16/9/08

Ο "νέος αριστερός λόγος"...

Πληροφορήθηκα από ένα πουλάκι (τι πουλάκι θα σας γελάσω, μπορεί καναρίνι, μπορεί και καρακάξα), ότι σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού κύριος Αλέξης (πίσω απ'τις λέξεις) Τσίπρας, επισκέφθηκε το κεντρικό κτίριο της Εθνικής Ασφαλιστικής επί της λεωφόρου Συγγρού.
Αφού συνομίλησε με το ΔΣ του Συλλόγου των εργαζομένων της εταιρείας (στα άνωθεν πατώματα), κατέβηκε στο ισόγειο για να μιλήσει σε όλους τους εργαζόμενους (όσους κατέβηκαν τέλος πάντων)...
Μεταξύ των ακροατών κυρίως γυναίκες (νέες κοπέλες και μεγαλύτερες μπεμπέκες), οι οποίες σχολίαζαν την παρουσία του αγαπητού Αλέξη με φράσεις του στυλ "ααα είναι κοντός από κοντά", "εε δε λέει και πολλά", "σιγά πια δεν είναι και κανένας φοβερός" και άλλα παρόμοια...
Αυτά βέβαια με αφήνουν παγερά αδιάφορο προσωπικά. Οπότε θα μπω στα πιο σοβαρά που μου μετέφερε το πουλάκι. Τι είπε ο αγαπητός αριστερός Αλέξης, όσον αφορά την επικείμενη πώληση της εταιρείας.
  • Σύμφωνα με το πουλάκι, είπε καταρχάς ότι "οι μόνοι αγώνες που χάνονται είναι αυτοί που δεν έγιναν". Εμμ πως? Να μην αρχίσει επιθετικά την ομιλία του? Είπε και για το ξεπούλημα του εθνικού μας πλούτου, για τον ΟΤΕ, για τη ΔΕΗ, για την Ολυμπιακή κτλ...
  • Είπε επίσης ότι "θέλουν να πουλήσουν μια κερδοφόρα επιχείρηση". Δηλαδή σύμφωνα με τον κύριο Αλέξη, αν δεν ήταν κερδοφόρα αλλά ζημιογόνα, θα έπρεπε να πουληθεί?
  • Επίσης αφινίασε όταν, ως άλλος Καρατζαφέρης, αναφέρθηκε στον επιχειρούμενο "αφελληνισμό της ασφαλιστικής αγοράς"!! Που 'σαι Άνθιμε να ακούσεις!!!
  • Τόνισε ότι η "άγρια, επιθετική, νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή, αντικοινωνική, κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έλεγε ψέμματα ότι αναζητεί στρατηγικό επενδυτή, ενώ είχε αποφασίσει να πουλήσει το 100% της εταιρείας"!! Ενώ αν πουλούσε το 18% ή το 35% ή το 64%, δεν έτρεχε τίποτα εε??
  • Κατηγόρησε τους κυβερνώντες ότι "επιχειρούν να παραδώσουν μια πολύ ανεπτυγμένη και κερδοφόρα ελληνική εταιρεία στο ξένο κεφάλαιο"! Δηλαδή αν την παρέδιδαν στο ελληνικό κεφάλαιο, δε θα υπήρχε πρόβλημα αγαπητέ Αλέξη??
  • Ολοκλήρωσε την ομιλία του δίνοντας ελπίδα στους εργαζόμενους και λέγοντας τους ότι ο Συνασπισμός θα είναι δίπλα τους στις κινητοποιήσεις που αρχίζουν! Και ο μεστός και επαναστατικός πολιτικός λόγος του, πήρε τέλος με μια ημισηκωμένη (και αχαρακτήριστη) γροθιά...

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, αλλά οι ερωτήσεις σου μυρίζουν δημαγωγία.

Sissi Soko είπε...

Μανώλη, το διάβασα, αλλά νομίζω ότι ο Συν μπορεί να γίνει ένας καλός συνεργάτης του ΚΚΕ. Αρκεί να βρούμε τι μας ενώνει και όχι τι μας χωρίζει. Χωρίς τη συνεργασία με τους διανοούμενους δεν μπορεί να γίνει λαϊκή κυβέρνηση το ΚΚΕ.
Μην επαναλαμβάνουμε τα παλαιά λάθη της σοσιαλιστικής πράξης στην Ανατολή.

macgiorgosgr είπε...

@Πανόπτης:
Οι διανοούμενοι δλδ. εκφράζονται από τον χώρο του Συνασπισμού της Αριστέρας των Κουνημάτων και της Οικονομίας και της Ριζοπλαστικής Αριστερότητας; Ένα κόμμα και μια συνεργασία μαζί του δεν κρίνεται από το ποιοι "αρέσκονται" και "ψηφίζουν" και "στηρίζουν" αυτό το κόμμα, κρίνεται από το πρόγραμμά του, την δράση του, την πολιτική του και την στάση του απέναντι στα προβλήματα και στους εργαζόμενους γενικότερα. Με αυτά τα κριτήρια λοιπόν, ο ΠΛΗΝ-ΞΩΦΑΛΤΣΑ δεν έχει καμία σχέση με το ΚΚΕ και αποκλείεται η προοπτική συνεργασίας.
Τί να γίνει ρε παιδιά, το ΚΚΕ δεν είναι κόμμα ευκαιριακό και "όπου μας πάει το κύμα" ή "ό,τι πουλάει". Έχει συνεπή στάση που καθορίζεται από το πρόγραμμά του και τα όργανά του.

Radio Collectiva Team είπε...

Η Συνεργασία ΚΚΕ-ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει μόνο στα μάτια του συστήματος ισως και του Λαζόπουλου, γιατί έτσι ξέρουν ότι θα ποανευρώσουν το ΚΚΕ και προοπτικά να το κάνουν σα τα μούτρα τους....
ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΔΩΣΗ Ο Σ/ΦΟΣ ΑΠ' ΤΟ ΦΙΛΟΛΑΪΚΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ "ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, ΑΜΑ Σ ΆΡΕΣΕΙ

Radio Collectiva Team είπε...

ΥΓ*ΟΠΟΥ ΠΟΑΝΑΕΥΡΩΣΟΥΝ ΒΑΛΤΕ ΑΠΟΝΕΥΡΩΣΟΥΝ...

Sissi Soko είπε...

Ευχαριστώ για τις σημειώσεις, φυσικά όχι όπου μας πάει το κύμα και ό, τι πουλάει, εδώ μιλάμε για στρατηγικές με ευρύτερους ορίζοντες για το μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ? Καλό ανέκδοτο. Ρωτήστε εμένα στο χώρο δουλειάς, κυρίως επί ΠΑΣΟΚ, να σας πω ποιοι κρυβόντουσαν πίσω από τις διώξεις, απολύσεις, και βάλε, πολλών συναδέλφων, κυρίως εκείνων που δεν θέλησαν, ανεξαρτήτως ιδεολογικης τοποθέτησης, να μπουν στο κλαμπ της μεγάλης συμμαχίας ΡΟΖ-ΠΡΑΣΙΝΟΥ. Αριστερά εκ του καναπέως δεν γίνεται...

Ο κόκκινος γαύρος

Ανώνυμος είπε...

ναι αλλα το ΚΚΕ ειχε κανει συνεργασια με το ΔΗΚΚΙ ας πουμε... Ειναι πιο αριστερο το ΔΗΚΚΙ απο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ?

Ανώνυμος είπε...

Επίτρεψέ μου αγαπητέ φίλε να πω πως η συνεργασία ΚΚΕ ΔΗΚΚΙ ήταν μια προγραμματική υπόθεση σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, και μάλιστα μόνο για τις περιπτώσεις όπου υπήρχε συμφωνία απόψεων χωρίς πάρε δώσε εξουσίας σαν και αυτά μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ. Δε νομίζω ότι το ΔΗΚΚΙ διεκδίκησε δάφνες αριστερότητας και καλά έκανε διότι κάποιοι άλλοι που τις διεκδικούν ακόμα και σήμερα έσπευσαν πρώτοι να πούνε "ναι" στην ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων μέσω της συνθήκης του Μάαστριχτ. Βέβαια ουδείς αλάθητος και δεν διεκδικώ για το κόμμα, το οποίο πιστεύω κάτι τέτοιο. Ούτε τα λάθη της Βάρκιζας ξέχασα, ούτε τους ΕΑΜίτες που πέταγαν τα τουφέκια τους πάνω στην τιμημένη σημαία του αγώνα με δάκρυα στα μάτια. Πόσο μάλλον το κοντινότερο 1989 με όλα τα συνεπακόλουθά του. Αν το καλοσκεφτούμε όμως τα λάθη είναι παδιά αυτών που τουλάχιστον είχαν το θάρρος να προσπαθήσουν να δώσουν μια απάντηση στην ιστορία αυτού του τόπου. Αυτών που αγωνίστηκαν και δεν πήγαν ούτε στο Κάιρο, ούτε στο Παρίσι, ούτε στις ΗΠΑ. Αυτών που αναγνωρίζου τα λάθη τους και μέσα από νέες πολιτικές και αντιλήψεις προσπαθούν για κάτι καλύτερο.

Με σεβασμό στις ιδέες σου!!!

"Κόκκινος γαύρος" 'οπως με αποκαλεί ο δημιουργός της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Sinistra Radicale είπε...

Και γιατί βρε αγαπητέ radio collectiva να μην απονευρώσει ή να επαναστατικοποιήσει το ΚΚΕ τον ΣΥΝ.... Δεν μπαίνει και έτσι το ερώτημα;;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Έστειλε ο ΣΥΡΙΖΑ δελτίο τύπου για να ενημερώσει ότι ο Αλέξης θα πάει αύριο 1η Οκτωβρίου στον ΟΛΠ. Πριν λίγο με νέο δελτίο ανακοινώνει ότι η επίσκεψη αναβάλλεται. Δηλαδή η ενημέρωση των εργαζομένων δεν μας νοιάζει με λίγα λόγια. "Αφού απεργούν οι δημοσιογράφοι και τα κανάλια δεν θα έρθουν εγώ γιατί να πάω?" θα σκέφτηκε ο Αλέξης. Όμως οι εργάτες στη δουλειά...θα πάνε.

Κόκκινος γαύρος