30/6/07

Περί Πάρνηθας, ή καλύτερα προϊόν Πάρνηθα!!!

Το κείμενο που ακολουθεί, είναι του συναγωνιστή Acura:

Από πού να ξεκινήσει κανείς, δεν υπάρχει αρχή μέση και τέλος, για να αρχίσει κάποιος να τους κατηγορεί, αν και εδώ χρειάζονται ποιο δραστικά μετρά (παραδείγματος χάρη κρέμασμα) για το έγκλημα που μας έκαναν.
Δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο, τα έκαψαν όλα. Για τους πολιτικούς σας γράφω, αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα και για τα πιόνια τους. Τους πολιτικούς που ψηφίζετε κάθε τέσσερα χρόνια. Πότε θα καταλάβετε ότι είναι άχρηστοι? Αν και δεν έχετε το δικαίωμα να τους κατηγορείτε, γιατί τους ψηφίζετε και τους στηρίζετε κάθε τέσσερα χρόνια. Όταν σας χαϊδεύουν το αυτί με μια πρόσληψη ή ένα βόλεμα.

Έκανα μεγάλη εισαγωγή, αλλά ήταν απαραίτητο αυτό το πολύ μικρό κράξιμο. Άλλο είναι το βασικό μας θέμα βέβαια, Η ΦΩΤΙΑ στο προϊόν που λέγεται δρυμός της Πάρνηθας. Της οποίας οι επιπτώσεις θα μας πνίξουν κυριολεκτικά και μεταφορικά, όπως επίσης θα πάρουμε και εμείς φωτιά εντός Αττικής πάλι κυριολεκτικά και μεταφορικά.
Αλλά δεν ήταν μια φυσική καταστροφή, που δεν μπορούσε να περιοριστεί από την αρχή της και να μην έχουμε αυτό το χιτσκοκικο τέλος. Υπάρχουν πολλές ευθύνες στην κυβέρνηση. Αν είχαμε σοβαρούς πολιτικούς και άξιους δεν θα έγραφα τώρα για αυτά τα πράγματα.

Η πυροσβεστική ήταν κατώτερη των προσδοκιών και δεν μπόρεσε να ανακόψει την φωτιά στο ξεκίνημα της. Γιατί δεν μπόρεσε άραγε;

Πρώτον, έλλειψη προσωπικού, αφού δεν αξιώθηκαν τα καθίκια (ναι για την κυβέρνηση λέω) να κάνουν την απαραίτητη επάνδρωση στο πυροσβεστικό σώμα πριν μπούμε στην θερινή περίοδο (την πιο επικίνδυνη από θέμα φωτιάς).
Δεύτερον,
το 1/3 από τα τεχνικά μέσα που διαθέτει το πυροσβεστικό σώμα ήταν εκτός μάχης (άκου να δεις).
Τρίτον, αντί σε θέσεις κλειδιά του πυροσβεστικού σώματος να μπουν άτομα που έχουν τις γνώσεις, τις δυνατότητες και την ικανότητα της οργάνωσης μιας δασοπυρόσβεσης, βάζουν ανθρώπους που αποδείχτηκε ότι είναι άσχετοι για αυτή την δουλειά. Δυστυχώς τους επιλέγουν με βάση την πολιτική τους ταυτότητα και το ρουσφετολόι. Αυτά είναι τα αξιοκρατικά κριτήρια της Ν.Δ. γιατί μέχρι πριν μερικά χρονιά λόγω σωστής οργάνωσης είχαν περιοριστεί πολύ τα στρέμματα καμμένης γης.
Τέταρτον, έχουν σταματήσει να στηρίζουν οικονομικά τα δασαρχεία, που φρόντιζαν για πρόληψη των πυρκαγιών και την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και άλλα...
Αλλά μετά όταν έβαλε το χέρι της η Ν.Δ. τα χάλασε όλα σαν κλασικός μαστροχαλαστής και σε πολλά αλλά θέματα.

Να δω από 'δω και πέρα πως θα την βγάλουμε!

Ένας ακόμα προβληματισμός για την αχρηστία των πολιτικών μας. Λένε ότι η οικονομία μας πρέπει να στηρίζεται στον τουρισμό, καλά ως εδώ. Αλλά δεν κάνουν τίποτα για να διαφυλάξουν τα δάση που είναι ένα στολίδι σε κάθε τόπο. Γιατί αν καούν τα πάντα, μετά να δω πως θα σου έρθει ο τουρίστας.
Για παράδειγμα πες ότι καίγεται το πανέμορφο δάσος της Κεφαλλονιάς (χτύπα ξύλο) που είναι πασίγνωστη για το πράσινο της. Τι θα γίνει τουριστικά αυτό το νησί; Λογικά θα μαραζώσει.
Άρα υπάρχει ακόμα ένας λόγος για τους πιο ανίκανους ανθρώπους που υπάρχουν (για την κυβέρνηση λέω και …τα υπουργεία τους) να οργανώσουν σωστά την πυροσβεστική και όλες τις οργανώσεις που υπάρχουν για την προστασία των δασών μας.

Αλλά μην νομίζετε και ότι το άλλο στρατόπεδο (το ΠΑΣΟΚ δηλ) είναι οι αθώες περιστερές! Έχουμε και για αυτούς πολλά ράμματα για την γούνα τους. Έχουν συμβάλει κι αυτοί σε άλλες πολύ μεγάλες οικολογικές καταστροφές.

Δεν τελειώσαμε εδώ θα συνεχίσουμε την κριτική και στα δυο στρατόπεδα για ότι συμβεί στο μέλλον από τους άγαρμπους και άσχετους πολιτικούς. Γιατί από αυτούς δεν μπορούμε να περιμένουμε και τίποτα καλό…

Εις το επανιδείν,
Acura

4 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ειμαστε ολοι μας υπευθυνοι και για αυτη την οικολογικη τραγωδια...
Εμεις τους εκλεξαμε για να προστατεψουν και να φτιαξουν το μελλον αυτου του τοπου...

Urfurslaag είπε...

Και συνεχίζουμε να τους στηρίζουμε με την ανοχή και την αδιαφορία μας

Ανώνυμος είπε...

Ας μην είμαστε πλεονέκτες...

Οι καημένοι προστάτευαν το Μοντ Παρνές

ΞΗΜΕΡΑΚΗΣ ΦΑΝΗΣ είπε...

..και το χειρότερο είναι ότι δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τα λάθη τους, όλα έγινα σωστά ...... και έχουν το θράσος να βγαίνουν να το λένε......