17/1/09

Περί "ενότητας στα blogs"

1) Η συμμετοχή του ταπεινού ιστολογίου μου, στο blog "Ενότητα στα blogs", γίνεται χωρίς την άδεια μου και είναι βαθύτατα αντιδημοκρατική. Ως εκ τούτου, εκθέτει τους "εμπνευστές" της ιδέας, που θεωρούν εαυτούς δημοκράτες! Δημοκράτες κατ' όνομα μόνο...

2) "Ενότητα" με το ζόρι δε νομίζω ότι υπάρχει. Πόσο μάλλον με τον τρόπο που την ορίζουν κάποιοι.

3) Επειδή ορισμένοι δεν έχασαν χρόνο να ρίξουν το δηλητήριο τους στο ΚΚΕ ας διαβάσουν λίγο εδώ μπας και κατανοήσουν τα αυτονόητα. Κάποιος blogger Astyanaktas, επί παραδείγματι, αναφέρει κάτι αρλούμπες περί "blogs του ΚΚΕ" που επειδή αδυνατούν να συνυπάρξουν με άλλα "αριστερά blogs" κάνουν επιθέσεις και άλλα τέτοια όμορφα... Αγαπητέ κύριε, δεν υπάρχουν "blogs του ΚΚΕ"! Υπάρχουν κομμουνιστές (μέλη της ΚΝΕ ή του ΚΚΕ όσον αφορά εμάς που κατηγορείς) που έχουν προσωπικά ιστολόγια, μέσα από τα οποία εκφράζουν τις απόψεις τους! Το ότι εσύ δε θες να καταλάβεις ότι οι απόψεις μας ταυτίζονται (κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, γιατί κομμουνιστής που συμφωνεί με όλα δεν είναι κομμουνιστής) με τις θέσεις του Κόμματος μας (που εθελοντικά είμαστε ενταγμένοι σε αυτό), είναι δικό σου πρόβλημα και δε μας απασχολεί καθόλου!!

4) Επίσης, ορισμένοι αναφέρονται ειρωνικά και υποτιμητικά στη σχέση του ΚΚΕ με την τεχνολογία. Τι να κάνουμε, όταν το ΚΚΕ, η ΚΝΕ, ο Ριζοσπάστης είχαν site, κάποιοι άλλοι δεν ήξεραν τι είναι το ίντερνετ. Και έρχονται αυτοί τώρα να μας ζητήσουν το λόγο... Καημένοι...

5) Προσωπικά μου είναι αδιάφορο το "περί της ενότητας" ιστολόγιο και δε με νοιάζει αν πίσω από αυτό κρύβεται ο ΣΥΝ, κάποια άλλη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιος αριστεριστής ή κάποιος άσχετος... Μέχρι να απομακρυνθούν από το εν λόγω ιστολόγιο τόσο το δικό μου όσο και των υπόλοιπων red bloggers, η απάντηση μας θα είναι η ίδια...

6 σχόλια:

beth είπε...

ρε συ τα είδα τα blogs μαζι με το δικό σου μεσα σε ενα συριζαικο συνοθιλευμα. αίσχος.
σκεφτομαι πως αυτός που το δημιούργησε εκτός από προβοκάτορας είναι και ασχετος, και οποτρουνας συριζαίος.
αισχος!!

[4-0 εχ8ες ε?? ;)]

ε ί μ α ι τ υ χ ε ρ ο ς; είπε...

ωραίο το Μπλογκ..στο δια ταύτα δεν τρέχει και τίποτα σοβαρό, είναι φυσιολογικές αντιδράσεις συριζαίων και λοιπών χειροκροτητών της πρόωρης μαρξιστικής εκσπερματισης...Τα ίδια πάντου κάνουν, είτε διαδικτυακα είτε όχι...Έχει βέβαια την αξία της αντιπαράθεσης και αυτή η μορφή αλλά περισσότερο ο χαρακτήρας (που αυτοί δεν έχουν)...Keep up the good work!

Μπρεζνιεφικό απολίθωμα είπε...

Να βάζει κάποιος παραπομπή στο μπλοκ σου χωρίς να σε ρωτήσει δεν είναι δα και κατάλυση της δημοκρατίας, τουλάχιστον έτσι το βλέπω εγώ. Τα έχει αυτά το ίντερνετ.
Απ' την άλλη όμως είναι τρελό ενωτικό καπέλωμα και το θέμα είναι πώς αντιδράς εσύ σε αυτήν.

Οι τύποι μπορεί να είναι βαλτοί ή απλώς χαρούμενοι. Ας πούμε ότι είναι το πρώτο. Και σου βάζουν το τυράκι της ενότητας. Αν αντιδράσεις με υστερία (δεν το λέω για σένα, αλλά υπήρξαν και τέτοιες αντιδράσεις) το πράγμα γυρίζει μπούμερανγκ και φαίνεσαι ο ανθενωτικός της υπόθεσης, που ούτε καν στο διαδίκτυο δέχεσαι να συνυπάρξεις ειρηνικά με τους άλλους.

Στην τελική γιατί να σε χαλάει; Αν έχει εκεί πέρα τους ρεντ μπλόγκερς και μπει κανάς άσχετος να διαβάσει πέντε σωστά πράγματα, τόσο το καλύτερο.
Άσε τον άλλο να λέει ό,τι θέλει περί ενότητας και γράφε εσύ πράγματα που ξεσκεπάζουν τον οπορτουνισμό. Κι αν ο άλλος εξακολουθεί να θέλει την ενότητα δικό του πρόβλημα.

Στην τελική κάνε κι εσύ ένα αντίστοιχο μπλοκ που να λέει ενότητα στον οπορτουνισμό και βάλε μέσα το δικό του και των ομοίων του.
Αλλά με αντιδράσεις σαν κι αυτές που είδα, και το παιχνίδι τους παίζεις και διαφήμιση τους κάνεις (όχι εσύ, γενικά εννοώ).

Υγ: επειδή το θέμα με απασχόλησε και προσωπικά, θέλω τη γνώμη σου για κάτι.
Όντως μπλοκς του κκε δεν υπάρχουν, αυτά είναι ανοησίες. Αλλά τι πάει να πει προσωπικό μπλοκ για έναν κομμουνιστή, μέλος της νεολαίας ή του κόμματος;
Δεν φέρει παντού την ιδιότητα του μέλους; Δεν εκπροσωπεί παντού την οργάνωση/το κόμμα τις θέσεις του και την πολιτική του;
Και τι γίνεται όταν εκφράζει προσωπικές απόψεις που δεν ταυτίζονται πλήρως; Γιατί όντως, ο κομμουνιστής που συμφωνεί με όλα δεν είναι κομμουνιστής.

Η απορία είναι ειλικρινής και το ερώτημα καλοπροαίρετο, όχι προβοκατόρικο. Αν θες απαντάς εκτός μπλοκ.

Ανώνυμος είπε...

Καμμια φορα τα καστρα ριχνονται εκ των εσω....

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφε καλησπέρα. Καιρό έχουμε να τα πούμε. Εύχομαι να είσαι καλά. Το είδα και εγώ το "μπλογκ". Δε βαριέσαι, σε δουλειά να βρισκόμαστε. Την Πανάθα πως την βλέπεις? Άσε σύντροφε, χάσαμε κι εμείς από τον Εργοτέλη, αλλά όχι δυο φορές σε ένα χρόνο, χαχα. Εύχομαι ειλικρινα΄να είσαι καλά τόσο εσύ όσο και οι φίλοι που συνγράφουν σε αυτό το μπλογκ.

Κόκκινος Γαύρος.

Ανώνυμος είπε...

geia s syntrofe! tsakise tous oportounes!!!