25/6/08

Ιδρώτας, φωτιές και ζίμενς...

Εν μέσω εξεταστικής περιόδου, με τον ιδρώτα να τρέχει ακατάπαυστα δημιουργώντας αίσθηση σάουνας και σκεπτόμενος ότι οι σύντροφοι μου δουλεύουν στο χώρο που θα γίνει το Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ στον Πειραιά κι εγώ δεν τους βοηθάω... βλέπω ξαφνικά στις ειδήσεις ότι καίγεται ο Υμηττός (και πάλι)!!

Στο διάολο ρε... όλοι σας!! Κι εσείς που καταστρέφετε τον κόσμο για τα κέρδη σας κι εσείς που πληρωθήκατε για να βάλετε τις φωτιές.
...Ακούστηκαν εκρήξεις -λένε τα κανάλια- πριν τις πυρκαγιές...

Πάει η Ζίμενς φιλαράκια... Ήρθαν οι φωτιές πάνω στην ώρα!! Όλα θα ξεχαστούν τώρα... Οι τηλεδικαστές θα ψάχνουν να βρουν ποιος φταίει για την καθυστέρηση στο σβήσιμο των πυρκαγιών, την ώρα που οι πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες... Υποκριτές!

Γαμώ το σύστημα σας ρε...

Κι εσείς εργάτες σηκώστε κεφάλι, αλλιώς να τους πείτε κι ευχαριστώ. Δεν αλλάζει τίποτα μόνο του!! Όσο η εργατιά σιωπά κι έχει σκυμμένο το κεφάλι, τόσο θα πηγαίνουν τα πράγματα από το κακό στο χειρότερο...

Η απάντηση είναι μία (κι ας με πείτε γραφικό, δε με νοιάζει): ΚΚΕ!


ΥΓ: Αλήθεια, όσοι λένε ότι το ΚΚΕ δεν προτείνει τίποτα και λέει μόνο "όχι", κούνησαν τα πόδια τους να πάνε σε μια από τις τόσες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις του 34ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, που με αφορμή τα 90 χρόνια του ΚΚΕ και τα 40 χρόνια της ΚΝΕ είναι Φεστιβάλ ΚΚΕ-ΚΝΕ? Αν όχι, προλαβαίνουν. Παρασκευή και Σάββατο 27-28 Ιούνη στον Πειραιά, στο Πάρκο Δηλαβέρη.

10 σχόλια:

*...Nantia...* είπε...

ασε και εγώ αγανάκτησα γιατί πριν ακούσω οτιδήποτε είδα την πυρκαγιά live και όλα τα αεροσκάφη που πηγαινοερχόντουσαν γιατι είμουνα σ' 'ενα roof garden (και έκανα μπάνιο στην πισίνα ) Καπιταλόνι i know . Μην με λιθοβολίσετε :)

Peace maaaaaaan !!!

Ανώνυμος είπε...

"Siemens" όπως λέμε..."ΓΕΡΜΑΝΟΣ".
Εκεί όπου ο αγώνας γίνεται...σιωπή!!!

Ανώνυμος είπε...

Η κόρη της Παπαρήγα πάει ακόμα άραγε στο Ντιρί?

Ανώνυμος είπε...

Η ουσία δεν είναι αν η κόρη της πηγαίνει στο ντιρί. Έχει το δικαίωμα να πηγαίνει όπου γουστάρει.Αυτά είναι φθηνά κουτσομπολιά τύπου Τρέμη.
Άλλο είναι το κύριο και σημαντικό.

Ένα παιδί που θα ψηφίσει για πρώτη του φορά στις επόμενες εκλογές για λόγο θα πρέπει να ψηφίσει Κ.Κ.Ε.;
Σίγουρα πάντως η χθεσινή συνέντευξη της Αλέκας σε τηλεοπτικό σταθμό δε βοήθησε.

Ποια ακριβώς διέξοδο πρότεινε για να βγούμε από το τωρινό ζοφερό αδιέξοδο, τι προοπτική και ποια ελπίδα κυρίως στους νέους ανθρώπους;Φοβάμαι πως τίποτα από τα παραπάνω.

Είναι καιρός η εικοσάχρονη πλέον ηγεσία του Κ.Κ.Ε. καθώς επίσης και οι ψηφοφόροι του να προβληματιστούν ιδιαίτερα για το άμεσο μέλλον. Ίσως να χρειάζεται να παραδόσουν τη σκυτάλη και σε κάποια ποιο φρέσκα μυαλά, που θα δώσουν αυτό που ζητάει ο κοσμάκης. Ελπίδα και προοπτική!!!

Ανώνυμος είπε...

@ ανώνυμος(τελευταίο σχόλιο) :

Δεν νοείται να ανεχόμαστε στο κόμμα απόψεις σαν κι αυτές.
Εσωκομματική αντιπολίτευση ποτέ δεν είχε το Κ.Κ.Ε. και ποτέ δε θα αφήσουμε να έχει.
Διαγραφή τώρα σε όλους τους ρεφορμιστές!!!
Αλέκα βάστα γερά!!!

GEORGE είπε...

οι πολιτικοι κανουν μονο για γελωτοποιοι σε επιθεωρησεις στο περοκε και το δελφιναριο .

Μαίρη είπε...

Μπραβο rizobreaker , πολύ όμορφο και αγανακτησμένο άρθρο.

Όσο για κάποιες απαντήσεις αντιγραφής που διάβασα εδώ μεσα , κλασικές "πρετεντέριες" και "τρέμικες" ....λυπάμαι πολύ αλλά δεν απαντάω σε μαλακίες

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι, ο σύντροφος Χαρίλαος έλεγε ότι κάποιες στιγμές στην ιστορία απαιτούνται ευρύτερες συνεργασίες για να αλλάξουν οι συσχετισμοί.
Όλοι οι αριστεροί ας ενωθούμε γιατί αλλιώς θα μας πάρουν και τα σώβρακα!!!
Αλέκα ξύπνα!!!

Heliotypon είπε...

Πολύ με προβληματίζει αυτό το ΚΚΕ με τα διαρκή "όχι" του και καμία πρόταση. Μόνο: "Να πληρώσει το κεφάλαιο". Δε λέω, να πληρώσει, αλλά το κεφάλαιο είναι εκεί για να κερδίσει. Κι αν δεν κερδίζει ή χάνει, κλείνει το μαγαζί και ο εργαζόμενος μένει χωρίς δουλειά. Α ναι, το ΚΚΕ δεν θέλει και τις απολύσεις. Συμπέρασμα: Να πληρώνει ο μεγάλο (ή μικρο-) επιχειρηματίας, να χάνει ό,τι έχει και δεν έχει (όλα τελειώνουν κάποτε) και μετά να κρατάει τους εργαζόμενους και να τους πληρώνει ως αργομίσθους, ενώ αυτός θα πάει μετανάστης για να βγάζει τα μεροκάματα! Κάτι τέτοιο μοιάζει να προτείνει το ΚΚΕ. Δεν ξέρω πώς δεν καταλαβαίνουν (όπως δεν κατάλαβαν και οι "άλλοι", αυτοί που "έπεσαν") ότι για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι πρέπει να υπάρχει παραγωγή που, όμως, θα καταναλίσκεται, γιατί παραγωγός χωρίς καταναλωτή δεν λειτουργεί. Κι εμείς εδώ δεν έχουμε παραγωγή αλλά μόνο κατανάλωση και όλα είναι ένα μπάχαλο με κράτος επιχειρηματία-κακοποιό (πώς λέμε μαφία;), "εργαζόμενους" (=αργόμισθους) στο κράτος και μιά χούφτα εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, (κυρίως σε προσφορά υπηρεσιών) που αγωνίζονται να θρέψουν τους του δημόσιου τομέα και να πληρώσουν και τις μίζες των πολιτικών. Αυτή η εξίσωση δεν λύνεται ούτε από τον Einstein. Γι΄ αυτό και κάθε χρόνο βουλιάζουμε όλο και πιο πολύ στο χρέος! Το δημόσιο, που, όμως, έχει και αντίκτυπο στο ιδιωτικό χρέος. Και το ΚΚΕ δεν χαμπαρίζει τίποτε απ' όλα αυτά και με πέντε λέξεις-κλισέ νομίζει ότι προτείνει λύσεις (κεφάλαιο, εργαζόμενος, εκμετάλλευση, ιμπεριαλισμός, ξενόδουλοι). Κρίμα!

Rizobreaker είπε...

@ heliotypon:

Εφόσον αγνοείς τις θέσεις του ΚΚΕ, γιατί γράφεις προκλητικά πράγματα??
Επαναλαμβάνεις το γνωστό "το ΚΚΕ λέει μόνο ΟΧΙ, χωρίς να προτείνει", αλλά αυτό είναι δική σου άγνοια και μόνο! Γιατί το ΚΚΕ έχει πρόταση για όλα τα θέματα που αφορούν την κοινωνία!

Δυστυχώς, στο σχόλιο σου βλέπω ότι η (όποια) ανάλυση σου, είναι με καθαρά αστικούς όρους.

Θα σου πω λοιπόν μερικά απλά πραγματάκια, μπας και κατανοήσεις ότι το ΚΚΕ δεν είναι αστικό κόμμα όπως όλα τα υπόλοιπα.

1) Η παραγωγή (που την αναφερείς πολλές φορές) είναι αποτέλεσμα της εργασίας των εργατών (εργατικής τάξης). Δεν είναι αποτέλεσμα εργασίας του Κεφαλαίου. Το Κεφάλαιο δεν έργάζεται. Θα μου πεις, μα χωρίς το Κεφάλαιο πως θα φτιαχτούν εργοστάσια κτλ κτλ? Το ίδιο το Κεφάλαιο είναι δημιούργημα της ανθρώπινης εργασίας. Απλούστερα, το Κεφάλαιο είναι η κλεμμένη υπεραξία (αποτέλεσμα υπερεργασίας) των εργατών από τους καπιταλιστές!

2) Εφόσον οι λίγοι (καπιταλιστές) κλέβουν τον πλούτο (προϊόντα κατανάλωσης πχ) από τους πολλούς που τα παρήγαγαν, γιατί οι πολλοί να μην τα πάρουν πίσω?? Πολύ απλό...

3) Το ΚΚΕ παλεύει για ανατροπή αυτού του εκμεταλλευτικού συστήματος.

4) Μέχρι να γίνει η ανατροπή, το ΚΚΕ προτείνει συγκεκριμένα πράγματα και όχι γενικόλογα όπως άλλοι...
Τα 1400 ευρώ μισθός που διεκδικεί πχ, είναι αποδεδειγμένα (με έρευνες) ικανά για αξιοπρεπή ζωή. Αν εσύ θεωρείς ότι τα 680 που παίρνουμε (και ο ΣΕΒ και η ΓΣΕΕ τα θεωρούν και πολλά!!) είναι αρκετά, τότε μαγκιά σου...

5) Τέλος, η απορία σου για το που θα βρεθούν τα λεφτά που προτείνει το ΚΚΕ, η απάντηση είναι απλή. Ρίξε μια ματιά στις οικονομικές στήλες των εφημερίδων, δες τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών και αναλογίσου...
Αν θεωρείς αυτή την κατάσταση φυσιολογική και μη αναστρέψιμη, τότε εσύ έχεις το πρόβλημα και όχι το ΚΚΕ.