15/6/07

Συνέντευξη της γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα στο Βήμα!

Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής» για την τακτική του κόμματος εν όψει εκλογών και απάντησε στο ΠαΣοΚ για τους «συμψηφισμούς» και τα «μέτωπα»


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ

Οι συνεργασίες, οι καταγγελίες για τον ΛΑΟΣ, οι δημοσκοπήσεις και οι διαρροές ψηφοφόρων


- Ακούγοντάς σας να καταγγέλλετε το ΠαΣοΚ και τα «φιλικά προς αυτό ΜΜΕ» ότι σχεδόν «σπονσοράρουν» τον κ. Καρατζαφέρη, δημιουργείται η εντύπωση ότι κάτι ξέρετε και δεν το λέτε. Είναι έτσι, κυρία Παπαρήγα; Εχετε στοιχεία για όλα αυτά που καταγγέλλετε;

«Εμείς δεν μιλάμε στον αέρα. Γνωρίζετε καλά ότι, αν το ΚΚΕ πει κάτι αβάσιμο, θα το πληρώσει αργά ή γρήγορα. Εχουμε πολλά ιδεολογικά όπλα, δεν χρειαζόμαστε και το ψέμα· πέρα από το ότι δεν είναι στον χαρακτήρα μας να ψευδόμαστε. Κατ' αρχήν, όταν ορισμένα πράγματα είναι φως φανάρι, δεν τα αντιμετωπίζεις ως αστυνομικού τύπου υπόθεση. Το θέμα είναι πολιτικό. Διεκδικούμε ισοτιμία στα ΜΜΕ και δεν δεχόμαστε - όχι μόνο για εμάς - να γινόμαστε άμεσα ή έμμεσα στόχος στενών κομματικών σκοπιμοτήτων».

- Κάπου είπατε ότι, «θέλουμε να ασκήσουμε μια μορφή πίεσης». Μήπως αυτό είναι το ζητούμενο;

«Και αυτό. Τουλάχιστον, όποιος δεν ψηφίζει το ΚΚΕ, να ξέρει γιατί δεν το ψηφίζει και να μην κρίνει με βάση το τι λένε άλλοι για το ΚΚΕ».

- Πάντως, η επίθεσή σας συμπίπτει με μια σχετική μείωση των ποσοστών τα οποία σας έδιναν πριν από καιρό οι δημοσκοπήσεις. Μήπως φοβάστε διαρροές κάποιων μη κομμουνιστών ψηφοφόρων σας προς τον ΛΑΟΣ;

«Η στάση μας απέναντι στα άλλα κόμματα, οι συμμαχίες που κάνουμε, καθορίζονται από το πρόγραμμα, από την πολιτική τους. Η πολιτική του ΚΚΕ είναι διαμετρικά αντίθετη με αυτή των άλλων κομμάτων. Σε αυτήν τη βάση τα κρίνουμε. Οχι μόνο προεκλογικά, όλα τα χρόνια. Δεν λειτουργούμε καιροσκοπικά. Οσο για τις διαρροές που λέτε, αφήστε στις κάλπες το θέμα...».

- Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι «τσιμπάει» και ο ΣΥΝ. Φοβάστε ενδεχόμενες διαρροές δικών σας ψήφων προς το συγκεκριμένο κόμμα;

«Η πολιτική του ΚΚΕ διαμορφώνεται από θέση αρχών, δεν ετεροκαθορίζεται. Δεν υποτάσσουμε την πολιτική στην ψήφο, αλλά την ψήφο στην πολιτική. Εχουμε εμπιστοσύνη στη μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων, οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους πραγματικά αριστερό - γιατί διαθέτουν και κρίση και πείρα».

- Πού κατατάσσετε πολιτικά και ιδεολογικά τον κ. Καρατζαφέρη και πώς ερμηνεύετε τα ποσοστά τα οποία του δίνουν οι δημοσκοπήσεις;

«Ο ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα γεμάτο ερωτήματα. Το κύριο είναι ότι κρύβει το πραγματικό του πρόσωπο. Ποιο είναι το πρόγραμμά του; Στον ΛΑΟΣ συνυπάρχουν ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, σκοταδιστικές αντιλήψεις, ο αντικομμουνισμός, ο λαϊκισμός. Απ' όλα έχει ο μπαξές. Είναι μέρος του συστήματος».

- Το ΠαΣοΚ βγαίνει ανοιχτά και σας καταγγέλλει για «μέτωπο με τη ΝΔ» εναντίον του και για επανάληψη του πάλαι ποτέ: «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος». Υπάρχει «μέτωπο» και «συμψηφισμός», κυρία Παπαρήγα;

«Οταν το ΚΚΕ κάνει μέτωπο με κάποιο κόμμα, βγαίνει και το λέει ανοιχτά. Δεν δουλεύουμε υπόγεια. Το ΠαΣοΚ κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Αλλά και επιτίθεται με το ψέμα. Εχει βρει το τροπάριο: όποιος δεν είναι με το ΠαΣοΚ, είναι με τη ΝΔ! Τα ίδια έλεγε και η ΝΔ όταν ήταν αντιπολίτευση. Μας κατηγορούσε για συνεργεία με το ΠαΣοΚ, επειδή της κάναμε κριτική, όπως κάναμε άλλωστε και στην κυβέρνηση του ΠαΣοΚ! Ετσι λειτουργεί ο δικομματισμός. Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο, και τα δυο το πρόσωπο.

Λοιπόν, το ΚΚΕ έχει το δικό του πρόγραμμα και δρα αυτοτελώς. Δεν είναι απλώς κατά της πολιτικής της ΝΔ και του ΠαΣοΚ, είναι και κατά των οικονομικών βάσεων που στηρίζουν, δηλαδή κατά της πλουτοκρατίας».

- Πάντως, επικρατεί σάλος με το σκάνδαλο των ομολόγων και εσείς κατηγορείτε το «σύστημα» και αποδίδετε ευθύνες και στα δύο κόμματα «τα οποία το υπηρετούν». Ομως, η καταλήστευση των χρημάτων των ασφαλισμένων, δεν έγινε επί ΝΔ; Δεν πρέπει να αποδοθούν πολιτικές και ενδεχομένως ποινικές ευθύνες;

«Λάθος κάνετε. Βεβαίως η ρίζα του προβλήματος είναι το σύστημα, το καταγγέλλουμε, αλλά δεν μένουμε μόνον εκεί. Η σημερινή καταλήστευση έγινε επί ΝΔ και το λέμε από την πρώτη στιγμή. Καταγγείλαμε και το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο κατέθεσε προχθές. Αλλά δεν μπορούμε να θάψουμε το παρελθόν, όταν μάλιστα μιλάνε για χρεοκοπία του ασφαλιστικού συστήματος. Προϋπάρχει το έδαφος και βεβαίως η ΝΔ έσπειρε και νέα σκάνδαλα. Επομένως, πρέπει να μιλήσουμε συνολικά για την πολιτική που φέρνει τη λεηλασία των Ταμείων. Δεν είναι απλώς κάποιοι απατεώνες που τα κάνουν αυτά, οι οποίοι φυσικά πρέπει να τιμωρηθούν. Πηγαίνουμε και παραπέρα. Τα Ταμεία ληστεύονται από το 1950. Και ζητάμε να επιστραφούν τα κλεμμένα. Να μην μπαίνουν στον τζόγο τα αποθεματικά. Αυτά δεν αρέσουν στο ΠαΣοΚ».

- Την άποψη του κ. Πάγκαλου ότι το ΚΚΕ ταυτίζει το ΠαΣοΚ με τη Δεξιά και «συμμαχεί με τη ΝΔ για να φύγει από τη μέση το ΠαΣοΚ, το οποίο βρίσκεται κοντύτερα σε αυτό και ενοχλεί τον χώρο του», πώς την σχολιάζετε; Προσβλέπετε σε ψήφους από το ΠαΣοΚ;

«Εχουν συμφέρον τα λαϊκά στρώματα, τα οποία είναι ήδη δυσαρεστημένα και έχουν κατανοήσει τον χαρακτήρα και των δύο κομμάτων, να τα εγκαταλείψουν στην κάλπη και να ψηφίσουν ΚΚΕ, χωρίς αυτό να προϋποθέτει υποχρεωτικά και γενική συμφωνία μαζί μας. Εξάλλου, το ποιοτικό στοιχείο των εκλογών είναι η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Οσο για τα λεγόμενα του Θ. Πάγκαλου, τι να πω; Δεν πρωτοτυπεί. Οπως όλη η ηγεσία του ΠαΣοΚ, είναι και αυτός "His master's voice". Της πλουτοκρατίας φωνή... Δεν μας ενοχλεί η πολιτική κριτική. Αντιδρούμε όταν χρησιμοποιούνται εναντίον του ΚΚΕ μέθοδοι άλλων εποχών».

- Κάποιοι πιστεύουν ότι το ΚΚΕ θα προτιμούσε μία τρικομματική Βουλή από μία πεντακομματική, ακόμη κι αν η τελευταία απειλούσε ενδεχομένως την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Είναι έτσι;

«Προτιμάμε ένα πράγμα, όπως σας είπα: την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ. Αυτό μετράει και όχι αν η Βουλή θα έχει πέντε, ή τέσσερα, ή τρία κόμματα. Δεν είμαστε απλώς και μόνον υπέρ του να απειληθεί η αυτοδυναμία του πρώτου. Είμαστε υπέρ του να μειωθούν και η ΝΔ και το ΠαΣοΚ όσο γίνεται περισσότερο. Να τους τρομάξει ο λαός. Αυτό θα έχει αποτέλεσμα, γιατί θα είναι μεγαλύτερη η δυνατότητα του λαού να παρεμβαίνει, να εμποδίζει τα χειρότερα που θα έρθουν όποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση, να αποσπά κατακτήσεις, να δημιουργεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να επιβάλλει συνολικότερες αλλαγές αύριο στο επίπεδο της εξουσίας».

- Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, προτίθεστε να συνεργαστείτε με κάποιον;

«Οχι βέβαια. Τη συνεργασία δεν τη βλέπουμε για να πάρουμε υπουργικές θέσεις. Συνεργασία μπορούν να κάνουν κόμματα κοινής κατεύθυνσης, όπως η ΝΔ και το ΠαΣοΚ. Οπως στη Γερμανία. Ή στην Ιταλία και στη Γαλλία (Ζοσπέν). Κοινής κατεύθυνσης κόμματα υπάρχουν, άρα μπορούν να συνεργαστούν.

Το ΚΚΕ επιδιώκει άλλου τύπου συμμαχία. Της εργατικής τάξης με τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου, με τα ριζοσπαστικά κινήματα: της νεολαίας, των γυναικών, κατά του πολέμου, της προστασίας του περιβάλλοντος, της πρόληψης και καταπολέμησης της ναρκομανίας κτλ. Η συμμαχία αυτή θα έχει αντανάκλαση και στο πολιτικό επίπεδο ως απότοκος των γενικότερων διεργασιών και ανακατατάξεων. Μακάρι ένα μέρος ψηφοφόρων της ΝΔ και του ΠαΣοΚ - που δεν θέλουν να έρθουν όλοι στο ΚΚΕ - να έφευγαν και να διαμόρφωναν προοδευτικά κόμματα, με τα οποία θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε».

- Και κάτι ακόμη. Πώς βλέπετε την αντιπαράθεση ΗΠΑ - Ρωσίας;

«Είναι αντιθέσεις για κυριαρχία. Η ηγεσία της Ρωσίας δεν αντιδρά στις ΗΠΑ υπέρ των λαϊκών συμφερόντων, αλλά για την ενίσχυση της διεθνούς θέσης της ρωσικής αστικής τάξης. Τα λαϊκά κινήματα πρέπει να αξιοποιούν τέτοιες αντιθέσεις, όχι όμως να ταυτίζονται με τον έναν ή με τον άλλον. Ας βγάλουν συμπεράσματα όσοι πίστεψαν ότι η Σοβιετική Ενωση προκαλούσε τον Ψυχρό Πόλεμο και ότι μετά το 1989-1991 ήρθαν κοσμογονικές αλλαγές. Κρίνουμε αυστηρά τα λάθη που έγιναν από τα σοσιαλιστικά κράτη και τα ΚΚ. Η στάση μας όμως καθορίζεται από τη σκοπιά της υπεράσπισης του σοσιαλισμού, τη μελέτη της νέας πείρας - θετικής και αρνητικής. Βγάζουμε συμπεράσματα για να γίνουμε ακόμη πιο αποτελεσματικοί μαχητές των λαϊκών συμφερόντων, του σοσιαλισμού».

Λ. ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Το ΒΗΜΑ, 10/06/2007 , Σελ.: A13

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Alitheia re rizo estw oti to pasok stirize karatzaferi(epanalamvanw estw mexri na katathesei ta stoixei to KKE gia na me pisei) ti to noiazei to KKE afou psifous apo esas o karatzaferis den kovei,wntas antikomounistis-akrodeksios, ti fovaste min kopsei apo tin ND kai den vgei i mipws fovaste oti tha vgei kai tha laikizei kalytera apo to KKE??
alitheia thelw tin apopsi sou se ayto
---------------------------

"Οσο για τις διαρροές που λέτε, αφήστε στις κάλπες το θέμα"

oi kalpes den einai aytes pou vgazan 20 xronia to pasok pou evgalan tin ND pou vazoun ton SYN stin vouli pou kata pasa pithanotita tha valoun to laos sti vouli kai pou edw kai pollaaaaaa xronia dinoun 6% sto KKE???
Afou i aleka ebisteyetai tis kalpes giati fwnazei gia ton dikomatismo, afou o laos ton epilegei?
-----------------------
"Οχι μόνο προεκλογικά, όλα τα χρόνια. Δεν λειτουργούμε καιροσκοπικά."

tha ithela polu na to pistepsw alla ayto to 89 alla mou leei


---------------------------
"Οταν το ΚΚΕ κάνει μέτωπο με κάποιο κόμμα, βγαίνει και το λέει ανοιχτά. Δεν δουλεύουμε υπόγεια"

alitheia poia einai i apopsi tou KKE gia tin eksagora tou Germanou????
thymise mou ligo re rizo se poio dimo vgainei dimarxos apo KKE-ND?
stin karditsa nomizw

---------------------------

"Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, προτίθεστε να συνεργαστείτε με κάποιον;

Οχι βέβαια. Τη συνεργασία δεν τη βλέπουμε για να πάρουμε υπουργικές θέσεις."

pote mi les pote alekaki to 89 einai 18 oxi 118 xronia pisw

ttsok είπε...

@Πασόκε εεε Ανώνυμε ήθελα να πω:

- Ναι οι κάλπες βγάζουν αυτά τα αποτελέσματα εδώ και χρόνια. Ο λαός βγάζει το δικομματισμό εδώ και πολλά χρόνια για πολλούς και διάφορους λόγους. Αν διαφωνείς με αυτό, προσπαθείς να πείσεις και άλλους. Εν μέρει το πετυχαίνει, αν υπολογίσεις τη δύναμη της προπαγάνδας του δικομματισμού και τα λαϊκίστικα διλήμματα της τελευταίας στιγμής που βάζει στον κόσμο μπροστά στην κάλπη.
- Για το 89, μάθε πρώτα τί σκατά έγινε τότε ακριβώς, μάθε και το ρόλο του Κόμματός σου και μετά τα λέμε. Και με τσιτάτα βεβαια μάγκα μου την πάμε την κόντρα και μάλλον πιστεύω ότι σε έχουμε εμείς οι πουλημένοι ΚΚΕδες. Αλλά έτσι μωρέ να κάνουμε και κάτι να πάει λίγο μπροστά η κουβέντα.
- Για το Γερμανό, ισχύει ότι ακριβώς από πάνω. Δείξε μου ότι ξέρεις τι σκατά ακριβώς έχει γίνει και όχι ότι απλά διάβασες τους τίτλους από την εσωκομματική μπροσούρα του ΠΑΣΟΚ "Πώς θα χτυπήσουμε το ΚΚΕ σε αυτές τις εκλογές".
- Για την Καρδίτσα, συνεργασία δεν υπήρξε αγαπητέ. Απλά η ΝΔτες το χειρίστηκαν αψόγως και πανεξύπνως πούστικα το ζήτημα. Και αν νοιαζόσασταν όντως για την κακιά δεξιά θα την μπαίνατε στη ΝΔ για την Καρδίτσα και όχι στο ΚΚΕ.

Με σ/φικούς χαιρετισμούς σ/φε αντιδεξιέ,
τσοκτσοκ

Rizobreaker είπε...

Οι απαντήσεις του τσοκτσοκ με βρίσκουν σύμφωνο!

Αλλά έχω να σου προσθέσω και κάτι άλλο φιλαράκο πασοκε...
Αν σας πονάει τόσο πολύ το "βρώμικο 89" και η "συνεργασία" του ΚΚΕ με τη ΝΔ, τότε μπορείς να μου πεις γιατί τα τότε αρχιστελέχη του ΚΚΕ (ΣΥΝ) όπως π.χ. ο Ανδρουλάκης και η Δαμανάκη αλλά και από τη ΝΔ (Μάνος, Ανδριανόπουλος κτλ) που το 89 συνεργάστηκαν εναντίον του ΠΑΣΟΚ, έχουν βρει ανοιχτή την αγκαλιά του ΠΑΣΟΚ σου και τους έχετε κάνει θεούς??? Ή μήπως από τη στιγμή που πήγαν στο ΠΑΣΟΚ έγιναν καλοί όλοι αυτοί???

Λύσε μου την απορία σε παρακαλώ πάρα πολύ και θα σου δώσω γλυφιτζούρι...

Ανώνυμος είπε...

@rizobreaker : rizobreaker den thelw glyfitzouri agorina mou, krata to gia na exeis na glyfeis kati kai kalytera na glyfeis glyfitzouri apo to na glyfeis tin deksia...
(tha borousa na ginw pio prostyxos alla den to thelw opote komena ta asteiakia me uponooumena)

o manos kai o andrianopoulos eklextikan me to pasok kai amesws eginan aneksartitoi vouleytes ara pote den itan melh tou pasok oute synfwnousan me to programma tou pasok, proswpika diafwnw me tin kathodo tous me to psifodeltio tou pasok(nai emeis boroume na diafwnoume den pairnoume grammi apo to komma) sxetika me ton androulaki (ton mimi ennow e min pareksigithoume) ton sybathw an kai den mou arese pote i fraseologia tou peri "don korleone" pou xrisimopoise kapote gia ton Andrea kai sybairenw pws apo tin stigmi pou vrisketai stis takseis tou pasok profanws tha exei alaksei apopsi gia tin stasi tou tote(89) ,toulaxiston o androulakis (o mimis e..) paradexetai oti ypirkse meros tou vrwmikou 89 giati apo oti vlepw se allo post sou einai tis modas sto kke i epilektiki amnisia
twra sxetika me to thema Damanaki, pisteyw oti se merika xronia kai eidika an den vgei twra to pasok pws tha paei stin ND kai tis to eyxomai etsi wste na kanei to ypourgiko tis oneiro pragmatikotita
se oti exei na kanei me tin epaneklogi tis mathainw pws tha katevei stin b Athinwn kai o laos tou pasok ekei den ksexna opote as faei to mayro tis na teleiwnoume
genikotera pantws afou profanws to sxolio sou einai gia tin apopsi tou pasok kai oxi gia tin dikia mou exw na sou pw pws to pasok einai ena anoixto dimokratiko KINIMA kai se ena vathmo polusylektiko opote den exoume provlima me to na yparxoun kialles fwnes stin vouli piu exoun kati aksiologo na poun kai pisteyw pws ta parapanw atoma an -an kai diafwnw se polla apo ayta pou lene- exoun kati na poun, na simeiwsw pws ektos apo ta atoma pou aneferes me to pasok exoun katevei kai alloi opws o glezos,o vafeiadis,o papathemelis,o petsios

@ttsok : den kserw pws sas exei dimiourgitei i entypwsi pws eseis sto kk eiste oi fwstires tis aristeras kai pws mono eseis gnwrizete to ti pragmatika symvainei
i apantisi tou styl "mathe prwta ti synevei tote kai ti ekane to koma sou to 89"
den einai kan apantisi einai prosperasi file tsok eite sou aresei eite oxi i istoria exei grasei oti kanate kyvernisi me aytous pou MAS estelnan eksoria kai mas kunigousan epeidi vlepate pws o Antreas eixe apixisi ston lao kai ston kosmo tis paradosiakis aristeras kai etsi symeteixate sto skandalo pou esteise o mitsotakis bas kai kataferete na ton steilete fylaki episis i istoria exei grapsei oti meta apo ayto pou egine to 89 o laos ksanaevgale ton andrea (93) kai esas sas katadikase sto ftwxo 6% pou me agwna prospatheite na syntirisete
twra esu katse kai skepsou osa senaria thes vale kai ton filo sou ton rizo na skeftei alla tosa to thema einai oti oso arneiste ton KAIROSKOPISMO tou 89 toso i mi KKE aristera tha sas koitaei me stravo mati,,,,,
------------------------
Για την Καρδίτσα, συνεργασία δεν υπήρξε αγαπητέ. Απλά η ΝΔτες το χειρίστηκαν αψόγως και πανεξύπνως πούστικα το ζήτημα.Και αν νοιαζόσασταν όντως για την κακιά δεξιά θα την μπαίνατε στη ΝΔ για την Καρδίτσα και όχι στο ΚΚΕ.
aaaaa wste etsi oi deksioi ta kanane ola, pali kala giati perimena pws tha katigorousate to pasok kai gia tin karditsa
twra to poion tha katigorisoume exei na kanei me to poios katigorei an kai otan tha pei i ND oti to pasok synergazete me to kke tha tis tin poume gia tin karditsa, oso to kke ta xwnei sto pasok oti kai kala exei tin idia politiki me tin nd tha tou upenthimizoume to atakto ble parelthon tou stin karditsa kai to 89 kai stin vouli

tha ithela na sou apantisw kai gia ton dikomatismo alla den katalavainw ti thes na peis

a! kai nai pasokos eimai (min kaneis eirwnika sxolia peri anonymou kai pasokou,paniko deixnoun)

ttsok είπε...

Δεν έχω πρόβλημα που είμαι σε ένα Κόμμα με γραμμή και συνεπή στάση σε καθημερινά και μη ζητήματα. Πολυφωνία υπάρχει εντός, αλλά δεν είμαστε Κόμμα μάρκετινγκ, να κάνουμε συνέδρια πασαρέλες, ούτε συμμαχούμε με κάθε καρυδιάς καρύδι μπας και σώσουμε τα άσωστα.

Τι θα μπεί λοιπόν, κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ και έφυγε μετά; Τί θα πει εσύ διαφωνείς που τη Δαμανάκη (πολιτικός καριέρας συμφωνώ απόλυτα) και τον Μάνο δεν τους πας. Κατέβηκαν με το ΚΙΝΗΜΑ που υποστηρίζεις, που έχει κάποιες θέσεις για τη χώρα, και που αν κερδίζατε τις εκλογές, αυτοί που εσύ δεν γουστάρεις θα ήταν σε κάποιο υπουργείο και θα εφάρμοζαν την πολιτική του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σου; Διανθίζοντάς τη βέβαια με το προσωπικό τους στυλ...

Δεν στο παίζω φωστήρας και ούτε είμαι προφανώς. Σου είπα απλά ότι με τσιτάτα δεν πρόκειται να βγεί κάτι. Μπορεί να μην ξέρω τα γεγονότα εγώ καλά ή να είμαι εγκάθετος. Αλλά κουβέντα με επιχειρήματα δεν θα κάνω όταν πετάς "Περάσανε τα χρόνια αλεκάκι, τα ξέχασες τα παλιά", "Τα χρυσά ρούβλια της Μόσχας", "Ο Γερμανος τους περισσού", και άλλες τέτοιες παπαρολογίες. Αν θες, μπορώ να κυμανθώ κι εγώ στο ίδιο στυλ και να παπαρολογήσω ... πες μου μονάχα :-).

Πανικό επίσης δεν έχω, άσε τα συνδικαλιάρικα. Απλά συχαίνομαι (προσωπικό κόμπλεξ πές το) τους ανώνυμους υποστηρικτές χώρων (οποιωνδήποτε) σε blogs. Που σκάνε 15 ανώνυμοι και δεν ξέρεις ποιος είναι ποιος, αν είναι οι ίδιοι, αν είναι διαφορετικοί, κτλ κτλ. Και κρύβονται σε τελευταία ανάλυση πίσω από μία ανωνυμία. Δεν είναι προσωπικό με σένα, πασόκε.

Τέλος, λίγο για το βρώμικο 89 και για τον Ανδρέα της δεκαετίας του 80. Πίστεψέ με στις αρχές και το ΚΚΕ τον εμπιστεύτηκε και έτρεχε πίσω από το ΠΑΣΟΚ ώστε να συμφωνήσουν να ξεκινήσει μία εξυγείανση στον τόπο σε όλους τους τομείς. Να' ναι καλά όμως ο Λαλιώτης, που εξόχως πούστικα και αυτός, έστησε καλά την κατάσταση τότε και την σκαπούλαραν πολλοί με το "βρώμικο" 89. Μετά, αφού είχε γίνει το καλό τους, συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ στην τριπλή οικουμενική με ΣΥΝ (τότε) και ΝΔ, το 90. Για το βρώμικο 90 το δικό σας λοιπόν γιατί δεν λές τίποτα;

Ανώνυμος είπε...

Κατέβηκαν με το ΚΙΝΗΜΑ που υποστηρίζεις, που έχει κάποιες θέσεις για τη χώρα, και που αν κερδίζατε τις εκλογές, αυτοί που εσύ δεν γουστάρεις θα ήταν σε κάποιο υπουργείο και θα εφάρμοζαν την πολιτική του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ σου;
sto eipa kai prin allo to na vazeis stin vouli atoma ta opoia boroun me kapoio tropo na symvaloun stin koinovouleytiki diadikasi ekfrazontas ayta pou pisteyoun kai allo na tous kaneis ypourgous
poios sou eipe oti se periptwsi pou to pasok kerdize to 2004 o manos kai o andrianopoulos tha itan ypourgoi??????
i i damanaki i o mimis??????

Να' ναι καλά όμως ο Λαλιώτης, που εξόχως πούστικα και αυτός, έστησε καλά την κατάσταση τότε και την σκαπούλαραν πολλοί με το "βρώμικο" 89. Μετά, αφού είχε γίνει το καλό τους, συμμετείχε το ΠΑΣΟΚ στην τριπλή οικουμενική με ΣΥΝ (τότε) και ΝΔ, το 90. Για το βρώμικο 90 το δικό σας λοιπόν γιατί δεν λές τίποτα;
sto eipa kai prin katse kai vgale osa senaria thes me to myalo sou to diataytha einai ena oti eite to thes eite oxi to komma sou kai anamartito den einai (opws kai kanena koma) kai pleon adynatei na dwsei luseis

i oikoumeniki kyvernisi egine gia na prokyriksei ekloges oxi gia na sykofantisei kai na steilei atoma se eidika dikastiria edw einai i diafora

twra sxetika me tin anonymia mou pou ksereis borei na eimai provokatoras tou KKE pou sas krataei se forma,borei na eimai deksios pou thelei na sas vlepei tous mi deksious na tsakwnontai borei na eimai apogoiteymenos kkes bprei na eimai kai o laliwtis stin teliki to thema den einai poios eimai alla to ti lew

elliot afanas είπε...

έλεος πια με τον πασοκτζή και με τα γκάλοπ του. μια χαρά τα είπε η αρχηγός και πολύ καλά έβγαλε στη φόρα και το παιχνίδι των μίντια. σε όλα υπερπροβάλλεται η ακροδεξιά και αν καταφέρει να προσελκύσει ο καραφασίστας τα λαϊκά στρώματα, τότε θα είναι μεγάλο πισογύρισμα για το λαϊκό κίνημα. αυτά για όσους θέλουν να το παίζουν "πολυσυλλεκτικοί".

υ.γ. πασοκτζή, μην τολμήσεις να ξαναπιάσεις την καρδίτσα στο στόμα σου. εκεί, για να γνωρίζεις, από 1/1/2007 έχουμε δήμαρχο πασοκτζή με επίσημη στήριξη νεοδημοκράτη υποψηφίου, στον οποίον μετεκλογικά χχάρισε και καρέκλα στην επιχείρηση ύδρευσης. έτσι, για να ξέρεις...

Ανώνυμος είπε...

LOL!!! Ακόμη εδώ είναι αυτός? Μα στο κουράγιο!! :-)

Ανώνυμος είπε...

υ.γ. πασοκτζή, μην τολμήσεις να ξαναπιάσεις την καρδίτσα στο στόμα σου.
giati re karagiozi copyright sto onoma exeis?

Ανώνυμος είπε...

to kke fovatai min tou faei psifous o karatzaferis? ti fovo borei na exei ena komounistiko koma apo ton akrodeksio laikisti borei na m pei kapoios?

to kke milaei gia elegxomena mesa mazikis enimerwsis ,to monadiko koma me idiwktito kanali kai stathmo sto radio pou to mono pou kanei einai na provalei ton dithen agwna tou KKE kia na thavei olous tous allous (eidika syn k pasok)
ELEOS re paidia ti lemne twra

ttsok είπε...

ρε πασόκε, δηλαδή το να συμβάλλει απλά στην κοινοβουλευτική διαδικασία η Δαμανάκη, αλλά να μην γίνεται υπουργός, το θεωρείς "λίγο" κακό; Συνδιαμορφώνει της αποφάσεις του Κόμματος, τους σχεδιασμούς αναλαμβάνει, θα ψηφίζει τους νόμους που κατεβάζει το ΠΑΣΟΚ... Ο Μάνος, ο Ανδριανόπουλος, ο Ανδρουλάκης, η Δαμανάκη, είσαι σίγουρος ότι δεν θα έπαιρναν ούτε ένα υφυπουργείο; δεν διαμόρφωναν με το τόσο αξιοθαύμαστο στυλ τους την πολιτική αυτού του πολυσυλλεκτικού κινήματος; Αυτό δεν είναι ούτε Κόμμα ούτε Κίνημα έτσι όπως το περιγράφεις, λέσχη κυριών είναι, που άλλους τους θέλουν για τη μόστρα και άλλους για γκαρσόνια ...

Όσο για το 89, ΟΚ ρε σ/φε, εμείς το βρωμίσαμε για να τσαλαπατίσουμε τον αθώο Ανδρέα, εσείς για να καθαρίσει η χώρα. Για την ιστορία, δεν χρειαζόταν κυβέρνηση τότε, για να γίνουν εκλογές. Εκλογές γίνονταν συνέχεια ούτως ή άλλως! Η κυβέρνηση είχε αυτόν το ρόλο, να μην ξαναγίνουν καπάκι εκλογές, και να ρυθμιστούν οι δίκες για να μην παραγραφούν τα αδικήματα. Μάθε σωστά τι σας λένε εκεί στο πολυσυλλεκτικό σας κίνημα. Άκου κυβέρνηση για να γίνουν εκλογές ...

Μπράβο αν είσαι πληρωμένος πάντως από το Κόμμα να μας κρατά σε φόρμα. Δεν τα πας άσχημα για αρχή. Μου θύμισες ΠΑΣΠίτες σε συνέλευση, που όποτε έβρισκαν τα σκούρα σε συνέλευση, είχαν το 89 στο τσεπάκι ... Να είναι καλά ο Λαλιώτης ρε και ο αυριανισμός, γιατί αλλιώς δεν θα είχατε που να κρυφτείτε!

Πάντα με σ/φους χαιρετισμούς,
τσοκτσοκ

ΥΓ: Μην σκιάζεσαι που σε είπα Πασόκο ή ανώνυμο. Μου τη σπάνε όμως τα greeklish και οι ανωνυμίες, ειδικά όταν συνδυάζονται με τσιτάτα.

ttsok είπε...

ρε ανώνυμε, δίκιο έχεις ... τι να λέμνε τώρα τι να λέμνε ...

Το ΚΚΕ μαγκίτη ταρζάν ανώνυμε, δεν καίγεται για τους ψήφους που (δεν) θα χάσει από το ΛΑΟΣ. Το γεγονός ότι ένα φασιστικό Κόμμα προμοτάρεται από το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ αυτή τη στιγμή, και θα μπει στη βουλή, αυτό το καίει. Το γεγονός ότι ο Χίτλερ, ο Λεπέν, κ.ά. από ένα ρημαδο 0.5% ξεκίνησαν, ένα 4% έγιναν και μπήκαν στη βουλή, και μετά έγινε ότι έγινε, αυτό φοβάται. Εκλογολάγνε ...

Όσο για τον 902, αντί να επαινείς ότι γίνεται μία προσπάθεια (σε ραδιόφωνο και TV) από ένα μέσο να πει κάτι διαφορετικό, μακριά από το λαϊκισμό και το φασισμό των άλλων, κάθεσαι και σαλιώνεις τη μπάμια. Ναι του Κόμματος ιδιοκτησία είναι και δεν το κρύβει. Παλεύει να προπαγανδίσει τις θέσεις του μέσα από αυτό. Αν θες να ξέρεις, κόσμο από τα άλλα κόμματα καλεί, άλλο που αυτοί προτιμούν τις μεγάλες τηλεθεάσεις. Μπάμιες και αυτοί ...

Ανώνυμος είπε...

re ttsok edw einai to provlima re gmt eseis ta vlepete ta komata san stani me provata kai oti sfyriksei o tobanis ta provata akolouthoun, gia katse ligo re agori mou emeis malakes eimaste na dwsoume ypourgeio sti damanaki kai ston mano??

sto eipa kai prin milame gia symmetoxi stin koinovouleytiki diadikasia kai eite mas aresei eite oxi yparxei ena pososto anthrwpwn pou thelei na akousei ti leei o manos kai i damanaki ti na kanoume twra yparxoun kai aytoi na tous sfaksoume thes????
kai mi ksexnas pws kapote sas aresan para poly ayta pou elege (i diaolemeni) i damanaki
-----------------------
kai esy mou thymizeis knmiti se geniki syneleysi pou exei tin entypwsi pws oti leei aytos einai i alitheia mono kai mono giati tou to eipan sto komma

Ανώνυμος είπε...

1) Το γεγονός ότι ένα φασιστικό Κόμμα προμοτάρεται από το ΠΑΣΟΚ..
--> oti les kalo tha itan na to mas to dikaiologiseis me stoixeia , kai i aleka eipe tha feroume stoixeia kai den exoume dei tpt mexri twra , alla pes pes kati tha meinei e?
episis na sou pw etsi gia na se ksupnisw ligo yparxei arketos kosmos pou den sas thewrei esas tou KKE kai tous pio dimokrates pou kikloforoun stin piatsa (to thetw poly eygenika)

Το γεγονός ότι ο Χίτλερ, ο Λεπέν, κ.ά. από ένα ρημαδο 0.5% ξεκίνησαν, ένα 4% έγιναν και μπήκαν στη βουλή,
-->sxetika me ton xitler ase alla xronia alles katastaseis min kaneis epikinduna asxetes sygriseis
o lepen apo ekei pou ksekinise ekei emeine kiollas opote lathos kai ayto to paradeigma an thes na katatakseis kapou to laos allou tha prepei na koitakseis istorika

=-------------------
Όσο για τον 902, αντί να επαινείς ότι γίνεται μία προσπάθεια (σε ραδιόφωνο και TV) από ένα μέσο να πει κάτι διαφορετικό, μακριά από το λαϊκισμό και το φασισμό των άλλων
wpa wpa pali xaneis tin baka ESY kai oi alloi KNITES MONO pisteyete pws den einai laikistiko kai fasistiko to 902....
min milas genika na vazeis brosta to "emeis pisteyoume pws o 902...."
kosmos pou

Rizobreaker είπε...

@ pasokos, anonymos και όπως αλλιώς δε λένε...

Φίλε πασόκε θα έπρεπε να ξέρεις ότι η (είτε το θες είτε δεν το θες) συντρόφισσα σου Δαμανάκη, είναι υπεύθυνη του τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΠΑΣΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι σε πιθανή εκλογή του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, το Μαράκι θα γίνει υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων! Άρα θα έχεις μια υπουργό που δε συμφωνείς μαζί της και εσύ ο ίδιος είπες ότι τη θεωρείς πολιτικό καριέρας...
Άραγε σας ρώτησε ποτέ ο Γιωργάκης, εσάς που ανοίκετε στο "δημοκρατικό κίνημα", αν θέλετε στο κόμμα σας Δαμανάκηδες, Ανδρουλάκηδες, Μάνους κτλ??? Πολύ αμφιβάλλω...
Η δημοκρατικότητα σας φιλαράκο είναι στα λόγια...
Αντίθετα στο ΚΚΕ, λειτουργούν όλα στη βάση του δημοκρατικού συγκεντρωτισμού, η αποδοχή του οποίου, είναι απαραίτητη για να γίνει κάποιος μέλος της ΚΝΕ ή του ΚΚΕ! Άρα τα παραμυθάκια περί γραμμής κτλ άστα για αλλού...
Εκτός αν δεν ξέρεις τι θα πει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, οπότε πάω πάσο...

Ανώνυμος είπε...

Φίλε πασόκε θα έπρεπε να ξέρεις ότι η (είτε το θες είτε δεν το θες) συντρόφισσα σου Δαμανάκη, είναι υπεύθυνη του τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων του ΠΑΣΟΚ, κάτι που σημαίνει ότι σε πιθανή εκλογή του ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση, το Μαράκι θα γίνει υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικών Ασφαλίσεων!


min to deneis kobo sou lew
i damanaki borei na min vgei kan vouleytis pleon den lauptetai apo to epikrateias twra tha katevei stin skliri b athinwn kai kei o laos den ksexna
---------------------------
Εκτός αν δεν ξέρεις τι θα πει δημοκρατικός συγκεντρωτισμός,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
xaxaxaxaxxaxxaxaxaxa a re paidia gia ligo na vgazate tis paropides kai tha gelagate me ayta pou lete
aytos o dimokratikos sygentrwtismos thymizei (lektika kai mono) tin anwmalia tou ethnikososialismou kai tis laikis deksias

ttsok είπε...

Πασόκε όπως σου γράφει ο rizobreaker η Δαμανάκη είναι μέλος του βασικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ και το υπουργειάκι της θα το τσίμπαγε. Όσο για τους ανθρώπους που θέλουν να ακούσουν τον Μάνο και τον Ανδριανόπουλο στη βουλή, είναι οι ίδιοι που παλεύουν για το σοσιαλισμό μέσα από το πολυσυλλεκτικό σας κίνημα;

Πασόκε Κνίτης είμαι, όχι Κνμίτης, μην πανικοβάλλεσαι όταν γράφεις. Επιχειρήματα σου γράφω, επειδή υποστηρίζω μία συγκεκριμένη πολιτική που είναι συνεπής και επιβεβαιώνεται. Αν δεν μπορείς να απαντήσεις στα επιχειρήματα, πιάσε τα τσιτάτα να σωθείς.

Ανώνυμε, συνεργασία στην Κέρκυρα και όλα τα Πασόκικα κανάλια έχουν Καρατζαφέρη - Άδωνη πρώτες μούρες, και το παίζουν άνετοι και "δημοκρατικοί"...καλέ γιατί να μην μπεί το ΛΑΟΣ στη βουλή. Θες κι άλλα; Εν καιρώ, μην αγχώνεσαι, κοτζάμ προεκλογική περίοδος έρχεται, θα βγουν κι άλλα στη φόρα.

Δεν είναι άλλοι καιροί του Χίτλερ ανώνυμε, και ο Λεπέν από ένα 0.5% έφτασε να βγεί πρόεδρος της Γαλλίας στο δεύτερο γύρο.

Όσο για τον 902, κάτσε διάβασε πολλές φορές την πρόταση που έγραψες, κατάλαβέ την εσύ πρώτα, και μετά αφού μας εξηγήσεις τί ευφυές πράγμα κατέβασε το μυαλό σου, τα ξαναλέμε

Rizobreaker είπε...

Φίλε ttsok μην είσαι τόσο δεικτικός με τον φίλο πασόκο γιατί τον αγχώνεις περισσότερο... Θες να έχεις βάρος στη συνείδηση σου??? ;-)

Ανώνυμος είπε...

ase rizo milame exw xestei panw mou twra....

knitako mou ttsok 5 xronia sta amfitheatra -pou sas kanw roba kai esas kai tous dapites- borei na eniwsa polla alla apo kniti na niwsw paniko tha itan san na methaga apo portokalada, opote thes akoma gia na me kaneis na niwsw paniko
ta epixeirimata sou geneiofore sta apantaw alla exeis tin KKaki synitheia oti den sou aresei na to diagrafeis apo tin mnimi sou kateythian

oso gia ton lepen kai ton xitler ti na sou pw, min striveis gara meta to fai kaine sto diplasio apo to kanoniko

sxetika me ton 902 exeis dikio einai polu periploko gia to myalo enos Kniti na to katalavei

"wpa wpa pali xaneis tin bala, ESY kai oi alloi KNITES MONO pisteyete pws den einai laikistiko kai fasistiko to 902....
min milas genika na vazeis brosta to "emeis (oi knites) pisteyoume pws o 902...."


epanalamvanw fere mou tis apodeikseis pou isxyrizetai to koma sou pws exei gia tin stiriksi tou laos apo to pasok kai tha to dextw kai gw alla fere mou epitelous ena stoixeio....
o typos pou ta ekane plakia me to laos stin kerkyra exei parei podi apo to pasok knitako


telika elega na min ksanagrapsw alla twra pou vlepw na neyriazete (xaraktiristiko tou kniti pou neyriazei einai i eirwnia ) lew na katsw ligaki akoma

ase pou erxomtai kai ekloges tha xarw na sxoliasoume mazi to 4,5%pou tha parei to kk

ttsok είπε...

εδώ είσαι εσύ πάλι βρε κουτό; τσάκο ένα ακόμη καλό, γιατί είσαι τίγκα σε αυτή τη φάση όπως σε διαβάζω:

(The Devil's Dictionary, Ambrose Bierce's)
ECCENTRICITY: n. A method of distinction so cheap that fools employ it to accentuate their incapacity.

Ανώνυμος είπε...

etsi etsi na sas vlepw na treleneste....... aaaaxaxaxaxaxaxaxaaxaaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxaaxaaxxaaxa!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Re pasokaki den exeis katalavei oti spame plaka me auta pou grafeis??? Esu trelenesai...
Eee re kakomoiri!!!

ttsok είπε...

ναι ρε pasokos re provata θα αγχωθούμε με την πάρτη σου, έναν ανώνυμο πασόκο στη μπλογκόσφαιρα, που δεν μπορεί να γράψει σαν άνθρωπος ούτε ένα comment και ξημεροβραδιάζεται στα blogs και τη βρίσκει. Δηλαδή, και πασόκος, και κάλος, και αδιάβαστος, και ούφο. Ένα άγχος να δεις, ένα άγχος...

Ανώνυμος είπε...

1)....έναν ανώνυμο πασόκο
pisteyw to "enan anonymo agwnisti pasoko" tha mou pigaine kalytera
ase pou den eimai anonymos exw kai onoma kai blog alla siga mi sta pw

2)...που δεν μπορεί να γράψει σαν άνθρωπος ούτε ένα comment
ayto symvainei giati piga se dimosio sxoleio re ttsok esy ekanes kai lykeio se idiwtiko stin agglia?????

3)...ξημεροβραδιάζεται στα blogs και τη βρίσκει
vasika den ksimerovradiazomai sta blogs apla ayto ton kairo apla diavazw gia tin eksetastiki gia na parw ptyxio kapote (nai nai edw den einai agglia den plirwnoume gia ta ptyxia mas,thelei diavasma alla ti na ksereis esy apo ayta)


4) Δηλαδή, και πασόκος, και κάλος, και αδιάβαστος, και ούφο
pasokos safws kai eimai,kalos den tha to elega, twra gia to adiavastos min milas esy pou den estrwses kolaraki na diavaseis sto GR kai piges na agoraseis ptyxio sto UK, ntropi
twra gia to oufo den kserw ti na sou apantisw isws kai namai eksalou opws leei to synthima "to pasok einai pantou..." ara tha einai kai sto diastima
xaxaxaxaxaxaxaxaxaxaxxaxxxaxa e ttsok den pisteyw na mou patheis kana psyxologiko e?

ttsok είπε...

χαχαχαχα είσαι για πολλά γέλια ρε Πασόκε. Αντε, αν και δεν είχα καμία όρεξη να σου απολογούμαι, θα φας όλη σου τη ζωή να μου λες για τα λίαρ τζετ και τα λεφτάκια μου. Παπαρολέγκο.

Λοιπόν, άντε για να μη στεναχωριέσαι στο GR έκανα σχολείο (δημόσιο) και στο GR έκανα και Πανεπιστήμιο (δημόσιο). Και επειδή και στα δύο μου έφυγε το σκατό παπάρα, είμαι εδώ που είμαι. Δεν είχα 30000 σκατένια για να έρθω, υποτροφία έχω παπάρα μου, επειδή έστρωσα τον κώλο μου για διάβασα όπως λες. Παπάρα. Το εύχομαι και σε σένα. Ευχαριστημένος τώρα παπάρα;

Και στο δημόσιο σχολείο έχει ελληνικά να γράφεις αν θες, και το μπλογκ σου πες μου αν θες και να δεις, ο Κνιτάκος σου δεν θα είναι τόσο λαμόγιο και μπαχαλάκιας όσο εσύ. Μην φοβάσαι, εγώ θα σου κάνω πολιτικά σχόλια.