27/9/08

Το θάψιμο...

Πολύς κόσμος πέρασε από το κεντρικό Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ το τετραήμερο 18-21 Σεπτέμβρη, ειδικά αν αναλογιστούμε τις κακές καιρικές συνθήκες, που δεν ευνοούσαν ιδιαίτερα εκδηλώσεις σε ανοιχτό χώρο, όπως αυτές του Φεστιβάλ.

Όμως τι γίνεται με όσους, για οποιοδήποτε λόγο, δεν ήρθαν?? Είτε γιατί δε μπόρεσαν, είτε γιατί ενώ ήθελαν τους εμπόδισε ο καιρός κτλ... Έμαθαν κάτι για το Φεστιβάλ?
Εκτός του Ριζοσπάστη και του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), ποια άλλα (από τα "αντικειμενικά") μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν στο ιστορικό φετινό Φεστιβάλ??
Αν όχι κανένα, ελάχιστα...

Αλήθεια, η κρατική τηλεόραση ενημέρωσε το λαό για το Φεστιβάλ?? Οι 580.000 λαού που ψήφισαν ΚΚΕ στις τελευταίες εκλογές, δεν πληρώνουν φόρους υπέρ της κρατικής τηλεόρασης?? Δεν έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση??

Όσες εφημερίδες το έκαναν, το έκαναν τυπικότατα με μια αναφορά 5 γραμμών, με 2 φράσεις από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα...
Από ολόκληρο τετραήμερο Φεστιβάλ, με δεκάδες εκδηλώσεις, συζητήσεις και συναυλίες, επιλέγουν 2 φράσεις της Αλέκας Παπαρήγα και καθάρισαν...
Φανταστείτε να μην είχαμε 90 χρόνια ΚΚΕ και 40 χρόνια ΚΝΕ!! Κουβέντα...

Από τις αναφορές των μέσων στο Φεστιβάλ όμως, ξεχωρίζει το "ρεπορτάζ" του "Πρώτου Θέματος", που αφιέρωσε 2 ολόκληρες σελίδες, για να ειρωνευτεί και να ρίξει το αντικομμουνιστικό του δηλητήριο...
Για το θέμα αυτό διάβασα στο μπλογκ Στιγμιαία Ολίσθηση της Λογικής και από 'κει πήρα το έναυσμα για αυτό το κείμενο.
Αναρωτιέμαι, πόσο τραγικά ηλίθιος αντικομμουνιστής (ή αντικομμουνιστής ηλίθιος) μπορεί να είναι ο "δημοσιογράφος" αυτός...

Το "ρεπορτάζ" εδώ (σελ. 52-53): http://83.149.104.2/~protothema/downloads/187soma.pdf

17 σχόλια:

xaroylita είπε...

Αφού ξέρεις, ρε παιδί. Είναι αυτά που λέγαμε τις προάλλες.. Φιλάκια.

Χορεύοντας με τους ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΥΣ είπε...

Αυτό που με τσατίζει πάνω απ' όλα είναι το ονοματεπώνυμο του "δημοσιογράφου". Τρανή απόδειξη πως δεν υπάρχει ούτε παράδεισος ούτε κόλαση. Γιατί αν υπήρχαν, από κάπου θα επέδραμε ο συνονόματος του να του πετάξει κανένα τζατζίκι (πάει με τα σουβλάκια).

Πάντως το μόνο που αξίζει είναι η φωτογραφία του "ρεπορτάζ". Έχουμε τέτοιες ΑΞΙΕΣ συντρόφισες; :) Μπράβο μας!

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι, μην περιμένουμε από τους εχθρούς μας να γράψουν και να προβάλουν το φεστιβάλ. Αυτοί την δουλειά τους κάνουν. Το θέμα είναι τι μπορούμε να κάνουμε εμείς.

Video αφιερώματα που θα παίζουν στον 902 ΚΑΙ ανεβασμένα σε youtube και τα ρέστα. Θα γεμίσει το internet με δικά μας video? Δεν λέω ερασιτεχνικά. Σοβαρά κι επαγγελματικά του 902. Κάποτε ο 902 έδειχνε εικόνες από συναυλίες στο φεστιβάλ με μια κάμερα που δείχνει την ίδια εικόνα επί ώρες. Ελπίζω να μην συνεχίζει να το κάνει. Δεν έχω ιδέα πως το κάλυψε φέτος, αφού δεν βλέπω tv. (Ότι δεν είναι στο internet δεν υπάρχει για μένα :-) )

Γενικά, στήνουμε ένα τετραήμερο υπερθέαμα. Πρέπει και η video κάλυψη του να είναι ανάλογη. Μετά με dvd στον ριζοσπάστη και ανεβάζοντας το στο internet πρέπει να φτάσει και σε όσους δεν έτυχε να πάνε στο φεστιβάλ. Να φτάσει και στον κόσμο στην επαρχία που δεν έχει ιδέα για το πως είναι το κεντρικό φεστιβάλ μας.

Τα κλισέ και τα ξύλινα ρεπορτάζ (μετά μας κατηγορούν εμάς για ξύλινη γλώσσα) των αντικομμουνιστών θα τα σπάσουμε μόνοι μας. Εμείς πρέπει να βγάλουμε την πραγματική μας εικόνα προς τα έξω. Δεν θα το κάνουν άλλοι για εμάς.

gatti είπε...

Καλά κι εσύ δίνεις σημασία σε άρθρα του Νίκου Ζαχαριάδη; Αυτός είναι παιδί του Κλικ και δημιούργημα του Κωστόπουλου. Από τότε ξεπήδησε και άρχισε να γράφει τα κειμενάκια του, όταν το ΠΑΣΟΚ ήρθε στην εξουσία και ανακάλυψε το life style.

Μην ασχολείσαι...

Dr Low είπε...

Αν το δεις όμως απο την άλλη πλευρά και τοποθετήσεις το "άρθρο" στο χρόνο τότε μ΄νο ένα συμπέρασμα βγαίνει: κάπιοι άρχισαν να φοβούνται! Ο άνθρωπος δαιμονοποιεί αυτό που δεν καταλαβαίνει και "φτύνει" αυτό που φοβάται.
Άσχετο αλλά δε μπορώ να καταλάβω το εξής: με τις μακρυές φούστες και τα ταγάρια (που λέει και ο μάστορας στο άρθρο) δεν τους κάναμε. Τώρα με το σανδάλι και το σορτσάκι πάλι δεν τους κάνουμε. Του χρόνου λέω να πάω στο φεστιβάλ με σκάφανδρο.
Rizo σου χρωστάω ένα δωράκι. Θα σου πω άλλη φορά γιατί. Τώρα πάω να κάνω κοτσίδα την τρίχα στη μασχάλι και να ρίξω 48 βουρδουλιές στη Φιλιππινέζα που έχω μέσα.

Rizobreaker είπε...

@ xaroylita:

Εγώ ξέρω βρε Χαρά, το θέμα είναι να το μάθουν όσο γίνεται πιο πολλοί!! Και να ξυπνήσουν!


@ αμετανόητο:

Σ/φε Αμετανόητε, αυτό που λες για το όνομα, εμπίπτει και στη γνωστή παροιμία "το ράσο δεν κάνει τον παπά", αλλά τώρα μπαίνουμε σε Βα(λ)τοπέδιο, οπότε ας μην το αναλύσουμε!!! :ppp
Όσον αφορά τη φωτογραφία, όντως έχουμε πολλές ΑΞΙΕΣ σ/σες, πάρα πολλές όμως!! Μια φωτό δε μπορεί να περιγράψει το θέμα... ;-)

Rizobreaker είπε...

@ rocean:

Σ/φε δεν περιμένουμε από τους εχθρούς μας όπως λες να προβάλλουν το Φεστιβάλ κτλ...
Αλλά εφόσον το παίζουν "αντικειμενικοί" και κάθε άλλο παρά τέτοιοι είναι, έχουμε καθήκον να τους ξεμπροστιάζουμε στο λαό, μπας και ξυπνήσει και καταλάβει το δούλεμα που τρώει!!!
Όσον αφορά τα τεχνικά που λες για τον 902 και το πως προβάλλει τις εκδηλώσεις μας γενικά και ειδικά το Φεστιβάλ και συναυλίες, συμφωνώ... Δε λείπει η γνώση από τους σ/φους εκεί... Πιστεύω ότι έχουμε κάνει αρκετά βήματα πάντως σε σχέση με προηγούμενα χρόνια...

Rizobreaker είπε...

@ gatti:

Αγαπητό Gatti, δίνουμε σημασία σε κάθε τι αντικομμουνιστικό, ειδικά όταν αυτό προβάλλεται τόσο πολύ, που μοιάζει με δεδομένο...
Σκέψου δηλαδή ότι αυτό το αισχρό δημοσίευμα το διάβασαν 200.000 περίπου (τόσο πουλάει η φυλλάδα αν δεν κάνω λάθος)... Αμέσως αμέσως δηλαδή και χωρίς ιδιαίτερο κόπο, τόσες χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ σοβαρού και αστείου (γιατί αν προσέξεις, ο "δημοσιογράφος", μεταξύ σοβαρού και αστείου τα γράφει όλα, ούτως ώστε να μη σου δίνει ακριβή εντύπωση του τι εννοεί) γλύφουνε την αντικομμουνιστική καραμέλα που του δίνουν και η οποία λιώνει αργά αργά στο στόμα... Τα αποτελέσματα είναι εμφανή μετά το πλήρες λιώσιμο...

Rizobreaker είπε...

@ el:

Εννοείται ότι άρχισαν να φοβούνται! Όταν μεγαλώνει ο αντικομμουνισμός, αυτός είναι ο λόγος! Ο φόβος τους!
Από 'κει και πέρα, τα περί ταγαριών, αξύριστων ποδιών κτλ, είναι τουλάχιστον γελοία και ηλίθια. Ο ανέραστος αυτός "δημοσιογράφος" πολύ θα ήθελε να περάσει μια βραδιά με μια Κνίτισσα! Αλλά δε νομίζω να του κάνει τη χάρη καμιά σ/σα... Επομένως, όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια...

ΥΓ: Γιατί δωράκι ρε σ/σα? Δεν έκανα και τίποτα ιδιαίτερο που να το δικαιολογεί...

κόκκινο γιασεμί είπε...

Το να περιμένουμε τα ΜΜΕ να αναφερθούν και μάλιστα τίμια για το φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι σαν να περιμένουμε τους κεφαλαιοκράτες να ενημερώνουν έντιμα τους εργάτες για τα πλήρη δικαιώματά τους.
Πουλημένοι είναι όλοι τους!
Έχεις δίκιο σε όλα αυτά που λες.

JohnyQ είπε...

δεν ξέρω ποιοι και αν έκανα αναφορά στο φεστιβάλ,(λόγω της θέσης μου την Κυριακή) πέτυχα μια δημοσιογράφο του "ΒΗΜΑgazino"(έτσι συστήθηκε) που ήθελε να βρει το φωτογράφο της!!

δεν ξέρω πήρε το μάτι σας φωτογραφίες στο ΒΗΜΑ??

JohnyQ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Μην του δίνεις σημασία φίλε. Ο άνθρωπος είναι καφρίλα σύντροφε. Πάντα θα υπάρχουν τέτοιοι. Πάντως εγώ ρε σύντροφε Rizo ήθελα να σε ρωτήσω, πόσα δώσατε στο Μαζαράκο να μας σφάξει. Πω πω αδελφέ, φοβερό κουνγκ-φου παίξανε τα ξαδέλφια σας στην Κρήτη. Η βλακεία τους βρίσκεται στο ότι όλοι αυτοί ξεχνούν ότι θα έλθουν στο Καραισκάκη. Για να επανέλθω στο αρχικό θέμα, καθότι είμαι στα ΜΜΕ θεωρώ ότι όντως το Φεστιβάλ δεν παίχτηκε όπως έπρεπε. Ωστόσο η καλυτερη ήταν η ΕΡΤ και ειδικά η ΕΡΤ3. Εγώ με τα αφτιά μου το άκουσα στον 102 της ΕΡΤ3 για το φεστιβάλ τόσο της Θεσσαλονίκης όσο και της Αθήνας.

Σε χαιρετώ συντρφικά
Ο κόκκινος Γαύρος

Ανώνυμος είπε...

re paidia, o ...original Nikos Zaxariadis, den einai aftos pou diegrapse to KKE to 1956?

Ανώνυμος είπε...

η ΕΡΤ η καλυτερη?
αρα ισχυει το ...ΚΚΕ-Δεξια μια φωνη και μια γροθια!!!! αχαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΩΝ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ
ΣΤΑ 90 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ

Μεγάλη έκθεση φωτογραφίας και ντοκουμέντων διοργανώνει η ΚΕ του ΚΚΕ στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοϊζος» του Δήμου Νίκαιας (Θηβών 245), από την 1 έως την 31 Οκτωβρίου 2008.
Τα εγκαίνια της έκθεσης, που είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια του ΚΚΕ, θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2008 στις 7 το βράδυ.
Την έκθεση εκ μέρους της ΚΕ θα ανοίξει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Για το περιεχόμενο της έκθεσης θα μιλήσει ο Μάκης Μαΐλης, μέλος της ΚΕ.
Στην έκθεση παρουσιάζονται πάνω από 1400 φωτογραφίες και άλλες εικόνες, και σε ειδικές προθήκες 10άδες πολύτιμα ντοκουμέντα και αντικείμενα, που μαρτυρούν και φωτίζουν την 90χρονη ηρωική πορεία του ΚΚΕ, τη συμβολή του στην ανάπτυξη της ταξικής πάλης, την προσφορά του στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα. Αναδεικνύεται η αναγκαιότητα και η επικαιρότητα του σοσιαλισμού.
Τα εκθέματα προέρχονται από το Αρχείο του ΚΚΕ και του «Ριζοσπάστη», καθώς και από προσφορές συντρόφων και φίλων του Κόμματος.
Η έκθεση θα λειτουργεί και τις επτά μέρες της εβδομάδας, από 10 – 1 το πρωί και από 5 – 8 το απόγευμα.



Κόκκινος Γαύρος

Ανώνυμος είπε...

Για αυτό που λέει ο JohnnyQ, πμου είπε σύντροφος ότι είχε εκτενές ρεπορτάζ στο τελευταίο και μάλιστα ήταν σε καλή γενικά κατεύθυνση. Επειδή είναι από το ΒΗΜΑ, εικάζω πως βλέπουν την επί της ουσίας αύξηση της επιρροής του κόμματος (ασχολείται, σε έναν βαθμό, με ποιοτικά χαρακτηριστικά του φεστιβάλ από ό,τι μου είπε ο ίδιος σύντροφος).