6/9/08

Ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός 2008-2009

Μετά και τη λήξη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου το έμψυχο δυναμικό του Παναθηναϊκού για την περίοδο 2008-2009, είναι το εξής:


Τερματοφύλακες:

1. Μάριο Γκαλίνοβιτς
30. Αλέξανδρος Τζόρβας
33. Ορέστης Καρνέζης


Αμυντικοί:

2. Μπράις Μουν (έφυγε ο Μόρις Νο 1 και ήρθε ο Νο 2 :p)
3. Γιοσού Σαριέγκι
6. Χρήστος Μελίσσης
8. Γιάννης Γκούμας
16. Στέφανος Σιόντης
19. Ροντρίγκεζ Γκάμπριελ
24. Λουκάς Βύντρα
29. Μίκαελ Νίλσον
31. Νίκος Σπυρόπουλος
32. Νίκος Παντίδος


Μέσοι:

4. Μαρσέλο Μάτος
7. Σωτήρης Νίνης
10. Σίλβα Κλέιτον
15. Ζιλμπέρτο Σίλβα
17. Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος
20. Σωτήρης Λεοντίου (αποθεραπεία)
21. Γιώργος Καραγκούνης
22. Αλέξανδρος Τζιόλης (αρχικά εκτός πλάνων, αλλά πάλι βασικό τον κόβω :p)
23. Σιμάο Μάτε Τζούνιορ
27. Αντρέας Ίβανσιτς


Επιθετικοί:

5. Άντε Ρουκάβινα
9. Ροντρίγκο Σόουζα
11. Δημήτρης Παπαδόπουλος (εκτός πλάνων)
14. Δημήτρης Σαλπιγγίδης
26. Βαγγέλης Μάντζιος
28. Αντώνης Πετρόπουλος


Σχόλια:

Καταρχήν, θεωρώ ότι συνολικά το υλικό του Παναθηναϊκού, είναι το πληρέστερο των τελευταίων χρόνων.

Η επιστροφή του Τζόρβα είναι πολύ θετική για την ομάδα, κατά την ταπεινή μου άποψη.
Στην αμυντική γραμμή, δε μπορώ να καταλάβω γιατί τη στιγμή που η ομάδα έχει 2 πολύ καλά αριστερά μπακ (Σπυρόπουλο-Δάρλα) πρέπει να δώσουν το ένα στον ΠΑΟΚ, ως ανταλλαγή για το Μελίσση, ο οποίος αποκτήθηκε ως σέντερ μπακ κι ακόμα δεν έχει παίξει. Ας είναι καλά ο Βύντρα που είναι παντός καιρού... :p
Αυτός θα είναι και πάλι ο αποδιοπομπαίος τράγος...

Εννοείται ότι η θορυβώδης μεταγραφή του καλοκαιριού ήταν ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Όσο κι αν δε συμπαθώ τους Βραζιλιάνους (οπαδός της Αργεντινής γαρ), όταν κάποιος είναι εν ενεργεία αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας, σίγουρα δεν είναι κακός...

Επιθετικά, διαθέτουμε τρεις παίκτες που μπορούν να παίξουν σέντερ φορ (Σόουζα-Μάντζιος-Πετρόπουλος) και άλλους τρεις περιφερειακούς επιθετικούς (Σαλπιγγίδης-Ρουκάβινα-Παπαδόπουλος) με τον τελευταίο να είναι εκτός πλάνων (κακώς κατά τη γνώμη μου).
Όσον αφορά τον προπονητή, (ο τεντάς όπως τον λέει το αγαπημένο Gatti), έχω καλή εντύπωση γι' αυτόν, αλλά το σύστημα που χρησιμοποιεί μέχρι στιγμής δε νομίζω ότι ταιριάζει στους παίκτες που διαθέτει...

ΥΓ: Η κακή αρχή στο πρωτάθλημα με την ήττα στο ντέρμπυ με την ΑΕΚ, ελπίζω να τους βοηθήσει να προσγειωθούν, γιατί όταν σηκώνεται ψηλά ο αμανές, χάνεται η μπάλα...

ΥΓ2: Ελπίζω στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ με αντιπάλους τις Ίντερ, Βέρντερ Βρέμης και Ανόρθωση (εε ρε παιχνίδια που τα παίζει η μοίρα), να δούμε καλή μπάλα!

5 σχόλια:

gatti είπε...

Κατ΄ αρχήν πρέπει να σου πω ότι πολύ τα λάτρεψα τα σχολιάκια μέσα στις παρενθέσεις για τον Μουν και τον Τζιόλη.

Στη συνέχεια, πως τον Δάρλα δεν τον θεωρώ τόσο καλό αριστερό μπακ. ¨Η μάλλον για να είμαι δίκαιη, ο Δάρλας είναι πολύ καλό αριστερό μπακ, αλλά δεν δούλεψε όλα αυτά τα χρόνια. Οι πληροφορίες (βάσιμες) αναφέρουν πως την είχε δει πολύ χαϊλίκι, με νυχτερινές εξόδους, τουπέ κ.λπ. και πολύ χαλάρωμα στις προπονήσεις. Ετσι δεν εξέλιξε το όποιο ταλέντο του. Στον ΠΑΟΚ είναι ίσως η τελευταία του ευκαιρία να δουλέψει. Αν δεν το κάνει προβλέπω να μας κράζουνε πως τους φορτώσαμε παλτό! :p

Ki εσύ της αργεντίνικης σχολής ε; Είμαστε πολλοί τελικά! Κι εγώ δεν τους συμπαθώ τους Βραζιλιάνους, αλλά φέτος θα κάνω την ανάγκη φιλοτιμία και θα ευχηθώ να παίξει καλά ο Ζιλμπέρτο.

Επιθετικά πίσω από τον Σόουζα στο 4-2-3-1 που θέλει να παίζει ο τεντάς (:-p) oυσιαστικά δεν έχουμε κανένα. Γιατί ο Βαγγελάκης είναι ο γνωστός Βαγγελάκης παρά τις ενθαρρυντικές ενδείξεις του καλοκαιριού και ο Πετρόπουλος θέλει ακόμα δουλειά. Ο Ρουκάβινα μπορεί να βοηθήσει και προσωπικά τον πιστεύω πολύ, αλλά θα πρέπει πρώτα να του βρει θέση. Κι αυτό νομίζω ότι δεν το έχει καταφέρει ακόμα. Οσο για τον Σαλπιγγίδη, όσο φιλότιμος κι αν είναι, χαραμίζεται δεξιά, ενώ θα μπορούσε να κλείσει σπίτια αν τον τοποθετούσε παρτενέρ του Βραζιλιάνου.

ΥΓ. Μια χαρά ήταν η ήττα από την ΑΕΚ για να τους πέσει λίγο η μύτη που την είχαν σηκώσει ψηλά.
ΥΓ1. Αν στρώσει η ομάδα θα δούμε θέαμα, διαφορετικά...

Ανώνυμος είπε...

Καλά, που είναι οι αμυντικοί; Με το Βύντρα θα βγάλουν τη χρονιά;

moyratos είπε...

Ριζομπρέηκερ ... Κοίτα ... για τον Δάρλα, μας τον δώσατε επειδή σας δώσαμε μια πολύτιμη μονάδα την οποία ήθελε ο γαύρος να την πάρει, οπότε έπρεπε να δώσετε έναν "άσημο" για τον προπονητή σας Έλληνα παίξτη από έναν "ξακουστό" ξενόφερτο. Στο κάτω κάτω, ο Βγεννόπουλος έχει φράγκα τώρα για ξόδεμα.... Σπάσατε κάθε ρεκόρ σε μεταγραφές ξεπερνώντας και τον συμπολίτη αντίπαλό σας.

Τώρα όσον αφορά για το ρόστερ δεν παίρνω θέση λόγω του ότι είμαι ΠΑΟΚτσης και δεν μπορώ να ανακατευτώ σε ξένο αχυρώνα. Ελπίζω φέτος να παίξετε μπάλα γιατί έχει χρόνια ο ΠΑΟ να παίξει, και καλή πορεία στο Τσάμπι Λίγκ (εννοείτε ότι δεν το αναφέρω ειρωνικά απλά βαριέμαι να πατήσω τα αγγλικά!!!!!!) ;)

ΥΓ: και μην ξεχνάς ότι εισπράξατε ήδη 18,5 εκατ € από την πρόκριση στους ομίλους και σε συνδυασμό με τον αποκλεισμό του γαυράκου!!!!

Stepas είπε...

Πολύ καλό ρόστερ με δύο μεγάλες "τρύπες":πρώτον λείπει ένας έμπειρος και ποιοτικός στόπερ (τύπου Κυργιάκος) και δεύτερον λείπει ένας αναπληρωματικός αριστερός μπακ σε περίπτωση απουσίας του Σπυρόπουλου.Και τις δύο αυτές αδυναμίες τις ανέφερες και συμφωνώ.

Είχα μια σιγουριά ότι θα πάρετε στόπερ αλλά τελικά δεν πήρατε.Αυτό ίσως αποβεί μοιραίο μέχρι τα Χριστούγεννα και χάσετε πάλι το τρένο του πρωταθλήματος χωρίς να το καταλάβετε.Πάντως λόγω των πολλών χρημάτων που ξόδεψε η διοίκηση υπήρχε μία αίσθηση ότι θα πάρετε το πρωταθλημα σχετικά εύκολα.Πιστεύω όμως ότι ο ανταγωνισμός με ΑΕΚ και Ολυμπιακό δεν θα είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Φέτος είδαμε όλες σχεδόν τις ομάδες να ενισχύονται σημαντικά(θεωρητικά τουλάχιστον).ΠΑΟΚ,Άρης,Πανιώνιος, Ξάνθη, ΑΕΛ είναι ομάδες που δεν θα ξεμπερδεύει κανείς εύκολα μαζί τους, ενώ φαίνεται ότι Αστέρας,Πανσερραϊκός και Εργοτέλης θα είναι δυνατοί και θα κόψουν πόντους στις έδρες τους.

Περιμένω λοιπόν ένα καλό πρωτάθλημα με μεγάλο ενδιαφέρον.

Καλή επιτυχία στον ΠΑΟ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Rizobreaker είπε...

@ όλους:

Τα σχόλια σας είναι πάρα πολύ χρήσιμα, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ολόκληρα νέα κείμενα. Τι να σχολιάσει κανείς από αυτά που λέει το Gatti με το δικό του μοναδικό τρόπο??
Συμφωνώ σε πάρα πολλά από όσα λέτε όλοι. Σε λίγα διαφωνώ, αλλά δεν έγινε και τίποτα. :p