17/6/07

MEGAλος αντικομμουνισμός!

Μόλις το ΚΚΕ κατήγγειλε το ρόλο της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ στην υπερπροβολή του ΛΑ.Ο.Σ από τα κανάλια, αμέσως το MEGA άρχισε να προσκαλεί εκπροσώπους του ΚΚΕ στα δελτία ειδήσεων, κάτι που όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε «ξεχάσει». Μετά από αυτό ήταν επόμενο το ΚΚΕ να αντιδράσει και να απορρίψει τις προσκλήσεις για την παρουσία εκπροσώπων του στα βραδινά δελτία.

Αραγε είναι το MEGA το μόνο κανάλι που έχει αποκλείσει το ΚΚΕ; Οχι βεβαίως. Αρκεί να δει κανείς τα μηνιαία στοιχεία του Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου, τα οποία αποδεικνύουν ότι το ίδιο γίνεται και από τα υπόλοιπα κανάλια, ενώ είναι κραυγαλέα η ανισότητα μεταχείρισης που έχει το ΚΚΕ και από τα κρατικά Μέσα, αν και σε λίγο μικρότερο βαθμό.

Μόλις η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ άσκησε κριτική στα δελτία ειδήσεων (ο Κύριος να τα κάνει δελτία ειδήσεων), ο Πρετεντέρης εξανέστη! Δήλωσε περήφανος για το δελτίο του MEGA, και γενικώς, και ξέσπασε κατά της Αλέκας Παπαρήγα, με το στομφώδες «ας μας πει για την τηλεόραση των σοσιαλιστικών κρατών»!

Είναι δικαίωμά τους να είναι ΠΑΣΟΚ; Είναι. Είναι δικαίωμά τους να το υπερπροβάλλουν; Είναι. Το ίδιο ισχύει και για άλλα κανάλια που υποστηρίζουν τη ΝΔ. Ασφαλώς έχουν το δικαίωμα να την υπερπροβάλλουν.

Αλλά σε κανένα δεν αναγνωρίζουμε το δικαίωμα να παραχαράσσει την πραγματικότητα, εμφανίζοντας τις θέσεις του ΚΚΕ και το ίδιο αλλιώς από αυτό που είναι. Καμία κριτική στις θέσεις μας δεν αποφεύγουμε, δεν αρνούμαστε. Την επιδιώκουμε. Αρνούμαστε όμως να παρουσιάζουν στο λαό ως θέσεις του ΚΚΕ αυτές που οι ίδιοι θέλουν και όχι αυτές που το ΚΚΕ έχει. Αρνούμαστε ως δικαίωμά τους τη συκοφαντία και τη διαστρέβλωση, τις προκλήσεις. Οποιος θέλει, ας αντιμετρηθεί με το ΚΚΕ στα ίσια. Αυτό αποφεύγουν. Ο στόχος είναι άλλος και είναι ταξικός: Χτύπημα του ΚΚΕ, γιατί γνωρίζουν ότι αυτό είναι εχθρός του κεφαλαίου. Είναι και κομματικός: Ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ, γιατί κάνει καλύτερα τη δουλιά του κεφαλαίου από τη ΝΔ... Και αντιστρόφως: Οτι η ΝΔ, κατ' άλλους, κάνει καλύτερα τη δουλιά του κεφαλαίου από το ΠΑΣΟΚ!

Κανένας μεγαλοδημοσιογράφος δε δικαιούται να υποστηρίζει (σκίζοντας μάλιστα και τα ρούχα του, όπως κάνουν ορισμένοι) ότι είναι ανεξάρτητος. Τέτοια «προϊόντα» δεν υπήρξαν ούτε θα υπάρξουν. Το θέμα είναι αν είναι εξαρτημένος από τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα ή από εκείνα της πλουτοκρατίας.

Οποιος διαφωνεί με τα παραπάνω, υποκρίνεται. Και όποιος ή όποια είναι αφελής και το πιστεύει (αν και αφελείς δεν υπάρχουν), δεν έχει παρά να κάνει μια δοκιμή: Να προβάλλει το ΚΚΕ ισότιμα με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και αντικειμενικά. Να δούμε τότε, πού θα βρεθεί παρευθύς..!

Απόσπασμα από άρθρο του
Μάκη ΜΑΪΛΗ
Κυριακάτικος Ριζοσπάστης, 17 Ιούνη 2007

2 σχόλια:

Giannis Dramountanis είπε...

Δεν διαφωνώ οτι το mega προβάλει πολύ λίγο το ΚΚΕ,ειναι γεγονός.
Δεν πιστευώ όμως οτι το ΚΚΕ έχει πρόβλημα προβολής και επικοινωνίας οσο αναφορά τουλάχιστο τα ΜΜΕ,γιατι διαθέτει δικό του τηλεοπτκό κανάλι , ραδιόφωνο αλλά και καθημερινή εφημερίδα.

Οσο για την κατγγέλια του ΚΚΕ για την "συμφωνία" προβολής ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ...Καταγγελίες χωρίς ντοκουμέντα πιστεύω πως περνανε στα ψηλα οχι σε μένα αλλά στη πλειοψηφία του κόσμου

Ανώνυμος είπε...

bravo rizo pragmatika bravo amesws meta to post auto pou ta xwneis sto mega giati den sas diafimizei to mega allakse stasi,opws tha eides kai esy xthes sto teleytaio epeisodio tou para 5 epaize i kaneli,eides re na eixe to KKE diafimisi se sirial pou xtypise 68% tiletheasi ti allo kalutero???


ante re na doume kai tin papariga stin pania twra mazi me ton paraskeya kai tin malamo kai to exete sto tsepaki sas to 6%