1/5/08

Πρωτομαγιά στον Πειραιά με το Π.Α.ΜΕ!


Σήμερα το πρωί, στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Πειραιά, σημειώθηκε άλλη μια τραμπούκικη επίθεση εις βάρος των εργαζομένων που περιφρουρούσαν την απεργία τους!! Όπως καταγγέλει η αγωνιστική διοίκηση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, κάποια άτομα που προσπάθησαν να σπάσουν την απεργία, τραυμάτισαν πολύ σοβαρά έναν απεργό που περιφρουρούσε την απεργία, με αποτέλεσμα να του σπάσουν τον ώμο!

edit: Οι ιδιοκτήτες της συγκεκριμένης επιχείρησης, μαζί με μπράβους, έκαναν επίθεση στην ομάδα των απεργών που περιφρουρούσε, απείλησαν ότι θα φέρουν όπλα και στη συνέχεια απομόνωσαν τον ένα απεργό τον οποίο χτύπησαν με ένα μεγάλο ξύλο στην ωμοπλάτη με αποτέλεσμα να τον στείλουν στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένο!

Παρά τις επιθέσεις κατά των εργαζομένων και η φετινή Πρωτομαγιά, γιορτάστηκε από την εργατική τάξη, όπως της αρμόζει!!

Οι εργαζόμενοι, με τη μαζική παρουσία τους στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κοραή και μετέπειτα με την πορεία τους μέχρι το Πασαλιμάνι και την κατάθεση στεφάνων στο μνημείο, έδωσαν την απάντηση τους, τόσο στους κεφαλαιοκράτες, όσο και στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές παρατάξεις που συμμετέχουν στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής!


edit: Μετά τις 6 το απόγευμα, οι εταιρείες έστελναν τον κόσμο στο λιμάνι, διαβεβαιώνοντας τον ότι θα γίνουν κανονικά τα δρομολόγια! Έτσι προσπαθούσαν να στρέψουν το ένα μέρος του λαού εναντίον του άλλου, όπως κάνουν κάθε φορά! Εις μάτην γι' αυτούς! Παρά την παρουσία των καμερών των τηλεοπτικών σταθμών που διψούν για επεισόδια, δεν τους δώσαμε αυτή τη χαρά!! Η απεργία στο λιμάνι του Πειραιά, περιφρουρήθηκε με απόλυτη επιτυχία και παρά την προσπάθεια από ορισμένους "αγανακτισμένους πολίτες" για δημιουργία επεισοδίων, δεν έγινε τίποτα άξιο αναφοράς για τα αστικά ΜΜΕ!!

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι εταιρείες έστελναν εδώ και ώρα τον κόσμο στο λιμάνι με την διαβεβαίωση ότι θα γίνουν δρομολόγια. Προβοκάτσια για να φέρουν τον κόσμο κόντρα στους απεργούς και να λήξουν την απεργία. Αμ δε...

Run Boy Run είπε...

Μόλις είδα τις ειδήσεις... καμιά κουβέντα για το συμβάν αφού οι αγώνες δεν πουλάνε όπως η Σάσα Μπάστα και ο Ψωμιάδης.

Turdus Merula είπε...

Mπράβο φίλε,συνεπής στο "ραντεβού"...

Rizobreaker είπε...

@ ερυθρός:

Ήμουν παρών φίλε ερυθρέ! Ενημέρωσα το άρθρο με αυτές τις εξελίξεις όταν γύρισα σπίτι το βράδυ!


@ run boy run:

Έτσι είναι φίλε! Ότι δεν αρέσει στο σύστημα αυτομάτως γίνεται "ανύπαρκτο"!

@ mz:

Πάντα συνεπείς όλοι μας!!

Blonde είπε...

Δεν τα καταλαβαίνω αυτά τα πράγματα ρε γμτ. Το ξύλο και αυτά εννοώ, κρίμα.

Rizobreaker είπε...

@ Lianne:

Είναι πολύ απλό βρε Lianne!! Όταν αυτός που έχει την εξουσία νοιώθει να απειλείται, αντιδρά, με οποιονδήποτε τρόπο...
Όταν όμως εμείς καταλάβουμε τη δύναμη μας, τότε δε θα μπορούν πλέον να κάνουν τίποτα!! ;-)

Μπουρμπουλήθρα είπε...

Το πιο ωραιο ηταν η κροτιδα δηλαδη δυναμιτακι που εσκασε στα ποδια της προεδραρας της ΓΣΕΕ και ολοι οι δημοσιογραφοι απομακρυνθηκαν τρομαγμενοι. Την πρωταμαγια την περασα στη Χαλκιδα με συγκεντρωση τοΥ Παμε.Η ΓΣΣΕ εβαλε πουλμανακι για Αθηνα αν και μαλλον περι mini βαν πρεπει να επροκειτο γιατι δεν ηταν πανς απο 15 ατομα! Καλησπερα rizobreaker!!!