24/11/08

Και τώρα... κολεκτιβοποίηση!

Φτηνό
Ευέλικτο
Μουσικό
Δυναμικό

www.femd.gr
www.myspace.com/femdband

Και τώρα.. ΚΟΛΕΚΤΙΒΟΠΟΙΗΣΗ!

Η μουσική κολεκτίβα του Φτηνού Ευέλικτου Μουσικού Δυναμικού δίνει τη μουσική απάντηση στην οικονομική κρίση με την παράσταση «Κολεκτιβοποίηση Τώρα!», Παρασκευή 28 & Σάββατο 29 Νοέμβρη στη μουσική σκηνή Συρμός (Κολωνού & Οδυσσέως 14, Μεταξουργείο).


Πόσο πραγματικά απέχει το 1929?

Άραγε η ιστορία επαναλαμβάνεται?

Μήπως ο μεταμοντερνισμός μας άφησε μέρες?

Μουσική και θέατρο σε συνεχή αλληλεπίδραση δίνουν τις απαντήσεις και ξετυλίγουν το κουβάρι μιας παράστασης όλο εκπλήξεις που φέρνει το χτες στο σήμερα και καθηλώνει. 8 μουσικοί, 3 εικαστικοί, 8μελής θεατρική ομάδα και 4μελές τεχνικό team μοιράζουν την προσοχή του ακροατή-θεατή ανάμεσα στους δρόμους και τα cabaret του μεσοπολέμου και τις μουσικές και τις εικόνες του σήμερα.

Όχημα γίνονται τα τραγούδια της κολεκτίβας του ΦΕΜΔ, καθώς επίσης και τα τραγούδια αγαπημένων καλλιτεχνών. Ένα μουσικό ταξίδι από τους Pink Floyd και τους Led Zepellin, που περνώντας από τους Tool και τους System Of A Down καταλήγει στο Διονύση Σαββόπουλο και την ελληνική παράδοση.

Video art και light show αναλαμβάνουν την οπτικοποίηση των μουσικών συνειρμών.


Σύντομο Βιογραφικό ΦΕΜΔ:

Το ΦΕΜΔ ως μουσικό σχήμα δημιουργήθηκε το 2000.
Μόνιμα μέλη του αποτελούν 7 μουσικοί, 2 VJs και ένας εικαστικός καλλιτέχνης.
Το 2004 κυκλοφόρησε την πρώτη του δισκογραφική δουλειά από τη Lyra, με τίτλο «Ποτέ Άλλοτε» που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.

Το 2005 πραγματοποίησε σειρά εμφανίσεων που κάτω από το γενικό τίτλο «Η Ζωή σε Τρεις Κύκλους», αποτελούσαν την πρώτη απόπειρα του σχήματος στις θεματικές συναυλίες-παραστάσεις, συνοδευόμενες από την χρήση κινηματογραφικού-θεατρικού δρώμενου και interactive video-art εφαρμογών.

To 2007 κυκλοφόρησε το ομώνυμο cd «Φτηνό Ευέλικτο Μουσικό Δυναμικό» ως καταγραφή όλης της προηγούμενης εμπειρίας και εξέλιξης του σχήματος όχι μόνο ως μουσικών μονάδων ή συμπαγούς σχήματος, μα και ως παραγωγών άλλων σχημάτων, στιχουργών, ενορχηστρωτών, ραδιοφωνικών παραγωγών της εκπομπής «Αόρατη Κλωστή», που ήδη συζητιέται στα νεανικά πηγαδάκια.

Την περίοδο αυτή το ΦΕΜΔ ετοιμάζει την 3η του ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2009.

Τη σκηνοθετική επιμέλεια και ευθύνη των θεατρικών δρώμενων ανέλαβαν δύο νέοι και συνάμα έμπειροι καλλιτέχνες: Η Κατερίνα Χιωτίνη και ο Διονύσης Ξενάκης.

H Κατερίνα Χιωτίνη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και αποφοίτησε από τη σχολή ΒΕΑΚΗ το 2003. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στην παράσταση ΙΛΙΑΔΑ σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου, πρωταγωνίστησε στην παράσταση ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ σε σκηνοθεσία Μάνου Βενιέρη και ΥΠΟΓΕΙΟ του Ντοστογέφσκυ με τον Στέργιο Ιωάννου. Συμμετείχε επίσης στην μουσικοθεατρική παράσταση που παρουσίασαν οι ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΕΣ στον Ζυγό. Πρωταγωνίστησε στις ταινίες μικρού μήκους: ΗΜΙΦΩΣ, Η ΜΕΡΑ ΜΕΤΑ, ΙΣΟΓΕΙΟ (τιμητική διάκριση ερμηνείας) και ΑΛΜΑ του Χάρη Σταθόπουλου. Στην τηλεόραση έπαιξε στην σειρά του Μανούσου Μανουσάκη ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ καθώς και στους ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΕΡΩΤΕΣ και στις ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΟΥ ΜΠΕΚΑ.

O Διονύσης Ξενάκης γεννήθηκε το 1980, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών στην Αθήνα ενώ από το 2006 φοιτά και στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθήνας. Στην πορεία του ξεχωρίζουν η συμμετοχή ως ηθοποιός στην παράσταση «Βία παράλληλη» με σκηνοθέτιδα την Αναστασία Μπασσά, η συμμετοχή στη δημιουργία του CD-αφιέρωμα του ραδιοσταθμού Μελωδία στον Κώστα Καρυωτάκη, η σκηνοθετική διεύθυνση της θεατρικής ομάδας του πολιτιστικού Συλλόγου «Πορφυρίς» και η συνεργασία με την αμερικανίδα συγγραφέα Deborah Brevoort για το ανέβασμα του έργου «Γυναίκες του Λόκερμπι. Διετέλεσε διευθυντής του παιδικού και εφηβικού τμήματος του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Ελληνικού, ενώ μέχρι σήμερα διδάσκει στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Γαλατά.


Συντελεστές της παράστασης «Κολεκτιβοποίηση Τώρα»

Μουσικοί:

Θανάσης Χουλιαράς – Τραγούδι / γενική επιμέλεια, αρχική ιδέα
Φάνης Μαργαρώνης – Κιθάρες , Στίχος , Τραγούδι / γενική επιμέλεια, αρχική ιδέα
Γιώργος Θεοφάνους – Κιθάρες, Αιθερόφωνο, synth guitar, τεχνική επιμέλεια
Γιώργος Λαγογιάννης – Πιάνο, Ηammond, Τραγούδι, ενορχήστρωση φωνών
Μάκης Κρέτσης – Latin, Παραδοσιακά και Ηλεκτρονικά Κρουστά, Sampling, τραγούδι
Χρήστος Κόλλιας – Ηλεκτρικό μπάσο, τραγούδι
Διονύσης Κώνστας – Τύμπανα, Τραγούδι
Χρήστος Δαλιάνης- Βιολί


Εικαστικοί:

Βασίλης Κολιός – Video Art, Animation
Θανάσης Ασημόπουλος – Video Art, Animation
Ιάκωβος Βάης – Σχέδιο, Σκίτσο, Animation


Ηθοποιοί:

Κατερίνα Χιωτίνη, Διονύσης Ξενάκης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Φίλιππος Τσαουσέλης, Μάχη Χιωτίνη, Κατερίνα Παλαιολόγου, Εύα Καρακατσάνη, Νέστορας Τηλιγάδης


Τεχνικοί:

Βασίλης Μπεζιργιάννης - Φωτιστής
Κώστας Ευταξίας – Βοηθός φωτιστή
Κώστας Στεργίου – Ηχοληψία
Γιώργος Κατσιγιάννης- Βοηθός Ηχολήπτη


«Όταν αρνείται κανείς τα πειράματα σημαίνει πως είναι ευχαριστημένος με ό,τι έχει πετύχει, σημαίνει πως μένει πίσω»! (Μπ. Μπρεχτ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: