8/4/08

Η ώρα του γαρύφαλου!!

Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις σχολές όλης της χώρας!

Τα κριτήρια ψήφου των φοιτητών και σπουδαστών, ποια θα πρέπει να είναι??


Μήπως το ποιες σημειώσεις από αυτές που μοιράζουν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ είναι οι καλύτερες?
Μήπως η ύπαρξη κάποιου "φίλου" στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων?

Μήπως η "χωρίς αντάλλαγμα βοήθεια", από τους ανωτέρω "φίλους", για την επιτυχία στις εξετάσεις??

Μήπως οι (σχεδόν τσάμπα) εκδρομές, τα πάρτυ και τα μπουζούκια?

Μήπως οι "εύκολες γνωριμίες", που οδηγούν σε εφήμερες ερωτικές σχέσεις??


Έτσι θα ήθελαν τα στελέχη των (συγκεκριμένων) παρατάξεων, που χρόνια τώρα απαξιώνουν εσκεμμένα τις φοιτητικές εκλογές στα μάτια των φοιτητών, γιατί δεν τους βολεύουν (αυτούς και τα αφεντικά τους), οι εκλογές που οδηγούν σε συγκρότηση αγωνιστικών φοιτητικών συλλόγων!!

Όμως, υπάρχουν μερικές "λεπτομέρειες" (πχ για το νόμο πλαίσιο), που έχουν σημασία για την αυριανή απόφαση των φοιτητών και είναι οι εξής:

Η ΔΑΠ ήταν και είναι ξεκάθαρη. Όχι μόνο συμφωνεί με τις πλευρές του νόμου - πλαισίου, αλλά διαφημίζει ότι πολλές ρυθμίσεις που φέρνει ο νόμος αποτελούν πάγιες προτάσεις της ΔΑΠ! Επιπλέον, η ΔΑΠ απροκάλυπτα διατυμπανίζει ότι τα ποσοστά της στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, θα αποτελέσουν «λευκή επιταγή» προς την κυβέρνηση για να συνεχίσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις.

Η δε ΠΑΣΠ δεν μπορεί να διαγράψει το γεγονός ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ την περίοδο των φοιτητικών κινητοποιήσεων να τασσόταν ενάντια στο νόμο της ΝΔ, ωστόσο οι θέσεις του υπηρετούσαν την ίδια πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε ένα νόμο - πλαίσιο με όλα κι όλα τέσσερα άρθρα προκειμένου κάθε ίδρυμα ανάλογα με τη... στοχοπροσήλωσή του στους κανόνες της αγοράς να μπορεί να ορίζει ένα ασφυκτικότερο ή πιο χαλαρό πλαίσιο λειτουργίας... Αλλωστε, η ΠΑΣΠ όχι μόνο δε διαφωνεί με την παρουσία επιχειρήσεων στις σχολές, αλλά και η ίδια έχει προσκαλέσει επιχειρήσεις σε διαφόρων ειδών «εκδηλώσεις» για να διαφημίσουν την πραμάτεια τους.

Η Αριστερή Ενότητα (Δίκτυο και Αριστερά Σχήματα) (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), που μπορεί να αυτοεμφανιζόταν ως κύριος εκφραστής των φοιτητικών αγώνων, δεν ξεχνάει να αναφέρει ως κύριο το άρθρο 16 και για το νόμο - πλαίσιο διεκδικεί μεν στα λόγια την απόσυρσή του, προφανώς για να αντικατασταθεί από τις τροπολογίες που ο ΣΥΡΙΖΑ ονόμασε «αντινομοσχέδιο». Συνειδητά, βέβαια, αποκρύπτει ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν στο ακέραιο το πνεύμα του νόμου της ΝΔ για επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων σε ένα αυταρχικό πλαίσιο... Επίσης, είναι δυνάμεις του ΣΥΝ στους πανεπιστημιακούς που μπαίνουν μπροστά στη συγκρότηση ομάδων στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής (βλέπε «1.000»), τάσσονται δηλαδή υπέρ του νόμου - πλαισίου και της αναθεώρησης του άρθρου 16.

Όσο για τα ΕΑΑΚ, μπορεί να μιλούν ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, ωστόσο επιλέγουν να βάζουν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης τα σημεία εκείνα του νόμου τα οποία ...έπονται της ουσίας: Εντατικοποίηση σπουδών, αυταρχικό πλαίσιο, διαγραφές «αιωνίων», συγγράμματα... Την ίδια στιγμή, κάνουν πως δε βλέπουν ότι η επιχειρηματική λειτουργία ήδη ξεδιπλώνεται στα πανεπιστήμια, μέσω γραφείων διασύνδεσης και διαμεσολάβησης, με τη χρηματοδότηση προγραμμάτων από πολυεθνικές κλπ.


Από την άλλη μεριά, η Πανσπουδαστική ΚΣ, έχει κρατήσει σταθερή και αταλάντευτη στάση όλο το προηγούμενο διάστημα, αγωνιζόμενη (με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους), υπέρ των συμφερόντων όλων των φοιτητών! Είναι η μόνη παράταξη, που
κατεβαίνει πανελλαδικά σε 66 από τους 71 συλλόγους των ΤΕΙ και σε 194 από τους 199 συλλόγους των πανεπιστημίων που κάνουν εκλογές, ενώ στα ψηφοδέλτια της συμμετέχουν ως υποψήφιοι πάνω από 12.500 φοιτητές και σπουδαστές πανελλαδικά (περισσότεροι από κάθε άλλη φορά).

Τις τελευταίες ώρες πριν τις εκλογές, οι παρατάξεις του δικομματισμού επιστρατεύουν όλα τα μέσα για να πείσουν τους φοιτητές... Ένα από τα συνηθισμένα και «ατράνταχτα» επιχειρήματα για να ψηφίσει κάποιος φοιτητής ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ είναι επειδή έχει υποψήφιο «φίλο» ή «φίλη» του σ' αυτές τις παρατάξεις! Τον καλούν, δηλαδή, να κάνει μια προσωπική χάρη, ψηφίζοντάς τον, αδιαφορώντας για το ψηφοδέλτιο που θα ρίξει στην κάλπη, αρκεί να είναι ο «φίλος» του ανάμεσα στα ονόματα. Βέβαια, η μετατροπή των εκλογών σε «οικογενειακή» υπόθεση ή των παρατάξεων σε ομάδες από «παρέες» δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα!

Η Πανσπουδαστική δεν κοροϊδεύει, δε χρησιμοποιεί τους φοιτητές. Τους καλεί στη μάχη, για τα δικαιώματά τους. Τους θέλει ενήμερους, ενεργούς, δραστήριους, να μην μπορεί κανένας να τους ξεγελά. Τους καλεί στην πάλη για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές ανατροπές. Για το λόγο αυτό οι 12.500 υποψήφιοι της Πανσπουδαστικής σε όλη την Ελλάδα δε χρειάζεται να απευθυνθούν με το κεφάλι ψηλά μόνο στους φίλους τους, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών και σπουδαστών.

Για να έχει η ψήφος μας πραγματικό κέρδος, για το σύνολο των φοιτητών και όχι για τους μελλοντικούς πολιτικάντηδες, που από τώρα μετρούν την πελατεία τους για να εξασφαλίσουν τη μίζερη πολιτική καριέρα τους, μία είναι η συνειδητή επιλογή!

Πανσπουδαστική ΚΣ!


Δίνουμε την απάντηση που μπορούμε,
με ΑΓΩΝΑ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΑΡΥΦΑΛΟ στην ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ!!

11 σχόλια:

Dr Low είπε...

"...θα αποτελέσουν «λευκή επιταγή» προς την κυβέρνηση για να συνεχίσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις." Αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Το πιο γελοίο από όλα είναι πως αυτοί που κατηγορούν την ΠΚΣ (δηλ. ΔΑΠ και ΠΑΣΠ) ότι ακολουθεί γραμμή της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, αυτοί πρώτοι γίνονται θιασώτες των μεγάλων κομμάτων.
Άρα λοιπόν αυτοί που κατηγορούν την ΠΚΣ για άκρα κομματικοποίηση μάλλον θα πρέπει να ξαναφορέσουν σφιχτά στο κεφάλι τη σκούφια που έβγαλαν για να μας βαρέσουν!

Καλή επιτυχία στις αυριανές εκλογές και καλό κουράγιο στους μεθαυριανούς αγώνες!

Rizobreaker είπε...

@ el:

Να είσαι σίγουρη, ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των αυριανών εκλογών, οι αγώνες της Πανσπουδαστικής θα συνεχιστούν και θα ενταθούν!!

Dr Low είπε...

Όσο γι'αυτο είμαι σίγουρη εδώ και αρκετά χρόνια! ;)

Ανώνυμος είπε...

Να κοκκινίσουν οι κάλπες αύριο! Το χρωστάτε στους επόμενους φοιτητές!

elliot afanas είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Τώρα το είδα....

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΣΕΥΠ ΠΚΣ 147 16.48%

Ξέρεις τί σημαίνει 2η δύναμη στη ΣΕΥΠ Θεσσαλονίκης; ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ! Ξεκινήσαμε το 92 τελευταίοι. Για κάθε ψήφο που πέρναμε τότε κλαίγαμε κιόλας. Και κοίτα τελικά που οι μέρες που ονειρευόμασταν ήρθαν!

Μπράβο σε όλους. ΜΠΡΑΒΟ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο ρε παιδιά.Πραγματικά χαίρομαι όταν μαθαίνω τετοια νέα.Αγάλι Αγάλι...Έχουμε το δίκιο μαζί μας.Ο κόσμος το αναγνωρίζει και θα το αναγνωρίσει ακόμη περισσότερος.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς απο Αθήνα.

Συνεχίζουμε ανυποταχτα.
Ολοι στην Απεργία στις 16.


Τις πιο ομορφες μερες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα...

Ανώνυμος είπε...

dekanikia ths dexias
den xehname to 89

Ανώνυμος είπε...

Ούτε κι εμείς ξεχνάμε το "ευχαριστούμε τους φίλους μας τους Αμερικάνους" τότε με τα Ίμια. Έλεος πια μ'αυτό το '89! Αφού δεν καταλάβατε τί έγινε τότε τί το ζορίζετε;

Rizobreaker είπε...

@ ερυθρός:

Όπως φαίνεται, κοκκίνισαν!! ;-)

@ ελπίδα:

Καταλαβαίνω τη χαρά σου!! Αναλόγως νοιώθουμε όλοι για τις σχολές μας...

Rizobreaker είπε...

@ γιώργος:

"Τις πιο ομορφες μερες μας δεν τις ζήσαμε ακόμα..."

@ ορέστης:

Δεν χρειάζεται να απαντάμε στα γνωστά χαζολογήματα των (γνωστών-αγνώστων) ανωνύμων...