25/4/08

Που υπάρχουν καρεκλοκένταυροι??

Κατά καιρούς, λέγονται πολλά από τους εχθρούς του σοσιαλισμού, ψεύτικες κατηγορίες, ότι για παράδειγμα στα κράτη που έχουν σοσιαλισμό ("κομμουνισμό" επιμένουν να λένε), λίγα στελέχη των κομμουνιστικών κομμάτων, βρίσκονται στην εξουσία για πολλά χρόνια και πλουτίζουν οι ίδιοι ("τρώνε με χρυσά κουτάλια" λένε χαρακτηριστικά), ενώ ο λαός πεινάει!! Αυτά λένε οι υπέρμαχοι της "ελεύθερης αγοράς", που όπως έγραψα και χτες, μόνο ελεύθερη δεν είναι για το λαό!!

Ισχύουν όμως στη πράξη αυτές οι κατηγορίες??

Ας πάρουμε το παράδειγμα της Κούβας, που είναι η μόνη καθαρά σοσιαλιστική χώρα! Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν αρκετά στελέχη του ΚΚΚ, που κατείχαν υπουργικές θέσεις ή διευθυντικές θέσεις σε ινστιτούτα κτλ, αποπέμφθηκαν από τη θέση τους και οι υποθέσεις βγήκαν όλες στο φως (αντίθετα με την "ελεύθερη αγορά", όπου όλα σκεπάζονται)!!
Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η αποπομπή του Λουίς Ιγνάσιο Γκόμες Γκουτιέρες από τη θέση του υπουργού Παιδείας!! Και η απόφαση δεν ελήφθη από ένα πρόσωπο (όπως συνήθως γίνεται στα "δημοκρατικά" κράτη της "ελεύθερης αγοράς"), αλλά από το Κουβανικό Κρατικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΚ!! Δηλαδή το ΚΚΚ που κατά πολλούς κατέχει την εξουσία δικτατορικά και τα στελέχη του είναι κυρίαρχοι των θέσεων, πήρε μια απόφαση εις βάρος ενός πρωτοκλασάτου στελέχους!!

* * * * *

Αναλυτικά η υπόθεση:

Το Κουβανικό Κρατικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, διόρισε την Ενα Ελσα Βελάσκες Κομπιέγια ως τη νέα υπουργό Παιδείας, η οποία θα αντικαταστήσει τον Λουίς Ιγνάσιο Γκόμες Γκουτιέρες. Η Βελάσκες, πριν το διορισμό της, ήταν επικεφαλής του Ανώτατου Παιδαγωγικού Ινστιτούτου «Φρανκ Παΐς» στην ανατολική περιφέρεια του Σαντιάγκο ντε Κούμπα.

Ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, με άρθρο του στην «Γκράνμα», υπογράμμισε την απόλυτη στήριξή του στην απόφαση αυτή. Υπενθύμισε ότι καθόλη τη διάρκεια της ζωής του αφιερώθηκε πρώτα και κύρια στο ζήτημα της εκπαίδευσης, και σημείωσε ότι, παρά τον οικονομικό αποκλεισμό και την επιθετικότητα, «έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε μια προνομιακή και μοναδική θέση στον κόσμο στον τομέα αυτό». Και συνεχίζει: «Ο άνθρωπος που είχε αυτήν την ευθύνη, ο Λουίς Ιγνάσιο Γκόμες Γκουτιέρες, είχε εξαντληθεί. Είχε χάσει την ενέργεια και την επαναστατική συνείδηση και σε πρόσφατες ομιλίες του αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της δουλειάς, που αποτελούσε προϊόν πολυάριθμων στελεχών της Επανάστασης, ως προσωπικό επίτευγμα. Στο διάστημα 10 ετών ταξίδεψε στο εξωτερικό πάνω από 70 φορές. Τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιούσε ταξίδια που αναλογούν ένα κάθε μήνα, πάντα κάτω από τη δικαιολογία της προώθησης της διεθνούς συνεργασίας της Κούβας. Για το λόγο αυτό, αλλά και άλλα στοιχεία, δεν μπορούμε πια να τον εμπιστευόμαστε. Για να είμαι πιο ακριβής: Δεν μπορούμε καθόλου να τον εμπιστευόμαστε».

Ο Φιντέλ Κάστρο τονίζει ότι είναι αναγκασμένος να εξηγήσει τα γεγονότα ξεκάθαρα, ώστε να «προστατέψει τη δουλειά γενεών που έχουν συνεισφέρει τον ιδρώτα τους, έχουν κάνει θυσίες, και σε ορισμένες περιπτώσεις θυσιάζοντας την υγεία και τη ζωή τους για την Επανάσταση». Καταλήγοντας σημειώνει: «Δε θα συμβιβαστώ ποτέ με την ιδέα ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος θα αποβλέπει στην εξουσία για να ικανοποιήσει τον εγωισμό, την αίσθηση της αυτάρκειάς του, ή την έπαρση και το υποτιθέμενο μη αναντικατάστατό του».

Πηγή:
Ριζοσπάστης

* * * * *

Αυτό που ουσιαστικά λέει δηλαδή και ο Φιντέλ, είναι ότι η αλαζονεία, η εγωπάθεια και ο εγωισμός τιμωρούνται!! Στο σοσιαλισμό δεν έχουν θέση τέτοια χαρακτηριστικά!!

Αγαπητοί πιστοί της "ελεύθερης αγοράς", όπως βλέπετε στη "δικτατορία της Κούβας" όπως τη λέτε, οι αλαζόνες τιμωρούνται!! Στις δικές σας δημοκρατίες τι γίνεται??

Σα να λέμε ότι εδώ, στην ταπεινή Ελλάδα μας, τη χώρα της Δημοκρατίας, η ΝΔ που κυβερνάει σήμερα ή το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, θα πάρει απόφαση να στείλει σπίτι του έναν υπουργό (ονόματα δε λέμε), που αποδεδειγμένα παρανομεί!!
Χαχα, λέμε και κάνα αστειάκι που και που...!!

5 σχόλια:

gatti είπε...

Για ευχές πέρασα.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα rizo μου.
Ο,τι κι αν σημαίνουν για σένα αυτές οι μέρες, να τις περάσεις όσο πιο καλά μπορείς!

ΥΓ. Καλή Ανάσταση και στην Πανάθα μας!
:-)

Rizobreaker είπε...

Γεια σου gatti!!

Καλή ανάσταση στις ελπίδες μας, στα όνειρα μας, στη ζωή μας!! ;-)

ritsmas είπε...

kalimera kai xronia polla. Elpizo na einai apodekta...
rits

Μαίρη είπε...

..."η αλαζονεία, η εγωπάθεια και ο εγωισμός τιμωρούνται!! Στο σοσιαλισμό δεν έχουν θέση τέτοια χαρακτηριστικά!! "


Ετσι ακιβώς είναι !! όπως το είπε ο Φιντέλ .



------------

χρόνια πολλά σε όλους και καλά μυαλά :-)

Rizobreaker είπε...

@ ritsmas:

Γιατί να μην είναι αποδεκτά?
Επίσης χρόνια πολλά!!

@ μαίρη:

Χρόνια πολλά και καλά μυαλά!!! ;-)