25/12/09

Το ημερολόγιο ενός φαντάρου 2

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τη μέρα που ο στρατός του Ισραήλ εισέβαλε στη λωρίδα της Γάζας. Αυτή η γενοκτονία, όπου σε 23 μέρες και νύχτες δολοφονήθηκαν πάνω από 1400 Παλαιστίνιοι και ισοπεδώθηκαν τα πάντα, δεν έχει θέση στις σελίδες της αστικής ιστορίας... Και πως να έχει άλλωστε, από τη στιγμή που η ιστορία γράφεται από αυτούς που σκότωσαν και βομβάρδισαν τους άμαχους και τα παιδιά στη Γάζα?
Το τέλος του 2009 με βρίσκει ντυμένο στα χρώματα που ευθύνονται για πολλές καταστροφές όχι μόνο σε πολέμους, αλλά και σε "περιόδους ειρήνης" όπως (υποτίθεται) είναι και στη Γάζα. Τα χακί της στρατιωτικής παραλλαγής. Μέχρι τον Αύγουστο του νέου έτους θα είναι σαν δεύτερο δέρμα μου. Αυτό όμως είναι και το καλό της υπόθεσης, διότι η "σχέση" μου με τα χακί είναι καθαρά επιφανειακή!
Κλείνω ευχόμενος το 2010 να είναι ένα έτος με λιγότερους νεκρούς, λιγότερους πολέμους και περισσότερη ταξική συνειδητοποίηση, η οποία θα οδηγήσει προοδευτικά στην ειρήνη όλους τους λαούς του κόσμου!

Από τη συναυλία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που έγινε μπροστά στο δημαρχείο της Αθήνας:



"Για την Παλαιστίνη", από το διήμερο Φεστιβάλ αλληλεγγύης που έγινε στο Συρμό 13-14 Γενάρη 2009:

12 σχόλια:

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Καλές γιορτές και καλά να περνάς!

ν.σ.

gatti είπε...

Χρόνια σου πολλά Rizo μου! Καλά να περνάς και να μην χάσεις ποτέ την αγωνιστικότητά σου!

:))

αστυάνακτας είπε...

Καλή και αγωνιστική χρονιά...

ELvA είπε...

Kαλη χρονια, ευχομαι και με λιγοτερη βια στον κοσμο!
Επισης, να απαλλαγεις απο το χακι, οσο πιο ..ανωδυνα γινεται! :)

Πολλους χαιρετισμους απο Σουηδια!

miss little sunshine είπε...

Kαλός πολίτης και κάνε υπομονή με το δεύτερο δέρμα, είναι αναγκαίο κακό! Οσο για τη Γάζα και την Παλαιστίνη, σου παραθέτω εδώ το λινκ ενός πολύ ενδιαφέροντος μπλογκ που διατηρούν κάτι φίλοι Σκωτσέζοι, μέλη του σκωτσεζικου-παλαιστινιακού συλλόγουόπου περιγράφουν τις εμπειρίες τους σε σχέση με τη δράση τους- διαμαρτυρία απέναντι στον Ισραηλινό κατακτητή.

http://www.mudhutug.blogspot.com/

Roylita είπε...

Καλός πολίτης :)

Silvia είπε...

Kto zvolil túto vládu? Väčšina tohto ľudu.
A napriek tomu sa táto vláda, ako aj predošlá správa k ľudu akokeby bol jej nepriateľom. A žiada od ľudu, aby uzákonil osobne svoj súhlas (a jeho podrobenie sa) tomuto nepriateľstvu. Vláda žiada obäte od ľudu. Nežiada obäte od bánk. Prečo?
Vláda zdaňuje pracujúcich a penzistov, nezdaňuje cirkev. Prečo? Vláda presadzuje zníženie platov o 10 percent pri nízkych platoch a o 20-30 percent pri vysokých platoch. V tom istom čase pokračuje v plytvaní peniazmi pre «nevládne organizácie» a pre tisícky výborov, ktoré sú všadeprítomne (a spiace) a pre drahoplatených novinárov, posluhovateľov.
Inými slovami, táto vláda a jej zamestnávateľ Stiglitz žiadajú obäte od ľudu aby ho potom obätovala bankám.
Či v tejto krajine napokon socialistami sú podniky a banky, keďže si tak dobre rozumejú s vládοu?

Útržky z článku gréckeho satirika S.,
(V gréčtne to zneje oveľa jadrnejšie a tak nepokračujem v prekladaní.)

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε rizobreaker σε καταλαβαίνω απόλυτα κάποτε ήμουν και γω στρατιώτης και μάλιστα και στις ειδικές δυνάμεις ι μακ 5ο ε.τ.ε.θ αν εχεις υπόψη σου.Εκεί ήταν μαζεμένο όλο το φασισταριό και όλοι οι αντικομμουνιστές.Ομως για κάθε αρνητική έκβαση της ζωής πρέπει να κάνουμε μια θετική σκέψη.Το ότι μας υποχρεώνουν να συμμετέχουμε στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια σαν στρατιώτες τους παρά την θελησή μας μας αποδεικνύει ακόμα περισσότερο το πόσο αντιδημοκράτες και φασίστες είναι όλοι αυτοί που μας βάζουν με το έτσι θέλω να υπηρετήσουμε τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια στο όνομα της .Σύντροφε μην μασάς για εμάς τους κομμουνιστές το χακί του ιμπεριαλισμού είναι σαν μια αρρώστια που κάνει τον κύκλο της και φέυγει.Αν έρθει η ώρα η θέση μας θα ναι στο βουνό.Ο σύντροφος Τσε μπορεί να έφυγε απο την ζωή αλλά το έργο του είναι δίπλα μας και μας δείχνει τον δρόμο προς την ελευθερία και τον σοσσιαλισμό.Η θυσίες που έκανε ο Βελουχιώτης και οι λοιποί σύντροφοι του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ είναι ακόμα ο οδηγός προς την λευτεριά.Το ότι υπάρχουν συνειδητοποιημένοι στρατιώτες σαυτήν την ιμπεριαλιστική σαπίλα που λέγεται Ε.Σ είναι καλό.Τους αγωνιστικούς μου χαιρετισμούς σύντροφε και καλός πολίτης.

Ανώνυμος είπε...

έλα ρε ...φάνταρο τελειώνε, να πούμε που θες και να έχεις άποψη. όλο αυτό που γράφεις είναι μία ανούσια χαίλα που δεν αποδεικνύει τίποτα άλλο παρά πόσο δήθεν είσαι. Δήθεν, εντελώς δήθεν και μπουγατσοκιμάς. αν δεν ήθελες να φοράς το χακί ας δήλωνες πως δεν θες να πας στρατό.

Αλλά για πε, ο red army ποιό λόγο ύπαρξης είχε; Για πες μας λεβέντη μου...

Ανώνυμος είπε...

Οποιος θέλει να δει τι ήταν ο κόκκινος στρατός και τι έχει προσφέρει μπορεί να ψάξει και να μάθει για την επιχείρηση ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ και θα καταλάβει την καθοριστική και σωτήρια προσφορά του σοσιαλισμού,της Σοβ.Ενωσης και της εργατικής τάξης όπως και του Στάλιν στην Ευρωπη και στην ανθρωπότητα.

Δημήτριος Γκόγκας είπε...

Καλώς ή κακώς η θητεία αποτελεί μία υποχρέωση του κάθε Έλληνα. Δεν θα αναλύσουμε εδώ αν είναι άδικο (και βέβαια είναι ) για τους άνδρες αφού και μόνο με την τήρηση της αρχής της ισότητας θα έπρεπε να στρατολογούνται και οι γυναίκες. Αυτό θα έκανε καλό και στον πεζόδρομο της Ερμού αφού θα αποσυμφορίζονταν από τα γυναικεία τακούνια. Τώρα όσο αφορά για το δεύτερο δέρμα που απόκτησες ας με συγνωρέσεις αλλά τουλάχιστον δεν είναι δέρμα ζώου. Καλό απόγευμα!

Rizobreaker είπε...

Προφανώς δεν είναι δέρμα ζώου... Δε ξέρω όμως αν αυτό είναι ευτυχώς ή δυστυχώς...