13/11/10

Λαϊκή Συσπείρωση στην Κάσο

Τα αποτελέσματα των περιφερειακών εκλογών στα πάτρια ήταν άκρως ικανοποιητικά, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία το ποσοστό του ΚΚΕ (ή της όποιας παράταξης αυτό στηρίζει) έφτασε το 12%, ενώ στο παρελθόν κυμαινόταν στο 3-4%...
Η ΛΑ.ΣΥΣ λοιπόν πήρε 103 ψήφους στην Κάσο (ποσοστό 12%), η παράταξη του ΠΑΣΟΚ (Μαχαιρίδης -εκλέχτηκε περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου από την πρώτη Κυριακή) 490 ψήφους (57%), η παράταξη της ΝΔ (Κόκκινος) 239 ψήφους (27%), η παράταξη των Οικολόγων 20 ψήφους και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ 5 ψήφους.
Σε περιφερειακό επίπεδο η αύξηση των ποσοστών της ΛΑ.ΣΥΣ στο 9% όσον αφορά το Νότιο Αιγαίο, νομίζω ότι μπορεί να αποτελέσει μια αξιόλογη βάση για τους αγώνες του αύριο. Η ΛΑ.ΣΥΣ εξέλεξε 4 περιφερειακούς συμβούλους στο Νότιο Αιγαίο (μεταξύ αυτών και τη Λίλα Καφαντάρη). Εύχομαι καλή δύναμη και καλό αγώνα και στους 4!

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε, η κοινωνία φαίνεται ότι ριζοσπαστικοποιείται και τα ποσοστά του ΚΚΕ αποτελούν έναν μικρό θρίαμβο πανελλαδικά που για πολλούς αποτέλεσε μεγάλο σοκ (το ξέσπασμα του Άδωνη δεν ήταν τυχαίο), αλλά όχι και για μας που τα περιμέναμε. Βέβαια η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερους κόκκινους δημάρχους, αλλά τουλάχιστον βγάλαμε δήμαρχο στην Πετρούπολη με 55%, οπότε κάτι είναι κι αυτό.

Στις βουλευτικές εκλογές που έρχονται οσονούπω (2011) ονειρεύομαι το ΚΚΕ να πάρει σχεδόν 20%, με όλα τα ευρωκομουνιστικά ρετάλια (τύπου ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜ.ΑΡ.) να μένουν εκτός, παρέα με το ΛΆΟΣ, το Ντοροκόμμα και τους Οικολόγους, και η βουλή εν τέλει να είναι 3κομματική, αναγκάζοντας το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ να πάνε σε κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να πέσουν τελείως οι μάσκες, πείθοντας και τους τελευταίους ότι όλοι τους είναι ίδιοι και συντεταγμένοι απέναντι στο ΚΚΕ, όπως συνέβει και στην περίπτωση της Ικαρίας.

Κνίτης

Ανώνυμος είπε...

File i periptosi tis Kasou einai ontos entuposiaki

Ena nisi xoris paradosi kommounistikis psifou, milame gia sinithos 15020 psifous pou eginan 5plisioi kai vale

Makari na exei diarkeia i psifos kai synexeia

JohnyQ είπε...

Γεια σου πατριώτη! και μεις στη Νάξο διπλασιάσαμε τα ποσοστά μας και στις δημοτικές και βγάλαμε και δημοτικό σύμβουλο!

η κάσος είναι στα δωδεκάνησα;

Unknown είπε...

Παιδιά δεν είναι η μαγκιά να ανεβάζει ποσοστά το ΚΚΕ αλλά το πως ο κόσμος θα επαναστατήσει εναντίον του ΔΝΤ και της Ε.Ε
Όλα τα αλλα απλά είναι μαλακίες...με το συμπάθειο

Rizobreaker είπε...

@ Ανώνυμος:

Το σενάριο που παρουσιάζεις θα ήταν ιδανικό, αν και πολύ δύσκολο να γίνει!


@ Ανώνυμος2:

Ισχύει αυτό που λες.

Rizobreaker είπε...

@ ΤζόνυΚιου:

Αα Κυκλαδίτης είσαι? Ναι η Κάσος είναι στα Δωδεκάνησα!


@ Παιδί της Πλατείας:

Δε διαφωνώ σε αυτό που λες βασικά. Η άνοδος των ποσοστών του ΚΚΕ δε λέει κάτι παρά μόνο αν συνοδεύεται από άνοδο στις ψήφους! Και πάλι όμως ισχύει αυτό που λες αν και βασικά μετράει η "αλλαγή" συνειδήσεων και η ριζοσπαστικοποίηση, ανεξάρτητα από ΔΝΤ και ΕΕ...