6/3/07

Αυτό θα πει (εμετική) επιμέλεια!

Αν μη τι άλλο, οι συντάκτες του νόμου - πλαισίου είναι εξαιρετικά επιμελείς. Είναι τέτοια η πρεμούρα τους να μπει «τάξη» στα Πανεπιστήμια, που έχουν προβλέψει τα πάντα (μα τα πάντα...).

Ενδεικτικό είναι το άρθρο σχετικά με την «Ανώτατη διάρκεια φοίτησης». Εκεί, λοιπόν, αφού σημειώνουν ότι «Μετά την πάροδο της ανώτατης διάρκειας φοίτησης, ο φοιτητής θεωρείται ότι έχει απολέσει αυτοδικαίως τη φοιτητική ιδιότητα», είναι τέτοιο το πάθος τους εναντίον των λεγόμενων «αιωνίων φοιτητών» που φροντίζουν να προσθέσουν: «Η απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας επέρχεται και σε περίπτωση θανάτου του φοιτητή»!

Δε θέλουμε να προσβάλουμε τη σοφία των συντακτών του νομοσχεδίου, μα, να: Αν το πρόβλημα ήταν ότι με το θάνατο του φοιτητή υπάρχει απώλεια και της φοιτητικής του ιδιότητας, τότε το πράγμα θα ήταν σχετικά απλό. Δυστυχώς, κύριοι, εκτός από την απώλεια της φοιτητικής ιδιότητας, σε μια τέτοια μοιραία περίπτωση, πέραν της φοιτητικής υπάρχει απώλεια και κάθε άλλης ιδιότητας. Αιωνίως...Του ΝΙΚΟΥ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ
"ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ", Πέμπτη 22/2/2007


Δεν υπάρχουν σχόλια: