κινητοποιούνται πρόβαλλαν μια πολιτική πρόταση που θα έθιγε το κακό στη ρίζα του. Τέτοια πρόταση δεν έχει προβληθεί μέχρι τώρα, γι' αυτό και προσπαθούν με τον τρόπο τους να τους ρυμουλκήσουν σε ανώδυνους για το σύστημα δρόμους."

Και κλείνει λέγοντας, "Ας προβληματιστούν. Και μόνο το γεγονός ότι οι εχθροί τους ήρθαν ντυμένοι φίλοι, είναι αρκετό για να σκεφτούν τα επόμενα βήματά τους."

Δε θα μπορούσε να υπάρξει κείμενο που να με καλύψει περισσότερο! Και πριν κλείσω να προσθέσω κάτι ακόμα. Έβλεπα λίγο χτες βράδυ το Λαζόπουλο. Σε κάποια φάση είπε ότι τα ΜΜΕ "δεν προβάλλουν" το μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, επειδή αυτά που λέει δεν τους αρέσουν και είναι επαναστατικά κτλ κτλ... Εγώ αγαπητέ Λάκη γιατί βλέπω να γίνεται το ακριβώς αντίθετο?? Γιατί βλέπω σε όλα τα κανάλια αναφορές επί αναφορών στις ομιλίες, στις συγκεντρώσεις κτλ του μεγάλου Μίκη? Μήπως επειδή ακριβώς ο λόγος του δεν είναι επαναστατικός, αλλά αόριστος και ακίνδυνος για το σύστημα?? Με κάθε σεβασμό στο (πραγματικά μεγάλο) Μίκη Θεοδωράκη, αλλά η αλήθεια πρέπει να λέγεται, ανεξάρτητα από τον ποιον αφορά...

4 σχόλια:

aliatas είπε...

Στο καπιταλιστικό σύστημα δεν υπάρχουν ανεξάρτητοι, η θα είσαι με τους εκμεταλλευτές η με τα θύματα τους!!!

blackbedlam είπε...

Το ΚΚ υπάρχει για να ανταποκριθεί στο ιστορικό τους χρέος, που δεν είναι άλλο από τη συσπείρωση του ΜΛΚ.
Δεν έχει άλλο ρόλο από το να συμβάλει, ώστε να μετουσιωθεί το ταξικό ένστικτο των εργαζομένων, σε ταξική συνείδηση.
Να οργανώσει την εργατική τάξη και να την οδηγήσει στην εξουσία.
Και για τούτον τον στόχο παλεύει παντού όπου χτυπά η καρδιά της εργατικής τάξης.
Στα σωματεία, στους χώρους δουλειάς, στα γιαπια, και στα ναυπηγία, στις γειτονιές και στις πλατείες.
Όλοι αυτοί που μαζεύονται στις πλατείες δεν είναι ο ταξικός μας εχθρός, είναι "σαρξ εκ της σαρκός μας".
Είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι.
'Έτσι και αλλιώς χωρίς αυτούς, δεν μπορούμε να πάμε όχι για ανατροπή ούτε στον παράδεισο ούτε Κυριακάτικη βόλτα σαν τάξη.
Δεν μας χωρίζει τίποτα,έχουμε τα ίδια συμφέροντα, έχουμε τα ίδια προβλήματα.
Εμείς έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ξέρουμε ότι χωρίς επαναστατική θεωρεία δεν μπορεί να υπάρξει επαναστατική πάλη.
Εμείς γνωρίζουμε τα τερτίπια της αστικής τους δημοκρατίας, ξέρουμε τους μηχανισμούς τους.
Εμείς, τι θα γίνει θα βάλουμε μπρος τους δικούς μας μηχανισμούς ,που είναι η ιστορία μας, η πείρα μας, η αγωνιστικότητά μας, η οργάνωσή μας.
Θα καταλάβουμε ότι όλον αυτόν τον κόσμο δεν τον χαρίζουμε σε κανέναν κερατά, δοσίλογο, σε κανέναν που εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία.
Έχουμε κότσια;
Πάμε να τους ακούσουμε και να τους πούμε, πάμε να τους πείσουμε και να τους εμπνεύσουμε.
Αυτός και μόνον αυτός είναι ο ιστορικός ρόλος ενός ΚΚ.

Συντροφικά.

Rizobreaker είπε...

@ blackbedlam:

Δε διαφωνώ σε όσα λες!

Επιτροπή Παιδείας Ζακύνθου είπε...

"Ανεξάρτητος" λέγεται αυτός που έχει στηρίξει το δικομματισμό με τα δύο του χέρια... Ας κάνουμε και μία αυτοκριτική πρώτα και μετά θα δούμε ποιοι είναι μαζί μας και ποιοι ενάντια...