3/3/11

Ανάδειξη συγκεκριμένων θανάτων?

Κάθε άνθρωπος λυπάται όταν σκοτώνονται νέοι συνάνθρωποι του, ακόμα κι αν αυτοί ήταν αστυνομικοί! Αυτό που δε μπορώ να καταλάβω είναι με ποια λογική τα ΜΜΕ (και ιδίως τα τηλεοπτικά κανάλια διά μέσου των "δελτίων" τους) αναδεικνύουν σε τεράστιο βαθμό το θάνατο των αστυνομικών, την ώρα που σιωπούν αισχρά στο θάνατο (για παράδειγμα) ενός οικοδόμου στην οικοδομή. Με ποιο κριτήριο αγαπητοί δημοσιοκάφροι διαχωρίζετε τους θανάτους? Και στις δυο περιπτώσεις έχουμε ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ! Και βεβαίως η περίπτωση του οικοδόμου είναι χειρότερη, διότι δε σκοτώνεται εξαιτίας της επιλογής της δουλειάς του αυτής καθεαυτής, αλλά λόγω έλλειψης των μέτρων ασφαλείας (με ευθύνη του εκάστοτε εργολάβου)! Αντιθέτως, όταν κάποιος θέλει να γίνει αστυνομικός, ξέρει από πριν, ότι η ζωή του θα κινδυνεύει καθημερινά, αφού έχει να κάνει με εγκληματίες κτλ... Προς τι λοιπόν αυτός ο ηλίθιος αν όχι αισχρός διαχωρισμός?

ΥΓ: Όπως είπα και στην αρχή, μόνο λύπη αισθάνομαι όταν σκοτώνονται νέοι άνθρωποι, είτε είναι αστυνομικοί είτε οικοδόμοι είτε άνεργοι είτε οτιδήποτε... Αλλά μη μας δουλεύουν κιόλας και νομίζουν ότι τρώμε το παραμύθι τους!

6 σχόλια:

Ελιά Μαϊστρα είπε...

Πρώτον ο θάνατος ενός οικοδόμου δεν πουλάει..
Δεύτερον Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά με τι κοινό( τηλεθεατές) έχουν να κάνουν.
τρίτον ας τους χαιδέψουμε μην λάχει και ξεσηκωθούν( τους μπάτσους)
και τέταρτο Θα βγάλουμε και στο προσκήνιο τους κακούς αλλοδαπούς μην και σας πείσουμε πως όλοι οι αλλοδαποί ειναι κλεφτες και αδίστακτοι δολοφόνοι..
Πολλά σε ένα..λίγο τό χεις??

Andreas είπε...

Διάβασε και στον αντίποδα τον εμετικό αντίλογο σε αυτά που λες από τον κ. Σταύρο Θεοδωράκη.
http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=5571
Προσωπικά στεναχωρήθηκα που δεν κατέληξε ότι πάλι ο στάλιν φταίει...

Ελιά Μαϊστρα είπε...

ΓΙΑΤΙ ??? δεν φταίει ο Στάλιν????????
Τώρα θα μας πεις ότι δεν φταίει και ο Μαρξ για το προπατορικό αμάρτημα!!!!
Τότε ποιος παρέσυρε την Εύα να βάλει χέρι στην ιδιοκτησία του Θεού???

Ανώνυμος είπε...

Παιδια απο πανω...μαμειτε... υγ.ζει ακομα ο Θεοδωρακης??Γαμωτο!Ηλπιζα οτι καποιο αμαξι θα τον ειχε πατησει(δεν μπορει τοσα ατυχηματα γινονται) Σας φιλω!Keep going...

blackbedlam είπε...

Να μια ευχάριστη συνάντηση μετά από καιρό.
Αναρωτιόμαστε ακόμη για τον ρόλο των ΜΜΕ; Μήπως δεν ξέρουμε πολύ καλά τον ρόλο που παίζουν και τα συμφέροντα που υπηρετούν;
Αυτοί κάνουν πολύ καλά και με απόλυτη συνέπεια την δουλειά τους, εμείς;
Λέω λοιπόν,ότι αυτό για το οποίο μπορούμε να αναρωτιόμαστε,, είναι για την στάση και την ανοχή που δείχνει ο κόσμος,η εργατική τάξη.
Μήπως να αναρωτηθούμε για την ουσία του ζητήματος,μήπως να αρχίσουμε και μεις από τα κάτω να προσπαθήσουμε να ερμηνεύσουμε το φαίνεσθαι,να δώσουμε απαντήσεις,να συνειδητοποιήσουμε τις ευθύνες μας; Να κάνουμε την αυτοκριτική μας, να δούμε ποιος είναι ο ρόλος μας και πως μπορούμε να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των καιρών και στον ρόλο που μας έχει τάξει η ιστορία.
Ελπίζω ότι καταλαβαίνεις ότι δεν μιλώ μόνον για έναν έναν από εμάς ξεχωριστά,γιατί φυσικά υπάρχουν και οι ατομικές ευθύνες του καθενός μας, αλλά μιλώ κυρίως για τον πολιτικό φορέα της εργατικής τάξης, αυτός που ένα καθήκον μόνον έχει: Να αναπτύξει ένα Μαζικό Λαϊκό Κίνημα τέτοιο που θα μπορέσει να δώσει την χαριστική βολή στον καπιταλιστικό σύστημα, που πλέον έχει από ότι φαίνεται εξαντλήσει τα όριά του και που η πορεία του είναι νομοτελειακή και αδιέξοδη.
Ήδη έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.Ας πιέσουμε και μεις προς όποια κατεύθυνση.Ας πιέσουμε και ας συμβάλουμε

Heliotypon είπε...

Βάλε και τα κοσμητικά: "τραγικός" θάνατος, "άδικος" θάνατος και κάτε τέτοια, λές και υπάρχουν και θάνατοι ...κωμικοί ή δίκαιοι!