Σαν σήμερα, στις 22 Απρίλη του 1870, γεννήθηκε ο άνθρωπος που το όνομά του έγινε σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη, μαζί με αυτά των Μαρξ και Ενγκελς, το έργο των οποίων συνέχισε. Ο Βλάντιμιρ Ίλιτς Λένιν, ιδρυτής και ηγέτης του κόμματος των μπολσεβίκων, το οποίο καθοδήγησε την ταξική πάλη στη Ρωσία ως τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, άνοιξε το δρόμο για το πέρασμα της ανθρώπινης κοινωνίας από την προϊστορία στην ιστορία.
Το τεράστιο επαναστατικό του έργο είναι στις σύγχρονες συνθήκες ακόμη πιο επίκαιρο, ζωντανός οδηγός στην καθοδήγηση της δράσης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για το πέρασμα από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό.
Ο λενινισμός είναι ο μαρξισμός της εποχής μας, της εποχής του ιμπεριαλισμού.
Ο Λένιν, στο έργο του, επεξεργάστηκε τη στρατηγική και τακτική του εργατικού κινήματος στην εποχή του ιμπεριαλισμού, για το πέρασμα στο σοσιαλισμό. Με τη θεωρία για το Κόμμα Νέου Τύπου, με τις αρχές και τις νομοτέλειες της σοσιαλιστικής επανάστασης, αλλά και το έργο του για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, ο Λένιν κληροδότησε έναν πραγματικό θησαυρό στην παγκόσμια εργατική τάξη, ώστε να εκπληρώσει την ιστορική της αποστολή: Την πλήρη και οριστική ανατροπή του καπιταλισμού με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου, για την οικοδόμηση της αταξικής κομμουνιστικής κοινωνίας, για το πέρασμα απ' το βασίλειο της αναγκαιότητας στο βασίλειο της ελευθερίας.
ΠΗΓΗ:
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΥΓ: Η "επικίνδυνη" -για τους εκμεταλλευτές- τάξη, δηλαδή το προλεταριάτο, υπάρχει ακόμα! Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο του Β. Μουλόπουλου από το "Βήμα".
4 σχόλια:
Σου το είπα και στο MSN, τέτοιες εκθέσεις γράφαμε στο Λύκειο. Επί λέξη!
Καλό είναι τώρα αυτό ή κακό;
Πάντως ο τίτλος και το κλείσιμο, φρέσκο, ευρηματικό.
Διάβασαν άρααγε όλοι του Ριζοσπάστη Λένιν να δουν πόσο καλά και προτότυπα έγραφε για να τον ακολουθήσουν;
@ Πανόπτης:
Απλός λόγος, κατανοητός για το Λαό!!
Και νομίζω ότι είναι αυτονόητο οι του Ριζοσπάστη να διαβάζουν Λένιν! Από αυτόν διδασκόμαστε όλοι...
RIZOBREAKER, STH DIKTATORIA TOU PROLETARIATOU THA GINONTAI EKLOGES?
Δημοσίευση σχολίου