1/5/07

Εργατική Πρωτομαγιά!


Δυο απεργιακές συγκεντρώσεις έγιναν για τον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα! Μία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως και μία του ΠΑΜΕ στην πλατεία Συντάγματος!

Το γεγονός ότι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ συγκέντρωσε περισσότερο κόσμο, από όσο η συγκέντρωση ΓΣΣΕ και ΑΔΕΔΥ μαζί, δεν θα το σχολιάσω!

Το γεγονός, επίσης, ότι, οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, επέλεξαν για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, το χώρο του σκοπευτηρίου της Καισαριανής, όπου είχαν εκτελεστεί 200 κομμουνιστές, δεν θα το σχολιάσω!

Αξίζει να αναφερθώ μόνο στη δήλωση της γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, η οποία με αφορμή το τελευταίο σκάνδαλο των ομολόγων, δήλωσε στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ ότι, αν οι εργαζόμενοι θέλουν να κάνουν κάτι απέναντι στα "παράνομα και κρυφά" σκάνδαλα, πρέπει πρώτα να αντιπαρατεθούν στα "νόμιμα", σε αυτά δηλαδή που γίνονται με τη σφραγίδα και υπό την κάλυψη του νόμου!

Πάρα πολύ σωστές και μετρημένες κουβέντες!

Καλό μήνα!

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ηταν για μενα η καλυτερη πορεια τα τελευταια χρονια. Και μακαρι να προλαβαινα να παω και στο λιμανι!

Φανή είπε...

δεν ξερω αλλα βλεπω οτι καποιοι πανε να κανουν με την πρωτομαγια οτι εκαναν και με το ΠΟλυτεχνειο..να το οικειοποιηθουν..και ειναι οι ιδιοι που οταν εγιναν, εψαχναν τροπους να τα σαμποταρουν (καλα οκ, περισσοτερο αναφερομαι στο Πολυτεχνειο τωρα)
πολλα λαθη και δεν τα παραδεχονται..τωρα προσπαθουν να μας πεισουν για το αντιθετο, τα καταφερνουν?

Rizobreaker είπε...

Θα με βοηθούσες ιδιαίτερα, αν γινόσουν λίγο σαφέστερη !!

JohnyQ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.