31/1/07

Πρόταση για την πνευματική ιδιοκτησία στα blogs

Δε μπορώ να αρχίσω τις βαρύγδουπες δηλώσεις περί πνευματικών δικαιωμάτων στο internet, γιατί κι εγώ αναδημοσιεύω κείμενα από άλλα blogs, όταν μου αρέσουν... Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει να μην αφήνουμε να αναδημοσιεύουν κείμενα από τα blogs, σε εφημερίδες ή άλλα έντυπα, με σκοπό το κέρδος!

Έτσι λοιπόν, καταλήγω:


Όλα τα κείμενα που δημοσιεύονται εδώ, είναι προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας και προστατεύονται από τον νόμο (Ν.2121/1993) © περί πνευματικής ιδιοκτησίας! Απαγορεύεται αυστηρά η αναδημοσίευση κειμένων από το blog, σε οποιοδήποτε έντυπο οποιασδήποτε μορφής, με σκοπό το κέρδος!


Για αναδημοσίευση που αφορά όλους τους άλλους (ειδικά τους bloggers) απλά πάρτε άδεια από τον blogger (εν προκειμένω τoν Mageko)!


Πιστεύω ότι η πρόταση αυτή θα βρει σύμφωνους πολλούς bloggers!!

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Σωστος!!!

toolman είπε...

σωστά τα λες αλλά δε πάνε έτσι τα πράγματα δυστυχώς, η εφημερίδα βάζει απλά το λινκ από που πήρε τα κείμενα και είναι καλυμμένη.
είναι στυγνή εκμετάλλευση, έπρεπε να ρωτήσουν αλλά ηθικά είναι λάθος, όχι νομικά.

Rizobreaker είπε...

Δε νομίζω ότι είναι καλυμμένοι και νομικά, γιατί ο νόμος από ότι ξέρω λέει ότι πρέπει να πάρουν άδεια οπωσδήποτε... Αλλά ούτως ή άλλως νομίζω ότι για μας ηθικά είναι πιο σημαντικό... δηλ. εννοώ ότι δεν θα τους αρνιόμασταν να δημοσιεύσουν κάτι, απλά θέλουμε να μας ρωτάνε... Πιστεύω θα συμφωνείς μ' αυτό...