19/12/07

Συνέντευξη Λιάνας Κανέλλη στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, η βουλευτής του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, δανείστηκε τις δυο τάσεις που επικρατούν στους έφηβους, με βάση τον τρόπο ζωής και τις μουσικές τους προτιμήσεις, για να μιλήσει σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα. Επικαλούμενη τους συναισθηματικούς και μελαγχολικούς «emo» και τους αισιόδοξους και μοντέρνους «trendy», σχολίασε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι μια trendy επιλογή για ένα emo κόμμα».

Η βουλευτής του ΚΚΕ θεωρεί ότι συνεργασίες χωρίς απλή αναλογική «είναι ή αποσπασματικές ή "στο απόσπασμα"», ενώ για το ενδεχόμενο αλλαγής γραμματέα στο ΚΚΕ ξεκαθαρίζει: «Η θέση αυτή δεν σημαίνει "πρώτο τραπέζι πίστα"». Γιατί «το ΚΚΕ είναι μεγάλο κόμμα, δεν είναι megalicious...».

Πιο αναλυτικά, για τα αντίστοιχα θέματα, δήλωσε:


*Ασφαλιστικό, Ολυμπιακή, εργασιακές σχέσεις, η κυβέρνηση επιτίθεται..

- Συγνώμη, «την πέφτει» στα χειμαδιά να αρπάξει και τα τελευταία πρόβατα, να κλέψει το γάλα των παιδιών, το γιαούρτι των γερόντων, την περηφάνια των εργαζόμενων ανδρών και γυναικών, το μεδούλι της αντοχής. Οι 300 εισηγμένες εταιρείες στο Χρηματιστήριο έβγαλαν κέρδη όσο το σύνολο των αποθεματικών όλων των ασφαλιστικών ταμείων. Οπότε ήρθε η ώρα να «την πέσουν» και στα υπόγεια, να φτιάξουν μπότοξ από το ξίγκι της μύγας.

* Το ΚΚΕ, ωστόσο, επιμένει να βάζει στο ίδιο τσουβάλι κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ. Μήπως αυτή η κριτική του κόμματός σας είναι και λίγο «προβοκατόρικη»;

- Μέχρι και ο Μπερτινότι ψέλλισε περί εκφυλισμού της κεντροαριστεράς και κάποιοι εδώ προσπαθούν να μας πείσουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν κυβέρνησε αλληλοδιαδόχως με τη Ν.Δ. από τη μεταπολίτευση έως σήμερα. Ελεος! Ποιος σοβαρός παρατηρητής, έστω κι ένας σκηνοθέτης του συρμού, θα έδινε στον κάθε Γ.Α.Π. το ρόλο «Ποντίου Πιλάτου»; Πιο χοντρή προβοκάτσια από τη θεώρηση του ΠΑΣΟΚ ως «αριστεράς» δεν ξέρω. Το ΚΚΕ, φίλε μου, είναι μεγάλο κόμμα, δεν είναι megalicious...

*Δεν μπορεί, λοιπόν, το ΚΚΕ να συνεργαστεί έστω και «οριακά» με το ΠΑΣΟΚ;

- Δηλαδή, μου λες να ριχτεί στη μάχη το ΚΚΕ για να διατηρήσει και να επανακτήσει ο λαός όσα παράγει και δικαιούται, αλλά να κάνει και μερικά διαλείμματα με... διαφημίσεις. Αυτό όμως είναι χαλασμένο τυρί στη φάκα... Χωρίς απλή αναλογική, που δεν την τόλμησε κυβερνώντας το ΠΑΣΟΚ, οι συνεργασίες είναι ή αποσπασματικές ή «στο απόσπασμα». Είναι αστικές ρητορείες και επικίνδυνα αστείες αυτές οι «προκλήσεις».

*Καλά, αλλά ούτε και με τον ΣΥΝ βλέπετε συνεργασία, έστω σε μείζονα ζητήματα;

- Αν το ασανσέρ για να ανέβει «ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη» είναι η χρηστή διαχείριση του καπιταλισμού, το ΚΚΕ προτιμάει την κατεδάφιση του οικοδομήματος. Ούτε σκοτίζεται να πουλάει ως σουβενίρ τα απομεινάρια του εποικοδομήματος. Να λείπει το βύσσινο! Λαϊκή εξουσία χωρίς να βάλεις χέρι στα μέσα παραγωγής είναι στρας στο σάβανο των λαϊκών αγώνων...

*Πώς κρίνετε την πιθανολογούμενη υποψηφιότητα Τσίπρα για την προεδρία του ΣΥΝ;

- Στον «Αρχοντα των δαχτυλιδιών», ο Φρόντο δεν κέρδισε μόνος του. Αλλωστε, το δαχτυλίδι ο Σμίγκολ το αποκαλούσε το «Πολύτιμό μου». Προσωπικά τη βρίσκω μια πολύ trendy επιλογή σε ένα emo κόμμα.

*Και την υποψηφιότητα του Φώτη Κουβέλη; Πώς την αντιμετωπίζετε εσείς;

- Βαθύτατα δημοκρατική και πολιτισμένη. Θεωρώ ότι στην παρούσα στιγμή των χαμηλών προσδοκιών και της ιζηματικής απογοήτευσης, η αξιοπρέπεια παραμένει είδος εν ανεπαρκεία και ζητούμενο. Του εύχομαι καλή τύχη, χωρίς τα μιντιακά προνόμια.

*Μήπως, όμως, ήρθε η ώρα κι η Αλέκα Παπαρήγα να αφήσει το ΚΚΕ στα χέρια της νέας γενιάς, ύστερα από 17 χρόνια στη θέση της γραμματέως του κόμματος;

- Σας βαρέθηκα να απευθύνεστε σε ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ με την αγωνία ενός διευθυντού γραφείου επαγγελματικού προσανατολισμού σε υποβαθμισμένο λύκειο παρισινού προαστίου. Σας πέρασε, ποτέ, από το μυαλό ότι η Αλέκα δεν κρατάει καμιά καρέκλα, αλλά ότι την κρατάνε στην καρέκλα αυτοί που την κατέχουν;

*Εννοείτε ότι θα κριθεί από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής;

- Να θυμάστε, γενικώς, ότι γραμματέας του ΚΚΕ δεν σημαίνει «πρώτο τραπέζι πίστα»...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΦΩΤΗ ΠΑΠΟΥΛΙΑ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αυθεντικη η Λιανα πάντα.
http://skai-anemologio.pblogs.gr/

Ανώνυμος είπε...

Να μην τρλεθούμε κιολας,η Κανέλλη αυτή η νεοορθόδοξη αγαπημμένη των MEDIA μιλάει για tredy κλπ σε σχ΄σεη με τον Τσίπρα?????
Σε ποιούς αγώνες την συναντήσααμε παρά μόνο στον αγώνα των παραθύρων όπου μονίμως αντιμετωπίζεται απο τους μεγαλοδημοσιογράφους με αγάπη ...μήπως ξαφνικά οι Χατζηνικολάου και λοποί έγιναν σύντροφοι?
Αφήστε ρε παιδιά δεν τσιμπάμε ,ούτε με την Λιάνα ούτε με την δήθεν "αυθεντικότητα" της

Rizobreaker είπε...

@ Στέργιος:
Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν προσπαθώ να σε κάνω να τσιμπήσεις σε κάτι... Ο καθένας με τη γνώμη του! Εγώ θεωρώ πολύ πιο αυθεντική την αλλαγή της Λιάνας από αστή δεξιά δημοσιογράφο σε μαχητική βουλευτή του ΚΚΕ, παρά τις δήθεν προοδευτικές αλλαγές παλαιών στελεχών του ΚΚΕ που πέρασαν σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ...

geovar είπε...

Αγαπητέ Στέργιο τα MEDIA δεν έχουν αγάπες μοναδικός έρωτας τους είναι η τηλεθέαση. Για την Λιάνα πρόσεξες τις γκριμάτσες και τα χαμόγελα των συναδέλφων της, έτσι είναι ότι πιο αληθινό σε αυτό τον τόπο μη μπορώντας να το αγγίξουμε το (προωθούμε) σαν γραφικό και ανεφάρμοστο, λες και πρέπει να ρωτάμε τη γάτα που θα βάλουμε τα ψάρια. Τι πιο ανήθικο και απαίσιο συνάμα να διαμορφώνουν συνειδήσεις, ποιος? τα σαβουροκάναλα, γιατί δεν αφήνουν τον Λαό να κάνει τα λάθη του το δικαιούται στο κάτω κάτω ρε αδερφέ, πήξαμε από κηδεμόνες και προστάτες

Skinious είπε...

Μια πληροφορία βρε παιδιά: Εχει η Λιάνα κάποιο blog?

Rizobreaker είπε...

@ Constantinos:

Δε νομίζω, δεν έχω κάτι υπόψιν μου...

ΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΥΠΑΡΞΗ είπε...

Η Λιάνα Καννέλη έχει διαμορφωμένο τύπο συνείδησης του αυθόρμητου επαναστάτη.
Έχει γεννηθεί για αυτό τον σκοπό.
Τον εκπληρώνει στον απόλυτο βαθμό.
Το θλιβερό γεγονός είναι, ότι σχεδόν όλος ο κόσμος γύρω της έχει ξεχάσει τι θα πει αγώνας ,επανάσταση, θυσίες για την ομαδική πρόοδο, ζήλος για μία καλύτερη κοινωνία.
Μένει σχεδόν μονάχη και φυσικό επόμενο είναι να την πολεμάει η πλειοψηφία των ελλήνων που δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμη την αληθινή αξία της .
Προσωπικά θα χαιρόμουνα να την έβλεπα πριν αποχωρήσω από την ζωή, 1ο (πρώτο) γραμματέα του κόμματος .
Το σίγουρο είναι ότι πέρα από την αύξηση των μελών του ΚΚΕ ,θα έδινε μία καινούργια απερίγραπτα μοναδική ομορφιά στην ελληνική πραγματικότητα.
Έχει το μικρόβιο, τον τύπο συνείδησης ,την διαμορφωμένη προσωπικότητα που χρειάζεται η χώρα μας πάση θυσία.
Όλες οι δυνάμεις της χώρας σκύψαμε τα κεφάλια μπροστά στον καπιταλισμό ,λαός ,πολιτικοί και..,και.., και..,
ΒΡΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ.
Στηρίξτε ο καθένας από το πόστο του αυτόν τον αυθόρμητο, τα ον γνήσιο, τον αδάμαστο, τον αληθινό επαναστάτη .
Κέρδος θα έχουμε μεγάλο.