16/5/08

Η πλατεία ήταν γεμάτη!

Η χτεσινή κόκκινη λαοθάλασσα που τράνταξε το Σύνταγμα με τα αγωνιστικά συνθήματα της, έδωσε πολλές απαντήσεις!

Καταρχάς, έδωσε μια ακόμα απάντηση στους καπιταλιστές και στα κόμματα που τους εκπροσωπούν (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), ότι ο ταξικός αγώνας θα γιγαντώνεται μέρα με τη μέρα! Όσο μεγενθύνεται η αντιλαϊκή πολιτική που αυτά εφαρμόζουν και καλύπτει περισσότερες πτυχές της κοινωνίας, τόσο θα μεγαλώνει και η λαϊκή ταξική συνειδητοποίηση!
Κόντρα στα κόμματα της πλουτοκρατίας, αλλά και στους εκπροσώπους τους στο συνδικαλιστικό κίνημα, που υπογράφουν συμφωνίες υποταγής και συμβιβασμού, ο λαός θα συνεχίσει να αντιστέκεται!

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κάλεσε το λαό σε ταξική και αγωνιστική συμμαχία με σκοπό την δικαίωση των αγώνων της εργατικής τάξης για μια καλύτερη ζωή! Με αφορμή και τα 90 χρόνια του ΚΚΕ, που το γεμίζουν πείρα και ωριμότητα, η συμμαχία για τη συγκρότηση του Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ!

Εκτός των άλλων, χτες δόθηκε δυναμική απάντηση και στις δυνάμεις του οπορτουνισμού! Κι αν αναρωτιέστε γιατί το λέω αυτό, σκεφτείτε απλά τις συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς, όπου οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ είχαν απέναντι κάτι "σκορποχώρια" της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ (ΠΑΣΟΚ και οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ μαζί!)... Σκεφτείτε επίσης, αν κάνει μια πολιτική συγκέντρωση ο ΣΥΡΙΖΑ (του 15-20% στις δημοσκοπήσεις) στο Σύνταγμα, αν θα καταφέρει να συγκεντρώσει τον κόσμο που αναλογεί στα δημοσκοπικά ποσοστά του ή έστω το 1/2 αυτού!!

Αγαπητοί κύριοι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, εσείς που επικαλείστε τα "κοινωνικά κινήματα" και τα "κινήματα των πολιτών" και αυτοχαρακτηρίζεστε ως εκπρόσωποι τους, γιατί δεν κάνετε μια συγκέντρωση στο Σύνταγμα να δούμε τι ψάρια θα πιάσετε?? Γιατί "κινήματα" στα λόγια πολλά έχουμε δει, στην πράξη όμως...? Τα κινήματα αγαπητοί μου κρίνονται στους δρόμους και όχι στα τηλεπαράθυρα... Και εκεί είναι φανερή η αδυναμία σας να εμπνεύσετε το λαό! Κάτι που αντίθετα με σας, καταφέρνει το "σκληροπυρηνικό" και "οπισθοδρομικό" ΚΚΕ! Γιατί άραγε? Γιατί πολύ απλά, οι δεσμοί του ΚΚΕ με την εργατική τάξη της χώρας μας, είναι τόσο δυνατοί, όσο δυνατά είναι και τα ταξικά δεσμά της, που μόνο με αγώνα, ρήξη και ανατροπή θα σπάσουν!!! Και θα σπάσουν, να είστε σίγουροι!!!


"Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι,
με το ΚΚΕ, αντίσταση και πάλη"

"Εννιά δεκαετίες, αγώνας και θυσία,
το ΚΚΕ, στην πρωτοπορεία!"

ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΛΑΪΚΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ!


ΥΓ: Αναλυτικό ρεπορτάζ και η ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα στο σημερινό Ριζοσπάστη

16 σχόλια:

aliatas είπε...

Ηταν ωραίο αυτό το αντάμωμα στον «ίσκιο» των κόκκινων λάβαρων.

Μαίρη είπε...

Παρακολούθησα την ομιλία από τον 902, ήταν πραγματικά μια πολύ όμορφη συγκέντρωση με πάρα πολύ κόσμο αλλά το κυριότερο πως η ομιλία της Αλέκας είχε περιεχόμενο λύνοντας πολλές απορίες για το πως θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τα πράγματα σήμερα και να μην κλαίει ο λαός τη μοίρα του..

Μπορούμε...

Ανώνυμος είπε...

μπραβο παιδια μου κνιτες, συνεχιστε ετσι, να αναχαιτισετε τις καταληψεις

Rizobreaker είπε...

@ aliatas:

Πολύ ωραίο, όντως!!

@ μαίρη:

Βεβαίως μπορούμε!! Αν δε μπορούσαμε θα ήμασταν αλλού!! ;-)

Rizobreaker είπε...

@ στυλιανιδης:

Δεν άκουσα, πως είπατε...
...ορίστε κύριε, ποιος είστε??

Ανώνυμος είπε...

Μήπως ο Στυλιανίδης είναι κάποιος από αυτούς που λένε ότι συμφωνούμε με το μέτρο του νόμου πλαίσιο για καθολική συμμετοχή των φοιτητών στις εκλογές, αλλά θα είμαστε στις κινητοποιήσεις εναντίον του νόμου αυτού; ή μήπως είναι από τους άλλους που πιστεύουν ότι ντεμέκ η κατάληψη θα ρίξει το μέτρο, λες και δεν μπορούν να μεταφερθούν αλλού οι κάλπες;

ΒΑΝΑ είπε...

Ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα του, φτάνει να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του. Όσο για τον καημένο τον ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον ο Τσίπρας ήταν πολύ μικρός και άπειρος στο πολιτικό παιχνίδι των media και δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στο ρόλο που κλήθηκε να αναλάβει ως ανανεωτής του συστήματος. Ευτυχώς...

beth είπε...

apla na pw tin kalispera m stous sf edw...

Rizobreaker είπε...

@ Ερυθρός:

Όποιος και να 'ναι αυτός ο Στυλιανίδης σ. Ερυθρέ, λίγο μας νοιάζει!! Όποιας κατηγορίας (απ' αυτές που αναφέρεις) εκπρόσωπος κι αν είναι, είναι απέναντι μας (όχι μόνο σε μας βέβαια, αλλά σε όλη την εργατική τάξη και τη νεολαία της)!

Rizobreaker είπε...

@ βάνα:

"Ο λαός έχει τη δύναμη να αλλάξει τη μοίρα του, φτάνει να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του!"
Ακριβώς έτσι όπως το λες!!
Όσο για τον Τσίπρα, δε χρειάζεται καν να σχολιάζουμε... ;-)

@ beth:

Καλησπέρα!! Καλώς σε βρήκαμε!! :-)

gatti είπε...

Kι εγώ για να πω ένα καλό απόγευμα πέρασα rizo μου.

Σε θαυμάζω και σε χαίρομαι για τη φλόγα που έχεις μέσα σου. Τώρα πια όλα αυτά είναι τόσο μακρινά για μένα...

(Ο ενθουσιασμός και η συμμετοχή στις συγκεντρώσεις εννοώ, στα υπόλοιπα είμαι παρούσα).

;-)

Rizobreaker είπε...

@ gatti:

"Τώρα πια όλα αυτά είναι τόσο μακρινά για μένα..."
Είσαι λίγο υπερβολική!!! Σιγά πια... Λες και είσαι 90 χρονών!! Στη συγκέντρωση ήταν πολλές γυναίκες 30, 40 και 50 χρονών!! Η αγωνιστικότητα δεν εξαλείφεται όσο παιρνούν τα χρόνια. Ίσα ίσα που η πείρα της ζωής την ωριμάζει νομίζω! :-)

gatti είπε...

Βρε συ, εγώ είμαι περισσότερο θεωρητική πια. Εσείς οι νέοι πρέπει να είστε της δράσης. Εχω διαδηλώσει εγώ στα ...νιάτα μου για όλες τις χώρες του κόσμου! Αλλά όπως λένε, ο καλός στρατιώτης είναι αυτός που υπηρετεί την κλάση του. Οπότε κάθομαι στα μετόπισθεν και αφήνω τη δράση σε σας τους νεότερους!

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο σύντροφοι!!!
Μετά το κύριο υπουργό, να σας συγχαρούμε και εμείς με τη σειρά μας για τη διάσπαση του φοιτητικού κινήματος...

Φαίνεται ότι δε διδαχθήκατε τίποτα από τα λάθη του πρόσφατου παρελθόντος.
Η λογική του κατήφορου πλέον είναι ο ΠΑΤΟΣ!!!
(τάδε έφη Γρηγόρης Φαράκος, αν σας λέει κάτι το όνομα)

Ανώνυμος είπε...

ωραια λοιπόν . Συνχαρητήρια !
Ας μετρήσει ο καθένας τα ψηφάκια του , ας μιλήσει για λαικές συμμετοχες , ας κράξει λίγο και τον αντίπαλο που του τρώει ψήφους ....

Μήπως αυτή ειναι η επιδίωξη τοσο των "βέρων" όσο και των "οπορτουνιστών" αριστερών .... ???
Γιατί μιά χαρα ειναι η αντιπολίτευση μπορείς να του κράζεις όλους χωρίς να φτές για τίποτα ..

Γαμώτο πότε θα ξυπνίσουμε και θα πάρουμε χαμπάρι οτι με μια αριστερα σκορποχώρι η θα μας καβαλάνε για πάντα η Νδ και το Πασόκ ...

Ανώνυμος είπε...

Προτείνω οι Ενώσεις Καταναλωτών να κάνουν μια οργανωμένη αποχή από οποιαδήποτε σχέση, υποστήριξη κλπ στο Συνασπισμό, μέχρις ότου ο ωραίος Πρόεδρος του Αλέξης Τσίπρας ευαρεστηθεί να μας διευκρινίσει τις απόψεις του:
- Για την Ευρώπη,
- Για το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, τα κοινωνικά δικαιώματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που έχουν κατοχυρωθεί με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ για την απαγόρευση διακρίσεων με βάση την ηλικία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την υγεία, τις πεποιθήσεις, τη φυλετική καταγωγή) και με σχετικές αποφάσεις υπέρ των πολιτών στο Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
- Αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ποτέ καταθέσει ερώτηση, επερώτηση, αναφορά στη Βουλή για παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη που κατοχυρώνονται με κοινοτικές οδηγίες (π.χ. 2000/78/ΕΚ);
- Αν αληθεύει το γεγονός ότι κάποιος υπάλληλος ικέτευε τους βουλευτές του Συνασπισμού για την εφαρμογή της παραπάνω κοινοτικής οδηγίας και την αποφυγή πρόωρης συνταξιοδότησής του στο 60ο έτος της ηλικίας του, το 2ο εξάμηνο του 2006 και ο Συνασπισμός εκώφευσε στην κυριολεξία στο αίτημά του για αναφορά στη Βουλή και άφησε την κυβέρνηση ανενόχλητη να τελέσει αυτό το ανοσιούργημα και να εκκρεμεί η υπόθεση ενώπιον της Δικαιοσύνης; (ευτυχώς βέβαια που υπήρξαν 2 έντιμοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που κατέθεσαν τέτοιες αναφορές στη Βουλή, έστω και κατόπιν εορτής).
- Μήπως ο κ. Τσίπρας, που έχει χαλυβδωθεί από την εμπειρία του σε μαθητικές καταλήψεις σχολείων, πιστεύει ότι πρέπει να παραιτηθούμε από όποιο κοινοτικό δικαίωμα έχουμε αποκτήσει και να καταφεύγουμε μόνο σε καταλήψεις σχολείων, απεργίες πείνας, καταλήψεις εργοστασίων κλπ, και όχι σε θεμελιωμένα δικαιώματα και δικαστικά προηγούμενα του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.
- Κάντε τον κ. Τσίπρα να μιλήσει. Κάντε αποχή, και ίσως αποκαλύψει ενδιαφέρονται στοιχεία για τις απόψεις του ως προς τα κεκτημένα κοινωνικά δικαιώματα της ευρωπαϊκής ένωσης. Αλλοιώς θα βλέπουν το πρόσωπό του και θα λένε “Να ένας άξιος πολιτικός!” Δεν εξετάζουμε τίποτα άλλο!