1/7/08

Μπλογκοπαίχνιδο: "Ο κόσμος σε 50 χρόνια"

Κατόπιν προσκλήσεως που έλαβα από την ΤρελοΜαρία, καλούμαι να γράψω σε 10 προτάσεις πως φαντάζομαι τον κόσμο σε 50 χρόνια.

1) Έτος 2058. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε Σοσιαλιστικό Κράτος. Έχει μετονομαστεί σε "Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας" και έχει νέα σημαία:


2) Η Ελλάδα μαζί με την Αλβανία, την Ενωμένη Σοσιαλιστική Γιουγκοσλαβία και τη Βουλγαρία, αποτελούν την "Ένωση Σοσιαλιστικών Βαλκανικών Κρατών" (ΕΣΒΑΚ) ή αλλιώς "Σοσιαλιστική Βαλκανική Ένωση" (ΣΒΕ).

3) Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει σχεδόν διαλυθεί. Στα περισσότερα κράτη (μεταξύ αυτών κι η Ελλάδα) πραγματοποιήθηκαν επαναστάσεις που οδήγησαν στη δημιουργία Σοσιαλιστικών Κρατών. Η επανάσταση ξεκίνησε από τη γενέτειρα του Μαρξ, Γερμανία, συνεχίστηκε στην Αυστρία, στην Ουγγαρία, στην Πολωνία, στη Τσεχοσλοβακία κτλ...

4) Η ΕΣΣΔ (Σοβιετική Ένωση) έχει επανασυσταθεί. Εμπεριέχει και τη Φινλανδία.
Οι Νορβηγία-Σουηδία-Δανία, δημιούργησαν τη "Σκανδιναβική Σοσιαλιστική Ένωση" (ΣΣΕ ή Σκανδιναβική Ένωση).


5) Οι λαοί των χωρών της Αφρικής και της Ασίας έχουν επαναστατήσει και ζητούν αλληλεγγύη από όλες τις σοσιαλιστικές χώρες της γης. Η Σοβιετική Ένωση, η Σκανδιναβική Ένωση, η Σοσιαλιστική Βαλκανική Ένωση κτλ, σπεύδουν να βοηθήσουν τους λαούς της Αφρικής και της Ασίας.Το ΚΚ Κίνας περνάει κρίση. Πολλά μέλη της ΚΕ βλέποντας τις διεθνείς αλλαγές υπέρ των Κομμουνιστικών Κομμάτων, προτείνουν να γίνει έκτακτο συνέδριο με θέμα την αλλαγή της πολιτικής που εφαρμόζει το Κόμμα. Μετά από διαμάχες με τα μέλη της ΚΕ που επιμένουν να στηρίζουν το ερμαφρόδιτο σύστημα, η πρόταση τους υπερψηφίζεται και έτσι η Κίνα επιστρέφει στον σοσιαλιστικό δρόμο.

6) Η φιλία μεταξύ των λαών της γης έχει αναπτυχθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι έχουν σχεδόν εξαλειφθεί. Ο ρατσισμός αποτελεί πια μια θλιβερή μειοψηφία κυρίως στις ΗΠΑ και στους συμμάχους τους. Στη Λατινική Αμερική μια σειρά από κράτη (Βολιβία, Νικαράγουα, Αργεντινή, Χιλή, Περού) σπάνε τα δεσμά των ΗΠΑ και ανεξαρτητοποιούνται μετατρεπόμενα σε Σοσιαλιστικά. Μεγάλη αλλαγή συντελείται στην Κολομβία και στο Μεξικό, όπου το FARC και οι EZLN κατακτούν την εξουσία και γίνονται κύριοι σύμμαχοι της Κούβας.

7) Η Κούβα δέχτηκε επίθεση από τις ΗΠΑ. Ο λαός της Κούβας αμύνθηκε με πείσμα και πίστη και με τη βοήθεια Μεξικού και Κολομβίας αλλά και της Σοβιετικής Ένωσης και των άλλων Σοσιαλιστικών Κρατών ανακατέλαβε την περιοχή του Γκουαντάναμο. Η Κούβα είναι πλέον 100% εδαφικά ακέραιη! Η παιδεία και η ιατρική έχουν αναπτυχθεί σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, αλλά πλέον έχει αναπτυχθεί και η βαριά βιομηχανία. Το βιοτικό επίπεδο των Κουβανών είναι το ψηλότερο του πλανήτη.

8) Ο αθλητισμός έχει επανέλθει στο ερασιτεχνικό επίπεδο. Τα Σοσιαλιστικά Κράτη επιδεικνύουν μεγάλες επιδόσεις σε πολλά αθλήματα, κυρίως ομαδικά (ποδόσφαιρο κτλ).

9) Στη χώρα μας έχει κατοχυρωθεί το 5-5 στην εργασία, δηλαδή πεντάωρο και πενθήμερο. Η σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες και στα 60 για τους άνδρες (50 και 55 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά).

10) Έχει κατοχυρωθεί, Δωρεάν Παιδεία (από προνηπιακό στάδιο μέχρι και τα διδακτορικά), Δωρεάν Υγεία και Περίθαλψη για όλους! Δωρεάν αστικές μετακινήσεις και αξιόλογες ακτοπλοϊκές μετακινήσεις προς όλα τα νησιά της χώρας. 30 μέρες διακοπές ετησίως δωρεάν. Καταργείται η στρατιωτική θητεία (όπως την ξέραμε μέχρι το 2008). Αντικαθίσταται από επαναστατική εκπαίδευση για την υπεράσπιση της Λαϊκής Εξουσίας.

Με δέκα προτάσεις είναι λίγο δύσκολο να περιγράψω αυτό ακριβώς που θέλω, αλλά ελπίζω να πιάσατε το νόημα.

Καλώ με τη σειρά μου τους:
Παρτιζάνα, Αμετανόητο, Άθλιο, Ερυθρό, Μπολσεβικίδη, Ελ Μακαρόνιους, Gatti, Μπουρμπουλήθρα και όποιον άλλο θέλει...

ΥΓ: Καλό μήνα και καλά μπάνια!

25 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

pragmatika oti poio idaniko tha mporouse na skeftei kapoios.....! ante na doume....! mono pou prepei na shkothoume k apo tous kanapedes mas oloi..!! acura

Ανώνυμος είπε...

Χαχα, βλέπω μοιάζουν κάπως όσα βλέπουμε για το 2058...

Όπως ίσως είδες έγραψα ήδη, χεχε.

Ανώνυμος είπε...

Καλόόόόόό !

Ανώνυμος είπε...

Δωρεάν Υγεία ... ε ;...
Το φακελάκι , πάντως παραμένει ...
Αυτό , θαρρώ , δεν το "νικάει" ούτε το πιο ακραίο όνειρο του μέσου Έλληνα , για το μέλλον .
--------------------
Καλόοοοο!(που λέει κι ο φίλος μου ο Φάρος .

Κόκκινη Πιπεριά είπε...

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας μήπως θα μπορούσε ο Πανιώνιος να κατακτήσει κανένα πρωταθληματάκι; Γιατί κύπελλα μέχρι και βαλκανικό έχουμε πάρει.

moyratos είπε...

Rizobreaker καλό μήνα. Οφείλω να ομολογήσω ότι είναι ότι ποιο επιθυμητό αυτό για την ανθρωπότητα. Συμφωνώ ειδικότερα στα 2 τελευταία. Για τα υπόλοιπα δεν μπορώ να πάρω θέση γιατί απέχω από πολιτικά κια δεν ξέρω πολλά. Πάντως όπως τα αναφέρεις είναι πολύ "ρομαντικά"!!!!

@κόκκινη πιπεριά μοιάζεις στον πατέρα μου. Πανιώνιος τρελός!!!! Έχουμε προτεραιότητα εμείς οι του Βορρά πρώτα!!!! ;Ρ

Ανώνυμος είπε...

2 σημειώσεις...

Πρωτον, η σημαία της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ υπάρχει στο laokratia.gr

Δεύτερον, τα διδακτορικά δεν πρέπει να είναι δωρεάν, είναι παραγωγή νέας γνώσης κι αυτός που την κάνει πρέπει να πληρώνεται.

Rizobreaker είπε...

@ acura:

Μήπως να αρχίσουμε από τους εαυτούς μας πρώτα?? Εεε?? Γιατί πολύ το κωλοβαράς τελευταία!!! :PPP

Rizobreaker είπε...

@ a8lios:

Μια διαφορά στη Γερμανία έχουμε, αλλά δε βαριέσαι. Το αποτέλεσμα είναι το θέμα!!

@ faros:

Αφού σ' άρεσε ΟΚ!!!

Rizobreaker είπε...

@ silia:

Αγαπητή μου Silia, το φακελάκι είναι γέννημα των εκμεταλλευτικών συστημάτων. Στο σοσιαλισμό δεν θα υπάρχει.

@ κόκκινη πιπεριά:

Φυσικά θα μπορεί. Κι ο Πανιώνιος κι ο ΠΑΟΚ κι ο Άρης κι ο Αστέρας Τρίπολης. ΟΛΟΙ!!

Rizobreaker είπε...

@ moyratos:

Νομίζω ότι είναι καιρός να αρχίσεις να παίρνεις θέση και για τα άλλα 8 θέματα (πλην των 2 τελευταίων). Δεν έμαθες ακόμα τίποτα απ' τη Μαίρη??? :PPP

@ ΠΕΕΛΔ:

Βασικά για τη σημαία αυτή μου φαίνεται μια χαρά. Για τα διδακτορικά έχεις δίκιο. Εκ παραδρομής το έγραψα.

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Ωραιο παιχνιδι! Ευχαριστω για την προσκληση Rizobreaker! Ωραιες ειναι οι προβλεψεις που κανεις και πολυ ελπιδοφορες!! Μακαρι οντως να ειναι ετσι τα πραγματα σε 50 χρονια αν και με το μακαρι δεν βγαινει τιποτα. Θελει αγωνα για να γινουν ολα αυτα!

Μαίρη είπε...

Γουστάρω αισιοδοξία :)

μπράβο ρε rizobreaker

moyratos είπε...

Δυστυχώς αγαπητέ μου φίλε, δεν θέλω να μπλέξω με τα πολιτικά. Έχω σιχαθεί τους πάντες (από αυτούς που κυβερνούν τουλάχιστον). Ξέρω πως μαζί με τα ξερά καίω και τα χλωρά!!! Η Μαιρούλα ευτυχώς με καταλαβαίνει και μπορώ να σου πω ότι συμφωνώ σε κάποια από αυτά που συζητάμε ... απλά επέλεξα να απέχω!!!

gatti είπε...

Rizo μου,
σε ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση.

Φοβάμαι όμως πως δεν συμμερίζομαι την αισιοδοξία σου, μάλλον χειρότερο παρά καλύτερο τον φαντάζομαι τον κόσμο σε 50 χρόνια.

Αχ, τι με βάζεις βρε να συμμετέχω σε τέτοια παιχνίδια; Εσείς τότε θα είστε απλά πουρά. Εγώ πιθανότατα θα είμαι σε ...τόπο χλοερό! :-p

Ελ Μακαρόνιους είπε...

Ευχαριστώ για την πρόσκληση σύντροφε, αλλά πάνω κάτω τα ίδια γράψαμε. Αποδεικνύουμε βέβαια πως δεν είμαστε πολυτασικό κόμμα.

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Οταν γυρίσεις απο το διημερο, σε πειμενει μια προσκληση στο μπλογκ μου.

elf είπε...

Καλημέρα!

Μια χαρά αισιόδοξο σε βρίσκω, σε αντίθεση με μένα που τα φαντάστηκα λίγο πιο σκοτεινά όλα.

Αλλά, όπως μου έγραψε και ο harisheiz:
"Δεν υπάρχει λόγος να φοβόμαστε ούτε να ελπίζουμε, απλά χρειάζεται
να βρούμε νέα "όπλα"!

Υποψιάζομαι ότι είσαι στις Πρέσπες, καλά να περάσετε!

If...ιγένεια είπε...

χαχαχ.. Τι άλλο μπλογκοπαίχνιδο θα σκεφτούμε..

Ανώνυμος είπε...

Και μετά ξυπνήσαμε. Μάλλον τα παιδιά του Καραμανλοπαπανδρέου θα κυβερνάνε. Στο στοίχιμα έχεο απόδοση 1,10...

Καλή εβδομάδα και από μένα

Rizobreaker είπε...

@ μπουρμπουλήθρα:

Δεν είναι προβλέψεις. Είναι σιγουριά!


@ μαίρη:

Κομμουνιστής χωρίς αισιοδοξία, είναι φαϊ χωρίς αλάτι!

Rizobreaker είπε...

@ moyratos:

Φίλε μου το θέμα είναι αυτό ακριβώς! Τι θα πει "δε θέλω να μπλέξω με τα πολιτικά"?? Αυτό είναι μια κακή κατανόηση της πραγματικότητας. Δηλαδή λες ότι εγώ (και η Μαίρη κτλ) ασχολούμαστε με την "πολιτική"! Όμως αυτό απέχει μίλια από την πραγματικότητα. Δεν ασχολούμαστε με την "πολιτική", ασχολούμαστε με τη ζωή μας, με τα προβλήματα μας. Όχι μόνο τα δικά μας, αλλά της ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ! Και το δικό σου συμφέρον μαζί μας είναι. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, ίσα ίσα που όσο περισσότεροι είμαστε, τόσο πιο γρήγορα θα 'ρθει η νίκη!

Rizobreaker είπε...

@ gatti:

Μπορεί να είμαστε πουρά, μπορεί και να μη ζούμε, το σίγουρο είναι ότι ο κόσμος θα είναι καλύτερος!!!


@ ελ μακαρόνιους:

Μακριά από μας οι πολλές τάσεις!! ;-)

Rizobreaker είπε...

@ elf:

Ναι όπως σωστά κατάλαβες ήμουν Πρέσπες και περάσαμε πολύ ωραία!
Ένα όπλο χρειάζεται, ταξική συνείδηση! Και πείσμα βέβαια, μέχρι τη νίκη!


@ ifigeneia:

Πολλά και περίεργα όπως φαίνεται...

Rizobreaker είπε...

@ island:

Όχι φίλε μου, δε θα κυβερνούν οι απόγονοι των σημερινών!! Δε θα τους αφήσουμε!!
Αν παρόλα αυτά, αυτό συμβεί, θα πρόκειται περί παγκοσμίου φαινομένου και μάλλον ο πλανήτης θα οδηγηθεί στην καταστροφή...