14/2/07

Ο Άγιος Βαλεντίνος είναι απάτη!!

Διαφωνείτε;;
Γιατί;;
Από πότε αγαπητοί αναγνώστες του ταπεινού blog μου, η αγάπη μας προς τον (ή την) σύντροφο μας, καθορίζεται από το αν θα του κάνουμε δώρο τη συγκεκριμένη ημέρα;
Από πότε η αγάπη μας, επιδεικνύεται με την προσφορά δώρων;
Από πότε η αγάπη, αξιολογείται από τα υλικά;
Η αγάπη δεν είναι υπεράνω υλικών, δώρων, αξιωμάτων, χρημάτων κτλ κτλ;
Ή μήπως όχι;
Μήπως όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας μου;;
Μακάρι να ήταν έτσι, αλλά δυστυχώς, είναι η αλήθεια!
Η μόνη, ταπεινή και σκληρή αλήθεια!

Αυτή η γιορτή δεν είναι γιορτή της αγάπης και των ερωτευμένων, αλλά γιορτή των μεγαλοκαταστημάτων που πουλούν τα "ειδικά για την περίσταση" δώρα!!
Αυτή η γιορτή είναι η εκμετάλλευση της ΑΓΑΠΗΣ και του ΕΡΩΤΑ, στο όνομα του κέρδους!!
Άθλια εκμετάλλευση...

Και γιατί πρέπει η γιορτή αυτή δηλαδή να είναι στις 14 Φεβρουαρίου και όχι στις 20 Ιουλίου;
Ή στις 21 Μαρτίου;
Ή στις 30 Οκτώβρη;
Ή στις 15 Γενάρη;
Ο μόνος λόγος είναι ότι μετά τα Χριστούγεννα, μεσολαβεί αρκετός χρόνος μέχρι το Πάσχα...
Και οι κακόμοιροι οι μεγαλοκαρχαρίες δεν έχουν κανένα κέρδος!!
Φτιάχνουμε λοιπόν μια καινούρια γιορτή ανάμεσα στις άλλες δύο και καθαρίσαμε!!
Τα κορόιδα είναι εδώ!!
Γιατί μη μου πείτε, είναι πολύ έξυπνο το κόλπο...
Εκμετάλλευση της μανίας για επιδειξιομανία, στις σύγχρονες κοινωνίες, όπου κανένας δε θέλει να τον πουν τσιγκούνη ή κάτι παρόμοιο...
Έτσι όλοι οι ερωτευμένοι, όλο και κάτι αγοράζουν!!

Με πιο σκεπτικό άραγε, όσοι αγαπούν, όσοι έχουν σχέση, όσοι είναι καψούρες κτλ κτλ, πρέπει να χαζογελούν και να είναι χαρά γεμάτοι, αυτή τη συγκεκριμένη μέρα;;
Έλεος!!
Βλέπετε, στην κοινωνία μας, έχουμε λύσει όλα τα σοβαρά προβλήματα μας και το μόνο που μας έλειπε ήταν η καθιέρωση μιας γιορτής για τους ερωτευμένους!!
Για να τα παίρνουν ακόμα πιο χοντρά οι μεγαλοκαρχαρίες που έκαναν επιχείρηση με κόκκινα πλαστικά τριαντάφυλλα κτλ...

Όχι μάγκες!!
Δε γουστάρω να μου λένε πότε θα αγαπάω και πότε όχι!!
Δε γουστάρω τη βλακεία!!

Δηλαδή, πρέπει να μας κανονίζει μια ηλίθια αναχρονιστική γιορτή ακόμα και την ερωτική ζωή;;

Πείτε μου, αγαπητοί αναγνώστες, γιατί μπορεί εγώ να μην έχω καταλάβει καλά!!


ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΡΩΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ! !
ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΟΧΙ ΟΤΙ ΚΙ ΟΤΙ! !

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστός... Απόλυτα σωστός... Με κάλυψες!!! Η "ημέρα του ανθοπώλη-ζαχαροπλάστη" θα έπρεπε να λέγεται, όχι των ερωτευμένων!!!

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς έτσι είναι!! Μεγάλη κοροϊδία!! Συμφωνώ και με τον mageko και με την μαρία κ.! Όλα για τα λεφτά! Κανένας σεβασμός στη λέξη "έρωτας"! Άκου γιορτή των ερωτευμένων...

SilentSoul είπε...

Δεν συμφωνω με κανεναν σας.
Οκ ειναι μια γιορτη ξενοφερτη και εμπορευματοποιημενη εκει ενταξει μαζι σας..Ειναι ομως μια υπενθημιση,μια ευκαιρια για καποιους να φτασουν στην υπερβολη.Ειναι πως το βλεπει κανεις.Με την ιδια λογικη γιορταζουμε την γιορτη της μητερας κλπ.Δεν σημαινει οτι επειδη υπαρχει αυτη η μερα αγαπαμε την μητερα μας περισσοτερο τοτε.Ειναι μια ευκαιρια να την ανεβασουμε στα ουρανια.
Δεν χρειαζεται να καταξοδευτείς και να κανεις πλουσιο τον ανθοπωλη και τον ζαχαροπλαστη η τον ταβερνιάρη.
Απλα πραγματακια που λογω της καθημερινης τριβης και της εργασιακης τρεχαλας δεν προλαβαινουμε να κανουμε μπορουν να γινουν 14 Φλεβαρη.
Θελω να πιστευω πως πιασατε το νοημα,αλλα και να μη το πιάσατε τωρα,καποια στιγμη ειμαι σιγουρη πως θα καταλάβετε.Εκει που εισαστε ημουν εκει που ειμαι θα ρθετε:)

Ανώνυμος είπε...

Έχεις δίκιο silentsoul όσον αφορά την υπενθύμιση.Απλά πιστεύω ότι το ωραίο στον έρωτα είναι η έκπληξη, δηλαδή αυτές οι εκδηλώσεις να γίνονται δίχως λόγο και αιτία.Πιστεύω ότι έχει μεγαλύτερη αξία να το κάνει κάποιος με δική του πρωτοβουλία και όχι γιατί "το θέλει η μέρα".Ποιός θα μου πει ποια είναι η μέρα που θα γιορτάσω γι 'αυτό που νιώθω;Πότε θα προσφέρω ένα συμβολικό δώρο στον άνθρωπό μου;Σίγουρα δεν είναι εφικτό αυτό να γίνεται κάθε μέρα.Αλλά δε μπορώ να δεχτώ ότι θα μου ορίσουν μια συγκεκριμένη μέρα για να τα κάνω αυτά.(Και στο κάτω κάτω της γραφής, αν κάποιος χρειάζεται αφορμή, υπάρχει και μια επέτειος για κάθε ζευγάρι! ;Ρ Καλό είναι όμως να μην υπάρχει αφορμή..)
Ξαναλέω, αυτή είναι η δική μου άποψη. :)

Rizobreaker είπε...

@ silentsoul
Λες "Δεν χρειαζεται να καταξοδευτείς και να κανεις πλουσιο τον ανθοπωλη και τον ζαχαροπλαστη η τον ταβερνιάρη"...
Άρα εσύ δεν κατάλαβες το νόημα από αυτά που είπα, γιατί πολύ απλά αυτό που λες με βρίσκει σύμφωνο... Αλλά εγώ δεν είπα τι χρειάζεται να γίνει, απλά είπα τι γίνεται τώρα!! Έχει διαφορά!

Όσο για αυτό που λες ότι με την ίδια λογική δεν πρέπει να γιορτάζουμε τη γιορτή της μητέρας, είναι τελείως άκυρο!! Άλλο μητέρα και άλλο ερωτευμένοι!! Δεν έχουν καμιά σχέση! Η σχέση μητέρας παιδιού, δε συγκρίνεται με τη σχέση των ερωτευμένων... Είναι διαφορετικά τα μεγέθη!!

SilentSoul είπε...

Δεν ειναι ακυρο αγαπητε.Ειναι η αποψη μου.
"Ειναι πως το βλεπει κανεις.Με την ιδια λογικη γιορταζουμε την γιορτη της μητερας κλπ.."Αυτο το ειπα επειδη και στην μητερα μας θα επρεπε να θυμιζουμε ποσο την αγαπαμε καθε μερα (αν και το ξερει) και δεν το κανουμε.Ενιγουει..
Εχω να σου κανω μια ερωτηση..
Αν η καλη σου,σε καλουσε σπιτι,εμπαινες μεσα και εβλεπες παντου κερια,ενα ετοιμο δειπνο κλπ,τι θα εκανες;Θα ησουν μεσα στην αρνητικοτητα και θα της εβαζες χερι που τα εκανε ολα αυτα την μερα του Αγ Βαλεντινου;Δεν νομιζω..
Δεν σε υποχρεωνει κανεις να την γιορτασεις,η να κανεις καποια υπερβολη εκεινη την μερα.
Βεβαια,αν εχεις καμια κοπελιτσα του στυλ "α ξερεις ο γκομενος της φιλης μου,της πηρε αυτο και αρχιζει μουρμουρα" τοτε τι να πω!Καλα ξεμπερδεματα

Rizobreaker είπε...

@ silentsoul

"Αν η καλη σου,σε καλουσε σπιτι,εμπαινες μεσα και εβλεπες παντου κερια,ενα ετοιμο δειπνο κλπ,τι θα εκανες;Θα ησουν μεσα στην αρνητικοτητα και θα της εβαζες χερι που τα εκανε ολα αυτα την μερα του Αγ Βαλεντινου;Δεν νομιζω.."

Θα έπρεπε δηλαδή ή να είμαι χαρούμενος ή να της έβαζα χέρι? Υπάρχει κι άλλος δρόμος, η αδιαφορία! Αλλά ούτως ή άλλως το θέμα είναι γιατί να το κάνει αυτό τη συγκεκριμένη μέρα και όχι κάποια άλλη... Αυτό λέω απ'την αρχή... Δεν είπα να μην δείχνεις τα αισθήματα σου όπως θες... Είναι δικαίωμα σου άλλωστε... Εγώ προσωπικά θα το χαιρόμουν αν το έκανε π.χ. μια βδομάδα πριν...

SilentSoul είπε...

Χμ!
Μαλλον τα βλεπω διαφορετικα τα πραγματα γιατι τα βιωνω και διαφορετικα.Ισως επειδη οσα γινανε στις 14 τα εχω σχεδον καθε μερα και που απλα εκεινη την μερα ειχε το κατι εξτρα της οπως φραουλες και σαμπανια.
Ελπιζω να μην σε θυμωσα για οσα αναφερα στα σχολια μου :)

Rizobreaker είπε...

Γιατί να με θυμώσεις?? Επειδή διαφωνούμε σε κάτι? Αυτό εδώ το blog φτιάχτηκε για ανταλλαγή απόψεων... Αν δεν ήθελα να διαβάζω άλλες γνώμες, δεν θα επέτρεπα σχόλια...

SilentSoul είπε...

οκ :) Καλησπερα

Σκουπίδια είπε...

Ρε μπαγλαμα που έγραψες το άρθρο και εσείς τα υπόλοιπα σκουπίδια εκτός το ότι αν ήσασταν επιχειρηματίες θα σκεφτόμασταν το ίδιο ίσως για άλλη μέρα και άλλη γιορτή να ξέρετε ανιστοριτοι μαλακές ο Βαλεντίνος.υπηρχε το.5ο αιώνα στη. Ρωμη και παντρευε κρυφά αυτούς που δεν θέλανε να καταταγούν στο στρατό .... Άντε κολοζωα