10/6/09

Συμπεράσματα απόχης...


Είπα να δώσω κι εγώ μερικά συμπεράσματα για τις Ευρωεκλογές, μιας και ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του απ' το βράδυ της Κυριακής.

Ξεκινάω από την ιδιότητα μου ως εκλογικός αντιπρόσωπος σε ένα από τα πολλά εκλογικά τμήματα του Πειραιά. Στο τμήμα μου δεν υπήρχε αντιπρόσωπος της ΝΔ, αλλά μόνο του ΠΑΣΟΚ. Επίσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε ένας επόπτης για όλο το σχολείο και πέρασε 2-3 φορές όλη τη μέρα από το τμήμα. Επίσης πέρασε μια φορά ένας εκπρόσωπος των Πράσινων (μάλλον είχε υπό την εποπτεία του πολλά σχολεία γιατί έκατσε 1 λεπτό με το ρολόι :p). Επίσης μου έκανε εντύπωση το γεγονός ότι δεν υπήρχε αντιπρόσωπος του ΛΑΟΣ, αλλά πέρασε κάποιος της "Χρυσής Αυγής"!! Ο αντιπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ οφείλω να πω ότι ήταν αρκετά ήρεμος και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα. Επίσης η δικαστικός αντιπρόσωπος ήταν πολύ καλή, συζητήσιμη και όταν δεν υπήρχε κόσμος (την περισσότερη ώρα δηλαδή ελέω αποχής) πιάναμε την κουβέντα (όλοι μαζί και με την εφορευτική επιτροπή).

Η "φάση" της διαδικασίας: Έρχεται κάποιος με κονκάρδες της ΝΔ κτλ, φορτωμένος με καφέδες σάντουιτς, κρουασάν, και φώναζε "που είναι ο αντιπρόσωπος της ΝΔ??"! Όταν του είπα ότι δεν υπάρχει με κοίταξε περίεργα νομίζοντας ότι του κάνω πλάκα!! Χαχα...

Οι "φάσεις" της καταμέτρησης: Ένα σκισμένο στα τέσσερα ψηφοδέλτιο του "Κόμματος των Νέων"! Ένα άλλο που έγραφε πάνω κάτι γενικόλογες βρισιές που δε θυμάμαι του κόμματος "ΛΕΥΚΟ"... Και ένα άλλο που ήταν 2 ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στον ίδιο φάκελο. Δεν είπε ο φίλος Πασόκος τίποτα, δεν έφερε καμιά αντίρρηση, οπότε άκυρο... Ψιλοπράμματα γενικώς...

Όσον αφορά τα συνολικά αποτελέσματα. ΠΑΣΟΚ 36.64% νικητής. ΝΔ 32.29% χαμένη. ΚΚΕ 8.35% χαμένο. ΛΑΟΣ 7.15% νικητής. ΣΥΡΙΖΑ 4.7% χαμένος. Οικολόγοι - Πράσινοι νικητές. Αυτά τα συμπεράσματα ακούγονται κατά κόρον από τους αστούς δημοσιοκάφρους αναλυτές!! Η αλήθεια όμως είναι τελείως διαφορετική...

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ διατηρούν το δικομματικό ποσοστό στο 70%. Το αποτέλεσμα βεβαίως που δίνει αυτό το ποσοστό δεν καθρεφτίζει τη βούληση του λαού γενικώς, αλλά αυτών που ψήφισαν, που καμιά σχέση δεν έχουν μεταξύ τους. Άλλο 10 εκατομύρια κι άλλο 5!

Και οι δύο εκπρόσωποι του δικομματισμού εκλέγουν από 8 ευρωβουλευτές. Ποιος είναι πρώτος και ποιος δεύτερος καμία απολύτως σημασία δεν έχει για τα λαϊκά συμφέροντα!

Στο ΛΑΟΣ ας μη χαίρονται τόσο πολύ. Σαφώς και η άνοδος τους στο 7% είναι επικίνδυνη, αλλά μη τρελαθούμε κιόλας, δανεικοί απ' τη ΝΔ είναι... Μουχλιασμένα μυαλά που είπαν να το παίξουν ναζιάρικα στον Κωστάκη για να τους κάνει τα χατίρια...

Ο ΣΥΡΙΖΑ (το κόμμα της Νεολαίας κατά κάποιους) έτσι όπως ανέβηκε απότομα (δημοσκοπικά), επανήλθε και προσγειώθηκε ανώμαλα στην πραγματικότητα! Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο!

Οικολόγοι-Πράσινοι, το πιο πρόσφατο δημιούργημα των δημοσκόπων, που το "έστελναν" στο 8-10% και στην 3η θέση προ 2 εβδομάδων, πήρε το 3.5% και πολύ του είναι...

Ας έρθουμε και στο ΚΚΕ τώρα. Το Κόμμα που εδώ και μερικούς μήνες, δεχόταν επίθεση από ολόκληρο το πολιτικό σύστημα (Πάγκαλος -και όλον- ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ αρκετές φορές, Οικολόγοι διά Τρεμόπουλου και Καφετζόπουλου, Δράση διά ηθοποιού Μαρκουλάκη και ΝΔ βεβαίως σιωπηλά), με αφορμή (δήθεν) το "Γερμανό" και τα οικονομικά του! Η μια προβοκάτσια διαδεχόταν την άλλη με ρυθμούς πολυβόλου. Κι όμως! Αυτό το Κόμμα, κατόρθωσε για τρίτη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση να λάβει ποσοστό άνω του 8%!! Θυμίζω, ευρωεκλογές 2004 - 9.5%, βουλευτικές 2007 - 8.2%, ευρωεκλογές 2009 - 8.35%!! Αλήθεια αγαπητοί αναλυτές, που βλέπετε ήττα του ΚΚΕ?? Τόσο πολύ σας καίει η άνοδος του των τελευταίων ετών?? Χωριό που φαίνεται κολαούζο δε θέλει θα μου πείτε...


Γενικό συμπέρασμα: Η αποχή ήταν πολύ μεγάλη, αλλά είναι αντίδραση προς τη λάθος κατεύθυνση! Τίποτα ποτέ δεν άλλαξε με τη ΜΗ ΔΡΑΣΗ! Όλα αλλάζουν με τη ΔΡΑΣΗ! Και δράση με αποχή δε γίνεται! Πρέπει ο λαός να καταλάβει ότι με την αποχή δεν τρομάζει κανέναν, αλλά ακριβώς το αντίθετο! Η αποχή νομιμοποιεί το αποτέλεσμα, που ουσιαστικά δεν είναι βούληση της πλειοψηφίας του λαού, αλλά ενός μέρους του εκλογικού σώματος, που κυμαίνεται (ανάλογα με την αποχή).


ΥΓ: Το "κόκκινο νησί" έδωσε για άλλη μια φορά το παράδειγμα. Για όσους δεν κατάλαβαν, αναφέρομαι στην Ικαρία, όπου και στους 3 δήμους είχαμε πρωτιές για το ΚΚΕ με μεγάλα ποσοστά και 2η θέση στους Φούρνους. Επίσης στο Μανταμάδο στη Μυτιλήνη άλλη μια πρωτιά. Μεγάλα ποσοστά επίσης στη Ζίτσα Ιωαννίνων, στο Παλαιόκαστρο Τρικάλων, στην Παλίκη Κεφαλλονιάς, στη Σκόπελο, στην Ιθάκη, στη Θάσο, στην Καισαριανή, στη Νίκαια και σε πολλούς ακόμα δήμους! Και ο αγώνας συνεχίζεται...

ΥΓ2: "Συμπεράσματα απόχης" είναι ο τίτλος του ποστ, θέλοντας να κάνω ένα λογοπαίγνιο μεταξύ αποχής και απόχης. Ο νοών νοείτω...

19 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τα γραφόμενά σου σύντροφε. Επισημαίνω κυρίως την επικίνδυνη άνοδο του ΛΑΟΣ και γενικότερα των φασιστών όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Θέλει μεγάλη προσοχή το φαινόμενο

Κόκκινος Γαύρος

tsop είπε...

Oi φασίστες, όχι μόνο εδώ, αλλά και αλλού στην Ευρώπη όπως ανέβηκαν, θα κατέβουν. Έρχεται η πτώση τους. άλλωστε, είναι προσωρινοί.

Κόκκινη γαυρίνα -)

Ανώνυμος είπε...

Μου άρεσε αυτό που διάβασα ...

Να είσαι καλά !

Breezer είπε...

Εγω θα σταθω στο σχολιο του Ευαγγελατου ο οποιος την ωρα π εδωσε τον λογο σε εκπροσωπο του ΚΚΕ ειπε,πριν καν ακουσει κατι,οτι 7 στος 10 ελληνες ψηφισαν τα 2 μεγαλα κομματα αρα δεν μπορουμε να μην το λαβουμε υπ' οψην.

Ελεος.

Πρωτον δεν ψηφιζουν ολοι. Στα 10 εκατομυρια καταγραφονται και ατομα που δεν εχουν δικαιωμα ψηφου οπως παιδια. Απο τα 5 εκατομυρια που μενουν να ψηφισουν δεν προσηλθαν οι μισοι. Αρα το 70% των 2.5 εκατομυριων επελεξαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι αν πηγαιναν ολοι θα ηταν τα ιδια.

Αυτο δεν το ξερει κανεις. Ουτε ο Κωστακης που πιστευει οτι το 50% που εκανε αποχη ηταν απογοητευμενοι νεοδημοκρατες.

Τερμα αυτο.

Οσο αναφορα την ανοδο του ΛΑΟΣ να σας πω οτι ιστορικα σε μεγαλες κρισεις οπως αυτη που βιωνουμε τα κομματα της ακρας δεξιας επερναν τα πανω τους γιατι οι μεταναστες και οι μη χρηστιανοι ηταν οι πηγες του κακου.

Μην νομιζετε οτι δεν υπαρχουν ελληνες τεμπελιδες που πιστευουν οτι οι μεταναστες τους τρωνε τις δουλειες. Ξερετε ποσοι πινουν καφε γιατι περιμενουν την θεση του διευθυντη να τους ερθει; Εμ γι' αυτο δεν φταιει ο μεταναστης γιατι τουλαχιστον αυτος δουλευει για το μεροκαμματο και οχι για να λεει οτι ειναι γιατρος-δικηγορος. Και δυστυχως μας το περνανε στο DNA μας αυτο.

Το ΚΚΕ ειναι σταθερο. Αυτο ειναι καλο,αλλα σιγουρα οχι επαναπαυτικο. Εμεις οχι μονο δεν πρεπει να κοιμηθουμε πανω στα ποσοστα μας,πρεπει να παλεψουμε για να ξυπνησουμε και αλλους.

Ανώνυμος είπε...

Ας μην ξεχάσουμε ότι η απόχη στήθηκε και από έντυπα που ισχυρίζονται ότι πρόσκεινται στην αριστερά, γενικώς,και προσπαθούν να τη...σώσουν --δηλώνοντας, ταυτόχρονα την ...αποστροφή τους προς την πολιτική του κκε!!! (Χέρι-χέρι με τον γνωστό...contractor.) "Περιθωριακά", θα πείτε. Χμμμ..., όχι και τόσο.
Γειά σου τσίφτισσα γαυρίνα! Καλούς αγώνες σε όλους και όλες.

-Daemon

Dr Low είπε...

Άμα απο το πρωί μέχρι το βράδυ τα μέσα σε ζαλίζουν "ο κακός ο μετανάστης" και "ο εγκληματιάς ο μετανάστης" κι άμα έτσι κι αλλιώς δεν έχεις πολύ μυαλό στην κεφάλα σου και πέρα απο το μικρόκοσμό σου δε βλέπεις τίποτα άλλο...ε είναι μαθηματικά αποδεδειγμένο πως ΛΑΟΣ θα ψηφήσεις!
Το φαινόμενο του φασισμού στην Ευρώπη ήταν είναι και θα είναι σε άνοδο. Γιατί λειτουργεί ουσιαστικά ως δεκανίκι για τα αστικά κόμματα. Δείτε τους κακούς τί κάνουν και στηρίξτε εμάς τους γιαλατζί σοσιαλδημοκράτες. Όπως λέει όμως και η blogger girl (το κόκκινη το κρατάω...το γαυρίνα τί το ήθελες πουλάκι μου?)"όπως ανέβηκαν θα πέσουν". Δυστυχώς όμως δε θα πέσουν απο μόνοι τους. Οπότε...ας ανασκουμποθούμε!

Καλημέρες απο Ιταλία μεριά (εμείς μια χαρά τα πάμε με το φασισμό εδώ...ξεπούλησαν όλοι οι αυγοπαραγωγοί)

Dr Low είπε...

Κάλα όλα αλλά...στα Γιάννενα κκε? Και ποιοί είναι όλοι αυτοί; Εγώ γιατί όσους ηπειρώτες ξέρω είναι χρυσαυγίτες? Γιατί πάντα πέφτω πάνω στον πιο άκυρο ψηφοφόρο, μου λες;

(πρωινές αναζητήσεις μιας παραζαλισμένης γιατρού...μην την ψάχνεις rizo μου!)

elf είπε...

Rizobreaker, καλέ μου, απαντάω στο σχόλιό σου εδώ, γιατί στο μπλογκ μου μπορεί να μου 'ρθει καμιά αδέσποτη - γίνεται πόλεμος, δεν ξέρω αν το είδες. (Αν όχι, μη μπεις στον κόπο, δεν έχει ουσία, τσακώνονται δύο άλλοι επί του προσωπικού).
Την ανάρτησή σου την είδα από χτες, απλά δεν άδειασα ν' αφήσω δυο λόγια, και νομίζω πως συμφωνώ 100%.

Απλώς στα δικά μου μέρη, το προβοκάρω και λίγο για να γίνεται γόνιμο και χρήσιμο τζέρτζελο ;-)

Πάντως διάβασε στο τέλος των σχολίων το δικό μου για τα πραγματικά ποσοστά του δικομματισμού. Θα επανέλθω και με άλλα. Νομίζω έχουν πολύ ενδιαφέρον.

Κι επιτέλους, γράψτε τίποτα για τον Παπουτσάνη! (Γιατί θα το γράψω εγώ και θα το κάνω μελούρα!)

Ανώνυμος είπε...

Βλέπω οι κόκκινοι και γαύροι γινόμαστε πλήθος. BLogger_Girl άσε την El να λέει ότι θέλει. Σε χαιρετώ συντροφικά και Ολυμπιακά

Κόκκινος Γαύρος

tsop είπε...

ώπα, παίδες, εντάξει κρατάω το κόκκινη, ... κρατάω και το γαυρίνα, χεχεχε!! Οι παλιές αγάπες κλπ, κλπ...-)

Όσο για το το λάος, είναι κόμμα ρεζέρβα του κωστάκη και για αυτό κάποια στιγμή θα διαλυθεί, γιατί δεξιός χωρίς μανία για εξουσία είναι ταραμάς χωρίς αλάτι. Αν τα υπόλοιπα αριστερά κόμματα λειτουργήσουν σωστά, μετρημένες είναι οι μέρες τους, και χτες το ίδιο μου έλεγε μία φίλη από ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δεν ταιρειάζει ο καραφύρερ με το θερητικό πρφίλ του έλληνα, για αυτό και θα ξεφουσκώσουν. Πάνε να το παίξουν ναζί εκεί που δεν τους παίρνει. Στη Γερμανία πχ μπορεί να είχαν κάποιες ελπίδες να βγουν, αλλά εδώ δύσκολα τους παίρνει.

Ανώνυμος είπε...

Προς Bloger_Girl

Μην το βλέπεις έτσι απλά κόκκινη γαυρίνα μου. Οι συσχετισμοί αλλαξαν, και ο έλληνας έχει πάψει να είναι εκείνος που ήταν. Αυτά τα τομάρια δεν πρόκειατι να ξεφουσκώσουν μόνοι τους αν δεν τους βάλουμε εμείς στον τουρβά και βουρ για τις χωματερές μαζί με τα σκουπίδια. Μην ξεχνάς ότι ο τάχα μου τάχα μου προοδευτικός έλληνας έφαγε και συντήρισε Καραμανλήδες, Πλαστήρες, ΠΑπάγους και πάνω απ'ολα μια επτάχρονη χούντα. Να σου θυμίσω ότι σε αυτόν τον τόπο δολοφονήθηκε ο ΛΑμπράκης, τουφεκίστηκε ο Μπελογιάννης, καταδικάστηκε ο Πλουμίδης και χιλιάδες αγωνιστές. Μην του'χεις και τόση εμπιστοσύνη του έλληνα. Φοβισμένος ραγιάς ήταν μια ζωή ανίκανος και αλλαγές και συγκρούσεις. Κι ότι εμείς οι λίγοι καταφέρναμε να χτίσουμε φρόντιζε να το καταδικάζει και να γυρίζει την πλάτη του.

Κόκκινος Γαύρος.

tsop είπε...

@ανώνυμος
καλά ναι, συμφωνώ με τα χίλια. Αν δεν κουνιόντουσαν οι λίγοι, ακόμα θα είχαμε καραβανάδες να μας πρήζουν. Έτσι είναι και να σου πω και κάτι; Έχουμε εμπειρία Γερμανίας (υπόδουλοι αρχικά, εργάτες μετά) και αυτό δεν σβήνει με τίποτα όμως...

Κίσις!!! -)

Ανώνυμος είπε...

@κόκκινη γαυρίνα

Μόνο που στην πρώτη περίπτωση απελευθερωθήκαμε "έτσι νομίσαμε δηλαδή" και στη δεύτερη τα κονομήσαμε και γυρισαμε Ελλάδα με αυτόαματες μερσεντές. Κοινώς ξεχάσαμε

Κόκκινος Γαύρος

Ανώνυμος είπε...

βγαλτε την τσιμλα απο τα ματια σας κνιτακια και δειτε καλα και αναρωτηθητε που πηγαν τοσες χιλιαδες ψηφοι που εχασε το κκε
βγαλτε την τσιμπλα επειγοντως .....

Ανώνυμος είπε...

nikaia.sos: Κι εμείς σ' αγαπάμε.

Dr Low είπε...

nikaia.sos
Για να δω....χμμμμ...ρε λες να πήγαν παραλία; Μπαααα...παραλία πήγαν οι της ΝΔ που της δώσαν άλλη μια ευκαιρία να μας νοικοκυρέψει!
Κι αυτή τσίμπλα ρε παιδί μου να μη λέει να βγει! Θες να μας πεις πως έβγαλες εσύ τη δικιά σου μπας και βρούμε κι εμείς οι τυφλοπόντικες το φως μας; Χάρη στο ζητάω!

Ανώνυμος είπε...

@El: Όχι, δεν ξέρει να σού πει, γιατί έχει τσίπρα στο μάτι. Αυτό δεν βγαίνει με λίγο νεράκι.

Ανώνυμος είπε...

ΑΛΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ: Η έκφραση "κνιτάκια" θα μπορούσε να παραπέμπει και σε Χέρι ή σε Χρυσή Ομελέτα. Αλλά πώς είμαι τόσο σίγουρος ότι ο πιο πάνω Ανώνυμος έπεσε διάνα ; Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία βέβαια, έτσι που τα έχουν κάνει όλα σούπα στο κεφάλι τους. Αλλά, λέω, τί σου είναι αυτή η διαίσθηση βρε παιδί μου....

E[BLOG]HMENOΣ (a.k.a kaliteros) είπε...

Συμφωνώ με το σχόλιό σου για την αποχή. Επαυξάνω.
Πέρνα να δεις πως.
http://kaliteros.blogspot.com/2009/06/blog-post_10.html