30/4/08

Για την Πρωτομαγιάτικη απεργία!

Αύριο οι εργαζόμενοι, πρέπει να δώσουν την απάντηση που πρέπει, τόσο στο κεφάλαιο, όσο και στους εκπροσώπους του σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο!
Και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό, είναι η μαζική συμμετοχή στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα!!




Όσον αφορά τον Πειραιά, στις 11:00 θα πλημμυρίσει η πλατεία Κοραή!!

25/4/08

Που υπάρχουν καρεκλοκένταυροι??

Κατά καιρούς, λέγονται πολλά από τους εχθρούς του σοσιαλισμού, ψεύτικες κατηγορίες, ότι για παράδειγμα στα κράτη που έχουν σοσιαλισμό ("κομμουνισμό" επιμένουν να λένε), λίγα στελέχη των κομμουνιστικών κομμάτων, βρίσκονται στην εξουσία για πολλά χρόνια και πλουτίζουν οι ίδιοι ("τρώνε με χρυσά κουτάλια" λένε χαρακτηριστικά), ενώ ο λαός πεινάει!! Αυτά λένε οι υπέρμαχοι της "ελεύθερης αγοράς", που όπως έγραψα και χτες, μόνο ελεύθερη δεν είναι για το λαό!!

Ισχύουν όμως στη πράξη αυτές οι κατηγορίες??

Ας πάρουμε το παράδειγμα της Κούβας, που είναι η μόνη καθαρά σοσιαλιστική χώρα! Πάρα πολλές φορές στο παρελθόν αρκετά στελέχη του ΚΚΚ, που κατείχαν υπουργικές θέσεις ή διευθυντικές θέσεις σε ινστιτούτα κτλ, αποπέμφθηκαν από τη θέση τους και οι υποθέσεις βγήκαν όλες στο φως (αντίθετα με την "ελεύθερη αγορά", όπου όλα σκεπάζονται)!!
Πιο πρόσφατο παράδειγμα, η αποπομπή του Λουίς Ιγνάσιο Γκόμες Γκουτιέρες από τη θέση του υπουργού Παιδείας!! Και η απόφαση δεν ελήφθη από ένα πρόσωπο (όπως συνήθως γίνεται στα "δημοκρατικά" κράτη της "ελεύθερης αγοράς"), αλλά από το Κουβανικό Κρατικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΚ!! Δηλαδή το ΚΚΚ που κατά πολλούς κατέχει την εξουσία δικτατορικά και τα στελέχη του είναι κυρίαρχοι των θέσεων, πήρε μια απόφαση εις βάρος ενός πρωτοκλασάτου στελέχους!!

* * * * *

Αναλυτικά η υπόθεση:

Το Κουβανικό Κρατικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας, διόρισε την Ενα Ελσα Βελάσκες Κομπιέγια ως τη νέα υπουργό Παιδείας, η οποία θα αντικαταστήσει τον Λουίς Ιγνάσιο Γκόμες Γκουτιέρες. Η Βελάσκες, πριν το διορισμό της, ήταν επικεφαλής του Ανώτατου Παιδαγωγικού Ινστιτούτου «Φρανκ Παΐς» στην ανατολική περιφέρεια του Σαντιάγκο ντε Κούμπα.

Ο ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, Φιντέλ Κάστρο, με άρθρο του στην «Γκράνμα», υπογράμμισε την απόλυτη στήριξή του στην απόφαση αυτή. Υπενθύμισε ότι καθόλη τη διάρκεια της ζωής του αφιερώθηκε πρώτα και κύρια στο ζήτημα της εκπαίδευσης, και σημείωσε ότι, παρά τον οικονομικό αποκλεισμό και την επιθετικότητα, «έχουμε καταφέρει να αποκτήσουμε μια προνομιακή και μοναδική θέση στον κόσμο στον τομέα αυτό». Και συνεχίζει: «Ο άνθρωπος που είχε αυτήν την ευθύνη, ο Λουίς Ιγνάσιο Γκόμες Γκουτιέρες, είχε εξαντληθεί. Είχε χάσει την ενέργεια και την επαναστατική συνείδηση και σε πρόσφατες ομιλίες του αναφέρθηκε στα αποτελέσματα της δουλειάς, που αποτελούσε προϊόν πολυάριθμων στελεχών της Επανάστασης, ως προσωπικό επίτευγμα. Στο διάστημα 10 ετών ταξίδεψε στο εξωτερικό πάνω από 70 φορές. Τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιούσε ταξίδια που αναλογούν ένα κάθε μήνα, πάντα κάτω από τη δικαιολογία της προώθησης της διεθνούς συνεργασίας της Κούβας. Για το λόγο αυτό, αλλά και άλλα στοιχεία, δεν μπορούμε πια να τον εμπιστευόμαστε. Για να είμαι πιο ακριβής: Δεν μπορούμε καθόλου να τον εμπιστευόμαστε».

Ο Φιντέλ Κάστρο τονίζει ότι είναι αναγκασμένος να εξηγήσει τα γεγονότα ξεκάθαρα, ώστε να «προστατέψει τη δουλειά γενεών που έχουν συνεισφέρει τον ιδρώτα τους, έχουν κάνει θυσίες, και σε ορισμένες περιπτώσεις θυσιάζοντας την υγεία και τη ζωή τους για την Επανάσταση». Καταλήγοντας σημειώνει: «Δε θα συμβιβαστώ ποτέ με την ιδέα ότι οποιοσδήποτε άνθρωπος θα αποβλέπει στην εξουσία για να ικανοποιήσει τον εγωισμό, την αίσθηση της αυτάρκειάς του, ή την έπαρση και το υποτιθέμενο μη αναντικατάστατό του».

Πηγή:
Ριζοσπάστης

* * * * *

Αυτό που ουσιαστικά λέει δηλαδή και ο Φιντέλ, είναι ότι η αλαζονεία, η εγωπάθεια και ο εγωισμός τιμωρούνται!! Στο σοσιαλισμό δεν έχουν θέση τέτοια χαρακτηριστικά!!

Αγαπητοί πιστοί της "ελεύθερης αγοράς", όπως βλέπετε στη "δικτατορία της Κούβας" όπως τη λέτε, οι αλαζόνες τιμωρούνται!! Στις δικές σας δημοκρατίες τι γίνεται??

Σα να λέμε ότι εδώ, στην ταπεινή Ελλάδα μας, τη χώρα της Δημοκρατίας, η ΝΔ που κυβερνάει σήμερα ή το ΠΑΣΟΚ παλιότερα, θα πάρει απόφαση να στείλει σπίτι του έναν υπουργό (ονόματα δε λέμε), που αποδεδειγμένα παρανομεί!!
Χαχα, λέμε και κάνα αστειάκι που και που...!!

24/4/08

Η "ελεύθερη αγορά", πόσο ελεύθερη είναι?

Πόσο ελεύθερη μπορεί να είναι η αγορά στο καπιταλιστικό σύστημα?
Πολύ ελεύθερη, λίγο ελεύθερη ή καθόλου ελεύθερη?
Πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου ελεύθερη, καθώς όπως και να 'χει (ότι κι αν λένε οι ένθερμοι υποστηρικτές της), ο πλούτος παράγεται από την εργασία του λαού! Απλά τον ιδιωποιούνται οι λίγοι! Αυτό είναι και το σημαντικότερο και απλούστερο αποδεικτικό της μη ελευθερίας στην "ελεύθερη αγορά"!
Όταν λοιπόν αυτό που ονομάζουν κάποιοι "ελεύθερη αγορά" και στηρίζεται στην εργασία του λαού, φτάνει λόγω πολλών παραγόντων, όπως η αλαζονεία και η μεγαλομανία των κεφαλαιοκρατών, σε σημείο κατάρρευσης, τότε σπεύδουν να ζητήσουν βοήθεια από το Κράτος, το οποίο μέχρι χτες δεν ήθελαν καν να υπάρχει... Γιατί όπως είναι πολύ γνωστό οι θιασώτες της "ελεύθερης αγοράς" είναι κατά του κοινωνικού Κράτους και επιδιώκουν όλες οι κρατικές και δημόσιες υπηρεσίες να περνούν σε ιδιωτικά (καπιταλιστικά) χέρια! Όταν λοιπόν αυτοί φτάσουν το σύστημα που οι ίδιοι (και οι πρόγονοι τους) έχουν δημιουργήσει, στα όρια του, τότε ζητάνε τη βοήθεια του Κράτους, που αυτοί έχουν διαλύσει!!

Αλήθεια λοιπόν, υπάρχει "ελεύθερη αγορά"?? Ίσως να υπάρχει... Αλλά είναι "ελεύθερη" μόνο για τους λίγους κεφαλαιοκράτες-καπιταλιστές, που έχουν στην κατοχή τους τα μέσα παραγωγής! Για το λαό αυτή η "ελεύθερη αγορά" ειναι φυλακή!! Άρα το μόνο που μας μένει, είναι να σπάσουμε τις αλυσίδες!!


* * * * *


ΥΓ: Λόγω των ημερών εύχομαι "Καλή επ-ανάσταση μυαλών"!!

ΥΓ1: Οι παραπάνω σκέψεις δημιουργήθηκαν μετά την ανάγνωση του ενδιαφέροντος άρθρου του Β. Μουλόπουλου, με τίτλο "ο τραπεζικός σοσιαλισμός", στο σημερινό Βήμα.

ΥΓ2: Ρητορικά αναρωτιόταν ο Μπρεχτ: «Ποιος είναι μεγαλύτερος εγκληματίας: αυτός που ληστεύει μια τράπεζα ή αυτός που την ιδρύει;».

22/4/08

Η "επικίνδυνη τάξη" είναι ακόμα εδώ...


Σαν σήμερα, στις 22 Απρίλη του 1870, γεννήθηκε ο άνθρωπος που το όνομά του έγινε σύμβολο για την παγκόσμια εργατική τάξη, μαζί με αυτά των Μαρξ και Ενγκελς, το έργο των οποίων συνέχισε. Ο Βλάντιμιρ Ίλιτς Λένιν, ιδρυτής και ηγέτης του κόμματος των μπολσεβίκων, το οποίο καθοδήγησε την ταξική πάλη στη Ρωσία ως τη Μεγάλη Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση, άνοιξε το δρόμο για το πέρασμα της ανθρώπινης κοινωνίας από την προϊστορία στην ιστορία.
Το τεράστιο επαναστατικό του έργο είναι στις σύγχρονες συνθήκες ακόμη πιο επίκαιρο, ζωντανός οδηγός στην καθοδήγηση της δράσης της εργατικής τάξης και των συμμάχων της για το πέρασμα από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό.

Ο λενινισμός είναι ο μαρξισμός της εποχής μας, της εποχής του ιμπεριαλισμού.
Ο Λένιν, στο έργο του, επεξεργάστηκε τη στρατηγική και τακτική του εργατικού κινήματος στην εποχή του ιμπεριαλισμού, για το πέρασμα στο σοσιαλισμό. Με τη θεωρία για το Κόμμα Νέου Τύπου, με τις αρχές και τις νομοτέλειες της σοσιαλιστικής επανάστασης, αλλά και το έργο του για την οικοδόμηση του σοσιαλισμού, ο Λένιν κληροδότησε έναν πραγματικό θησαυρό στην παγκόσμια εργατική τάξη, ώστε να εκπληρώσει την ιστορική της αποστολή: Την πλήρη και οριστική ανατροπή του καπιταλισμού με την εγκαθίδρυση της δικτατορίας του προλεταριάτου, για την οικοδόμηση της αταξικής κομμουνιστικής κοινωνίας, για το πέρασμα απ' το βασίλειο της αναγκαιότητας στο βασίλειο της ελευθερίας.

«Εμείς αρχίσαμε... ο πάγος έσπασε... ο δρόμος χαράχτηκε...»!

ΠΗΓΗ:
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ



ΥΓ: Η "επικίνδυνη" -για τους εκμεταλλευτές- τάξη, δηλαδή το προλεταριάτο, υπάρχει ακόμα! Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο του Β. Μουλόπουλου από το "Βήμα".

21/4/08

"Αρχή διά των τριών"!

Σάββατο 19 Απρίλη... 12 το βράδυ... Η μουσική σκηνή "Οξυγόνο live" είναι ασφυκτικά γεμάτη κυρίως από νεαρό κόσμο (μαθητές και φοιτητές, η πλειοψηφία κοπέλες)!!
Ο λόγος? Η τελευταία παράσταση, της τριάδας που αποτελεί το σχήμα "Αρχή διά των τριών", δηλαδή του Πάνου Μουζουράκη, του Λεωνίδα Μπαλάφα και του Γιώργου Μυλωνά!
Η τριάδα αυτή, συνοδευόταν από τον ηθοποιό Γιώργο Χρυσοστόμου (γνωστό στο ευρύ κοινό από το ρόλο του στη σειρά "Singles").
Με τα δικά τους γνωστά τραγούδια ("Μάντεψε ποιος", "Σαλάμι", "Μην αρχίζεις ξανά", "Μια βουτιά", "Αναπνοή" κτλ), ελληνικά έντεχνα, κλασικό ξένο ροκ, μέχρι μπλουζ και ρέγκε, δημιούργησαν ένα ωραίο νεανικό και χιουμοριστικό σύνολο ηχητικής αλληλουχίας, που συνοδευόταν από video-art παρεμβάσεις και μια μοναδική παράσταση από τον Γιώργο Χρυσοστόμου!! Προσωπικά, δεν περίμενα ότι είχε τόσο ταλέντο ως ηθοποιός... Όμως ήταν "μια ορχήστρα" μόνος του!! Έδωσε ρεσιτάλ ως "μαέστρος", στο τέλος έπαιξε και τύμπανα! Πολύ καλός ήταν και ο μπασίστας, αλλά και γενικά όλοι ως μουσικοί!
Στην τελευταία παράσταση ήταν παρών και ο Maraveyas, -χωρίς το ακορντεόν του- αλλά έπαιξε δυο τραγουδάκια με την κιθάρα...




ΥΓ: Οφείλω να ευχαριστήσω την παρέα μου για την πολύ καλή βραδιά που περάσαμε (είναι αλήθεια αυτό που λένε ότι τα αυθόρμητα καταλήγουν ωραία)!
Ευχαριστώ λοιπόν Κ, Κ, Β, Β, Ι... δε θυμάμαι τα υπόλοιπα ονόματα...;-)

19/4/08

Μπλογκοπαίχνιδο: "Φέρτε τη λάμπα, αρχίζει η ανάκριση!!"

Δέχτηκα πρόσκληση από τη Lianne να απαντήσω στις παρακάτω ερωτήσεις και είπα να μην της χαλάσω το χατήρι μιας και επανήλθε μετά το δίμηνο που είχε εξαφανιστεί!!


1. Όνομα : Rizobreaker είπαμε ντεε!! Ρι-ζο-μπρέ-ι-κερ!!


2. Γενέθλια : 28 Μάρτη


3. Ζώδιο : Κρυός, αλλά μη με ρωτήσετε κάτι σχετικό, γιατί δεν ασχολούμαι καθόλου!


4. Χρώμα μαλλιών : Μαύρο


5. Χρώμα ματιών : Καστανά, άλλοι τα λένε μελιά, το ίδιο είναι...


6. Εχεις ερωτευτεί ποτέ? : Και ποιος δεν την έχει πατήσει?


7. Είδος μουσικής που ακούς : Ροκ, μέταλ, λάτιν, μπλουζ και πολλά ακόμα...


8. Χαρακτήρας Disney : Ο Πλούτο!! Το πιάσατε εεε?


9. Ποιός φίλος/ φίλη σου μένει πιο μακριά? : Ο Μήτσος


10. Πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι μόλις ξυπνήσεις: Να ξανακοιμηθώ!!


11. Κάτι που έχεις πάντα μαζί σου και δεν το αποχωρίζεσαι: Τα κλειδιά της ευτυχίας!! Εεε καλά λέμε και κάνα αστείο που και που...


12. Τί έχεις στον τοίχο σου? Αφίσες, φωτογραφίες...


13. Τί έχεις κάτω από το κρεβάτι σου?: Παλιές εφημερίδες, περιοδικά...


14. Αν ήσουν μόνος/η στο σπίτι και άκουγες ένα βάζο να σπάει τί θα έκανες? "Το παλιόγατο, πάλι ζημιά έκανε!!"


15. Αγαπημένος αριθμός : 3, 8, 13, 18, 23...


16. Αγαπημένο όνομα : Αγαπημένο δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν μερικά που μου αρέσουν ιδιαίτερα, όπως: Αντιγόνη, Πηνελόπη, Κατερίνα, Αλεξάνδρα κι άλλα...


17. Τα χόμπι σου : Μουσική, γράψιμο, διαδίκτυο...


18. Πού θα ήθελες να ήσουν τώρα ? Οπουδήποτε στον πλανήτη Γη! Μπορεί να είναι μικρή, αλλά κι η ζωή μας είναι μικρότερη για να προλάβουμε να πάμε παντού! Θα προτιμούσα βέβαια λίγο παραπάνω την Κούβα!


19. Μια ευχή για το μέλλον : Να είμαστε καλά, με αγωνιστική διάθεση για να αλλάξει η κοινωνία προς το καλύτερο!


20. Αν μπορούσες να ταξιδέψεις στο χρόνο και να γυρίσεις πίσω, σε ποιά εποχή θα πήγαινες? Θα πήγαινα στο 1959 στην Κούβα, μαζί με τον Φιντέλ, τον Τσε και τον επαναστατικό στρατό!!


21. Φωτιά! Πάρε κάτι μαζί σου! : Τι να πάρω... Ότι βιβλίο προλάβω, τις κιθάρες μου...


22. Αγαπημένο λουλούδι : Γαρύφαλο...


23. Αγαπημένη σειρά : Αυτή την περίοδο το "Prison Break"!


24. Αγαπημένη ταινία : Πολλές...


25. Αγαπημένο τραγούδι : Όχι ένα...


26. Αγαπημένο βιβλίο : Πολλά... Αλλά "Οι ιστορίες του κ. Κοϊνερ" του Μπρεχτ, ξεχωρίζουν!


27. Αγαπημένο ζώο : Τα σκυλιά, αλλά όχι όλες οι ράτσες...


28. Αγαπημένο ρούχο : Τζιν


29. Αγαπημένος καλλιτέχνης/ίδα : Πολλοί...


30. Αγαπημένο χρώμα : Μαύρο, πράσινο, κόκκινο!


31. Αγαπημένο φαγητό : Πολλά, αλλά οι τηγανιτές πατάτες και η χωριάτικη σαλάτα είναι παντός καιρού!!


32. Με ποιόν χαρακτήρα από καρτούν ταυτίζεσαι : Πρέπει σόνι και καλά να ταυτίζομαι??


33. Κακή συνήθεια : Καπνίζω, χωρίς να το θέλω (παθητικά)!


34. Χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου που σου αρέσει : Αυθορμητισμός


35. Χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς σου που δεν σου αρέσει: Αυθορμητισμός


36. Συνηθισμένη ατάκα : Ρε δε μας χέζεις λέω 'γω??


37. Δουλειά που θα ήθελες να κάνεις: Να δοκιμάζω κρεβάτια!


38. Μεγαλύτερος φόβος : Η καταστροφή του περιβάλλοντος που προχωράει με γοργούς ρυθμούς και δεν κάνουμε τίποτα για να τη σταματήσουμε! Και βέβαια δεν εννοώ να πιάσουμε τσάπες και φτυάρια και να αρχίσουμε τις δενδροφυτεύσεις!! Αλλού είναι το πρόβλημα!! Στο σύστημα!!


39. Η καλύτερη pizza : Μαργαρίτα με ελιές


40. Πιστεύεις ότι τα κατοικίδια ζώα είναι : Μερικά συμπαθητικά, μερικά αντιπαθητικά (όπως κι οι "ιδιοκτήτες" τους)!



Με τη σειρά μου καλώ τους:

Βάνα, Μαρία Σαλονικιά, Guerillera*, Ελπίδα, Μπουρμπουλήθρα, QuelMarth
και βεβαίως όσους ακόμα βρίσκονται στις εκ δεξιών λίστες μου και επιθυμούν να αυτοανακριθούν!

17/4/08

Εφτά σε παίρνει "Αριστερά" ...και φτάνεις Ιταλία!

Διαβάζω σήμερα σε αρκετά site και μπλογκ, για την εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΝ για τον "ιστορικό ηγέτη της Αριστεράς", Λεωνίδα Κύρκο!!
Αναρωτιέμαι λοιπόν κι εγώ ο αφελής, ποια "Αριστερά" εννοούν οι φίλοι μας του ΣΥΝ?
Γιατί εγώ ξέρω ότι ο Κύρκος ήταν ηγέτης του "ΚΚΕ Εσωτερικού", ηγέτης της ΕΑΡ, ηγέτης του ΣΥΝ!
Ποιος όμως τον έχρισε ηγέτη (και μάλιστα "ιστορικό") της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ?? Και ποιος εξουσιοδότησε αυτούς που τα έγραψαν ώστε να τα γράψουν? Ρώτησε κανείς την ΑΡΙΣΤΕΡΑ?

Ηγέτης του "ΚΚΕ Εσωτερικού", ναι!
Ηγέτης της ΕΑΡ, ναι!
Ηγέτης του ΣΥΝ, ναι!
Ηγέτης του αριστερισμού και του οπορτουνισμού, ναι!
Ηγέτης της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ όμως, όχι!

Αλλά βέβαια τι να περιμένει κανείς, από τους ανθρώπους που θέλουν το κίνημα και οι αγώνες του Ελληνικού λαού, να έχουν την κατάληξη του Γαλλικού και του Ιταλικού?

Το τελευταίο παράδειγμα επιβεβαιώνει πλήρως τα όσα γράφω... Οι εκλογές στην Ιταλία, όπου ο συνασπισμός του "Δημοκρατικού Κόμματος" (κύριου απόγονου του πανίσχυρου Ι.Κ.Κ.) ηττήθηκε από τον μεγιστάνα Μπερλουσκόνι και ο μικρότερος συνασπισμός των (κατ' όνομα) απογόνων του Κομμουνιστικού Κόμματος, δεν κατάφερε καν να εισέλθει στη Βουλή! Κι αυτό γιατί οι φωστήρες του οπορτουνισμού, κατάφεραν να διαλύσουν το Ι.Κ.Κ., ένα από τα ισχυρότερα της Ευρώπης! Όσο αριστερός είναι ο Πρόντι κι ο Βελτρόνι, τόσο αριστεροί είναι ο Κύρκος, η Δαμανάκη, ο Κωνσταντόπουλος, ο Αλαβάνος κτλ κτλ...

Έστω, λοιπόν (για να συνεχίσω παρακάτω), ότι δέχομαι τον ισχυρισμό των φίλων του ΣΥΝ, ότι ο Κύρκος είναι "ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς" (υποθετικά πάντα!!)...
Στην εκδήλωση αυτή, θα μιλήσουν μεταξύ άλλων οι Κώστας Καραμανλής (ΝΔ), Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (ΝΔ), Κώστας Σημίτης (ΠΑΣΟΚ), Δημήτρης Σιούφας (ΝΔ) και Γιωργάκης Παπανδρέου (ΠΑΣΟΚ)!!
Μιλάμε για την επιτομή της Αριστεράς!!
Δηλαδή αν πάει κάποιος σ' αυτή την εκδήλωση και δεν ξέρει τι είναι "Αριστερά", βγαίνοντας από εκεί, θα είναι πλήρως καταρτισμένος και κατατοπισμένος!!!
Πολύ διδακτική εκδήλωση ρε παιδιά! Να την επαναλάβετε!!
Θέλει η "πρώην" να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει...*


*Σε παράφραση της γνωστής λαϊκής παροιμίας!
Το πιάσατε το "πρώην" εεε??

ΥΓ: Με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπο του Λ. Κύρκου, τον οποίο σέβομαι παρά τις σαφείς ιδεολογικές διαφορές μας!

16/4/08

Πανσπουδαστικό πάρτυ!!

Η άνοδος της Πανσπουδαστικής ΚΣ στις φετινές φοιτητικές εκλογές ήταν εμφανής!
Στη σχολή μου, Σ.Τ.Εφ ΤΕΙ Αθήνας, η άνοδος του 2007 (+5%), συνοδεύτηκε από μία ακόμα φέτος, της τάξης του +2,2%!

Τα αποτελέσματα της ΣΤΕφ Αθήνας συνολικά:

Ψήφισαν:2614
Έγκυρα:2571
Άκυρα:43
Λευκά:14

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 1264 (49,16%)
ΠΑΣΠ: 750 (29,17%)
ΠΚΣ: 441 (17,15%)
ΑΡΕΝ: 79 (3,07%)
ΕΑΑΚ: 13 (0,51%)
ΑΓΚΙΝ: 5 (0,19%)
ΠΟΡΕΙΑ: 5 (0,19%)


Αναλυτικά, ανά τμήμα έχουν ως εξής:

Τμήμα Έργων Υποδομής:

Ψήφισαν:518
Έγκυρα:511
Άκυρα:7
Λευκά:2

ΠΑΣΠ: 237 (46,38%)
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 218 (42,66%)
ΠΚΣ: 37 (7,24%)
ΑΡΕΝ: 11 (2,15%)
ΕΑΑΚ: 4 (0,78%)
ΑΓΚΙΝ: 1 (0,20%)
ΠΟΡΕΙΑ: 1 (0,20%)


Τμήμα Ενεργειακής Τεχνικής:

Ψήφισαν:289
Έγκυρα:285
Άκυρα:4
Λευκά:2

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 179 (62,81%)
ΠΚΣ: 69 (24,21%)
ΠΑΣΠ: 20 (7,02%)
ΑΡΕΝ: 13 (4,56%)
ΕΑΑΚ: 2 (0,70%)
ΑΓΚΙΝ: 0 (0,0%)
ΠΟΡΕΙΑ: 0 (0,0%)


Τμήμα Ναυπηγικής:

Ψήφισαν:316
Έγκυρα:308
Άκυρα:8
Λευκά:2

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 234 (75,97%)
ΠΚΣ: 51 (16,56%)
ΠΑΣΠ: 12 (3,90%)
ΑΡΕΝ: 8 (2,60%)
ΑΓΚΙΝ: 1 (0,32%)
ΕΑΑΚ: 0 (0,0%)
ΠΟΡΕΙΑ: 0 (0,0%)


Τμήμα Τοπογραφίας:

Ψήφισαν:321
Έγκυρα:314
Άκυρα:7
Λευκά:0

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 189 (60,19%)
ΠΑΣΠ: 84 (26,75%)
ΠΚΣ: 31 (9,87%)
ΑΡΕΝ: 7 (2,23%)
ΠΟΡΕΙΑ: 2 (0,64%)
ΑΓΚΙΝ: 1 (0,32%)
ΕΑΑΚ: 0 (0,0%)


Τμήμα Πληροφορικής:

Ψήφισαν:392
Έγκυρα:384
Άκυρα:8
Λευκά:0

ΠΑΣΠ: 164 (42,71%)
ΠΚΣ: 103 (26,82%)
ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 86 (22,40%)
ΑΡΕΝ: 22 (5,73%)
ΕΑΑΚ: 6 (1,56%)
ΠΟΡΕΙΑ: 2 (0,52%)
ΑΓΚΙΝ: 1 (0,26%)


Τμήμα ΤΙΟ:

Ψήφισαν:216
Έγκυρα:212
Άκυρα:4
Λευκά:2

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 100 (47,17%)
ΠΚΣ: 85 (40,09%)
ΠΑΣΠ: 22 (10,38%)
ΑΡΕΝ: 3 (1,42%)
ΑΓΚΙΝ: 0 (0,0%)
ΕΑΑΚ: 0 (0,0%)
ΠΟΡΕΙΑ: 0 (0,0%)


Τμήμα Ηλεκτρονικής:

Ψήφισαν:562
Έγκυρα:557
Άκυρα:5
Λευκά:6

ΔΑΠ-ΝΔΦΚ: 258 (46,32%)
ΠΑΣΠ: 211 (37,88%)
ΠΚΣ: 65 (11,67%)
ΑΡΕΝ: 15 (2,69%)
ΕΑΑΚ: 1 (0,18%)
ΑΓΚΙΝ: 1 (0,18%)
ΠΟΡΕΙΑ: 0 (0,0%)

15/4/08

Για το Νίκο Μπελογιάννη

«Εάν έκανα δήλωση αποκήρυξης θα αθωωνόμουνα κατά πάσα πιθανότητα μετά μεγάλων τιμών... Αλλά η ζωή μου συνδέεται με την ιστορία του ΚΚΕ και τη δράση του... Δεκάδες φορές μπήκε μπροστά μου το δίλημμα: να ζω προδίδοντας τις πεποιθήσεις μου, την ιδεολογία μου, είτε να πεθάνω, παραμένοντας πιστός σ' αυτές. Πάντοτε προτίμησα το δεύτερο δρόμο και σήμερα τον ξαναδιαλέγω».

Τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη, στην πρώτη του δίκη, το Νοέμβρη του 1951, είναι η απάντηση του ίδιου, προς όλους όσοι προσπαθούν να καπηλευτούν τη θυσία του ή να "αλλάξουν" κατά το δοκούν το νόημα της, πλάθοντας ιστορίες προδοσίας, που θα ζήλευαν και οι καλύτεροι σκηνοθέτες.


Ο Νίκος Μπελογιάννης θα μας εμπνέει πάντα, στους αγώνες για μια καλύτερη κοινωνία! Ο αγώνας του, που ταυτίζεται με τον αγώνα του ίδιου του ΚΚΕ, θα είναι οδηγός για τους αγώνες που έρχονται, για τη δημιουργία ενός άλλου κόσμου, μιας άλλης κοινωνίας, απαλλαγμένης από την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

11/4/08

Μπλογκοπαίχνιδο: "Ο παπουτσωμένος γάτος"

Μετά από πρόσκληση της Armia, καλούμαι να παρουσιάσω τα παπούτσια που μου αρέσουν περισσότερο, αυτά που φοράω συχνότερα (τα πιο αγαπημένα ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το...)!

Αυτά που φοράω συχνότερα λοιπόν, είναι τα εικονιζόμενα μαύρα all star:


Επίσης, μου αρέσουν αρκετά τα παρακάτω one star (πολύ converse κυκλοφορεί εε?) χρώματος καφε-χακί:



ΥΓ: Επειδή από ότι έχω δει, έχουν ήδη συμμετάσχει πολλοί, προσκαλώ όσους βρίσκονται στις λίστες μου και δεν έχουν παίξει!

10/4/08

Το γαρύφαλο άνθισε!

Στα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ, συγκεντρωτικά σε 192 από 197 συλλόγους:

Ψήφισαν: 98006 (+1572)
Έγκυρα: 95365 (+1953)
Άκυρα: 2641 (-381)
Λευκά: 953 (-0,31%)

ΠΚΣ: 15605........16,36% (+1,14%)
ΔΑΠ: 37174.............38,98% (-0,48%)
ΠΑΣΠ: 23848..........25,01% (-0,24%)
ΕΑΑΚ: 7660.............8,03% (-0,6%)
ΑΡ.ΕΝ: 5368.............5,63% (+1,64%)
Αγ. Κιν: 426..............0,46% (-0,11%)
Λοιπά: 4321...............4,53% (-1,03%)


Στα ΤΕΙ, συγκεντρωτικά σε 64 από 69 συλλόγους:

Ψήφισαν: 50475 (+2287)
Έγκυρα: 49415 (+2437)
Άκυρα: 1060 (-150)
Λευκά: 332 (-0,19%)

ΠΚΣ: 7688..........15,56% (+0,22%)
ΔΑΠ: 23746.............48,05% (+1,77%)
ΠΑΣΠ: 13662..........27,65% (-0,51%)
ΑΡ.ΕΝ: 1128.............2,28% (+0,59%)
ΕΑΑΚ: 705..............1,43% (-0,2%)
Αγ. Κιν: 35..............0,07% (-0,07%)
Λοιπά: 2119...............4,29% (-1,6%)


Η Πανσπουδαστική ΚΣ σημείωσε μερικές πολύ σημαντικές πρωτιές σε πανεπιστημιακές σχολές!

Στην Αθήνα, στο ΣΕΜΦΕ με 32,97% και στο Φυσικό με 33,92%.
Στο Βόλο, στις Τηλεπικοινωνίες με 21,64%.
Στη Θεσσαλονίκη, στο Η-Μ με 29,59% στο ΠΤΝ με 28,51% και στο Φυσικό με 26,29%!
Στην Κέρκυρα, στο Τεχνών Ήχου & Εικόνας με 44,05%.
Στην Πάτρα, στο ΠΤΝ με 43,54% στο Φιλολογικό με 41,50% και στο Φυσικό με 30,98%!

Επίσης στα πανεπιστήμια η ΠΚΣ κέρδισε και πάρα πολλές δεύτερες θέσεις, με πιο σημαντική αυτή στη Φιλοσοφική Αθήνας, όπου η πρωτιά χάθηκε από τη ΔΑΠ για μόλις 9 ψήφους!! Η ΠΚΣ πήρε 1023 ψήφους (31,35%) και η ΔΑΠ 1032 (31,63%)...

Στα ΤΕΙ η ΠΚΣ κέρδισε για άλλη μια φορά στη ΣΓΤΚΣ Αθήνας με ποσοστό 64,14%!! Δεύτερη θέση στη ΣΤΕΦ Πειραιά με 808 ψήφους και 27,79% καθώς και στη ΣΔΟ Πειραιά με 31,39%!!

Στη ΣΤΕΦ Αθήνας η άνοδος της ΠΚΣ συνεχίστηκε και φέτος και φτάσαμε στο 17,15%! Άλλο ένα θετικό γεγονός είναι ότι μετά από χρόνια, έχασε η ΔΑΠ την αυτοδυναμία στη σχολή!!


Δείτε αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα > εδώ <

8/4/08

Η ώρα του γαρύφαλου!!

Αύριο θα πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές στις σχολές όλης της χώρας!

Τα κριτήρια ψήφου των φοιτητών και σπουδαστών, ποια θα πρέπει να είναι??


Μήπως το ποιες σημειώσεις από αυτές που μοιράζουν ΔΑΠ και ΠΑΣΠ είναι οι καλύτερες?
Μήπως η ύπαρξη κάποιου "φίλου" στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων?

Μήπως η "χωρίς αντάλλαγμα βοήθεια", από τους ανωτέρω "φίλους", για την επιτυχία στις εξετάσεις??

Μήπως οι (σχεδόν τσάμπα) εκδρομές, τα πάρτυ και τα μπουζούκια?

Μήπως οι "εύκολες γνωριμίες", που οδηγούν σε εφήμερες ερωτικές σχέσεις??


Έτσι θα ήθελαν τα στελέχη των (συγκεκριμένων) παρατάξεων, που χρόνια τώρα απαξιώνουν εσκεμμένα τις φοιτητικές εκλογές στα μάτια των φοιτητών, γιατί δεν τους βολεύουν (αυτούς και τα αφεντικά τους), οι εκλογές που οδηγούν σε συγκρότηση αγωνιστικών φοιτητικών συλλόγων!!

Όμως, υπάρχουν μερικές "λεπτομέρειες" (πχ για το νόμο πλαίσιο), που έχουν σημασία για την αυριανή απόφαση των φοιτητών και είναι οι εξής:

Η ΔΑΠ ήταν και είναι ξεκάθαρη. Όχι μόνο συμφωνεί με τις πλευρές του νόμου - πλαισίου, αλλά διαφημίζει ότι πολλές ρυθμίσεις που φέρνει ο νόμος αποτελούν πάγιες προτάσεις της ΔΑΠ! Επιπλέον, η ΔΑΠ απροκάλυπτα διατυμπανίζει ότι τα ποσοστά της στις φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές, θα αποτελέσουν «λευκή επιταγή» προς την κυβέρνηση για να συνεχίσει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις.

Η δε ΠΑΣΠ δεν μπορεί να διαγράψει το γεγονός ότι μπορεί το ΠΑΣΟΚ την περίοδο των φοιτητικών κινητοποιήσεων να τασσόταν ενάντια στο νόμο της ΝΔ, ωστόσο οι θέσεις του υπηρετούσαν την ίδια πολιτική. Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε ένα νόμο - πλαίσιο με όλα κι όλα τέσσερα άρθρα προκειμένου κάθε ίδρυμα ανάλογα με τη... στοχοπροσήλωσή του στους κανόνες της αγοράς να μπορεί να ορίζει ένα ασφυκτικότερο ή πιο χαλαρό πλαίσιο λειτουργίας... Αλλωστε, η ΠΑΣΠ όχι μόνο δε διαφωνεί με την παρουσία επιχειρήσεων στις σχολές, αλλά και η ίδια έχει προσκαλέσει επιχειρήσεις σε διαφόρων ειδών «εκδηλώσεις» για να διαφημίσουν την πραμάτεια τους.

Η Αριστερή Ενότητα (Δίκτυο και Αριστερά Σχήματα) (ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ), που μπορεί να αυτοεμφανιζόταν ως κύριος εκφραστής των φοιτητικών αγώνων, δεν ξεχνάει να αναφέρει ως κύριο το άρθρο 16 και για το νόμο - πλαίσιο διεκδικεί μεν στα λόγια την απόσυρσή του, προφανώς για να αντικατασταθεί από τις τροπολογίες που ο ΣΥΡΙΖΑ ονόμασε «αντινομοσχέδιο». Συνειδητά, βέβαια, αποκρύπτει ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ διατηρούν στο ακέραιο το πνεύμα του νόμου της ΝΔ για επιχειρηματική λειτουργία των πανεπιστημίων σε ένα αυταρχικό πλαίσιο... Επίσης, είναι δυνάμεις του ΣΥΝ στους πανεπιστημιακούς που μπαίνουν μπροστά στη συγκρότηση ομάδων στήριξης της κυβερνητικής πολιτικής (βλέπε «1.000»), τάσσονται δηλαδή υπέρ του νόμου - πλαισίου και της αναθεώρησης του άρθρου 16.

Όσο για τα ΕΑΑΚ, μπορεί να μιλούν ενάντια στο νόμο - πλαίσιο, ωστόσο επιλέγουν να βάζουν στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης τα σημεία εκείνα του νόμου τα οποία ...έπονται της ουσίας: Εντατικοποίηση σπουδών, αυταρχικό πλαίσιο, διαγραφές «αιωνίων», συγγράμματα... Την ίδια στιγμή, κάνουν πως δε βλέπουν ότι η επιχειρηματική λειτουργία ήδη ξεδιπλώνεται στα πανεπιστήμια, μέσω γραφείων διασύνδεσης και διαμεσολάβησης, με τη χρηματοδότηση προγραμμάτων από πολυεθνικές κλπ.


Από την άλλη μεριά, η Πανσπουδαστική ΚΣ, έχει κρατήσει σταθερή και αταλάντευτη στάση όλο το προηγούμενο διάστημα, αγωνιζόμενη (με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους), υπέρ των συμφερόντων όλων των φοιτητών! Είναι η μόνη παράταξη, που
κατεβαίνει πανελλαδικά σε 66 από τους 71 συλλόγους των ΤΕΙ και σε 194 από τους 199 συλλόγους των πανεπιστημίων που κάνουν εκλογές, ενώ στα ψηφοδέλτια της συμμετέχουν ως υποψήφιοι πάνω από 12.500 φοιτητές και σπουδαστές πανελλαδικά (περισσότεροι από κάθε άλλη φορά).

Τις τελευταίες ώρες πριν τις εκλογές, οι παρατάξεις του δικομματισμού επιστρατεύουν όλα τα μέσα για να πείσουν τους φοιτητές... Ένα από τα συνηθισμένα και «ατράνταχτα» επιχειρήματα για να ψηφίσει κάποιος φοιτητής ΔΑΠ ή ΠΑΣΠ είναι επειδή έχει υποψήφιο «φίλο» ή «φίλη» του σ' αυτές τις παρατάξεις! Τον καλούν, δηλαδή, να κάνει μια προσωπική χάρη, ψηφίζοντάς τον, αδιαφορώντας για το ψηφοδέλτιο που θα ρίξει στην κάλπη, αρκεί να είναι ο «φίλος» του ανάμεσα στα ονόματα. Βέβαια, η μετατροπή των εκλογών σε «οικογενειακή» υπόθεση ή των παρατάξεων σε ομάδες από «παρέες» δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα!

Η Πανσπουδαστική δεν κοροϊδεύει, δε χρησιμοποιεί τους φοιτητές. Τους καλεί στη μάχη, για τα δικαιώματά τους. Τους θέλει ενήμερους, ενεργούς, δραστήριους, να μην μπορεί κανένας να τους ξεγελά. Τους καλεί στην πάλη για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές ανατροπές. Για το λόγο αυτό οι 12.500 υποψήφιοι της Πανσπουδαστικής σε όλη την Ελλάδα δε χρειάζεται να απευθυνθούν με το κεφάλι ψηλά μόνο στους φίλους τους, αλλά στη συντριπτική πλειοψηφία των φοιτητών και σπουδαστών.

Για να έχει η ψήφος μας πραγματικό κέρδος, για το σύνολο των φοιτητών και όχι για τους μελλοντικούς πολιτικάντηδες, που από τώρα μετρούν την πελατεία τους για να εξασφαλίσουν τη μίζερη πολιτική καριέρα τους, μία είναι η συνειδητή επιλογή!

Πανσπουδαστική ΚΣ!


Δίνουμε την απάντηση που μπορούμε,
με ΑΓΩΝΑ - ΡΗΞΗ - ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΚΟΚΚΙΝΟ ΓΑΡΥΦΑΛΟ στην ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ!!

6/4/08

Πανσπουδαστικό τραγούδι!!

Τα παιδιά της Πανσπουδαστικής ΚΣ, του τμήματος Πληροφορικής του ΕΚΠΑ, καλούν τους φοιτητές να στηρίξουν την Πανσπουδαστική ΚΣ στις εκλογές της Τετάρτης με έναν εναλλακτικό τρόπο. Διασκευάζοντας το τραγούδι "Πάμε Χαβάη", οι φοιτήτριες τραγουδούν και καλούν σε αγωνιστική ψήφο υπέρ των σύγχρονων αναγκών μας! Κατά όλων αυτών (ΔΑΠ, ΠΑΣΠ) που εδώ και τόσα χρόνια έφτασαν τη Δημόσια Παιδεία στην κατάσταση που βρίσκεται, ώστε να βρίσκουν σήμερα αφορμή να προωθούν τις "λύσεις" που αυτοί προτείνουν ως τις μόνες "εντός πραγματικότητας"... Και κατά όλων αυτών που παρακολουθούν αδρανείς (ΕΑΑΚ, Δίκτυο)...
Καλούν σε ψήφο ρήξης, ψήφο αγωνιστική, ψήφο ανυπότακτη!!
Ψήφο στην ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΣ!!

5/4/08

Α(θ)λητισμός...

Αφαιρώντας από τη λέξη αθλητισμός το γράμμα "θ", αυτή μετατρέπεται σε "αλητισμός"! Μια λέξη που δε νομίζω να υπάρχει στα λεξικά, υπάρχει όμως στη ζωή...

Ολόκληρη εντεκάδα αθλητών της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών βρέθηκε "ντοπαρισμένη", μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο!! Και οι άλλοι 3 από τους συνολικά 14, απουσίαζαν από την προπόνηση... Άρα πιθανόν η 11άδα να είναι 14άδα...

Η ομάδα που τα προηγούμενα χρόνια έπαιρνε τα μετάλλια σωρηδόν, τώρα βρίσκεται προ της διάλυσης... Ο προπονητής παραιτήθηκε... Ποιο είναι το θέμα όμως??

Ο Χρήστος Ιακώβου, όταν ήρθε στην Ελλάδα από την Τουρκία, διέπρεψε ως αθλητής του Παναθηναϊκού, κατακτώντας αρκετούς τίτλους!!


Μετά την πτώση των Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων, πολλοί αθλητές από αυτές τις χώρες ήρθαν στην Ελλάδα μη ξέροντας καλά καλά πως είναι το όνομα τους στα ελληνικά... Για παράδειγμα ο Κάχι Καχιασβίλι, ήταν ήδη πρωταθλητής με τα χρώματα της Σοβιετικής Ένωσης, όταν ήρθε ως "ομογενής" στην Ελλάδα, ως Ακάκιος Κακιασβίλης!

Με όλους αυτούς τους "ομογενείς" λοιπόν, ο Χρήστος Ιακώβου, (που κατά δήλωση του θαύμαζε την ομάδα της Σοβιετικής Ένωσης και ήθελε να φτιάξει μια ισάξια), έχτισε μια πραγματικά μεγάλη ομάδα και έφερε αρκετά θετικά αποτελέσματα!
Τι έγινε όμως όταν πια οι "ομογενείς" δε μπορούσαν άλλο και αποσύρθηκαν?? Ακούγαμε για νέο αίμα, για παιδιά που θα αναδειχθούν προσεχώς κτλ κτλ... Αλήθεια, πως θα αναδειχθούν?? Με τα χαπάκια?? Με τη ντόπα??


Η ιστορία είναι απλή... Η ομάδα των "ομογενών", με τις τόσες επιτυχίες σε παγκόσμια πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς αγώνες, δημιούργησε τεράστιες προσδοκίες και το βάρος που έπεσε στους επόμενους, στα νέα παιδιά, ήταν δυσβάσταχτο... Γι' αυτό η ανέλιξη γίνεται με όλους τους δυνατούς τρόπους, θεμιτούς και αθέμιτους... Ο πρωταθλητισμός της καπιταλιστικής κοινωνίας, αυτό επιβάλλει...

Ο Κάχι Καχιασβίλι (μιας και τον αναφέρω και παραπάνω), μεγαλωμένος με την αθλητική παιδεία της Σοβιετικής Ένωσης, ήρθε στην Ελλάδα το 1994 και δε νομίζω να ένιωσε ποτέ την ανάγκη να πάρει χαπάκια... Πάλεψε όσο άντεχε και όταν ένιωσε ότι δε μπορεί πλέον να σταθεί σε υψηλό επίπεδο, αποσύρθηκε... Γνώρισμα ενός πραγματικά μεγάλου αθλητή, είναι να ξέρει πότε είναι η κατάλληλη ώρα να σταματήσει...

Πραγματικά χάρηκα για το ξεσκέπασμα αυτής της ιστορίας, που απέδειξε για μια ακόμα φορά τη γύμνια της κοινωνίας που ζούμε και την ξεφτίλα της!!
Αποδείχθηκε για άλλη μια φορά, ότι προσπαθούν να κάνουν το Λαό να νοιώθει "εθνικά υπερήφανος", ντοπάροντας τον...

* * * * *

ΥΓ: Χρησιμοποιώ τις λέξεις "ομογενής" και "ομογενείς" εντός εισαγωγικών, γιατί αναρωτιέμαι τι εθνικότητα θα είχαν όλοι αυτοί οι "ομογενείς" μας, αν δεν έπαιρναν τα μετάλλια... Ο Πύρρος θα ήταν ένας ακόμα Αλβανός (ούτε καν Βορειοηπειρώτης), ο Κάχι θα ήταν Γεωργιανός μετανάστης (μπορεί και Ρωσοπόντιος) κτλ...
Πριν μερικές μέρες βρέθηκα στο ΙΚΑ της περιοχής μου για μια δουλειά και την ώρα της αναμονής δίπλα μου καθόταν ένας Αλβανός μετανάστης... Πιάσαμε την κουβέντα λοιπόν... Ο άνθρωπος είναι στην Ελλάδα 17 χρόνια!! Αρχικά είχε πράσινη κάρτα, αλλά τώρα δεν του δίνουν, όμως τον φόρο του τον παίρνουν κανονικότατα!!! Το παιδί του γεννήθηκε εδώ, αλλά δεν έχει ελληνική υπηκοότητα!! Τα δύο αδέρφια του πήγαν ο ένας Γαλλία κι ο άλλος Βέλγιο (αν θυμάμαι καλά) και τον παρακαλάνε να φύγει να πάει μαζί τους... Αν κι αυτός ο Αλβανός είχε την τύχη να πάρει ένα μετάλλιο, κάνοντας περήφανο όλο το ελληνικό έθνος
(εδώ γελάμε!!), τότε θα μετατρεπόταν σε ήρωα... Αυτή είναι η θλιβερή ελληνική πραγματικότητα!!
Η υποκρισία των μίζερων Νεοελλήνων σε όλο της το μεγαλείο...

3/4/08

Η ξεφτίλα της ΔΑΠ

Την ώρα που η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής της, ψηφίζοντας το νέο (αντι)ασφαλιστικό νομοσχέδιο, η φοιτητική παράταξη που πρόσκειται σε αυτήν, η γνωστή μας "αα και ουου και ΔΑΠ-ΝΔΦΚ", οργανώνει στις σχολές "πανηγυράκια" ενόψει των φοιτητικών εκλογών της ερχόμενης Τετάρτης!

Πραγματικά αναρωτιέμαι πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν μπροστά στα μάτια όχι των φοιτητών γενικά, αλλά των ίδιων τους των εαυτών, τα στελέχη της ΔΑΠ, που προσεγγίζουν τον κύριο όγκο των φοιτητών με το τρίπτυχο "μπάλα, τσόντα και ρουσφέτι"!!

Έφτασαν στο σημείο, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, να στήσουν ολόκληρο ίντερνετ καφέ(!!!), με τη βοήθεια χορηγών (αυτών που με το νόμο πλαίσιο τους ευελπιστούν να κάνουν κουμάντο στις σχολές) και τοποθέτησαν ηλεκτρονικά παιχνίδια για να μπορεί ο καθένας ελεύθερα να παίζει Pro (ή μήπως και να πίνει μπάφους??)!!
Εκτός αυτού, μοιράζουν περιοδικά Lifestyle, (γιατί δεν έχει σημασία η πείνα, αν πεινάς με στυλ!!), και τσοντοπεριοδικά, γιατί στην κοινωνία που αυτοί κατάντησαν έτσι, αυτή είναι η μόνη (εύκολη γι' αυτούς) λύση...

Η μόνη απάντηση που πρέπει (και μπορούμε) να τους δώσουμε, είναι όσο πιο χαμηλά πέφτουν και όσο πιο πολύ προσπαθούν να εξευτελίσουν τις φοιτητικές εκλογές, τόσο πιο χαμηλά να τους ρίξουμε κι εμείς!!!

Στις 9 Απρίλη 2008, κάνουμε το πρώτο βήμα,
ψηφίζοντας Πανσπουδαστική ΚΣ!!

* * * * *

1/4/08

Έκτακτο ανακοινωθέν!!

Η σημερινή μέρα είναι η πιο ιστορική των τελευταίων ετών, όσον αφορά το Σκοπιανό ζήτημα! Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η μαραθώνια διαπραγμάτευση μεταξύ των πολιτικών ηγεσιών της Ελλάδας και της FYROM, η οποία κατέληξε στην εξής απόφαση:
Η Ελλάδα δέχεται την ένταξη της γειτονικής χώρας στους φιλόξενους κόλπους του ΝΑΤΟ, υπό την προϋπόθεση ότι η λέξη Μακεδονία δεν θα υπάρχει καθόλου στην επίσημη ονομασία της. Έτσι οι απεσταλμένοι της Κυβέρνησης των Σκοπίων πρότειναν το όνομα "McDonia" και ως εθνικό σύμβολο αυτό που φαίνεται παρακάτω, τα οποία η πλευρά της Αθήνας έκανε αμέσως και σε πανηγυρικό κλίμα δεκτά!!
* * * * *

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Rizobreaker Blog, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, παρήγγειλε δημοσκόπηση στην εταιρεία "εντός εκτός & επί τ' αυτά" με θέμα τις επικείμενες φοιτητικές εκλογές...
Η δημοσκόπηση δεν είχε τα επιθυμητά για τον ίδιο αποτελέσματα, καθώς πρώτη δύναμη αναδεικνύεται η Πανσπουδαστική ΚΣ με ποσοστό 42,3%, δεύτερη η ΠΑΣΠ με 22%, τρίτο το Δίκτυο με 16,4% και τέταρτη η "ααα και ουου ΔΑΠ-ΝΔΦΚ" με 15,7%...

Ο Αλέξης Τσίπρας ρωτήθηκε από ρεπόρτερ του μπλογκ μας, για το ποιες πιστεύει ότι είναι οι αιτίες που η νεολαία (που μέχρι πρότινος τον στήριζε) γυρνάει -όπως δείχνει η δημοσκόπηση- την πλάτη, στη φοιτητική παράταξη που πρόσκειται στο ΣΥΝ και απάντησε κατηγορώντας έντονα τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ότι κίνησε διαδικασίες Ελληνοποίησης της Κάρλα Μπρούνι, με σκοπό να είναι η διάδοχος της στην ηγεσία του ΚΚΕ, ώστε να ανακόψει τους έντονους δεσμούς του ΣΥΝ με τη νεολαία...