24/8/09

...ανοικοδόμηση!


Με αφορμή την καταστροφική πυρκαγιά που καίει (ότι πράσινο έχει απομείνει από) την Αττική τις τελευταίες μέρες, γίνεται λόγος για την "ανάγκη" δημιουργίας νέων "Βορείων Προαστίων" της Αθήνας. Αναφέρεται δηλαδή η "ανάγκη" αυτή, ως ο λόγος που πυρπολήθηκαν τα δάση για μια ακόμα φορά. Μετά την πυρπόληση των δασών που την είχαν γλυτώσει προ 2 ετών δηλαδή, θα γινόταν οικοδόμηση νέων οικισμών κατά τα πρότυπα των γνωστών Βορείων Προαστίων.

Αναρωτιέμαι κι εγώ ο αφελής, γιατί να κάψουμε τα δάση που απέμειναν και δεν προτιμούμε την άλλη λύση?? Ποια είναι η άλλη λύση θα μου πείτε... Η άλλη λύση είναι η "ανοικοδόμηση". Που θα πει πολύ απλά ότι, βάζουμε μπουρλότο στα ήδη υπάρχοντα Βόρεια Προάστια, και μετά τα "ανοικοδομούμε" κατά τα πρότυπα του Ιράκ, του Αφγανιστάν κτλ... Όπως ακριβώς έπραξαν οι αδελφές ΗΠΑ (μετά των συμμάχων τους -και της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης-) σε αυτές τις περιπτώσεις, έτσι να πράξει το ντόπιο κεφάλαιο κι εδώ...

Μπουρλότο στους καργιόληδες που καίνε τη ζωή μας! Στην πυρά, γαμώ τα μυαλά σας, άθλιοι...



ΥΓ: Σαφώς η αναφορά μου στα "Βόρεια Προάστια" δεν περιλαμβάνει ανθρώπους λαϊκούς που έχουν την τύχη (ή ατυχία) να κατοικούν εκεί...

7 σχόλια:

Andy Sphinx είπε...

Sumfono apoluta...ti tous eftege h zoh ton allon an8ropon...prepei na valei kapoios fotia se autous pou vazoun fotia sth zoh mas kai thn katastrefoun...ennoeitai omos gia to kratos perissoterh shmasia exoun ta voreia proastia para h xlorida kai h panida auths ths xoras...

αριστερό εξτρέμ είπε...

Οι λαϊκοί άνθρωποι που αναφέρεις αντιμετγωπίζουν την αύξηση του κόστους ζωής αφ'ενός και αφ' εταίρου το δέλεαρ της πώλησης της περιουσίας τους.
Τι να κάνουμε, στον Άγιο Στέφανο πχ πιάνει χιόνι στην Κηφισσιά πλέον όχι.

ELvA είπε...

Aν καταλαβαινε κανεις τι κακο κανουν αυτα τα ατομα, που ακομα παραμενουν στην εξουσια, (και για ποιο λογο); Για να ..καψουν και το υπολοιπο πρασινο και να κανουν την ηδη επιβαρυμενη απο φορους και χαρατσια, ζωη των κατοικων, ακομα χειροτερη; Αλλα, δυστυχως, λιγοι το καταλαβαινουν και πολυ λιγοτεροι
ξερουν να τους τιμωρησουν, εκει, που τους ποναει, στις εκλογες!

ΒΙΡΓΙΝΙ ΡΙΧΤΕΡ είπε...

kai fysika oso pio boreia pas toso pio dyskoloi einai oi dromoi, toso pio megalo to SUV sou kai toso pio kleista ta pezodromia tou kolonakiou!oti na nai mes to miyalo tous!!!!

patsiouri είπε...

Εγώ πάλι, όποιον γουστάρει να μένει μέσα στο δάσος και να μην έχει γείτονα κοντά, παρά μόνο στα 3 χιλιόμετρα και πάνω, τον θεωρώ ελαφρώς βλαμμένο.
Σίγουρα το'χει το θεματάκι του.
Αν δε, έχει και παιδάκια, είναι εντελώς ηλίθιος.
Για πρακτικούς και ψυχολογικούς λόγους.
Για να μην παρεξηγηθώ, κι'εγώ είμαι ψιλοερημήτισα.
Αλλά μπορώ να το κάνω άνετα και μέσα στα Εξάρχεια.
Σιγά.

miss little sunshine είπε...

H λύση δεν είναι να κάψουμε τα έρμα τα βόρεια προάστια. Περιβάλλον είναι και αυτό κι ας είχε την ατυχία να κατοικηθεί από μαλάκες. Η λύση είναι να κάψουμε πια τα όρια ανοχής της συμπεριφοράς των 300 με πορείες, φωνές, ΜΜΕ, αναφορές σε ευρωπαίους διαμεσολαβητές και με ό,τι μέσο διαθέτουμε!!

Ανώνυμος είπε...

Το σπουδαίο της υπόθεσης είναι πως αφού τα καίνε θέλουν να πάνε κάποιοι σε εθελοντική βάση να τα ξαναφυτέψουν δέντρα για να βλέπουν πράσινο απ τις βίλες που στο μεταξύ θαφτιάξουν στακαμένα.