3/9/08

Το τετράπτυχο της υποκρισίας


Σήμερα λέει έχει επέτειο το ΠΑΣΟΚ! Η επέτειος της λεγόμενης διακήρυξης της "3ης Σεπτέμβρη", που ήταν και η μέρα ίδρυσης του. Πέρασαν 34 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος που έμελλε να φέρει το Σοσιαλισμό στην Ελλάδα, χωρίς εξεγέρσεις, επαναστάσεις και άλλα τέτοια γραφικά...

Τι έλεγε αυτή η διακήρυξη όμως, αγαπητοί αναγνώστες του ταπεινού ιστολογίου μου?
Είναι γνωστό πλέον σε όλους, το τότε τετράπτυχο του ΠΑΣΟΚ και του μεγάλου του ηγέτη Αντρέα Παπανδρέου (ή Παπαντρέα, επί το λαϊκότερον)... Είναι γνωστό αυτό το τετράπτυχο, με το οποίο το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να κοροϊδέψει τον ελληνικό λαό και να αναδειχθεί σε πρώτο κόμμα σχηματίζοντας στη συνέχεια κυβερνήσεις που όχι μόνο το τετράπτυχο δεν τήρησαν, αλλά έκαναν τα ακριβώς αντίθετα από όσα αυτό όριζε...

Όπως γράφει η διακήρυξη της "3ης Σεπτέμβρη 1974":

Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι πολιτικό Κίνημα που αγωνίζεται για τους ακόλουθους στόχους:

  • ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
  • ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ
  • ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ
  • ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Και συνεχίζοντας, διαβάζουμε:
  • Εξάλειψη του παρακράτους και του κομματικού κράτους. (γελάσαμε!)
  • Διαχωρίζεται οριστικά η εκκλησία από το κράτος και κοινωνικοποιείται η μοναστηριακή περιουσία. (ξαναγελάσαμε!!)
  • Η Ελλάδα αποσυνδέεται από τους στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς συνασπισμούς, που υπονομεύουν την εθνική μας ανεξαρτησία και το κυριαρχικό δικαίωμα του Ελληνικού λαού να προγραμματίζει αυτός την κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική πορεία της χώρας. (ρε μας δουλεύουν??)
  • Ακυρώνονται οι διεθνείς συμβάσεις και συμφωνίες που έχουν οδηγήσει την Ελλάδα σε οικονομική, πολιτική και στρατιωτική εξάρτηση από τα μονοπωλιακά συγκροτήματα της Δύσης και ιδιαίτερα του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. (χαχα!)
  • Την κοινωνικοποίηση της υγείας, που συνεπάγεται τη δωρεάν ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, την προληπτική υγιεινή για όλους τους Έλληνες, την κατάργηση των ιδιωτικών κλινικών και όλων των προνομίων στην παροχή ιατρικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών. (το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε??)
Και πολλά πολλά ακόμα διαβάζει κανείς στην περιβόητη διακήρυξη. Αλήθεια, τα έκαναν όλα αυτά και δεν τα πήραμε χαμπάρι? Ή μήπως ζούμε σε άλλη χώρα??


ΥΓ: Για να μην ξεχάσω και το σατιρικό κομμάτι τούτου του ιστολογίου, διαβάστε και τα "ποιηματάκια" που είχα γράψει πέρυσι.
"Ο ήλιος είχε τη δική του ιστορία", "Κι εσύ ΠΑΣΟΚ βασανισμένο"!

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κατι ασχετο με το θεμα

διαβασα στο Βημα της Κυριακης οτι σε ενα αδημοσιευτο κειμενο του κΚΕ ασκειται κριτικη στους Χρουστσοφ, Μπρεζνιεφ και Γκρορμπατσοφ για την πορεια της ΕΣΣΔ

Ετσι!

μετα απο τοσες δεκαετιες ασπαστηκατε τις αποψεις του αντιρεβιζιονιστικου χωρου!

ρεβιζιονιστες!

ζητω η ΟΜΛΕ!

JohnyQ είπε...

θίξαμε το πασόκ τους και σκάσαν μύτη οι"ειδικές δυνάμεις", "ρεβιζιονιστές και αντιρεβιζιονιστές"

ΡΕ ΣΥ ΚΑΙ ΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ότι ζούμε σε άλλη χώρα! Αυτή η χώρα που ζούμε έμεινε στο ΝΑΤΟ και στην ΕΟΚ, ή μήπως αυτά δεν είναι "στρατιωτικούς, πολιτικούς και οικονομικούς συνασπισμούς" τότε τι είναι;;

"κοινωνικοποιείται η μοναστηριακή περιουσία" χαχαχα μάλλον εκκλησικοποιείται η δημόσια ή
ήθελαν να πουν..

Ανώνυμος είπε...

Και άκουγα που λες το ΣΥΝΤΡΟΦΟ τον ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ τον ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ Γιώργο να γκαρίζει... ξεσηκωθείτε, οργανωθείτε κλπ... ας του πει κάποιος ότι δεν τον συμφέρει να ξυπνήσουν τα μέλη του, να οργανωθούν και να αντισταθούν γτ το ΠΑΣΟΚ πια δε θα έχει ψηφοφόρους!

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ ΡιζοΒ, τί κάθεσαι κι ασχολείσαι με τους ΠαΣόΚους, εδώ οι ίδιοι ντρέπονται με την πάρτη τους και κυκλοφορούν ανώνυμα μιλώντας για το παραμάγαζό τους την ΟΜΛΕ..

Rizobreaker είπε...

@ ανώνυμος:

Εσύ να 'σαι καλά κι ας ψοφήσουν χίλια αρνιά!!


@ johnyq:

Τι να τους πούμε ρε Τζόνι! Δε χρειάζεται!! Τα λένε μόνοι τους!!

Rizobreaker είπε...

@ μελίνα:

Χαχα... Τέλεια το είπες!!!
Κάπου πήρε το αυτί μου και κάτι για "κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο"!! Αναρωτιέμαι... Μπας και μπέρδεψε τα κόμματα και νόμιζε ότι μιλούσε σε συγκέντρωση του ΚΚΕ? Γιατί αλλιώς δεν εξηγείται!! Ή αυτό ή είναι διπλή προσωπικότητα... :pp


@ regimientocinqo:

Εεε τι να κάνουμε ρε σ/φε. Αφού μας δίνουν πάτημα, να μην τους την πούμε?? Προσφέρουν γέλιο στην κοινωνία!! Αυτό άλλωστε είναι και το μόνο που κάνουν τέλεια... ;-)

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος κάνει copy-paste το μηνυματάκι του. Κάπου το πέτυχα ξανά.
Κατά τα λοιπά, εγώ λέω πως θα ξαναδούμε τα ζιβάγκο να βγαίνουν από τις ναφθαλίνες. Ίσως να έχουν και λίγο ροζάκι από χρώμα.

Rizobreaker είπε...

@ ερυθρός:

Τι να κάνει κι αυτός ο ανώνυμος... Ότι μπορεί κάνει!!
Μη ξεχνάς ότι η "πείνα" τέχνες κατεργάζεται... :pp

Μαίρη είπε...

Γεια σου φίλε μου !!!

Εγώ περιμένω τη νέα διακύρηξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ , έχω την εντύπωση ότι θα σταλινοφέρνει χαχαχα

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

@μαίρη
κι εγώ αυτή τη διακήρυξη περιμένω (το αυτό αναμένει και το παρδαλό κατσίκι μου...)

@rizobreaker
πολύ μ'αρέσει το νέο φόντο σου.
καλό...χειμώνα (??)

Rizobreaker είπε...

@ μαίρη:

Αγαπητή τρελοΜαρία, όχι απλά θα σταλινοφέρνει... Μη σου πω ότι θα προτρέπει το λαό να βγει στο βουνό για να αρχίσει η Επανάσταση!!


@ γαβριήλ:

Ευχαριστώ! Καλό Φθινόπωρο θα έλεγα! :p