18/3/08
Απεργία = Ελευθερία
Η κυβέρνηση της ΝΔ, λένε ορισμένοι, θα κηρύξει τις απεργίες (ειδικά της ΔΕΗ και των ανθρώπων που μαζεύουν τα σκουπίδια της καταναλωτικής κοινωνίας μας) παράνομες...
Το ίδιο έκαναν στο παρελθόν και οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ...
Όταν ο λαός δείχνει να ξυπνάει και παίρνει την κατάσταση στα χέρια του, η λύση από τις εκάστοτε κυβερνήσεις είναι μία και γνωστή! Στρέφουν τους εργαζόμενους τον έναν εναντίον του άλλου και έτσι η μάχη μετατρέπεται από μάχη των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, σε εμφύλιο των εργαζομένων...
Η συνταγή πολλές φορές έχει πετύχει, σε βάρος βέβαια του ίδιου του λαού...
Για να μην ξαναπετύχει λοιπόν, όλοι αύριο στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ!
Γιατί σε παράφραση αυτού που βλέπετε στην παραπάνω φωτογραφία, όταν η απεργία γίνεται παράνομη, μόνο οι απεργοί είναι ελεύθεροι!!
Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη εδώ και αρκετό καιρό, από τράπεζα στο Μοναστηράκι!
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
9 σχόλια:
Πολύ σωστός, παλιά και επιτυχημένη στρατηγική, ειδικά τώρα που έχουν τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ να κάνουν καθημερινή πλύση εγκεφάλου.
Αν σκεφτείς πως η ΔΕΗ και η ΠΟΕ ΟΤΑ είναι και νευραλγικης σημασιας για την καθημερινοτητά μας, σωματεία, φαίνεται εύκολο να διαχειριστούν την απεργιακή κρίση, το απεργιακό ξέσπασμα, οι μπουρζουάδες.
Μένει να δούμε και τα κωλόχαρτα της πολιτικής επιστράτευσης να καταφθάνουν ωσαν ραβασάκια, στα σπίτια μας....Εκεί θα χαρώ να δω φωτιές να ανάβουν...
Στις διαφωνίες τώρα...
Το θέμα είναι με ποία γραμμή, πας τώρα στο κίνημα, πως το προωθείς για απεργίες διαρκείας παντού. Μέχρι να νεκρώσει η χώρα, μέχρι να νεκρώσουν τα πάντα.
Να πέσει η κυβέρνηση Καραμανλη, αυτό ειναι το σύνθημα, που κατ εμέ, πρέπει να προτάξει η επαναστατική αριστερά.
Ένα σύνθημα βαθιά πολιτικό, καθόλου διαχειριστικό, που αποκρυσταλλώνει την πραγματική ανάγκη των εργαζομένων.
VENCEREMOS VENCEREMOS
Το σωστό σύνθημα δεν είναι να πέσει μόνο ο Καραμανλής είναι να ανατραπεί η εξουσία της πλουτοκρατίας που υλοποιείται από τις υπηρέτριες των πλουτοκρατών (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ). Όχι άλλες αυταπάτες!
μα και φυσικά, το θέμα είναι να ανατραπεί ο καπιταλισμός!
Μα φίλε, ανώνυμε, την εξουσία της πλουτοκρατίας, των μπουρζουάδων, κάποιος όχι απλά την εκπροσωπεί-ωσαν άβουλο όν- μα προωθέι τα αιτήματα της, διεχειρίζεται, συντηρεί και προωθεί το σύστημα αυτο που καταδυναστεύει τους εκμεταλεύομενους.
Η πάλη ενάντια στον καπιταλισμό, είχε και έχει και πρέπει να έχει, όνομα και επώνυμο! Είχε και πρέπει να έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και στόχους! Και σαφέστατα είχε και έχει μεταβατικές απαιτήσεις. Όχι μονάχα, για να βελτιώσουμε τις ζωές μας μέσα στο σύστημα που ζούμε και να μην πεθάνουμε απο την πείνα και την δυσωδία τους, μα κυρίως γιατί μέσα από αυτό το πρόγραμμα, δημιουργεί το επαναστατικό υποκείμενο, τις συνθήκες εκείνες στην εργατική ταξη-τόσο τις αντικειμενικές, μα κυρίως τις υποκειμενικές, για να παλέψει για την ανατροπή, για να την συσπειρώση προς την επαναστάση!
και φυσικά εαν ενα κίνημα όπως αυτό, που δημιουργείται τώρα στην Ελλάδα, το οποίου ουσιαστικά καταδεικνύει με τον πιο μεστό και δυναμικό τρόπο, την κρίση του αστικοδημοκρατικού μας συστήματος.
εαν αυτο το κίνημα, δεν βάλει ζήτημα εξουσίας, τότε ποιός και πότε θα το βάλει;
εαν αυτό το κίνημα, που δείχνει ξακάθαρα, και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει πως οι εξουσιαστές δεν μπορούν ούτε καν να κατευνάσουν τους απόκληρους εξουσιαζόμενους, εαν αυτο το κίνημα δεν τους ρίξει στα μούτρα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι δεν μπορετς να μας εξουσιάζεται πια, τότε ποιός και πότε θα τους το πει!
το κάτω η κυβέρνηση Καραμανλή, δεν ειναι ενα διαχειριστικό σύνθημα, που ξεχνά τομν δικομματισμό, βάζοντας ψεύτικους όρους σε ένα μεγαλειώδες κίνημα!
είναι ένα ξεκάθαρο σύνθημα, που βάζει όσο κανένα άλλο το πρόβλημα εξουσίας!
Κάτω η κυβέρνηση Καραμανλή!
Κάτω κάθε επίδοξος διαχειρίστής της εξουσίας!
εργατική εξουσία, εργατική δημοκρατία!
VENCEREMOS VENCEREMOS
@ marizetaa:
Δε νομίζω ότι ο φίλος ανώνυμος είπε κάτι αντίθετο για το θέμα της εξουσίας κτλ...
Το θέμα είναι, ότι η λύση δεν είναι η ανατροπή του Καραμανλή ως ατόμου, αλλά η πολιτική την οποία εκφράζει αυτός και οι συν αυτώ... Δηλαδή η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, το οποίο όμως δεν είναι ο Καραμανλής! Αυτός είναι απλός διαχειριστής... Το σύστημα είναι ο Κόκκαλης, ο Κυριακού, ο Λάτσης, ο Βαρδινογιάννης, ο Αγγελόπουλος, ο Λαμπράκης, ο Μπόμπολας κτλ... Αυτοί πρέπει να πέσουν... Αν πέσουν αυτοί, ο Καραμανλής αυτομάτως παύει να έχει ισχύ... Αν όμως πέσει ο Καραμανλής δε θα πάψουν να υπάρχουν οι αποπάνω... Αυτή είναι η διαφορά...
σύντροφε ρίζομπρεηκερ,
δεν ξέρω τι μπορεί να ήθελε να πει ο φίλος ανώνυμος, γι αυτό και έκανα μια συγκεκριμένη τοποθέτηση απέναντι στην κριτική, που συνήθως γίνετε στο σύνθημα αυτο.
Κατά την προσωπική μου άποψη, όταν κατεβάζεις τον ρόλο της κάθε κυβέρνησης, από την άσκηση της πολιτικής εξουσίας σε απλούς διαχειριστές και τους χρήζεις παπαγαλάκια των μπουρζουάδων, όχι μόνο τους αφαιρείς ευθύνες, μα ουσιαστικά δεν θέτεις θέμα ηγεσίας!
Γιατί αγαπητέ μου, ο καπιταλισμός δεν είναι ένα οικονομικό σύστημα, ούτε φυσικά ένα στείρο οικονομίστικο πελατολογείο κάποιων. Είναι και αυτά, άλλα δεν εξαντλείται εκεί!Ίσως από αυτά να ξεκινά!
Με απλές ερωτήσεις, θα δεις και μόνος σου το μέγα λάθος σου!
φυσικά και το κεφάλαιο, δεν γνωρίζει αφεντικά, μα το κεφάλαιο έχει συνολικά κοινά συμφέροντα μα οι κεφαλαιούχοι πολλές φορές δεν έχουν αναμεταξύ τους κοινά συμφέροντα...
Ο Κόκκαλης, δεν σημαίνει πως εαν σε συγκεκριμένες αποφάσεις, σε σχέση με τα Σκόπια πχ, διαφωνεί με τον Λάτση, για λόγους δικών τους συμφερόντων ή γιατι θέλει ο ένας να επικρατήσει έναντι του άλλου, πως δεν βράζει στο ίδιο τσκουκάλι μαζί του. Μα κι αυτοί έχουν μεταξύ τους διαφορές και κόντρες!
Ακόμα και με την λανθασμένη οπτική που το βλέπεις εσύ, ο Καραμανλής όταν παίρνει μια απόφαση για τα Σκόπια, ενδέχεται να οφελείσει τον Κόκκαλη πχ και να βλάψει, έστω κ πρόσκαιρα, τον Λάτση...Άρα ακόμα και το κεφάλαιο έχει χρώμα, έστω κ αν σαν τον χαμαιλεόντα το άλλαζει εύκολα και γρήγορα.
Από την άλλη δεν μπορείς να δικαιολογήσεις όλες τις πολιτικές αποφάσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων , με την εμμονή πως είναι διαχειριστές.
Αν είναι μονάχα διαχειριστές, τότε γιατί χρησιμοποιούν άλλα μέτρα και άλλους τρόπους.
Γιατί για παράδειγμα, ο Σημίτης επέλεξε μια στρατηγική προσέγγισης της Τουρκίας,ενώ ο Καραμανλής το αντίθετο;
και μην βιαστείς να μου πεις, μήτε πως κάνω λάθος μήτε πως αλλάξαν τα οικονομικά συμφεροντα των μπουρζουάδων.
Όταν θέτεις θέμα εξουσίας, δεν υποννοείς κανέναν. Μιλάς ευθέως για τους συγκεκριμένους πολιτικούς, νομικούς και οικονομικούς παράγοντες που εξουσιάζουν τον λαό.
Πιστεύεις ότι όταν ο Λενιν έλεγε, πως η επανάσταση θα γίνει όταν οι εξουσιαστές δεν θα μπορούν να εξουσιάσουν τους εξουσιαζόμενους, εννοούσε το ρώσικο κεφάλαιο ή και τον τσάρο και την βουλή, τους πολιτικούς εκφραστές δλδ των οικονομικών αυτών συμφερόντων;
Το να κατεβάζεις τον δείκτη της πάλης στα οικονομίστικα αιτήματα ή σε οικονομίστικες αναλύσεις, κατά την πολύ ταπεινή μου, άποψη είναι όχι μόνο αντιδιαλεκτικό μα κυρίως ειναι στρουθοκαμιλισμός!
Και φυσικά, αν φτάσουμε στο σημείο, που ο λαός ρίξει τον Καραμανλή, τότε δεν θα αφήσει ούτε το ΠΑΣΟΚ να ανέβει, ούτε κανέναν άλλο πολιτικάντη. Αν το κίνημα πετύχει, να ρίξει την κυβέρνηση Καραμανλή, τότε αγαπητέ μου, θα βρισκόμαστε σε εξεγερσιακό σημείο και θα μιλάμε με άλλους όρους!
ευχαριστώ, για τον χώρο, που με αμετροέπεια καταπάτησα
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
VENCEREMOS, VENCEREMOS
Η απεργία είναι η μόνη ελευθερία που μας αφήνει η "δημοκρατία" απέναντι στην αξιοπρέπειά μας.
Στην Κίνα υπάρχει ένα ΚΚ στην εξουσία. Η Κίνα έχει σοσιαλισμό; οι κεφαλαιοκράτες δηλαδή υποφέρουν και φεύγουν στο εξωτερικό;
Η άνοδος του ΑΚΕΛ στην εξουσία έφερε σοσιαλισμό; αυτοεξορίζονται οι κεφαλαιοκράτες πανικόβλητοι;
Η πολιτική του ΠΑΣΟΚ στις αρχές της δεκαετίας του '80 ανέτρεψε τον καπιταλισμό στην Ελλάδα;
Η ΒΑΣΗ μία κοινωνίας είναι οικονομική. Το πολιτικό ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ πατάει σε αυτή τη βάση. Επειδή "αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο, θα ήταν παράνομες", το να πάρεις την πολιτική εξουσία δεν σημαίνει απολύτως τίοποτα, αν αυτό δεν ακολουθείται από την κοινωνική πολιτική, την επαναστατική, που θα φέρει την νέα κοινωνία, την σοσιαλιστική.
Δεν είμαστε με τους μπολσεβίκους επειδή πήραν την εξουσία. Είμαστε με τους μπολσεβίκους επειδή πήραν την εξουσία και οικοδόμησαν τον σοσιαλισμό. Το να συνδυάζεις στην δράση και στην θεωρίας σου την οικονομική πάλη -που είναι ο συνδικαλισμός κυρίως- με την πολιτική -που δηλώνει την κοινωνική αλλαγή σε ΟΛΑ τα επίπεδα και πρώτα στην βάση- είναι το ίδιον των κομμουνιστών.
Και ένα παράδειγμα: στην Αγγλία υπάρχει η βουλή των λόρδων. Κεφαλή του κράτους είναι η βασίλισσα. Οι τίτλοι αυτοί ήταν τμήμα του πολιτικού εποικοδομήματος της αγγλική φεουδαλικής κοινωνίας. Μήπως η Αγγλία είναι φεουδαρχική (ΒΑΣΗ) χώρα σήμερα; ή οι σχέσεις παραγωγής είναι οι καπιταλιστικές;
@ ο δείμος του πολίτη:
Ακριβώς όπως το λες...
@ ερυθρός:
Τα παραδείγματα που αναφέρεις είναι και χρήσιμα και "σωστά"... Αλλά η αναφορά στην Αγγλία, στους βασιλιάδες κτλ δε νομίζω ότι αφορά τη σημερινή πραγματικότητα... Περισσότερο σαν "εθιμικός" θεσμός διατηρείται... Κακώς βέβαια, αλλά τι να τους κάνεις... :P
Αρε Rizobreaker εμείς οι σύντροφοι στην Κρήτη τη να πούμε από την απεργία των Ναυτεργατών( Φλεβουάριος 2006?? Πήγαμε σαν Π.Α.ΜΕ. να στηρίξουμε την απεργία στο λιμάνι του Ηρακλείου και φάγαμε τομάτες από τους αγρότες της Κρήτης!!! Βλέπεις τους κατέβασαν στο λιμάνι οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ με την αιτιολογία ότι θα χαλάσουν τα αγροτικά προϊόντα τους αν δεν πιέσουν τους ναυτεργάτες να σπάσουν την απεργία για να φύγουν τα πλοία !! Έτσι είδαμε πώς λειτούργησε ένας μηχανισμός της αστικής Τάξης!! Για αυτό αν ήταν οι αγρότες και οι εργαζόμενοι συσπειρωμένοι μαζί δεν θα πέρναγε εύκολα η τακτική της διάσπασης!
Δημοσίευση σχολίου