14/9/10

Ξανά στη γιορτή!


Και αναφέρομαι βεβαίως στον αποψινό αγώνα του Παναθηναϊκού κόντρα στη μεγάλη Μπαρτσελόνα, για το Τσάμπιονς Λιγκ! Ένας αγώνας που ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα δώσει ξανά στον Παναθηναϊκό την αίγλη του παρελθόντος. Γιατί για να μη ξεχνιόμαστε, όταν παίζεις με πραγματικά μεγάλες ομάδες, παίρνεις κι εσύ κάτι απ' το μεγαλείο τους. Ίσως να είναι κι αυτός ένας λόγος που ο Παναθηναϊκός έχει αποκτήσει "όνομα" στην Ευρώπη και είναι σεβαστός από κάθε αντίπαλο. Προφανώς μετράει και το ότι η ομάδα έχει στο έμψυχο δυναμικό της παίκτες όπως ο Σισέ, ο Λουίς Γκαρσία, ο Μπουμσόνγκ -μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου δηλαδή-, αλλά σαφώς η παρουσία του Παναθηναϊκού τόσα χρόνια κόντρα στις σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες (Μπάρτσα, Άγιαξ, Ίντερ, Ντιναμό Κιέβου, Σάλκε, Βέρντερ Βρέμης, Ρόμα, Μαγιόρκα, Λα Κορούνια, Ρεάλ, Ρόζενμποργκ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ναντ, Άντερλεχτ, Άρσεναλ και τόσες ακόμα...) του έχει δώσει κάτι που δε μπορεί να πάρει αγωνιζόμενος στο ταπεινό ελληνικό πρωτάθλημα. Δόξα και αίγλη.

Τι κι αν το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η γιορτή του καπιταλισμού όσον αφορά το ποδόσφαιρο. Τι κι αν τα μεγάλα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, ενδιαφέρονται περισσότερο για την εικόνα τους παρά για την προσφορά θεάματος στο λαό (που ουσιαστικά τους πληρώνει). Δεν παύει να είναι η μεγαλύτερη γιορτή του δημοφιλέστερου λαϊκού αθλήματος, του ποδοσφαίρου. Ξανά στη γιορτή λοιπόν Παναθηναϊκέ μου, περιμένοντας να σε δούμε να μας ξαναπροσφέρεις κάτι απ' τα ωραία του πρόσφατου παρελθόντος!

4 σχόλια:

margkw είπε...

egw exw proaisthima kalo gia apopse.Gia na to boulwnoun ta gayrinia kiriws.

Rizobreaker είπε...

Για να δούμε Μάργκω μου!
Από το στόμα σου και στου "Θεού" τ' αυτί! :p

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε τι θα κάνει σήμερα η "ομάδα του Δαλούκα"... :-)

Έτσι είναι... Αν παίρνεις παιχνίδια στο Ελληνικό πρωτάθλημα με πέτσινα πέναλτυ μετά ψάχνεις αίγλη στο CL... :-)

Ανώνυμος είπε...

Παραμιλάει ολόκηρη η Ευρώπη με τη μεγαλειώδη εμφάνιση του κ.πρέσβη, έτσι παίζεται το συγχρονο ποδόσφαίρο με συνεχή κατόχή της μπάλας, ασφυτικό πρέσινγκ από την επίθεση, σωστή κυκλοφορία, παιχνίδι τακτικής χωρίς μπάλα, ατελείωτα τρεξίμα με συνεχείς αλληκολύψεις χώρων καιπαικτών και αναρίθμητες χαμένες ευκαιρίες στην ανυπεράσπιστη εστία του Β. Βαλντέζ.
Δυστηχώς ο Ιταλός Δαλούκας έδωσε ανύπαρκτο πέναλτυ, στη μπλαουγκράνα και το εκτέλεσε ο υπερτιμιμένος Αργεντίνος που απέναντι του βρήκε το ανίκητο τείχος που λέγετε Τζόρβας και περιέργως δεν διαμαρτυρήθηκε για πυροβολισμούς.....
ΖΗΤΩ ΟΙ ΓΟΥΝΕΣ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ
ΖΗΤΩ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΕΟΥΕΜΠΛΕΫ
ΖΗΤΩ Η ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΙΩΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΙΛΑΒΙΟΥ......
ΠΑΤΕΡΑ ΖΕΙΣ ΕΣΥ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙΣ
ΒΓΕΝΟ ΓΕΡΑ ΤΟ ΤΡΑΙΝΟ ΞΕΚΙΝΑ
:)
ΓΙΩΡΓΟΣ